icon

Komplikovaný vzťah so svokrou: Ako riešiť problémy?

matushka20
2. feb 2025

Ahojte, mozno mi budete vediet poradit v mojej situacii. Mam dost komplikovany vztah so svokrou.Od zaciatku sme si navzajom neboli velmi sympaticke resp. ona sa od zaciatku ku mne spravala vzdy velmi chladno a bez zaujmu o moju osobu a moju rodinu. Na zaciatku vztahu som ju chodila 4-5 krat rocne navstevovat (byvame od seba dost daleko), ale musim priznat ze pri kazdej navteve som sa u nej citila vzdy ako piate koleso u vozu, nekomunikovala nikdy so mnou poriadne, ak sa aj nieco nahodou opytala, co suviselo s mojou osobou, tak cez muza ako by som tam ani nebola, ja som sa snazila tvarit, ze sa nic nedeje, ale bolo mi to neprijemne...Co sa tyka jej navtev u nas, tak dosla vzdy len ked sme mali nove byvanie, popozerala byt, nikdy nic nepochvalila len sa tvarila ako ju tom tam nebavi a vyzerala z okna, kedy ju niekam vezmeme...No a az potialto by mi to nevadilo, nejako som to stravila, ale zlom nastal, ked sa mi narodili deti, ktore mi ani pozriet neprisla, poriadne sa o ne nezaujima, akurat na Vianoce, narodeniny im posle nejake peniaze (meniny vynechava), ale inak nic, ze by si deti k telefonu vypytala, aby sa porozpravali, fotky deti ju vobec tiez nezaujimaju...Ked jej muz povedal, ze je skoda, ze deti poriadne babku nepoznaju, tak na to nereagovala alebo pri podobnej poznamke mala pripomienku, ze ona uz nic nemusi, ona si svoje vychovala a je rad na muzovi (podotykam, ze skutocne ju nejak nezatazujeme, nechodime k nej kazdy druhy vikend, aby nas hostila, detom program robila a pod.- tu podotknem, ze ked som k nej este ked sme nemali deti chodila, tak ledva nieco navarila a nieco popratala aj to mal clovek pocit, ze ju neskutocne otravuje, ale ked ona prisla na navstevu, tak sa nechala hostit, dokonca do doz si kolace drzo pobrala).Pred par rokmi si nasla frajera vo veku jej syna, ktoreho si v podstate vydrziava, plati mu dlhy a chova si ho, ked jej muz povedal, ze by ho rad spoznal, tak mu odsekla, ale jej priatel jeho nechce spoznat. Klame, ze ona ho nefinacuje, pritom vsetci vieme, ze ano a len preto je s nou, neda si dohovorit.Ak nahodou aj muz chcel prist sam na navstevu ju pozriet, tak velmi vyberala termin s prihliadnutim, kedy tam bude jej frajer, pritom vlastneho syna nevidela vyse roka... Raz som sa snazila jej vysvetlit, ze mi vadi tento jej sposob spravania, vysledok bolo, ze ja nemam rada introvertov plus bola dost hystericka a tvarila sa dost urazene.Co by ste robili zeny na mojom mieste, ma vyznam absolvovat par stretnuti raz za rok-dva s touto osobou, pocas ktorych sa v podstate ignorujeme alebo uplne ju vynechat zo svojho zivota a ked budu deti vacsie pustit ich s muzom k nej na navstevu?

Strana
z4
pribinak
2. feb 2025

Pol koňa zelenie závisťou….nemusis chodiť k svokre, ona nechodí k vám, nekeca ti do výchovy, ani starostlivosti o jej dospelého syna …..paráda……priam ideálna svokra

Však si prenajmite nejaký penzión kde ona býva, urobíte hodinovú zdvorilostnú návštevu a zvyšok dni budete behať po okoli s pozerať pekne veci, určite sú všade nejaké zaujímavé miesta na výlety

ukgirls
2. feb 2025

ty ju vynechaj ..ale ta veta pustit k nej muza s detmi az budu vacsie- to naozaj? to ty im budes urcovat kedy moze vidiet mamu? ved je na nom nech sa aj on rozhodne kedy a ako casto tam pojde ci s tebou al bez ...

pralinka25
2. feb 2025

@matushka20 ja by som to asi nechala tak a nechodila na navstevy ked nema zaujem. totiz nie kazdy sa najde v roli matky a tym padom aj v roli babky. dnes uz je v pohode povedat si nechcem rodinu deti ... ale v jej dobe o tak nebolo. asi nikdy nebola ten maminkovsky typ. nezmenis ju. nechaj tak. isla by som len vtedy ak by si to muz velmi zelal, tak kvoli nemu nie kvoli nej.

0silvia0
2. feb 2025

@matushka20 je to muzova matka, nech on k nej chodi, ked chce a ked ho vpusti dovnutra. Ty nemusis silit vas nijaky vztah, kasli na to. A nie su to tvoje deti, ale vase. A neprisla tebe pozriet deti, ale vam. Pises, akoby si ani muza nemala

colsami
2. feb 2025

Neviem, nic v zlom, ale ja tak uplne nechapem co vlastne riesis, ked o stretnutia zaujem nema(te), stretavat sa nemusite. Zi si svoj zivot a svokru nechaj svokrou. Aj s jej zivotom frajerom nezaujmom atd. A ak raz za cas velmi chce prist ci pozvat vas, nech manzel vezme decka a idu.

sevrin
2. feb 2025

Vyser sa na ňu, nech si sama žije so svojimi mindrákmi. Teda aj s jej frajerom, čo bude určite podobný exot ako ona.

januska12323
2. feb 2025

Nikdy nemala záujem ani nemá už ste si mohli zvyknúť a nie sa vnucovať.
A ešte ten názov "zvláštne správanie svokry" nerobí nič zvláštne len sa nechce stretávať. Akceptuj to.

sasa1310
2. feb 2025

@matushka20 ty zjavne veľmi rada organizuješ životy druhých a staráš sa do ich životov. Načo toto rozoberanie života tvojej svokry? Čo ti také strašné robí? Však žije len svoj život aký možno chcela, keď vychová detí. Keď to nie je svokra, tak ideš organizovať muža a jeho návštevy k nej. Tvoj je nesvojprávny, že potrebuje povolenie na návštevu vlastnej matky? Spamätaj sa a zvláštne je tvoje správanie

deti95060810
2. feb 2025

však pani sa možno zbadá o pár rokov keď bude potrebovať pomoc v starobe...
pár návštev s krátkym časovým intervalom by som určite jej venovala....

lesoto
Odpoveď bola odstránená
matushka20
autor
2. feb 2025

@ukgirls muz si tam moze chodit kedy samozrejme chce, je uz velky a aj obciansky ma😊,ale sam sa uz dobre doma neciti, lebo kazdu chvilu si vyvolava so svojim frajerom a ked sa aj ked chce s nou rozpravat, tak su rozhovory plytke, klame mu v niektorych veciach do oci a sam uznal, kym su deti male, tak si netrufa ich k nej sam zobrat, lebo z jej strany ma obavy, ci sa o ne postara, nakolko je dost pohodlna a okolo deti, ved to vsetci vieme treba behat, varit, program robit....(Co v mojim ponimani normalne zdrave milujuce babky robia)

gribka1
2. feb 2025

Ty si šťastná nevesta, len si to neuvedomuješ🤣 mne by tvoja svokra nestála ani zato všetko spísať. O starosť menej vo vašom živote.

anika
2. feb 2025

@matushka20 kolko ma rokov? Pracuje?
A co vlastne od nej chces?

matushka20
autor
2. feb 2025

@sasa1310 nerozumiem preco by som mala mat oblubu v organizovani cudzich zivotov.Ja som mala normalne babky, ktore sa zdravo zaujimali o rodiny, vnucata, tak mi toto spravanie pride cudne...Neviem si predstavit, ze by som sa ja nezaujimala o svoje vnucata a zivoty mojich deti, krv nie je voda...A nikto od nej nechce nic, cim by jej zasahoval a menil zivot.Jedna zo zienok to tu celkom vystihla, ze nie kazda sa najdeme v roli matky a potom aj babky....Mne je to len luto za deti, lebo to detstvo ti vytvaraju aj take spravne babky.Ale dakujem aj za tvoj postreh, vazim si nazor kazdej z Vas🙂

anika
2. feb 2025

@matushka20 babky z pohladu deti su ine, ako z pohladu matiek;)

anna777115
2. feb 2025

@matushka20 Okolo detí by mal v prvom rade behať "zdravo fungujúci otec"a nie babka. Zrejme tvoj muž si nevie poradiť s vlastnými deťmi. Nemaj zbytočné očakávania a nebudeš nespokojná. Každý sme iný. Niekto má vzťah k deťom a k behaniu okolo nich, niekto ten vzťah a potrebu nemá. A ty nemáš čo riešiť vzťahy tvojej svokry, je to jej život s kým žije. Ani, ja by som nebola nadšená, keby mi nevesta mala organizovať život a trávenie voľného času...

sasa1310
2. feb 2025

@matushka20 každá babka je iná. Nemôžeš porovnávať tvoje babky s babkami v terajšej dobe. Je aká je, a ty ju nemôžeš prevychovávať a ohovárať na internete a riešiť jej štýl života. Do toho ťa nič nie je aké má priateľa a či mu platí alebo nie. Keď tak jej môže povedať niečo tvoj manžel, čo aj urobil. A je ti ľúto za detí? prečo potom chceš, aby tam vôbec nechodili, keď ti je tak za nich ľúto.

doriiis
2. feb 2025

Nechápem,čo riešiš.Ona nemusí teba,ty ju.Naco sa k nej chces silou mocou pchať? Ži svoj život a ju nechaj žiť ten jej

janagem
2. feb 2025

Ja som sa tiež zasekla na Tom, že tvoj muž nevie či sa o vaše deti babka postará. On čo? Nemá ruky? Nie sú to jeho deti? Či babka je na to, aby a deti odložili alebo ako?

rejka7
2. feb 2025

@matushka20 svokra sa správa normálne, jej predstavy o jej živote sú iné, ako tvoje predstavy o jej živote. Dokonca je mi sympatická tým, neohovara. Má právo na mladého milenca, prečo nie? Nech si užije. Jej predstava dobrého života je káva s milencom, výlety, míňanie peňazí,jej peňazí, spôsobom, ktorým chce ona, jej predstava nie je byť na ihrisku, žvatlať na deti, starať sa o ne. Sama sa jasne vyjadrila, o svoje deti sa postarala a ty s mužom sa staraj o svoje deti. Ja s ňou súhlasím. Nemá záujem o kontakt, ani ty, tak sa jednoducho nekontaktujte.😁

lonely66
Odpoveď bola odstránená
anketkarka
2. feb 2025

@matushka20 nemáš právo hodnotiť jej život. Je síce smutné, že nemá záujem o vnúčatá, ale je to jej voľba. Keď máš pocit, že príde na návštevu vyžrať vás, to tiež o Tebe niečo vypovedá. Iný človek by sa možno potešil, že ako dobre a chutné napiekol a bral to ako svoje ocenenie. Tak ju nevolajte, nechodievajte. A dorazila ma Tvoja myšlienka, že jej tam plánuješ vysadiť deti, keď budú väčšie 🔝 🫣

matushka20
autor
2. feb 2025

@anna777115 no tu sa musim zastat mojho muza, lebo ten sa vie celkom slusne postarat o deti, ale ked pride po dlhom case domov ukazat deti tak caka, ze sa aspon v klude s prepacenim vycura alebo naje😂a svokra zabudla, ze ona tiez bola mlada s malymi detmi a celkom fajn jej padlo, ked jej ich na chvilu niekto zobral a veru bral a pomahal vychovavat.Ja nemam nerealne ocakavania opakujem nechcem k nej resp.aby ona k nam chodila kazdy vikend a prispôsobovala si program, ide skor o elementarnu slusnost v rodinnych vztahoch, ale holt nie kazdy ju ma a to dokonca ani ked sa mu narodi vnuca ani si ho pozriet zo slusnosti nejde...Ale dakujem za tvoj postreh, posunul ma dalej👍

lienka.7
2. feb 2025

@matushka20 ja ta nechápem. Ona ta ma v paži, maj ju v paži aj ty. Nechce ta tam, tak co sa tam natlacas? Nech si za ňou chodi syn, pripadne nech vezme vnúčatá so sebou. Ty bud rada, ze mas pokoj.

mateson2004
2. feb 2025

@anna777115 ona chce po svokre aby behala za deťmi? To som nepostrehla. To fakt Vám všetkým čo sa tu do nej obuvate pripadá normálne, že babka absolútne neprejavuje akýkoľvek záujem o vnúčatá. Že v podstate jej ani syn nechýba. Toto pripadá normálne ženám na MK. Kam ten svet speje 🤦

mateson2004
2. feb 2025

@rejka7 mať mladého milenca a chodiť na výlety je v poriadku a je to jej vec. Kvôli tomu ale netreba zo života vyradiť syna a vnúčatá

cacianka
2. feb 2025

@mateson2004 nepripadá nám to normálne, ale je to vizitka tej babky, ako aký záujem prejavuje k synovi, vnúčatám aj neveste. Autorke to môže byť ľúto aj 50x, ale nič s tým neurobí, stačí že sa prestane trápiť, ľutovať. Niekedy nájde milú babku aj v susede, alebo v cudzej tete z ulice, vedľajšieho paneláku.
Zmeniť myslenie moze iba sebe, nie cudzej žene.
PS.ako si babka vybuduje, tak bude mať, v starobe jej vnúčatá ani pohár vody nepodajú, lebo ju ani poznať nebudú, aj ten sopliak sa na ňu vieš čo...
Ja by som tam nechodila, ani deti nevofila, ani k nám ju nepozyvala, s mužom by som si slušne odkomunikovala pravidlá v tomto smere

rejka7
2. feb 2025

@mateson2004 keď ma milenca, tak tam minie energiu, záujem, peniaze, vnuci to sú starosti, nervy, deti hučia, je to predsa len starší človek, chce si robiť svoje, chce žiť po svojom, okolo svojich detí uz asi skákala dosť, už sa jej nechce, nevládze, veď keď ma niekto 60, 70 rokov tak nemá už toľko času, chce si užiť. Ja nevidím na jej správaní nič zlé. Proste sa jej nechce pyplať s malými deckami. Veď si počkajme, kym my budeme mať 60, 70 a viac, či sa nám bude páčiť starať o deti 😁

matushka20
autor
2. feb 2025

@anika cely zivot poriadne nepracovala, v kazdej praci jej nieco nevyhovovalo a teraz na stare kolena, ked by mala byt v dochodku, si nasla brigadu, aby si mohla financovat svojho priatela.Nikto jej nevycita, ze poriadne nikdy nepracovala, ani ze ma priatela, nech ma, ked jej len to chyba ku stastiu, len by trochu pozornosti a slusnych sposobov mohla venovat svojej skutocnej rodine, ktora by ju mohla mat nezistne rada, ale asi kazdy sme iny a mame iny moralny kompas a hodnoty.

sasa1310
2. feb 2025

@matushka20 koľko rokov majú deti?

Strana
z4