Kedy začať dôverovať svokre so strážením dieťaťa?
Ahojte, mám problém nechávať dcéru (8m) samu so svokrou..kedy ste takto začali nechávať detí? Dcéra odmieta kočík, svokra by ju stále chcela kočikovať, myslí si že keď sa s ňou bude rozprávať nebude v kočiku plakať, nechcem aby to skúšala a stále s tým otravuje, stále chce aby sme jej dcéru doniesli keď ideme do obchodu alebo tak, proste ju chce strážiť, každý deň sa pýta kedy jej ju necháme. Ja nechcem ani muž nechce, nerešpektuje nás napríklad poviem aby ju netahala za ruky a robí to ďalej. Musíme jej ju vôbec niekedy dať? Není zlá babka ale ja mám na ňu od tehotenstva averziu, už vtedy sa vyjadrovala akoby dcéra bola jej stále hovorila ako bude každý deň kočikovať, že kojiť ani nemám aby ju strážila a bude s ňou chodiť k doktorom aby bola babka vždy pri nej, alebo že keď veľa priberiem ona bude chodiť kočikovať a ja môžem doma cvičiť. Odkedy sa dcéra narodila stále by chcela byť s ňou, stále píše, volá ale hlavne chce byť sama s dcérou.
Všade hovorí aký sme hnusný že jej ani vnučku nedáme postrážiť. Sme divný my či to máte niektorá podobne
Ešte mi napadlo že neviem síce aký kočík ale ak máte korytkove sedenie nevadí jej to? Keď bola neter mala sme bežné boli vonku aj 3 hodiny ale zasa ona kočík mala rada a jeden čas nechcela v kočíku byť lebo jej fusak vadil 🤣🤣🤣 keď sme kúpili iný zrazu bolo po probléme 🤣🤣🤣
Tak v tom pripade by som pritvrdila a zredukovala by som navstevy, tiez by som poziadala muza aby jej to vystvetlil este raz a zaroven posledny krat ale raznejsie. To mas taky typ ludi, ktori si stale pojdu iba svoje.
Nie si povinna jej ju davat.
@nerko ja som ironická? Chápeš situácia prišli sme s pôrodnice že ideme na vychádzku dala som ju do kočíka a plač akoby sme ju rezali a nie neskakala som hneď veď som ju tam aj nechala keď som to skúšala ale vždy sa až zajakavala od plaču...
@mogaa ide mi o to že keď je s ňou sama nerešpektuje čo si neželame 8 mesačnej pchať hribovicu napríklad alebo sladké koláče dávať do chodítka a podobne či mám len ja ustupovať a dávať jej ju a ona môže srat na pravidlá?
@janulik2008 mali sme aj Cybex aj Thule aj nejakú obyčajnú trojkombinaciu všetko taký istý scenár
@0kristina0 som rada že to aspoň niekto chápe lebo si už pripadám ako ja tá zlá
@mogaa preco by to malo byt super, ked uz terqz, pri batolati nevie respektovat bezne pravidla zdraveho rozumu. Ziadne choditko, sladke kolace v tomto veku, nedavat sediet, a vehementne sa drzat toho,ze dieta zaspi v tom kociku stoj co stoj, aj ked to bude vycerpanim. Nic take clovek nwlutuje. Ja tiez nemam rodinu pri sebe takto, zaobist sa viem. Aj autorka ma predsa manzela.
A ano, nebude mat vztah svokra s vnucatom, ked sa ako dospela radsej urazi🤷
V uvodom prispevku len nechces dat dieta kocikovat, postupne pridavas a dokonca chce svokra davat dietatu hriby najnovsie. No neviem, podla mna je polovica veci uz vymyslena a nafuknuta.
Hned v uvodnom prispevku si spomenula, ze mas na svokru averziu. Tak jej narovinu povedz, ze mas na nu averziu, nemusis ju okydavat po forach a budes mat hadam pokoj a po probleme.
@mircalla čítala si poriadne?? Zjavne zas nie píšem už v úvodnom príspevku že chce byť s ňou sama a strážiť ju a hneď na začiatku píšem že ju kŕmi nevhodnými vecami
Predstáv si že som jej to povedala ale podľa nej som precitlivena veď oni dávali deti od pol roka na celý deň preč a dobre bolo. Ak ti tak strašne vadí táto diskusia ignoruj ju
Nemám potreby si vymýšľať a nafukovať
No citala som, ze mas na nu averziu. Ale to ani nemusis pisat, je to uplne zrejme. Opakujem: bud uprimna a mas po probleme.
@mircalla vytiahneš si len to čo sa ti páči a ako vidím zase si nečítala čo som hore napísala
Áno povedala som jej ale niekto je zahľadení len do seba a sama na rovinu je schopná povedať že ale ona sa chce o vnučku starať a vychovávať ju. Nebol by to problém ALE nie stále, nie každý deň a podľa seba.
Či mi chceš povedať že keď nás nerešpektuje a veci robí podľa seba tak mám držať hubu a krok či čo?
Ešte ani nebola na svete a stále hovorila ako si ju vezme ako s ňou stále bude a podobne, ja som rodila dieťa pre mňa a manžela nie hračku pre svokru
Nie, asi necitas poriadne ty. Nemas drzat hubu a krok. Povedz svokre priamo, ze ti vadi a neokydavaj ju za chrbtom. Podla mna pochopi priame jednanie. Ktorej casti tejto vety nerozumies?
@mircalla a ty presne čomu nerozumieš?? Citujem seba
Áno povedala som jej ale niekto je zahľadení len do seba a sama na rovinu je schopná povedať že ale ona sa chce o vnučku starať a vychovávať ju
Predstáv si že som jej to povedala ale podľa nej som precitlivena veď oni dávali deti od pol roka na celý deň preč a dobre bolo
Toto si asi nečítala čo
@stanislavicenka ak bude mať nejaký problém alebo štrajk, tak to budem riešiť s mojou laktačnou 😉
@mircalla presne tak, ale o 2 roky tu budú príspevky, ze ani nepovaruje, nedonesie darčeky a dcerine deti ma radšej. Ja mat takúto "vdacnu" nevestu, serem na nu a nech si myslí že len ona vie všetko najlepšie a do 3 rokov decko musí ochraňovať ako orlica, lebo každý mu chce len ublížiť, nikto to nechape, ze ONA je matka. Oststne ženy mi asi macence. 👌
Podľa nej je proste nepredstaviteľné, aby na 3-4 hodiny sla svokra s deckom von, lebo by ho asi uniesla🤦♀️🤦♀️🤦♀️ no commemt proste. Inak poznám ešte jednu takúto kravu, kolegyňa ma takúto nevestu, tiez vyše rocne decko nedá ani na 5 minút z očí, ale potom len pinda, ako je ona chudinka unavená, nikto jej nepomoze, je na všetko proste sama... to sú proste také "typy" žien 👎👎👎
Ja som citala vsetko. Ty si ako pokazena platna. Este raz: povedz svokre narovinu ako to je, ze ju skratka nemas rada. Ja tu predsa ani nepisem na temu vnucka. Svokra ti vadi, daj je to jednoznacne najavo. Jednoduche. Mozes jej aj narovinu vyvsetlit, co ti na nej vadi.
Mozno sa ti ulavi
@mircalla robíš si srandu??? Už som ti tri krát napísala že som jej to povedala
@lienka.7 nedochádza ti že môže reálne dieťaťu ublížiť? Napríklad tou nevhodnou stravou?
Ako mám ja naučené dieťa je moja vec ja sa nesťažujem na to ako fungujeme je naučená spať v postieľke a mne to vyhovuje. A predstáv si áno matka vie najlepšie čo je pre jej dieťa najlepšie a nie druhý ľudia
Spamätajte sa vy dve
Za mna zbytocne derem prsty ale tu chvilu co idete na nakup by kludne ozaj dieta vydrzalo viac v pohode s jednou ci druhou babkou, ako nadrapovane vecne na rukach s Vami v obchode
Dieťa je socializovane a nemá problém z druhými ľuďmi ale tu je problém to že niekto nevie rešpektovať čo si matka žela a čo nie a nielen matka ale aj druhý rodič
@ivik4 a chápeš že za tú chvíľu ju dá do choditka, pasívne sedieť a nakŕmi kade čím??? Nám to teda vadí či akože mám svokru nechať nech si robí podľa seba čo sa nám nepáči
@ivik4 a ďalšia vec ktorú absolútne nepodporujem je vyplakanie čo chce praktizovať stále lebo nevyplakane deti sú rozmaznané sorry ale to je na mňa moc
@autor Tisici krat opakujem: posli ju do riti, ked ti tak vadi. Nehraj sa na chrumkavu a tu kydas, az sa jej stikuta. Neznasam toto, som priama. Ty mas uz vypestovanu taku averziu, ze by si jej mala priamo povedat, nech ku Vam nechodi. Inak si zbytocne ublizujes a pestujes v sebe tieto toxicke pocity
@mircalla priama a nechapava zjavne
Vieš ono existujú ľudia ako ty x krát im povieš svoje a oni si idú naďalej to svoje
@autorka ale prosím ta, dala jej niečo? Ci len ti povedala, aby ti povedala napriek? Sa ty trosku uvedom, ze robíš z komára somara. A s tým vyrevanim... píšeš ze ma 8 mesiacov. Určite by nerevala hodinu. To len ty ty necháš dieťaťom "vydierat" presne ako s tým kočíkom 👌
Ty budeš presne typ matky, ze budeš 10x do vetra hovoriť ako veľkej stále dookola a nic z toho. M chuť také "matky" vonku prefackat, keď ich nevychovane decka hádžu piesok alebo kamienky, a ony na všetko co sa "zmozu" je ze Martinko nerob...a Martinko na nu zvysoka kašle 👌
@lienka.7 áno dala jej niečo si predstav napríklad med, jogurt ako trojmesačnej aj koláče do nej pchala.
O tom aký typ matky ja budem ty nevieš nič, takže nie dieťa ma nevydiera plačom, reálne existujú deti ktoré nechcú byť v kočíku ale to ty nepochopíš a hej v kočíku by plakala viem o Tom svoje

Nechceš jej ju dať, nedaj...je to síce hlúposť, ale tvoja voľba...potom sa ale nečuduj ak k vnučke nebude mať vzťah a nebude ju chcieť povarovať ani vtedy ked to budeš potrebovať ty.....lebo v 3rokoch to začne, ty do práce, dieťa do škôlky a potom oceníš ako je super ak môže povarovať, vyzdvihnúť, pomôcť s dieťaťom aj svokra....len či potom bude chcieť ona....