icon

Klamlivé nahlásenie o očkovaní

6. júl 2021

Dobrý deň, vyzná sa tu niekto do týchto veci, ak niekto zamestnávateľovi (veľkej medzinárodnej firme) udal, že bol očkovany prvou aj druhou davkou očkovania proti Covidu-19?
Reálne však žiadne očkovanie nepodstúpil. Ide o jedného známeho v mojom okolí. Zatiaľ papier nemusel doložiť, ale je to podľa mňa len otázka času...

Strana
z2
sarinka2012
7. júl 2021

Čiže on potreboval len volno a tak sa vyhovoril že ide o očkovanie? a firma mu len tak na ten deň dala volno bez toho aby mal potvrdenie že bol na očkovani? nerozumiem ani firme ani jemu. Tiež pracujem v medzinarodnej spoločnosti a mzdarka by bez dokladu nikomu nenahodila lekára - to je ale už hluposť tej firmy. Ano je pravda že väčšinou na očkovaní nepotvrdia priespustku, ale nám kolegovia nosia kopiu potvrdenia ktoré dostali ( na náš pokyn začiernia všetky udaje okrem mena a dátumu) a služi to ako potvrdenie čerpania volna na lekára. Ešte som v žiadnej firme nezažila že nahlasim že mam lekara a oni su bez akehokolvek potvrdenia s tým spokojní, rovnako to funguje s dovolenkou, aby sa do dochádzky uznala musi byt na mzdove oddelnie vopred dodaný dovolenkový listok podpísaný veducim pracovníkom, nie že čus ja idem na dovolenku a vy si to len zapište. Ak na to prídu bude si musieť volno nahradiť dovolenkou kedže na lekára nema papier a samozrejme za klamstvo by som ja určite vyvodila dosledky, ale kedže firmu ani nezaujima potvrdenie je dosť možné že to nebudu riešiť vobec, ale u nás by sa nevyhol minimalne pisomnej vytke alebo v horšom prípade siahnutiu na premie ,ak to jeho pozícia a platové nastavenie dovoluje - a nie za to že nebol na očkovaní, ale za to klamstvo aby bolo jasné. Očkovanie je každého osobná vec a jeho (ne)absolvovanie nema vplyv na žiadnu pracovnu pozíciu u nás.

aristka
7. júl 2021

@777januska777 je aj corona aj meningitida a pneumokoky aj zlaty stafylokok atď.vyber si z toho co máš najväčšiu šancu prežiť a iróniou je čoho sa najviac bojíš.Bohuzial , to co sa deje na sk je cez ciaru a je mi luto toho , ze sa najdu ludia ktorí tomu este tlieskaju .

777januska777
7. júl 2021

@aristka mam respekt pred každou chorobou a snažím sa dodržiavať prevenciu pri všetkých chorobách a áno aj ockovanie. Rozumní človek ma respekt aj pred covidom, lebo trvalé následky po covide nie sú len také reči. Nechápem, ze niekto si myslí, že covid je len chrípka, o úplne neznámej chorobe o ktorej moc nevieme a netušíme ci tie trvalé následky po nom niekedy zmiznú, či nepoškodili vnútorné organy, tak ze im ubrali par rokov. Chápem, že ľudia vidia, len to, ze niekto to prekoná so soplikom, ale to neznamená, ze potom je už zdravý. Mam okolo seba dosť ľudí, ktorí ani nevedeli, že covid mali a teraz majú trvalé zdravotne problémy s inými orgánmi v tele, ktoré dovtedy fungovali ako hodinky a až dodatočne z krvi prišli nato, ze covid mali. Ale ako sa vraví, každý je strojcom svojho šťastia a ked je človek taky, ze podceňuje nebezpečenstvo, tak si o to sam koleduje.

tayla
Odpoveď bola odstránená
777januska777
7. júl 2021

@tayla nie, ja ale verím, že riadená nákaza je lepšia ako neriadena. Ockovanie je taka "riadená nakaza" parametre sú upravené, tak aby boli pre telo co najviac bezpečné. Kdežto taka "neriadena nákaza" covidom v plnej sile dokáže urobiť veci, ktoré ešte nemôžeme ani predpokladať. No štatisticky je účinnosť vakcíny stále lepšia ako bez vakcíny. Pre mňa veda je veľmi dôležitá a fakty tak isto. Ja sa nechcem riadiť pocitmi a strachom z vedy, ktorá ľudstvo posúva dopredu.

shinon258
7. júl 2021

Čo má táto téma spoločné s rodinnými problémami?

danielahamar
7. júl 2021

A ako vieš, že nebol očkovaný? A že klame?

vroni
7. júl 2021

Zamestnávateľa je v princípe prd do toho, či je zamestnanec očkovaný. Ak tým zamestnávateľ čokoľvek podmieňuje, porušuje zákon. Na druhej strane, ak zamestnávateľ poskytuje benefity, je oprávnený overiť si, či ich zamestnanec čerpal oprávnene. Ak by zamestnanec čerpal voľno na očkovanie a nedoniesol doklad, žiadne voľno by nedostal. Takže neverím, že by mu to len tak prešlo.

Strana
z2