icon

Komplikovaný vzťah a partnerove deti

ihavenoidea
9. feb 2022

Ahojte,
chcela by som pocut Vas nazor, resp. nemam sa s kym o vsetky pocity podelit.
Priatel ma 2 deti z predchadzajuceho manzelstva (niekolko rokov rozvedeny, ked sme sa spoznali). Samozrejme zo zaciatku som ich poznala len z rozpravania, fotiek a ich casu straveneho spolu. Oblubila som si ich a aj ked som ich osobne nepoznala, cokolvek spomenul, zeby im urobilo radost, som zabezpecila, aby im to dal (deti mevedeli ze to bolo odo mna, ani nevedia dodnes).
Kazdopadne casom sme sa zoznamili (na detskom ihrisku) a snazili sme aa travit volny cas vo stvorici. Mala som pocit, ze si ako tak vytvarame nejaky vztah alebo aspon jeho zaklady, chodili sme sa byciklovat, na kupaliska, vylety atd.
Zlom nastap ked som si precitala spravy od jeho ex ako syn sa doma stazuje ako ma neznasa. Jeho syn bol strasne naladovy a v podstate ma stale ignoroval, nekomunikoval so mnou, bol nevrly, protivny, ale myslela som si, ze to chce len cas a vtedy zacali problemy v nasom dovtedy peknom vztahu, ze ja sa malo snazim a nemam jeho deti vlastne rada, ze sa s nimi nerozpravam az to zaslo tak daleko, ze mi povedal, ze nemam mat deti, lebo k nim nemam cit.
Kedze problem bol, ze som “stale” s nimi, tak som s nim prestala za detmi chodit, nech su sami, jeho syn mu napisal, ze ho nema volat nikde, kam idem ja. To vsak ovplyvnilo cas, kedy sme my mohli byt spolu (obaja mame pracu, kde musime naozaj svoj cas planovat), ak su s nami deti, tak vlastne neexistujem, nechyti ma za ruku, neobjime, o puse mozem tak snivat… Takze zase bol aj to problem. Po nekonecnych hadkach, ked som sa o deti zaujimala tak sa nemam starat, lebo to nie su moje deti, ak som sa na nich nepytala, tak sa nezaujimam a vadia mi.
S jeho dcerou mam pekny vztah, hrame sa, rozpravame, az kym nepride jeho syn.
Je este tisic veci, co by som tu mohla napisat, ale bolo by to na strany….
Neviem co spravit, bola ste niektora v takej situacii? Uz ma tie hadky unavuju, hadame sa len kvoli tomuto.

Strana
z2
lubkavargova1
9. feb 2022

Cele zle a nikdy nebudes patrit do tejto pozliapanej akoze rodiny. Ty sama si vytvaras nieco co nikdy nebudes.

luccija
9. feb 2022

@ihavenoidea nechaj to tak iba Tí tento vzťah ubližuje.Si ako medzi 2 kolesami aj ty, aj chlap aj deti.Podobne vzťahové veci rieši 90% rozvedenych ľudí.Nehovoriac o tom, že raz budeš chcieť asi aj ty dieta..chlap Ti nemá čo vyčítať, že deti neľúbiš a nesnažis sa.Vyzeras byť fajn baba chcela si ich prijať, venuješ sa, zapájas, ale noc z toho iba vycitky.Chlapec je v puberte a bude ešte roky budeš to mať s ním ťažké.Najdi si nového partnera bude to najlepsie

luccija
9. feb 2022

@ihavenoidea a ako píšu dievčatá tam má zasiahnuť otec, aby Ťa chlapec aspoň pozdravil či správal sa slušne.Lenze ten si asi nechce pokaziť vzťah so synom, ex tak to nechá tak.Alebo kašli na to nestretávaj sa s nimi, keď sú spolu koľko to je?2 víkendy za mesiac?Len to je take ustupenie pubertálnemu chlapcovi a chlap mohol byť rád, že si jeho prijala, lebo si také, ktoré povedia tvoje deti tvoja starosť ja idem s babami na víkend preč.Vsetko aj záleží koľko máš rokov a ako chcete pokračovať ďalej a čo čakáte od vzťahu či raz chce mať deti a pod....

littlefiona
9. feb 2022

@heleninamama ja som tiež slobodná a bezdetná a partnera som si našla s dieťaťom a poviem ti, že veľmi veľa závisí od partnera, ako ťa jeho deti vnímajú a chovajú sa k tebe. Môj partner je natoľko zrelý, že nikdy som nepocítila, že dieťa by bolo predo mnou a takisto dieťa nikdy nepocítilo, že ja som pred ním. Jednoducho vyvážený harmonický vzťah je medzi nami ako partnermi a tým pádom aj ten vzťah s dieťaťom je o tom, ako sa k tebe chová tvoj partner. Deti toto veľmi citlivo vnímajú a podľa toho sa k tebe aj správajú. Mala som aj predtým partnera s dvoma deťmi, a to bol horor a des. Tým, že on nemal ku mne žiadny rešpekt a úctu, ani jeho deti ju ku mne nemali.

cuvienka
9. feb 2022

toto by som asi nedala, situacia by bola ina, ak by si ta partner zastaval ako novu partnerku a viedol k tomu aj deti, no ty to tak zjavne nemas. proste ta odsuva na vedlajsiu kolaj a docupka, len ked ta potrebuje

midka
10. feb 2022

suhlasim s mnohymi nazormi vyssie, si slobodna bez zavazkov,, hladaj si niekoho, kto ti je rovny v tomto smere...vzdy budes ta, kvoli ktorej otec nie je s mamou,, ci to uz bude pravda, alebo nie,, ..netuzis mat chlapa, pre ktoreho budes cela rodina, len ty a Vase deti? ....mnohokrat su komplikovane vztahy medzi vlastnymi surodencami, kde hrany obrusuju vlastni rodicia,, vies, ake vztahy su potom medzi nevlastnymi surodencami...lebo mnohokrat aj tu na MK citam, ze takymto vztahom deti ziskaju dalsich surodencov,,,,

Strana
z2