Koľko času trávia vaši starí rodičia s vnúčatami?
Ahojte koľko času trávia starý rodicia z vnúčatami?
Ú nás je problém ze naši bývajú vedľa nás, neprídu len tak, to ako nehrozí, alebo nejak zobrať deti von keď sa ohlásim, ze ci by nezobrali mladšieho von tak proste nie
Malý je zlatý, rozpráva všetko je rád vonku, ale nechcú
Staršiu iba staršiu volajú k sebe na prespatie ale to je tiež vsetko, neviem naozaj nemajú záujem starý rodicia tráviť viac času z deťmi?
Nikdy nežiadam aby si brali kvôli deťom dovolenku keď sú choré, alebo sú prázdniny ale nepáči sa mi ze všade len staršiu volajú a na malého sa zabúda
Každá jedna mama alebo otec by bol rád keby starý rodicia kúsok pomôžu z deťmi, nerozpravajte ze nie, ved aj vy ste len ženy a mami
Haló nebavím sa tu o každom jednom dni raz za pol roka to hádam ide
@anonym_autor veru, zo strany starých rodičov je to podľa mňa egoisticke, keď chcú mať pokoj. Kto nechce? Ale treba byť pre spoločnosť pre druhých užitočný, kým človek vládze. A úplne milujem, keď človek s malými deťmi chodí do práce a musí ešte pokryť všetky prázdniny, choroby, lebo starí rodičia chcú mať kľud. Ok, ale kto im zarobí na tie dôchodky, keď s malými deťmi treba byť každé prázdniny chorobu, víkend??
Ved ona sa nechce na rok odstahovat na Novy Zeland a deti im nechat. Nerozumiem, co je akoze neakceptovatelne na tom, ze niekto ocakava alebo skor dufa, ze stary rodic prejavi zaujem travit cas s vnucatami, ved to nie je o povinnosti 😵💫 ved ona nepise, ze si ich maju brat kazdy vikend a na cely vikend. To je hadam normalna vec, ze stary rodic vezme raz za cas vnuca kam si trufa - na zmrzlinu, na kolac, do parku, na prechadzku, ...
Autorka je to len o chceni, o nicom inom. Nestacim sa cudova, nad niektorymi komentarmi, aby vlastne vnucata niekoho obtazovali, ved to je smutne. Este ze nasi rodicia maju na to iny nazor a chcu byt v zivote nasho dietata.
@petamich OÚ na zmrzlinu to tu asi ešte ani nebolo keď tak tak asi 4 roky do zadu
@anonym_57099c dcéra má 12 rokov, tam problém není ved su aj cyklotrasky teda u nás je ich veľmi veľa, ale skôr je problém ze nechcú, keby sa jej aspom neslubovali
@anonym_autor veď choď ty s ňou na bike,🤦, vidíš, nechce sa ti. 🥴A od starých čakáš, že pôjdu s úsmevom na tvári. 😏
@anonym_autor veď choď ty s ňou na bike,🤦, vidíš, nechce sa ti. 🥴A od starých čakáš, že pôjdu s úsmevom na tvári. 😏
@anonym_d06aa7 jasne ze chodím vždy keď to počasie dovolí aj z jedným aj druhým
Nehnevajte niektoré ste naozaj hlúpe
@anonym_autor to mi je ľúto a mam to veľmi podobne. Viem ze naši malého veľmi ľúbia ale asi su ina generácia ako sme boli zvyknutí my na naše babky a zrejme je to podobne s vasimi 😃 ja som bola u babky takmer každý víkend a moji rodicia voľno...letné prázdniny takmer celé jedna babka a druha. Druhá ma ešte aj do prace so sebou niekedy brala a nikdy nemala problém bola šťastná a po prázdninách so mnou jej ešte aj krátko bolo 😃 moji rodicia sa ma väčšinou pri telefonáte ani neopytaju na malého vlasten nie ze väčšinou, oni sa naňho nepýtaj sami od seba nikdy len keď ho počujú lebo príde už sam k telefónu. My od seba bývame veľmi ďaleko a mrzí ma ze si nepýtajú ani fotky ani sami od seba nesadnu do auta a neprídu na víkend k nám napríklad alebo nás nezavolal. A majú dorny zdravotný stav, nie sú ani chori a už nepracujú 😃 času habadej len proste nezáujem alebo možno aj pohodlnosť
Každá jedna mama alebo otec by bol rád keby starý rodicia kúsok pomôžu z deťmi, nerozpravajte ze nie, ved aj vy ste len ženy a mami
Haló nebavím sa tu o každom jednom dni raz za pol roka to hádam ide
@anonym_autor aj jedni aj druhí starí rodičia bývali kúsok od nás, no neviem, prečo by mi mali pomáhať s deťmi. Nikdy ich nezobrali na výlet alebo na dovolenku, asi by som to ani nechcela, prišli pohrali sa s nimi, vybláznili, alebo sme išli my k nim. Chodili sme aj spolu na výlety a dovolenky, ale boli sme tam aj my, rodičia a nepotrebovali sme ich ako opatrovateľky detí, užívali sme si vzájomnú prítomnosť. Prečo ich nezoberiete na bicykle vy s mužom? Ja by som tiež nebrala vnúčatá s bicyklami na cyklotrasu. Do kina, do ZOO kľudne, ale na cyklotrasu a na kúpalisko napr. nie. Je to každého vec, zbytočne sa nad tým pozastavuješ, ber to ako fakt, budeš mať ľahší život
@anonym_d06aa7 jasne ze chodím vždy keď to počasie dovolí aj z jedným aj druhým
Nehnevajte niektoré ste naozaj hlúpe
@anonym_autor hlúpa si ty, že nechápeš, že sú to tvoje deti a ty si za je zodpovedná, ty si si ich urobila. Starý majú právo na oddych a majú právo si robiť čo chcú a nie behať s deckami na bicykel, zato, že matka chce mať pokoj. 🤦
@anonym_autor hlúpa si ty, že nechápeš, že sú to tvoje deti a ty si za je zodpovedná, ty si si ich urobila. Starý majú právo na oddych a majú právo si robiť čo chcú a nie behať s deckami na bicykel, zato, že matka chce mať pokoj. 🤦
@anonym_d06aa7 ty máš asi nejakú duševnú traumu
Takto moji svokrovci bývajú v rovnakej dedine a nikdy deti nebrali len tak von.Ani na návštevu neprídu.Ale vždy ich strážia ked su chorí, nikdy nám nepovedali nie, su dni kedy s mužom pracujeme aj v sobotu, alebo do večera a deti su tam.Syn tam bude aj celý nasledujúci týždeň kazdy deň do 13 momentálne.Tymto nám s nimi pomáhajú viac ako dosť.A deti su tam aj radi, koľkokrát volám ze uz som doma s práce nech prídu a pošlú ich až o pár hodín neskôr.
Sa Ta tu stokrat pytaju ake stare su tie deti, tak sa aj dozvieme kolko rokov ma maly? Tipujem 2/3, ked si povedala ze "rozprava". Ja sa necudujem ze 12 rocnu vezmu castejsie ako maleho chlapca, opakujem, take decko uz je samoobsluzny a normalny partak, narozdiel od maleho chlapca.
Ale to by si musela pisat nielen A, ale aj B a C. Ale Ty si vyberas a pises len to co Tebe vyhovuje, takze bohvie ako situacia u vas naozaj vyzera. S Tvojimi rodicmi, s vasimi vztahmi, zaujmom, a vsetko. Ale uplne zbytocne nad tym polemizovat a pisat kedze nedas zakladne info. Vela stastia.
Ja ťa chápem. Moja mama príde k nám raz do roka na dva dni. Keď ju volám častejšie tak vždy len že ona počká kedy my prídeme... Keď aj mala v lete voľno pýtala som ju na pár dní prísť ku deťom cez prázdniny...ani to nie...ona má voľno, dala si lekárov atď. Chce aby sme len my chodili. Bývame 160km od nej. My do práce deti do školy. Kým všetkých pobaliť atď cesta. Ona má pritom vlaky zadarmo. No mrzí ma že nechce k nám chodiť. A len sa vypytuje kedy prídeme. Niekedy ani nemám chuť už len z trucu tam ísť 🙈
@anonym_fe86aa neťuklo ti že mama môže mať už aj zdr. problémy? hoc aké. možno aj psychické. nemusí to vešť na nos každému - ani tebe. kto už len chce byť komu na obtiaž.
160 km je pomerne dosť, najmä ak má ísť vlakom alebo nebodaj ešte prestupovať. ani mne by sa nechcelo a to nie som ani dôchodca - do dôchodku ešte ďaleko.
nezabúdaj že dôchodci nemajú toľko síl ako ich deti čo majú o 20 - 30 r menej.
Tak, ale 12 ročná puberťáčka je už predsa samostatna jednotka, nemaju pri nej taku zátaz, ako pri malom. Ja mam tiež dceru v tomto veku a ona stravi cas so svojimi kamoškami , na kruzkoch , má vlastne zaujmy. Ani by ju nenapadlo chodiť sa byciklovat s rodičmi aleb starími rodičmi.
Tak, ale 12 ročná puberťáčka je už predsa samostatna jednotka, nemaju pri nej taku zátaz, ako pri malom. Ja mam tiež dceru v tomto veku a ona stravi cas so svojimi kamoškami , na kruzkoch , má vlastne zaujmy. Ani by ju nenapadlo chodiť sa byciklovat s rodičmi aleb starími rodičmi.
@anna777115 Našu ešte áno 🫶
ale no -ake ste podaktore hnusne ... travit cas so starkymi nieje len o tom aby sa autorka deti zbavila.. ale o vytvarani rodinnych vztahov , spomienok .... moja starka bola `tiez jednou z tych co sa o vnucata nestarala-teda len o jednu stranu ... ostatne sme ju nezaujimali - videli sme ju len ak sme tam my isli na jej narodeniny a aj to obmielala ako je bratranec a sesternica skvela a ako boli tam a tam .. my aj ked sme chceli povedala len nabuduce ... to nikdy neprislo ... a ano aj ako dieta sa ma to dotklo .. spoluziaci rozpravali ako travili cas so strakymi,prazdniny u nich etc a ja nic ... ked sa spamaaju alebo skoncia v starobinci potom sa spamataju ale uz bude neskoro .. tak ako u tej mojej.. supli ju do starobinca ani nam nedali vediet a ked som bola za nou vyplakavala ako ju nik nejde navstivit ..
ale no -ake ste podaktore hnusne ... travit cas so starkymi nieje len o tom aby sa autorka deti zbavila.. ale o vytvarani rodinnych vztahov , spomienok .... moja starka bola `tiez jednou z tych co sa o vnucata nestarala-teda len o jednu stranu ... ostatne sme ju nezaujimali - videli sme ju len ak sme tam my isli na jej narodeniny a aj to obmielala ako je bratranec a sesternica skvela a ako boli tam a tam .. my aj ked sme chceli povedala len nabuduce ... to nikdy neprislo ... a ano aj ako dieta sa ma to dotklo .. spoluziaci rozpravali ako travili cas so strakymi,prazdniny u nich etc a ja nic ... ked sa spamaaju alebo skoncia v starobinci potom sa spamataju ale uz bude neskoro .. tak ako u tej mojej.. supli ju do starobinca ani nam nedali vediet a ked som bola za nou vyplakavala ako ju nik nejde navstivit ..
@ukgirls vychováš svoje deti, zostarneš, chceš mať pokoj, ale pozor. Keď sa dostatočne nestaráš o vnukov, čaká ťa starobinec. 😰Dúfam, že som svoje deti vychovala lepšie. 🫡
@ukgirls vychováš svoje deti, zostarneš, chceš mať pokoj, ale pozor. Keď sa dostatočne nestaráš o vnukov, čaká ťa starobinec. 😰Dúfam, že som svoje deti vychovala lepšie. 🫡
@anonym_d06aa7 ale prosim ta zas neprekrucaj ... v starobinci skonci ten co ostane sam a nema nikoho kto sa onho postara- povacsinou .. a mat pokoj a obcas vybehnut von s vnucatami je dost rozdiel... alebo si zahrat exeso ci len tak pozriet rozpravku .. to snad si najde kazdy a tu sa ani nebavime o senilnych dementnych starkych ..ale autorkiny su zdravi a vitalny predpokladam kedze chodia bicylovat ... tych 30 minut raz 2x do tyzdna by so mohli najst .. ale ano samozrejme kazda je ina a kazda za rodinne vztahy povazuje daco ine
@anonym_d06aa7 Prekrútila si to riadne, pre babenku boli lepšie tamtie milujúce vnúčence, čo ju šmykli do starobinca. Len žne plody svojej lásky. Čo akože má s tým ona?
@ukgirls Dakedy boli starke na dochodku okolo 50-tky. Dnešna doba, je uplne ina a neda sa porovnavat s minulosťou. Ja som teraz v takom ťazskom obdobi, hormonalnych zmien, zdravotnych problemov. Ked sa k tomu vsetkemu prida este zamestnanie a vlastna domacnost, tak som rada, že som rada.Nie, každeho čkoveka male deti dobijaju a napĺňajú.V tomto veku, je už dolezity, ako taky pokoj a klud o to viac keď,ešte musiš byt aktivna v praci.
@ukgirls Dakedy boli starke na dochodku okolo 50-tky. Dnešna doba, je uplne ina a neda sa porovnavat s minulosťou. Ja som teraz v takom ťazskom obdobi, hormonalnych zmien, zdravotnych problemov. Ked sa k tomu vsetkemu prida este zamestnanie a vlastna domacnost, tak som rada, že som rada.Nie, každeho čkoveka male deti dobijaju a napĺňajú.V tomto veku, je už dolezity, ako taky pokoj a klud o to viac keď,ešte musiš byt aktivna v praci.
@anna777115 ok to si ty ... al enie kazdy je ako ty .. nastastie .. ja pisem moju skutocnost a moj pohlad na vec- nemusi byt ako ten tvoj a inych .. ale aj to je uhol pohladu ... tym detom staky chybaju a budu chybat a tazko im vysvetlit ze su gaucovy a nechcu im venovat ani tych 15 minut ... deti vsetko vnimaju inak ... moja mama ma tiez zdravotne problemy ma rada svoj klud,ale dcere sa snazi venovat do takej miery ako vladze.. nie tym na detske ihriska sporty ani nic podobne ale aj to malo co jej da a co vladze sa pocitaju .. neslubuje jej hory doli a potom sa tvari ze nic ... ak autorkiny rodicia nechcu s detmi nic nech im to ani neslubia( napr to bicyklovanie) ale nech sa potom ani necuduju,ze deti k nim neskor nepojdu a ani ich nebudu mat radi .. ake das take dostanes .. a ano autorku ako matku to zrejme trapi no nezmeni ... lebo zial niesu ludia ako ludia
@anonym_d06aa7 ja zasa dúfam, že nezostanem nikomu na krku, kľudne pôjdem do súkromného zariadenia, nechcem, aby niekto preto, že sa musí o mňa starať, prestal žiť, musel odísť z práce a podobne. Nemyslím teraz urobiť veľký nákup, alebo zaviezť k lekárovi, myslím 24 hodninovú starostlivosť.
@anna777115 ok to si ty ... al enie kazdy je ako ty .. nastastie .. ja pisem moju skutocnost a moj pohlad na vec- nemusi byt ako ten tvoj a inych .. ale aj to je uhol pohladu ... tym detom staky chybaju a budu chybat a tazko im vysvetlit ze su gaucovy a nechcu im venovat ani tych 15 minut ... deti vsetko vnimaju inak ... moja mama ma tiez zdravotne problemy ma rada svoj klud,ale dcere sa snazi venovat do takej miery ako vladze.. nie tym na detske ihriska sporty ani nic podobne ale aj to malo co jej da a co vladze sa pocitaju .. neslubuje jej hory doli a potom sa tvari ze nic ... ak autorkiny rodicia nechcu s detmi nic nech im to ani neslubia( napr to bicyklovanie) ale nech sa potom ani necuduju,ze deti k nim neskor nepojdu a ani ich nebudu mat radi .. ake das take dostanes .. a ano autorku ako matku to zrejme trapi no nezmeni ... lebo zial niesu ludia ako ludia
@ukgirls starý rodičia deťom nechýbajú, pokiaľ sú rodičia schopný vytvoriť deťom plnohodnotný program. Vytvárajú im program a nevyhováraju sa starkých. Keď rodič melie o tom, že ideme za babkou, u nej sa zbavíme a podobne, tak aj to dieťa to vníma rovnako. Rodičia, ktorým chýba pomoc starých rodičov asi nie sú schopný a ochotný prijať plnú zodpovednosť za svoje dieťa. Bohuziaľ.
@ukgirls starý rodičia deťom nechýbajú, pokiaľ sú rodičia schopný vytvoriť deťom plnohodnotný program. Vytvárajú im program a nevyhováraju sa starkých. Keď rodič melie o tom, že ideme za babkou, u nej sa zbavíme a podobne, tak aj to dieťa to vníma rovnako. Rodičia, ktorým chýba pomoc starých rodičov asi nie sú schopný a ochotný prijať plnú zodpovednosť za svoje dieťa. Bohuziaľ.
@anonym_d06aa7 ja zijem v zahranici a ano mojej dcera chybaju .. mne ako dietatu ako pisem vyssie chybali tiez .. ked ine deti spomynali ako sa u nich bavili etc a ta nasa nic neprejavila zaujem .. a to ju rodicia nespomynali a vzdy s nami mali program .. takze tebe mozno nie ale u nas v rodine ano
@anonym_d06aa7 starobinec ťa čaká tak či tak. taký je súčasný trend. budeš rada ak ti niekto na ten starobinec doplatí. 😉
@anonym_d06aa7 Tebe je čo? 😂 Starí rodičia sú súčasťou rodiny, a je normálne generačne odovzdať poznanie, spomienky, históriu rodiny. Tráviť s nimi čas. Nikto netvrdí, že zastupovať rodičov, behať po ihrisku a vypľuť dušu, ale to má proste svoj účel.
@ukgirls To je take citove vydieranie, že deti potom k vam nepojdu. To ako keby si starí rodičia museli niečo zaslúžiť, alebo odpracovať.
@ukgirls To je take citove vydieranie, že deti potom k vam nepojdu. To ako keby si starí rodičia museli niečo zaslúžiť, alebo odpracovať.
@anna777115 nieje to vydiranie-ale naco by k nim chodili ak k nim nemaju ziaden vztah? chapeme sa ? asi nie ty si melies svoje a ja som uplne niekde inde ako ty a zrejme teda urcite sa nikdy nezhdneme.. pre mna udrziavat rodinne vztahy ma vyznam a aj budovanie si spomienok u teba nie - takze zbytocne ma budes oznacovat a pritirecit mi ... tvoj nazor si si povedala a aj ja ten svoj -pekny den
@anna777115 Je rozdiel chcieť pretože majú fajn vzťah alebo z povinnosti. Veľký rozdiel.
@anonym_d06aa7 starobinec ťa čaká tak či tak. taký je súčasný trend. budeš rada ak ti niekto na ten starobinec doplatí. 😉
@anonym_c52683 dúfam, že má skôr "vystrie", ako by som sa dočkala na staré kolená ( inak už teraz postihnuté artrozou) byciklovania s vnúčatami.🤷. A keď nie, tak si zlá baba🤦
Sa Ta tu stokrat pytaju ake stare su tie deti, tak sa aj dozvieme kolko rokov ma maly? Tipujem 2/3, ked si povedala ze "rozprava". Ja sa necudujem ze 12 rocnu vezmu castejsie ako maleho chlapca, opakujem, take decko uz je samoobsluzny a normalny partak, narozdiel od maleho chlapca.
Ale to by si musela pisat nielen A, ale aj B a C. Ale Ty si vyberas a pises len to co Tebe vyhovuje, takze bohvie ako situacia u vas naozaj vyzera. S Tvojimi rodicmi, s vasimi vztahmi, zaujmom, a vsetko. Ale uplne zbytocne nad tym polemizovat a pisat kedze nedas zakladne info. Vela stastia.
@anonym_436502 Boh vie koľko má to malé decko - podľa autorky štátne tajomstvo.
nakoniec sa dozvieme že 2 - 3 r. také potrebuje ešte neustály dohľad ,
ani oko nespustíš z malého kým nezaspí.

Ved ona sa nechce na rok odstahovat na Novy Zeland a deti im nechat. Nerozumiem, co je akoze neakceptovatelne na tom, ze niekto ocakava alebo skor dufa, ze stary rodic prejavi zaujem travit cas s vnucatami, ved to nie je o povinnosti 😵💫 ved ona nepise, ze si ich maju brat kazdy vikend a na cely vikend. To je hadam normalna vec, ze stary rodic vezme raz za cas vnuca kam si trufa - na zmrzlinu, na kolac, do parku, na prechadzku, ...
Autorka je to len o chceni, o nicom inom. Nestacim sa cudova, nad niektorymi komentarmi, aby vlastne vnucata niekoho obtazovali, ved to je smutne. Este ze nasi rodicia maju na to iny nazor a chcu byt v zivote nasho dietata.