Kleptomanka
Ahojte, už dlhšie si všímam to, že keď je u nás švagrina tak mi niečo zmizne. Aj keď sme boli spolu na dovolenke, tak mi zmizli nejaké veci (kozmetika, oblečenie)
Teraz ako mame dieťa a ona je krsná, je u nás častejšie a tým pádom mi mizne viac vecí. Čo si o tom myslíte? Mám ju konfrontovať? Prípadne to mám riešiť najprv so svokrovcami? (má 20r.)
Ja som bola doteraz ticho lebo som nechcela naštrbiť vzťahy ale už je toho veľa.
Stretli ste sa s niečim takým? Ako ste to riešili?
Áno stretla. Mojej mamky švagriná bola taká. Koľkokrát prišla na návštevu vždy nám zmizli veci. Od topánok cez gumičky do vlasov až po zošity. A to už mala tri deti. Nie,že ju mama živila dva týždne s celou familiou,keď prišli k nám ešte aj niečo také si dovolila. Chodili každý rok...až kým jej mama raz pri odchode nepovedala,že dúfa,že nam nič nezmizlo.... vtedy všetky veci naše čo mala zabalené hodila do jedného kúta v izbe a odišli...no tvárila sa ,že sa nikdy nič nestalo....
co takto riesit to najprv z manzelom a spolocne sa dohodnut ako dalej postupovat? a v kazdom pripade konfrontovat daneho cloveka nie cudzieho...
@irusa a vztahy boli aké potom? Teraz chodí a už nič neberie? Som sa dočítala že to je psychická porucha ale málo sa o tom hovorí aj píše…
@kacena4 manžel to necháva na mne. Je to jeho malá sestra ktorú ochranoval celý zivot. Je na mojej strane, lebo aj on si to všimol, ale nechce sa mu do toho…
@dominikaben ako sme vyrástli a majú dospelé deti,tak už nechodia...kúpili si u nás chatu,tak po 15 rokoch problém vyriešený. Ale tvárila sa vždy ,že sa nič nestalo. Pre mňa bol sok,keď mi ako 8 ročnej zmizla bábika aj s oblečením pre bábiku. Vtedy som prerevala tri dni a hľadala ako poľovný pes. Nikoho vtedy niečo také nenapadlo. Do dnešného dňa si pamätám ako mi mama vravela,že som nezodpovedná a že si mám strážiť veci. No kým neprišla na to,že jej zmizli peniaze z peňaženky.
@dominikaben
Kleptomani väčšinou berú také divne veci ktoré su im v podstate nanič, napr dám odveci ale pokrievka, ak ti miznú peniaze značkové handry šperky tak je čisto zlodejka
@aurorastone2 mizne kadečo, aj divné ale aj hodnotné alebo nové.. takže ťažko povedať
@dominikaben no je to 20 ročná baba ktorá asi nemá prachy na to co by chcela, takže neviem a kleptomania by sa prejavila aj inde ide o veľmi nutkave správanie, vtierave myšlienky čiže by sa to prejavilo aj v obchodoch, u kamošiek, alebo aj doma, u ostatného pribuzenstva
Skus nieco "naraficit", aby si si bola ista. Nie kvoli ponizeniu, ale radsej dokaz, nez nespravne obvinenie.
@dominikaben hm tak možno ozaj kleptomanka ale "čerstvá" alebo sikovna ze ju nikde v obchode ešte nechytili
Mame v mojej rodnej dedine jednu pani, ktorá toto robila. Je to psychická porucha. Neostáva ti nič ine, len byt vždy v blízkom kontakte, cenné veci schovat v spalni(zamknutej) a počas návštevy nespustiť z oči. Teraz už v tej dedine nezijem, ale každý ju už berie takú aká je.. ona brala blbosti, obuvak, malé sošky, a take veci, čo su kvázi bez hodnoty. Ak by ti Svagrina brala drahé veci, to by som rieisla ale jedine s dôkazom a svedkom. Alebo sa s tým zdôver jej mame, tvojej svokre a možno prídete na nejake riešenie spoločne, keď už máš aj svedka svojho muza
? Kameru počas jej návštevy ?
A potom v kľude pohovor a konfrontovať, riešiť, aby buď riešila zlodejcinu alebo chorobu kleptomania.
@cacianka kde by som vzala kameru. A to by som musela dat do vsetkých izieb. To nie je reálne…
@kukulienka999 porozprávam sa so svokrou a uvidíme na čo prídeme..
@dominikaben svokra s tým nemá nič spoločné. Švagriná je dospelý človek, jej sa to týka, okrem toho ....máš dôkaz? Či len tak ju obviniš? Aby si ešte ty neskončila ako zlá švagriná a nevesta.
autorka - a čo konkrétne ti mizne?
@dominikaben sprav taku vec, ze si das 20 eur, napr niekam nenapadne a uvidis.
Stretla som sa, mlja neter kradla, normalne mojej kamoske ukradla silty dva znackove na hlavu😁😁😁ale ja som jej surovo pehrabala kufre (bola u nas na prazdninach) a nasla tam vselico moje a ano povedala som jej, ze je to chore.
@irusa zaujimave. najzvlastnejsie sa mi zda, ze tie veci hodila vtedy prec. to mi pride tak, ako keby sa jej to zdalo normalne, ako keby mala pocit, ze vy jej tym, ze ju pozvete, vlastne davate vsetko, co sa u vas nachadza a ona si moze povyberat. ako keby sa vtedy urazila, ze co si to vlastne dovolujete, nie? si myslim, ze normalne by sa skoro ziadny zlodej nepriznal, len by mu to bolo trapne (a nabuduce by si to uz rozmyslel, ci nieco zoberie, ked bol odhaleny)
@dominikaben no tam kde iní ľudia.
Hneď si to zamietla, bez zváženia a zisťovania , kde si to požičať, kúpiť za lacný peniaz,.
Možno požičať ako monitor na malé deti, spýtať sa báb tu na koni ako a kde a za koľko € poriesili kamery v interiéri. Veď iba dočasne, na pár dní, .
Tak ako inak to chces riešiť ?
Posadiť ju na gauč a svietiť je do tváre reflektorom ?
Ak to má ako psycho zdravotný problém , tak zaprie aj nos medzi očami, vyžaluje sa mame, spraví zo seba chudinku, z teba kravu čo ju neznáša a krivo obvinila. Tvoj muž keď potom začne žehliť, tak bude trulo čo sa odrazu otočil proti nej , a hajzel, lebo ona ako princezná bola chránená veľkým bratom a vdaka tebe a kvôli tebe mu preskocilo a už ju nechrani....
Na pekný rozhovor zabudni, muž to hodil na teba, pričom by mal svoju rodinu prvotne riešiť on, takže potrebujete dôkazy. No kde a ako ich budeš mať ? Slovo proti slovu, ale ty vyjdes ako tá krava.
Veď ich nemusíš použiť, ale keď nechceš aby ti/vám mizli veci, niečo urobiť treba. Pekne si sadnete, a ak hodí teľacie oči že klameš, a urážať ju, vytiahnete nahrávku. Bez nej nespraviš nič , iba sa urazi a ohovori teba aká si hnusná, nebude k vám chodiť, alebo ak áno, dá si pri svojom nutkani ohromne pozor a ani za rok nezistis čo a či ti zmizlo.
Pre mňa sa nechaj okrádať, tvoja vec, ale jej sa choroba môže zhoršovať a narobiť prusery inde, a tam sa s ňou serinkať nebudú. Hamba na 300rokov.
PS svokra s tým nemá nič, baba je dospelá, prečo to nemôžete riešiť diskrétne iba medzi vami, a až keby sa inak nedalo, potom riešiť aj do svokrou.
@martul akoze nema? Je to jej mama. A to ze ma 20 este neznamena ze je dospela. Stale ju podporuju rodicia.
Uz som to aj tak konzultovala do svokrou a dobre so urobila. Nie som prvá čo za ňou bola.
Teraz už len vymysliet ako konfrontujeme mladú.
@dominikaben no mne napadlo, že keď bude najbližšie u vás začnite sa baviť s muzom o “skrytých kamerách” tak aby to pocula… alebo jej povedz narovinu , chcem ti povedat, ze mame v dome skryté kamery, aby snad sa nebudeš citit diskomfortne, ale miznú nám veci a chceme zistiť, kto to berie… (kamery mat nemusíte ale možno sa zľakne a prinajlepšom to už robiť nebude alebo sa proste prizná…)

@dominikaben aké veci ti miznú doma