icon

Koľko času obetovať pre záchranu manželstva?

flower2
8. jan 2017

Mile zienky...
Mam problem o ktorom sa tazko pise nie to este hovori.....
V skratke o mne. Mam deti, 5 a 3 rocnych synov a pol rocnu dceru. Bola som slobodna mamicka so synmi, spoznala som muza s ktorym sme do seba neboli zamilovany, napriek tomu si ma chcel vziat aj s detmi. Pre mna charakterny a zodpovedny clovek je viac ako zalubenie.....
Okrem toho som si uz v zivote cosi preskakala a viem ze zalubenie tak ci tak pominie...s manzelstvom som preto suhlasila...

Avsak hned na zaciatku manzelstva vlastne vysvitlo, ze manzel ma nema ani rad (proste si ma vzal len preto, ze uz mal vek, chcel sa usadit a mat rodinu a ja som mu prisla z racionalnej kalkulacie ako vhodna "obet" - toto nie je moj slovnik, on sam to takto nazval.) - toto bolo pre mna velmi bolestive zistenie
Do toho som si vsimla, ze pokukava po inych zenach.... - dalsia rana
Plus neustale ma dirigoval, kritizoval, urazal..... (brzda, tupana, hlupana atd... a to sa cudoval este co sa urazam lebo ze to su fakty a nie urazky....podla jeho slov)
Po nejakej dobe urazania som sa nezdrzala a dala som mu facku ( ja taketo "riesenia" neuznavam, ale aj po opatovnom upozorneni, ze to uz prehana pokracoval...)... on mi to vsak vratil....
Od vtedy sa o mne vyjadruje ako o nasilnicke a ze sa so mnou neda zit, ze sa odstahuje atd ze na mna zavola socialku ( 2 deti mam
riesene sudne a riadne sa o ne staram).... skratka prehana to do obludnych rozmerov a to podsuva svojej rodine....
Ked sa s nim rozpravam 10 min oznaci to ze som sa s nim rozpravala 2 hodiny atd.....

Dostali sme sa do kolotoca kde sa uplne vytratila ucta a dovera..... zacali urazky, ponizovania, zhadzovania pred detmi...
je vyslovene alergicky ked sa s nim chcem rozpravat, stale sa stazuje ze nema cas pre seba (ponukla som mu raz za tyzden 2 hod. on to odmietol, ze on chce 1-2 hod kazdy den....)
nase problemy riesi so svojou rodinou
ale co je najhorsie neprizna si chybu, neuznava ze ked je konflikt vzdy su na vine obe strany ... i ked roznou mierou....
ma svoje pravdy ktorym veri a nevie prijat iny nazor..... uz rok a pol v tomto manzelstev ustupujem ja, keby som to nerobila on by to nechal tak, vraj by ma nechal odist....a ze nejako velmi by to neriesil....
Ked mame tichu domacnost a zacneme sa po case spolu zase bavit, tak mi nestastne oznami, ze ako mu bolo dobre a ze mu to vyhovovalo...
Jednoducho skusala som sa s nim dohodnut, uz aj bodovo, odrazkami aby som nerozpravala vela( i ked pride mi to chore) ale on si proste vzdy ked sa na niecom dohodneme to tak prekruti, ze ja zasnem ako moze mu z toho take cosi vypadnut...cize zacarovany kruh, stale riesime a nic nevzriesime.....som z toho strasne unavena a nevladzem uz....
chce si zachovat slobodu aku mal pred manzelstvom, denne chce mat cas na citanie, cvicenie, len tak na rozmyslanie.... zienky ale je toto mozne pri malych detoch??

Znesiem aj kritiku, tak ak vam z toho vyplyvaju nejake moje chyby ktorych si mozno nie som vedoma, napiste .....
Pripadne ak ste nieco podobne zazili ako ste to riesili....
Mam 3 male deti, takze riesenie zbalit sa a odist na istu dobu tu nie je.....ak tak definitivne. (rodinu mam 100 km od nas)
Ale nie som typ ktory uteka pred problemamy.....len neviem ako ich riesit a z dlhodobeho hladiska sa neposuvame k lepsiemu ale skor k horsiemu.... napriek mojim snaham..... a mozno sme uz zasli tak daleko ze to uz jednoducho nepojde napravit....

Dakujem za kazdu dobre mienenu radu !

Strana
z4
papricka33
8. jan 2017

Máš pravdu. Toto sa určite nielen zle píše, ale aj číta ☹ Poviem, Ti, že tiež nerada sijem veci horúcou ihlou, ale tuto už asi nie je riešenie. Nie je na čom stavať, aj keby si chcela vzťah udržať. Myslím že tvoj partner si z teba naozaj urobil obeť a pokúša sa ťa týrať a psychicky vydierať (... ako mi bolo predtým dobre... Odídem...) Nic z toho ale neurobí. Teší ho, že ťa môže držať v patovej situácii (sama s tromi deťmi). Ak máš kam, odíď. Naozaj nie je o čom ☹ Potrebuješ oporu a nie oberanie o energiu. Priprav sa na to, že ak sa už rozhodneš a pochopí že fakt odchádzaš, dojde mu to a začne hrať divadlo, ako sa zmení... Ale nezmení. To, čo si popísala je už výsledok jeho charakteru, ktorý už je nadobro krivý ☹ Nie je to len nejaké pokĺznutie, brept, škaredé slovko, ktoré mu v nervovom vypätí ušlo. Cielene ta chce ničiť ☹

marrie5385
8. jan 2017

Ak chces byt nestastna ty a tvoje deti a ktovie este co by sa mohlo stat tak ostan...ale tu isto nie je co zachranovat...ako pise zienka vyssie. Aj ked si si ho nebrala z lasky (aspon tak som to pochopila) tak aj tak clovek tej lasky v nejakej forme k zivotu potrebuje. A toto co opisujes lasku nepripomina ani z rychlika. Zhadzuje ta, uraza a ublizuje akoby sa nic nedialo...egoista. a ako pise zienka vyssie...ak sa rozhodnes odist tak sa nenechaj prehovorit...lebo jemu nejde o teba a deti ale o to aby neostal sam.

bosoriak
8. jan 2017

@flower2 Toto je zly sen. Zijes s clovekom, ktoremu na tebe nezalezi, ktory ta udrel a ktory ta ma ako sluzku. A ty sa pytas, co mas obetovat pre manzelstvo? Pre manzelstvo sa nema nic obetovat, je to zvazok dvoch dospelych plnopravnych osob, ktore ak pride ku konfliktu, tak si sadnu, normalne sa dohodnu a spravia kompromis.

Len ti poviem, ze tvoje deti toto spravanie nasavaju ako spongie. Ucia sa, ako sa to v zivote a vo vztahu robi. Naozaj chces, aby dopadli ako ty alebo robili to, co robi on niekomu inemu?

A posledna vec - ak by mi cudzi muz povedal, ze na mna zavola socialku aby mi vzala deti, uz by ma snad v zivote neuvidel. Zena, ty si nechas vsetko. A este aj od cloveka, ktoreho nemilujes, ktory nemiluje teba a ktory ta povazuje za uplne nic.

Ano, samozrejme, ze mas odist. Alebo chces este pockat, kym zacne urazat a tlct aj deti?

Drzim palce, aby si to uvidela aj sama.

moni244
8. jan 2017

Uff, cele zle od zaciatku. Lutujem tie deti, v com musia vyrastat len preto, ze ich mama sa bala ostat sama s nimi

pribinak
8. jan 2017

Mas kam ist? Zbal sa este dnes a chod prec

erickatt
8. jan 2017

@flower2 a vieš, keď už ty vytrpis. Tvoje deti zoberú tento model rodiny. Z chlapov budú či chceš alebo nie taký istí muži a manželia . A dcérka bude považovať facku za normálnu a isto nechceš aby ju raz niekto v živote tlkol a ponižoval.

sue
8. jan 2017

Ach jaj ☹ úplne ti rozumiem, vo všetkom...

Navrhla by som manželskú poradňu, ak by odmietol a ty sa naozaj dusíš, odíď. Budeš to mať veľmi veľmi ťažké, ale asi sa ti bude ľahšie dýchať....

zuzanah75
8. jan 2017

V tomto pripade neobetuj pre zachranu tohto manzelstva uz ani minutu, zda sa, ze bolo postavene na vode a ten chlap Ta chce len tyranizovat... Drz sa

lukyazojka
8. jan 2017

Držim ti palce aby si našla v sebe silu a odisla od takeho stašneho muža. Už s ním nič nerieš, zbieraj sily, ušetri každe euro a priprav sa na odchod. Do tej doby sa snaz kvoli detom aj sebe nejako to s nim vydrzat, nech si beha kade tade, musis to teraz s detmi sama zvladnut..lebo tento chlap ta nemiluje, cielene ta nici a este ho to tesi. To nesmies dopustit aby ti takto ublizoval ....clovek ktoreho nemilujes a ty si mu len na servis doma. No ak ta este obmedzuje fonancne tak to mas velmi tažke... kezdopadne mas snad niekoho komu na tebe zalezi, rodicia, priatelky. Snad ti budu vediet pomoc ked od neho odides. Dcerka je malicka..utekaj co naskor od takeho blbca. A. Jeho urazky ta si nepripustaj..taky clobek ta nemoze urazit!

danica2711
8. jan 2017

@flower2 škoda reči, proste si šliapla do h.vna. Tu nie je čo zachraňovať ani o čo bojovať, len rýchle preč. Celkom som nepochopila tú vetu, že nemôžeš odísť na istú dobu, len definitívne - keď už naberieš odvahu odísť, ty by si sa tam prípadne chcela vracať?! Do tohto desu, v ktorom žiješ?!
Okrem toho nepíšeš veľa o tom, ako sa chová k deťom, aj keď mám dojem, že veľký záujem nemá. Tá malá dcérka je jeho? Ľúbi aspoň tú? Robí rozdiely medzi tvojimi synmi a ňou? A či vás má všetkých štyroch v paži?
Rozmýšľaj nad tým, či tvojim synkom nebolo lepšie, keď ste boli spolu sami a aký model vzťahov im dávaš do života. Isteže s troma deťmi nemôžeš odísť v afekte a nepripravene. Musíš mať kam odísť - ak sa dá, tak prechodne k rodičom a pracovať na dlhodobom riešení. Pred svadbou si bývala vo vlastnom či v podnájme? (Najkrajšie by bolo, kebyže sa on prisťahoval k tebe, potom ho môžeš jednoducho vypakovať - ale toľko šťastia asi nehrozí, že?) Nepíšeš, ako si na tom finančne, či si predtým pracovala, či máš nejaké úspory - pomohli by. Ak nemáš, začni šetriť teraz, naplánuj si odchod. Ale s týmto chlapom rozhodne neostávaj. A na tie jeho drísty o sociálke kašli, tým sa takíto idioti vyhrážajú radi, ale je to len štekanie do vetra, na sociálke ho vysmejú...

eliska13
8. jan 2017

@flower2 súhlasím s babami hore.Jednoducho má nad tebou moc a patrične ju využíva, lebo ty sklopis uši.Manipuluje s tebou, ponižuje Tá robí mu to radosť.Musi to byť nevyzeráy človek.Chcel mat rodinu, a zároveň čas pre seba kniha, cvičenie...
Normálne by som si ho posadila a povedala, že je to posledná kvapka, že ak Ťa neprestane urážať a ponižovať odídeš od neho
Myslím, že mu to vydrží pár dní a skĺzne to do starých koľají veď uvidíš....

blahowoman
8. jan 2017

Toto v prvom rade NIE JE manzelstvo. Manzelstvo je o laske,ucte ,pochopení,pomahaní si a podobne. Neobetovala by som ani sekundu a na co! Koli comu. Vsak to je idiot chlap! A teba nechapem,ako dokazes deti vychovavat v takomto prostredí. Nechapem ako mozes vobec uvazovat o zachrane,lebo ja neviem coho. Zachranit manzelstvo ktore bolo z lasky len sa nejak vytratila ok,ale taketo. No radsej sama. Si pis,ze pokial ostanes,tak sa tvoje deti k tebe zacnu chovat tak ako on! A preco nie,vsak to robi aj on.

tanecnica82
8. jan 2017

@flower2 no asi si sama zistila ze svadba z rozumu nic moc. Nebola by som s takym clovekom, ani keby ma priklincoval k zemi. Zas na druhej strane co si cakala ak si sla do vztahu z rozumu? Partner sa dokaze zmenit,ale len ked miluje manzelku a svoju rodinu. Jednoducho je to tak ako keby som si nasackovala hocikoho do bytu a sme spolu nasilu. To je aj vidno vo vasej komunikacii. Ak necches odist skus sa s nim nejako dohondnut. Ale najprv zvaz ci ti to za to stoji, ja by som dala ultimatum bud sa to a to dovtedy zmeni a ak nie tak odijdem. Zas na druhej strane 2 hod, denne citania je pre Teba nepripustne? 🙄 Ja ked spocitam cas ked sa venujem svojim konickom tak to je 3 hod, denne a som mimo domu... Som akcny typ a doma zavreta by som to nezvladla.
Zas na druhej strane vzdy bol takyto? Ci je to len od urciteho momentu..Nemoze v tom byt ina zena?

dominika6
8. jan 2017

@flower2
A ako si prezila ked si mala dve deti a bola sama?
Tak ako si sa vydala z rozumu tak sa aj rozved z rozumu..
A nepochopim ze si dovolila aby ti aj dieta urobil hoci vratit sa to neda...
Pekne mu oznam skutocnost ze sa chces rozviest a uvidis ze ho to ani nezaskoci ani nezlomi...rieste deti lebo ide o ne...

pebu
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre
8. jan 2017

Necitam diskusiu, prospejem len svojim nazorom.. Tvojou chybou je, ze si isla do manzelstva z vypocitavosti, rovnako ako on.. No a kolko casu venovat zachrane? Ak by islo o charakterneho a dobreho muza, vklude aj dva roky.. Podla tvojho opisu, je ale tvoj muz hulvat a blbec, to by som zachrane venovala 0minut a odstahovala sa 100km dsleko..

eliska13
8. jan 2017

@tanecnica82 prepáč doma 3 malé deti, tak asi si nemôže chlap po robote sedieť na gauči a citat a druhý deň byť vo fitku.
Ty pochopíš, keď budeš mať dieťa ako budeš musieť znížiť zo svojich konickov.

maciatkolulu
8. jan 2017

@flower2 o, tak ty pises, ze sa ta dotklo, ze si zistila, ze si ta zobral bez lasky, ale ved aj ty jeho! Tak sa necuduj, to mi udrelo ako prve do oci, dalsia vec ktorej ako rozvedena a opat vydata matka tiez troch deti, ktorej teda nerozumiem, kam si sa akoze ponahlala, Pises, ze tvoj syn ma tri, si rok a pol vydata, to malo vtedy tvoje najmladsie dieta rok a pol, to si sa fakt musela vydavat a to za cloveka, ktoreho si nemilovala???? A hned si musela mat dieta? Ano mas pravdu, prvotna zamilovanost pominie, motyle odletia, ale ostane ucta a laska medzi partnermi, takze chybu si urobila aj ty, co nedokazem pochopit, kedze uz si mala za sebou skrachovany vztah a dve deti na krku. To, ze sa chova ako sa chova, nuz, ked ta nemiluje, nema k tebe ziadnu uctu, nic, tak to nezmenis ani po rokoch, kedze ta laska medzi vami nebola.... teda mozete to skusit, ale pochybujem, takze za mna, vrat sa odkial si prisla a budu mat aspon tvoje deti klud. Myslis, ze toto tvoje deti potrebovali, mat uplnu rodinu, plnu hadok a vzajomneho urazania, bitiek a nevrazivosti? Preto si sa potrebovala vydat? Ci si proste mala potrebu(sorry)zavesit sa niekomu na krk a rychlo porodit dieta, byt aspon zabezpecena s titulom "komlet familia) Nuz teraz mas dve moznosti, vlastne tri, hoci ta tretia je dost tazko zrealizovatela teraz. Prva - budes drzat usta a krok a trpiet, druha, rozvedies sa a budes si zit svoj zivot, tretia - rozvedies sa a budes cihat na dalsieho, ktory si ta bude chciet zobrat. Za mna, druha moznost s realnou moznostou, ze sa najde niekto, kto ta bude naozaj milovat, ale to ho nebudes moct zufalo hladat a vesat sa na prvu prilezitost. Prepac za uprimnost, ale ja to vidim takto, tiez som si co to prezila s trochu vacsimi detmi, ale nikdy som ich netahaa do mojich vztahov a zalezitosti a smojim muzom som ich zoznmamila az ked som si ako tak bola ista, ze hej, toto je to prave orechove.

babyangel
8. jan 2017

Fuha ja nerozumiem celkom takemuto konaniu. Z toho co si napisala vyplyva, ze si pri svojom manzelovi velmi nestastna a s obrovskou pravdepodobnostou to tak bude aj nadalej. Preco chces udrziavat taketo manzelstvo? Nemas kam ist? Ci je to kvoli detom? Nechapem. Ved toto je totalne ponizovanie samej seba a chudence deti tie budu tiez len trpiet. A cim dalej tym horsie to bude.
Neviem no. Ale ja by som radsej ostala sama a odisla ak by to bolo mozne ako sa takto vnutorne trapit a nechavat sa ponizovat.

tanecnica82
8. jan 2017

@eliska13 ved v pohode, dieta mam a konicky som neznizila.Ozaj hodinu denne citania a druhy den hodinu denne vo fitku je vela???? Mne to pride ako normalna poziadavka.Keby si mala milujuceho partnera tak aj ty by si si mohla oddychnut a vybehnut von. To ze je zly partner je jedna vec,ale hodina denne pre chlapa je vela????NO to ja nechapem,alebo som z inej planety

maciatkolulu
8. jan 2017

@eliska13 tak ja si myslim, ze chlap po robote ma pravo si aj oddychnut a aj dve hodiny si citat, ked sa tak slusne dohodnu, nevidim na tom nic zle, aj ta matka si oddychne chvilu, dajme si rkuku na srdce.... ked dieta spi, normalna matka oddychuje, takze ked pride chlap domov po praci si snad tiez moze oddychnut a ked mu nedas si oddychnut, tak sa necudujem, ze ich tolko berie nahy na plecia, lebo prikazy hned po praci, su super na utuzenie vztahu...
@tanecnica82 nie si z inej planety, je to uplne normalne, ked sa dvaja partneri slusne dohodnut... su dni - blbec, ked zene lezie na nervy aj vzduch, takze vtedy je ako srsen, ale v normalnom vztahu to funguje, oddych, praca, konicky, volno, spolocne, single, kazdy ako mu vyhovuje, po dohode

tanecnica82
8. jan 2017

@maciatkolulu tiež mi to pride normalne, ze hodinu citania a hodina vo fitku je ok...Nemam rada zeny co len ked chlap prekroci prah bytu uz ma deti v rukach vsak sa staraj doteraz som sa ja starala. Ine by bolo keby behal po zuroch ale tie jeho konicky mi pridu uplne ok. MOzno aj z toho je nervozny..ktovie nevidime do nich

maciatkolulu
8. jan 2017

@tanecnica82 vies ono je to ine, ked si vo funkcnom vztahu... toto je cele smutne a chybu urobili obaja, ale za mna vacsiu autorka, kedze sama sa uz raz popalila a mala na krku dve deti, verim, ze to urobila v dobrej voli, ze chcela to naj, ale nie sme v .storoci zial, nemame uz na to povahy, ze drzat hubu a nechat sa ponizovat za cenu dobreho zivota, alebo teda niektore maju na to zaludok mozno, ale za mna spat s muzom u ktoremu nic necitim je dost na prdik

tanecnica82
8. jan 2017

@maciatkolulu no ja poznam jedno manzelstvo kde chlap mal vek a nechcel ostat na ocot tak si zobral manzelku bez lasky...Inak chlap velmi dobry maju spolu deti vzorny otec, silno veriaci. Im to funguje, no obcas ma z toho strasne depky...Povie mi narovinu vies, ja som si vybral velmi dobre, len chyba ta laska. Aj ked dufa, ze casom sa dokaze do manzelky zalubit..Neviem sice po akom case ked su spolu hadam 15 rokov. Takze ucta u nich, aj porozumenie, ozaj velmi harmonicky par, deticky zlate, keby sa mi raz v slabej chvilke nezdoveril tak by som ho mala ako vzor ako by mal manzel vyzerat. Pozname sa od detstva takze nejake zdoverovanie nie je problem.

eliska13
8. jan 2017

@tanecnica82 a čo hneď útočis🙂)ja mám dieťa veľké a čas tiez.Citat si môže večer, keď deti zaspia.Neviem aká je realita, ale prišlo mi to z jej písmenok také, že uprednostňuje svoje koníčky a pohodlie pred rodinou

eliska13
8. jan 2017

@maciatkolulu sú deti, ktoré nespia poobede 2,3 hodiny a ženy si nemôžu oddýchnuť a písmenko mať na MK nevidím nič zlé na tom, že muž príde z roboty a je s deťmi.Niektori muži chodia tak neskoro, že by si vlastné deti nepoznali, keď by sa rozhodol po práci ísť do fitka.Alebo ok nech si oddýchne prečíta knihu hodí sprchu pokým žena spraví večeru urobí s deťmi úlohy a x iných vecí.Kazdemu ako vyhovuje My sme mali svoj voľný čas večer, keď dieťa zaspali a nech ho každý trávi ako chce

maciatkolulu
8. jan 2017

@eliska13 vidis a nie kazdemu chodia deti spat o osmej😉ja napriklad vecer zaspavam skor ako moje dieta.... A dieta, ktore uz nespava poobede je vacsinou uz vacsie, takze uz sa s nim da... Netreba robit zo seba chudery, ktore celodenne makaju a ti chlapi, flandri si v tej praci rite valaju... Fakt si dajme ruku na srdce, ze pri tych vacsich detoch je to celkom fajn doma, teda pokial je dietatko zdrave... Da sa uz kava vypit, da sa zahrat, ist von, stretnut sa s rovesnikmi, takze tak a ten chlap, ked pride domov, si fakt moze trochu podla mna oddychnut, ale ved to je o dohode tych dvoch, niekomu vyhovuje to a inemu ono, niekto buzerauje a buzeruje a vycita, niekto nie😉 Za mna je to o danej chvili, o dohode o tych dvoch proste

lubkavargova1
8. jan 2017

Uprimne co si cakala...romanticky happyend ako vo filmoch? Ze nejakym zazrakom vas osvieti a cez slnecne ziarenie zistite pri zadape slniecka ze sa lubite nekonecnou laskou???
Obaja ste isli do toho vztahu ze sa nelubite a nechcete byt sami...aj ty, a teraz ked si zistila, ze vlastne to co aj ty aj on tak odrazu je zenska jesitnost urazena???? Ste na tom rovnakom.

natalka13
8. jan 2017

Ako mozes mat dieta s niekym koho nemilujes??????
Toto je ako telenovela,alebo zly film.
Radia ti vyssie aj ked o taku radu nestojis-utekaj!
A ze laska pominie? V dobre fungujucom vztahu nie. Uctu mam k rodicom, lasku k partnerovi.

ukulela
8. jan 2017

@flower2 s dvoma malymi detmi - pravdepodobne este ani poriadne neotrepana z predchadzajuceho vztahu (mensi syn mal 1 a po roka?) si sa uz vydavala za dalsieho - podla mesiacov uz tehotna ... vedela si, ze ta nelubi, po par mesiacoch si usudila, ze to bude ok?
no kompletnnie je ani tvoj muz, ale ani ty.
ponukla si mu 2 hodiny raz za dva tyzden pokoj od deti? to ma dost rozosmialo, taketo vydelenie volneho casu 🙂 najma, ak on chce hodinu-dve denne pre seba ...
cele to mate zle, neviete komunikovat, neviete sa rozpravat,on chce jedno, ty druhe ...
ano, udrel ta, ale aj ty jeho a zacala si (to nezlkahcuje jeho vinu, ale tebe dava rovnaku)
pride mi to cele trocha tak, ze ty si trocha aj xantipa - sed doma, na deti, vydychnut si mozes kazdu druhu sobitu, ale len 2 hodiny, tu mas budiky a ked zazvonia, hned decko na ruky - aspon jedno!
ano, bral si ta s dvomi detmi, je to zavazok, zjavne mu to nedoslo ... ale ani tebe nedoslo, ze cudzi chlap po par mesiacoch vztahu im nebude plnohodnotnym otcom - najma ked ta (AKO SI PISALA) NELUBI ...
takze ano, na vine ste rovnako obaja - nie len ty, ci on, ale obaja. chybu ste obaja urobili uz na zaciatku a pre dobro tvojich a vasho dietata by ste sa na to mali vysrat a ist od seba.

Strana
z4