icon

Koho je to starosť?

9. máj 2023

Ahojte. Predstavte si že máte manžela al partnera a máte nejakú nehnuteľnosť keďže min partner veľa pracovne cestuje vzdialenú od nášho mesta. Ide o to,že nehnuteľnosť je partnerovej rodiny a teda aj jeho . Podstata je že v tom byte nechce nik upratovať… ani zaangažovať nejake upratovanie. Som veľmi poriadkumilovna ale proste je mi to nechutne keď vidím špinavú kúpeľnú si kút o kuchyni ani nevravím, a spat v oblieckach po cudzích to už absolútne nebudem. Zaujíma má ako sa k tomu postaviť. Chodieva tam aj zviera tak si viete predstaviť ten neporiadok,chlpy všade. Nevidím dôvod aby som v tom byte mala upravovať max prezleciem prádlo lebo sa mi to vrcholne hnusí. Ako vyriešiť takú situáciu lebo som nastavená tak že radšej by som spala v lacnejším ale čistom hoteli ako toto . Pomôžte

deti95060810
9. máj 2023

mne nie je jasné ako často ste v tom byte... stále? raz za týždeň alebo....

reanda
9. máj 2023

nechodila by som tam, ak ten byt vyuziva viacero ludi..

autor
9. máj 2023

@deti95060810 polovička častejšie aj raz za dva týždne jeho rodina tiež ja max raz za 5mesiacov

ivuska027
9. máj 2023

V tom byte realne nikto nebyva? Kto tam chodi a zaspini kupelnu, postele? Preco a naco tam chodis ty? Ked to nie je tvoje, naco riesis, kto by to mal upratovat. Ani ta do toho nic nie je, ani to nie je tvoje, a ani to neovplyvnis a ani nikomu zrejme neprikazes, ab to robil. Nerozumiem otazke.

deti95060810
9. máj 2023

polovička je také prasiatko? nemá rád čistotu?
ja by som tam asi nechodila vôbec...radšej..😉

autor
9. máj 2023

@reanda proste keby to bol byt muža ok nemám problém tam upratať lebo viem že ako to upracem tak to nájdem , toto je ale extrém prečo by som mala upratovať po jeho rodine ak sa tam chcem cítiť dobre

ivuska027
9. máj 2023

a niekto ti to kaze upratovat?

autor
9. máj 2023

@deti95060810 nie ale jemu nevadí spat v oblieckach po rodine … a viete ako by vyzeralo v byte kde sa chodí len prespať keď sa tam nevysava neumýva nič

reanda
9. máj 2023

ano, mas pravdu.. neupratuj tam a chod radsej do hotela, ak potrebujes niekde byvat.. a mne osobne by asi aj vadilo mat muza, ktoremu nevadi spat v spinavom byte 😝

veselo_neveselo
9. máj 2023

Ty tam chodis prespavat? By som si upratala ked tam idem, prezliekla periny, oplachla kupelnu aby som mala pouzitelnu, kuchynu detto.
Ak sa ti upratat nechce, chod do hotela, tam za toto zaplatis.
Ked tam nechodis, tak ti to moze byt jedno.
By som ocakavala od polvicky, ze sa zaangazuje pri upratovani, ale od jeho rodiny by som si to nenarokovala.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
alex49
9. máj 2023

nechod tam a problem vyriešený, načo tam vôbec chodíš a ako pravidelne? ked tam nikto nebýva, tak prečo tam musíte prespávať?

miadi
9. máj 2023

Tak tam nechod a muz nech si uprace to je taky problem oprat postelne ? Ved to robim doma kazdy tyzden . Svokrovci maju byt pri mori chodili tam aj svagor aj my sme tam sli par x . Vzdy tam bol poriadok kazdy po sebe upratal. Ja po nas .. nemali sme problem len raz sme tam sli akurat po svagrovcoch a nechali nam zatekajuce wc ktore stalo dost vela opravit. No to uz si dako bratia medzi sebou potom vyriesili. Tak chod do hotela a muz nech si spi ako chce v spinavom 😂

mirkava
9. máj 2023

Nechodila by som tam

tykat
9. máj 2023

Cize sa tam upratuje raz za 5 mesiacov? Vtedy ked tam prides?

A teba do toho niekto tlaci aby si tam chodila upratovat ci ti len vadi ked tam raz za 5 mesiacov prides a nie je upratane a chces aby muzova rodina upratovala?

januska12323
9. máj 2023

Ten byt využíva celá široká rodina namiesto hotela? Čiže nemá normálneho obyvateľa? Neviem z akého dôvodu tam spávaš, ja by som v obliečkach po ktovie koľkých ľuďoch nespala. Keď už "musíš" tak si uprac alebo choď do hotela. Povinnosť starať sa o bývanie majú majitelia.

domkakvet
9. máj 2023

Ked sa ti to nepaci, tak tam nechodievaj.

oli18
9. máj 2023

Pises sice v hadankach, ale sme pochopili, ze byt rodiny tvojho priatela vyuziva cela jeho rodina na prilezitostne prespavanie a nik ho za sebou neuprace. Ty s priatelom sa v nom stretnete raz za cas a ti je neprijemne v tej spine byt. No odmietni tam chodit a chodte do hotela. Dovod priatelovi povedz bez okolkov.

pinkgirl
9. máj 2023

Vyzerá to na "zdieľaný" byt. Kto kedy potrebuje, tak tam prespí. Pokiaľ sa nenastavili hneď na začiatku jasné pravidlá pre užívanie a fungovanie prespávajúcich, tak to teraz asi už ťažko poriešia.
Poznám rodinu, ktorá má jeden byt takto k dispozícii. A teda jasne majú určené, že ten kto byt opúšťa tak ho pred tým uprace. Súčasťou je umyť kúpeľňu, WC, prezliecť posteľnú bielizeň - prípadne špinavú zobrať vyprať a pri ďalšej návšteve vrátiť. Umyť riad, povysávať, ak má čas pozmývať plochy. A v mrazničke je vždy maslo, nejaká pizza.
Toto si musí rodina dohodnúť medzi sebou. Ak je tam tebe nepríjemne, nechodievaj tam.

teleskop
9. máj 2023

spala by som radsej v hotely

teleskop
9. máj 2023

i

cacianka
10. máj 2023

Tá prvá veta v tvojom úvodnom príspevku je úplne nezrozumiteľna

simca06022011
10. máj 2023

Ak je to zdielany byt, mali by sa dohodnut, su tam vsetci priblizne rovnako, neda sa to dohodnut, ze ten kto najviac uziva, to zariadi. Cize bud k najmu a energiam objednat upratovanie, napr. raz za 2t., alebo urobit sluzby, ale to si tiez musi vyriesit on. Ak je taketo p rasiatko, ze bude spat v pol roka neprezlecenej posteli, v spine, v neumytej kupelni sa sprchovat.. tak to neviem ci by som dala vedla seba :DDD Kym sa nedohodnu, neriadila by som tam priatelovi, ak by sa ale napr. on angazoval, ze ide sa to vyriadit tak by som mu pomohla to vylestit, s tym, ze ked pridu prespat ini clenovia rodiny, tiez si upracu po sebe (vyvlecu postele atd, osobne by som navlecene postele nenechavala, to je istota, ze navliekam si nove, viem ze tam nik nespal :DDD)

power_of_now
11. máj 2023

No tvoja starosť to rozhodne nie je. Prestaň tam chodiť a vybavené.

kvetinka75
11. máj 2023

to je aký byt? spoločný? Kto tam chodí a ako často prespávať? Ja by som tam nechodila Ty tam musíš chodiť?