Koľko času trávia vaši starí rodičia s vnúčatami?
Ahojte koľko času trávia starý rodicia z vnúčatami?
Ú nás je problém ze naši bývajú vedľa nás, neprídu len tak, to ako nehrozí, alebo nejak zobrať deti von keď sa ohlásim, ze ci by nezobrali mladšieho von tak proste nie
Malý je zlatý, rozpráva všetko je rád vonku, ale nechcú
Staršiu iba staršiu volajú k sebe na prespatie ale to je tiež vsetko, neviem naozaj nemajú záujem starý rodicia tráviť viac času z deťmi?
Nikdy nežiadam aby si brali kvôli deťom dovolenku keď sú choré, alebo sú prázdniny ale nepáči sa mi ze všade len staršiu volajú a na malého sa zabúda
takže robia rozdiel medzi vnučkou a vnukom a to je zlé.
@alickapusinka Staršia dostala nový bicykel juj toľko sľubovali ze ju zoberú na bicykle zo sebov ani raz prísaham ani raz.
@alickapusinka Staršia dostala nový bicykel juj toľko sľubovali ze ju zoberú na bicykle zo sebov ani raz prísaham ani raz.
@anonym_autor koľko majú rodičia rokov ? Si jedináčik ?
@anonym_autor tuto otazku musis dat svojim rodicom: neviem naozaj nemajú záujem starý rodicia tráviť viac času z deťmi?
A co stari rodicia z muzovej strany?
Ja teda isto pomozem ked bude treba napr. Ked budu rodicia mojho vnucata chori ale zeby som sa trhala za vnucatami a brala si ich pravidelne, to asi nie. Chcu mat svoj klud,chapem ich.
Moji svokrovci byvaju 5min od nas a beru si maleho tak cca raz za 2 tyzdne,niekedy dlhsie obdobie, vsak podla toho kolko maju prace okolo domu a podobne. Chapem to. Pohodicka
@anonym_autor tuto otazku musis dat svojim rodicom: neviem naozaj nemajú záujem starý rodicia tráviť viac času z deťmi?
A co stari rodicia z muzovej strany?
@anonym_4d65fa z mojej strany
Mladý sú tiež pracujú ale majú toho času viac cez víkend
Malý keď vidí na ulici pána ako kráča, mysli si ze je to dedo a kričí naňho 👍
@anonym_autor ved sa s rodicmi porozpravaj, ze synovi chybaju. Niet nad uprimnu komunikaciu.
Pýtala si sa ich? Akákoľvek bude odpoveď rešpektuj ju a zariaď sa podľa toho.
neviem kolko maju deti rokov-ale nevedia sa same ozvat -babi dedo podme sa bicyklovat.. alebo podme sa prejst etc.. alebo ty si sa niekedy spytala?
@anonym_autor niesu unavení?Mozno chcú mať len kľud
starí rodičia nie sú povinní chodiť s tvojimi deťmi. sú to ich vnúčatá - nie deti. oni si už svoje odbili pri svojich deťoch.
niečo ti prezradím, tiež sa nechystám svoje budúce vnúčatá brávať von. Prečo aj. Však budú mať rodičov. Max som ochotná pomáhať cez prázdniny a počas choroby kým budú rodičia v práci. svoju starobu si viem predstaviť aj inak ako opatrovaním vnúčat.
starí rodičia nie sú povinní chodiť s tvojimi deťmi. sú to ich vnúčatá - nie deti. oni si už svoje odbili pri svojich deťoch.
niečo ti prezradím, tiež sa nechystám svoje budúce vnúčatá brávať von. Prečo aj. Však budú mať rodičov. Max som ochotná pomáhať cez prázdniny a počas choroby kým budú rodičia v práci. svoju starobu si viem predstaviť aj inak ako opatrovaním vnúčat.
@anonym_c52683 lenže oni ani toľko nerobia 😁tak vlastne čo budú robiť
Kolko maju deti rokov? Je rozdiel travit cas a aktivity s 6 rocnou a s 2 rocnym. Nemusia nutne hned robit rozdiely medzi detmi ale prirodzene starsie dieta je uz iny partak a menej starosti.
@anonym_autor Poviem ti to takto. Mám jemne cez 50, robím, starám sa o dieťa, domácnosť. Vnúčatá ešte nemám. Každý víkend si buď v sobotu alebo nedeľu beriem na celé popoludnie až do 20 hodiny syna svojho synovca. Milujem ho a veľmi rada s nim trávim čas, väčšinou aktívne na výlete, v kine, alebo doma na záhrade. Ale úprimne priznám, že mi následne chyba ešte ten ozaj voľný víkend.
Píšeš trochu zmätočne a ťažko povedať, koľko času reálne sú tvoji rodičia s vnúčatami. Možno skutočne potrebujú popri práci a vnúčatách aj oddych.
No ked to tu tak citam, asi budem vdacna za svokrovcov a to byvaju 100+ km od nas. Minimalne jeden vikend z mesiaca sme tam alebo si vezmu iba maleho. V priemere raz za tyzden/dva pridu, na nejaku besiedku, postrazit, ked s muzom ideme niekam sami. Chodime spolu na dovolenku, na wellness vikend...maly tam chodi na tyzden na prazdniny a to ma 4 roky. Ak by byvali v tom istom meste, obavam sa, ze az prilis casto by boli u nas 😂.
ALE je tu jedno dolezite ale, su obaja na dochodku a hoc su to aktivni seniori, su na dochodku. Maju potom cas si napr. oddychnut po vikende s nim. Moja mamina na dochodku nie je a je to narocnejsie, kedze pracuje aj cez vikend. Kazdopadne ked je zaujem, sposob sa najde. Ked nie je, nevynutis to...
@anonym_autor Poviem ti to takto. Mám jemne cez 50, robím, starám sa o dieťa, domácnosť. Vnúčatá ešte nemám. Každý víkend si buď v sobotu alebo nedeľu beriem na celé popoludnie až do 20 hodiny syna svojho synovca. Milujem ho a veľmi rada s nim trávim čas, väčšinou aktívne na výlete, v kine, alebo doma na záhrade. Ale úprimne priznám, že mi následne chyba ešte ten ozaj voľný víkend.
Píšeš trochu zmätočne a ťažko povedať, koľko času reálne sú tvoji rodičia s vnúčatami. Možno skutočne potrebujú popri práci a vnúčatách aj oddych.
@abbey1 to je krásne. Ale baby naozaj sa nejedná oto aby ich každý každý víkend brali niekam juj to vôbec my z deťmi stále necháme kade tade, ide oto ze malý sa pyta keby pôjde z dedom von stále mu vravím neviem
Sú víkendy kedy je môj otec doma sám lebo mama pracuje on prísaham je celý celý deň doma ani sa neohlasi ci žijeme 👍keď dokážu staršiu volať ku sebe na spanie, tak prečo nie menšieho
@abbey1 to je krásne. Ale baby naozaj sa nejedná oto aby ich každý každý víkend brali niekam juj to vôbec my z deťmi stále necháme kade tade, ide oto ze malý sa pyta keby pôjde z dedom von stále mu vravím neviem
Sú víkendy kedy je môj otec doma sám lebo mama pracuje on prísaham je celý celý deň doma ani sa neohlasi ci žijeme 👍keď dokážu staršiu volať ku sebe na spanie, tak prečo nie menšieho
@anonym_autor ja by som hlavne nedovolila, aby robili rozdiely medzi deťmi, ak si netrúfajú mať obidve spolu, chápem, ale raz jedno, raz druhé. Určite by som im deti nasilu nepchala, ak by nemala vôbec záujem, prežila by som aj to, stovky rodín nemajú už starých rodičov, alebo sú chorí, alebo žijú stovky km od nich a žijú
@anonym_autor " môj otec je doma cez víkend sám a ani sa neohlásil, či žijeme🙄. Veď si dospelá, máš rodinu. Tvoj otec má svoj vek, nemusí ťa kontrolovať, či žiješ a nepotrebuješ pomoc. 😳 Trošku zodpovednosti za seba a tvoje deti. Nemusia si ich brať a mať s nimi program vôbec, nie je to ich povinnosť. Keď sa ti nepáči, že berú dcéru a syna nie, tak im to povedz a deťom vymyslí program sama. Ja by som dvojročné dieťa na bycikel nebrala tiež. Som stará, reflexy, rovnováha všetko už hapruje a behať za dvojročným na bicykli by som nedala. 🥴
@anonym_autor " môj otec je doma cez víkend sám a ani sa neohlásil, či žijeme🙄. Veď si dospelá, máš rodinu. Tvoj otec má svoj vek, nemusí ťa kontrolovať, či žiješ a nepotrebuješ pomoc. 😳 Trošku zodpovednosti za seba a tvoje deti. Nemusia si ich brať a mať s nimi program vôbec, nie je to ich povinnosť. Keď sa ti nepáči, že berú dcéru a syna nie, tak im to povedz a deťom vymyslí program sama. Ja by som dvojročné dieťa na bycikel nebrala tiež. Som stará, reflexy, rovnováha všetko už hapruje a behať za dvojročným na bicykli by som nedala. 🥴
@anonym_d06aa7 mala nemá 2 roky ale 12 😁a naši sú na bicykli každý víkend milujú sa bicyklovať tak potom kde je chyba?
@anonym_autor to co sú za názory, ze toľko nerobia, tak co budu robiť? Ty im určuješ, co majú robiť? Je to ich vec, aj ked nerobia nič. Možno to s malymi deťmi nevedia, nechce sa im preberat zodpovednost, ale je to ich voľba a maju na to právo.
Každá jedna mama alebo otec by bol rád keby starý rodicia kúsok pomôžu z deťmi, nerozpravajte ze nie, ved aj vy ste len ženy a mami
Haló nebavím sa tu o každom jednom dni raz za pol roka to hádam ide
Tak v prvom rade sú to tvoji rodičia, kto, ak nie ty, by mal hodiť s nimi reč. Ak nechcú mladšieho ani staršiu nedám. Tvoja dcéra si zapamätá, že ju ani raz nevzali bicyklovať, len sľuby a sľuby. Keď bude staršia, vyprdne sa na nich. No a teraz k veci, nie všetci starí rodičia túžia tráviť čas s vnúčatami, to je proste fakt a treba to rešpektovať. Za ich vzťah s vnúčatami si budú niesť výsledok sami. Ale určite by si pokec s nimi mala dať.
Tak v prvom rade sú to tvoji rodičia, kto, ak nie ty, by mal hodiť s nimi reč. Ak nechcú mladšieho ani staršiu nedám. Tvoja dcéra si zapamätá, že ju ani raz nevzali bicyklovať, len sľuby a sľuby. Keď bude staršia, vyprdne sa na nich. No a teraz k veci, nie všetci starí rodičia túžia tráviť čas s vnúčatami, to je proste fakt a treba to rešpektovať. Za ich vzťah s vnúčatami si budú niesť výsledok sami. Ale určite by si pokec s nimi mala dať.
@gribka1 Ďakujem za peknú odpoveď 🌺
Ja ťa chápem. Moja mama príde k nám raz do roka na dva dni. Keď ju volám častejšie tak vždy len že ona počká kedy my prídeme... Keď aj mala v lete voľno pýtala som ju na pár dní prísť ku deťom cez prázdniny...ani to nie...ona má voľno, dala si lekárov atď. Chce aby sme len my chodili. Bývame 160km od nej. My do práce deti do školy. Kým všetkých pobaliť atď cesta. Ona má pritom vlaky zadarmo. No mrzí ma že nechce k nám chodiť. A len sa vypytuje kedy prídeme. Niekedy ani nemám chuť už len z trucu tam ísť 🙈
@gribka1 Ďakujem za peknú odpoveď 🌺
@anonym_autor ked ti ide o to bicyklovanie, tiez som vkuse na bicykli, ale neviem si predstavit davat pri tom pozor na male dieta, zvlast pri nasich neexistujucich cyklochodnikoch a vobec. Pride mi to riskantne, ale ja uz som stara na take male deti.(48).
@anonym_autor ked ti ide o to bicyklovanie, tiez som vkuse na bicykli, ale neviem si predstavit davat pri tom pozor na male dieta, zvlast pri nasich neexistujucich cyklochodnikoch a vobec. Pride mi to riskantne, ale ja uz som stara na take male deti.(48).
@anonym_57099c Základ je nesľubovať, odvaha je druhá vec.
@anonym_57099c dcéra má 12 rokov, tam problém není ved su aj cyklotrasky teda u nás je ich veľmi veľa, ale skôr je problém ze nechcú, keby sa jej aspom neslubovali
Je pravda že nemusia, ale vzťahy so starými rodičmi sú pre mňa tie najkrajšie. Nemajú povinnosť sa starať ale podla tejto logiky ani my nemáme povinnosť im pomáhať, keď na staré kolená nebudú vládať. Rodina by sa mala o seba zaujímať a navzájom si v rozumnej miere pomáhať. Mužova babka takto nemala moc záujem keď bol dieťa a tak to aj dopadlo, keď už neskôr záujem mala, nebol až taký z jeho strany. Autorka, chce to iba hodiť reč s vašimi a nájsť rozumný kompromis. Vnúčatá sa samotné pýtajú ku starým rodičom? Chcú s nimi tráviť viac času? Ak áno, tak ísť na nich touto cestou.

takže robia rozdiel medzi vnučkou a vnukom a to je zlé.