icon

Kedy začať dôverovať svokre so strážením dieťaťa?

26. dec 2023

Ahojte, mám problém nechávať dcéru (8m) samu so svokrou..kedy ste takto začali nechávať detí? Dcéra odmieta kočík, svokra by ju stále chcela kočikovať, myslí si že keď sa s ňou bude rozprávať nebude v kočiku plakať, nechcem aby to skúšala a stále s tým otravuje, stále chce aby sme jej dcéru doniesli keď ideme do obchodu alebo tak, proste ju chce strážiť, každý deň sa pýta kedy jej ju necháme. Ja nechcem ani muž nechce, nerešpektuje nás napríklad poviem aby ju netahala za ruky a robí to ďalej. Musíme jej ju vôbec niekedy dať? Není zlá babka ale ja mám na ňu od tehotenstva averziu, už vtedy sa vyjadrovala akoby dcéra bola jej stále hovorila ako bude každý deň kočikovať, že kojiť ani nemám aby ju strážila a bude s ňou chodiť k doktorom aby bola babka vždy pri nej, alebo že keď veľa priberiem ona bude chodiť kočikovať a ja môžem doma cvičiť. Odkedy sa dcéra narodila stále by chcela byť s ňou, stále píše, volá ale hlavne chce byť sama s dcérou.
Všade hovorí aký sme hnusný že jej ani vnučku nedáme postrážiť. Sme divný my či to máte niektorá podobne

Strana
z7
martinusik91
27. dec 2023

@autorka @dkl baby to je zbytočne vysvetľovať. To je taká povaha. Na mňa tiež svokra kydala predomnou aj poza chrbát že 8m dieťaťu nedoprajem keď mu nedám čokolády a hovadiny. Syn problémy so žalúdkom, predčasne narodeny. Vystriehla kým som išla po plienku a začala mu doslova pchať do úst kupované krémové kolače koľko stihne. Zbadala som to. Tak som na ňu zrevala že keď mi bude v noci vrieskať od bolesti že jej ho potom donesiem. Jej odpoveď? No čo tak sa dogrca. Áno treba 8mesacnemu dieťaťu takto dopriať. To isté pasívny sed. Ja som s ním cvičila vojtovku a behala po rehabilitaciach a ona ho dávala sedieť. Mali sme to prisne zakazane a ona naschvál predomnou ho dávala sedieť. Musíte si určiť hranice lebo vám šibne. Ja som bola ticho kým sme tam bývali. Keď sme sa odsťahovali tak potom sa zbadala.

dkl
27. dec 2023

@martinusik91 kristepane 🤦‍♀️ vidím, že so zavedením pevnej stravy sa otvára ďalší priestor pre tieto "veselé" zážitky s rodinou.. Malá má čerstvo 5m, tak to aby som sa už pomaly začala psychicky pripravovať 🙈

kristi40270
27. dec 2023

Bože ja keď čítam tieto situácie so svokrou...presne to isté som mala ja keď sa narodila prvá dcéra ...bolo to hrozne stále ju brala ťahala za ruky od narodenia doslova 4 mesačnej jej pchala mandarinku, čokoládu ...bývali sme snou ...sadať ju dávala 3 mesačnú nasilu zakladala ju ..

martinusik91
27. dec 2023

@dkl veru 🙈 ja by som mohla knihu písať 👌pevné nervy a nedať sa. Mne nepomohlo ani že to čo som tvrdila som mala všetko podložené od dr. Ona má proste svoju pravdu a basta. Nedoprajem mu a tyram ho keď s ním cvičím vojtovku. Prvý rok sme mali veľmi ťažký. Už ma 10 rokov ale mám to čerstvo v pamäti. Také to bolo príjemné.

kristi40270
27. dec 2023

A ešte mnoho ďalších veci a horších doteraz máme problémy so svokrou , takže pevne nervy

angel993
27. dec 2023

@mircalla všimla si si že toto nie je moja téma a že ja nechcem riešiť s cudzími ľuďmi svoj život? Či ty len rada rozdávaš nevyžiadane rady?

lily09
29. dec 2023

No teda! Svokra "chce". Ani kojit nemate, mam dost. Ja mam pocit ze svokra si nrjako kompenzune nieco, neviem, mozno samotu? Vy nie ste vob3c povinni jej ju nechavat, ak mate taketo zvlastne pocity. Ze 8m, to je dost male. Nedavajte jej dieta preto ze ONA CHCE ale preto ze chcete byt spolu. Ak CHCE tak napr nech pride k Vam na nabstevu

lily09
29. dec 2023

Uz len dodam, ze je to mile pekne ze chce byt s vnuckou ale teda niektore veci mi zbystrili oci.

lily09
29. dec 2023

Ja som nechavala same dieta svokre len ked som nutne musela ist do mesta, to boli max 2 hodiny, aj to som stale nasla male uplakane 🙂

haluzatko
Autor odpoveď zmazal
Strana
z7