Komu pracuje muž v zahraničí?

katuskamala1
10. mar 2023

Ahojte maminy. Prosim vas vedeli by ste mi dat referencie (kludne i do spravy)na personalnu agenturu alebo firmu s kde vam pracuju/pracovali muzi v zahranici? Nemecko,rakusko,svajciarsko,holandsko. Po dlhom zvazovani manzel siel robit do zahranicia a ako na truc po kratkom case projekt necakane zrusili .Hlada a hlada,obvolava si..ale mam pocit,ze na kazdom slovakovi v zahramici je dalsia piramida ludi,ktora na nom zaraba... akonahle padne otazka ze komu bude teda fakturovat,pripadne si chce danu firmu overit ci je spolahliva tak kazdy cuvne.. manzel je autorizovany bezpecnostny technik,a roky robil i kurenara. Velmi by ste nam pomohli!

denkatn
10. mar 2023

pozri na facebooku stranku slovaci pracujuci v rakusku, ale musis sa tam trosku dlhsie hrabat, kym narazis na agenturu

katuskamala1
autor
10. mar 2023

@denkatn jou tiet9 skupiny si teraz posledne dni prezeram (muz nema FB)ale to je presne to co som popisovala v prispevku. Zamestnas sa cez 10ludi,komplikacie s vyplatenim,nekomunikovanie... moj muz roky dozadu muz zamestnaval ludi na projekt v zahranici,tak vie kolko sa da realne zarobit .. Preto reku napisem sem,mozno ma niekto priamu skuswnost a poradi..

tosomja
10. mar 2023

@katuskamala1 ja nechápem o čom píšeš. Môj robí v zahraničí cez 15rokov, a zatiaľ žiadne problémy s vyplatením, ani ničím nemal. Len to, že zakaždým treba dokladovať príjem, aby mne vyplatili prídavky aj rodičovský.

luccija
10. mar 2023

@katuskamala1 sám nech si zada inzerát čo ponúka na tú stránku Slováci v zahraničí je aj podobná maminky vo Viedni a tam často hľadajú remeselníkov.Alebo klasika veď on si môže pozrieť aj ponuky úradu prácu v Rakúsku, Nemecku je voľný trh

katuskamala1
autor
10. mar 2023

@luccija zadala som za neho
Ozvali sa ponuky,a ja som odpisala ze prosim info o ubyyobani,ceste,mzde a komu sa fakturuje a bez odpovede :D A to nie jeden..

katuskamala1
autor
10. mar 2023

@luccija skvely typ ze urady prace v zahranici to nas nenapadlo dakujem

katuskamala1
autor
10. mar 2023

@tosomja no tak to som fakt rada za teba,ze nevies o com hovorim.
Ja tiez tvrdim,ze to moj chlap asi pritahuje podvodnikov,co nevyplacaju..

tosomja
10. mar 2023

@katuskamala1 a o akej práci píšeš? Čo konkrétne? Tvoj čo hľadá? Chce normálne pracovať niekde vo firme, ale nikto mu nedá info? Či chce on niečo ponúkať? Ja som nepochopila z tvojho prvého príspevku nič. 🙈

katuskamala1
autor
10. mar 2023

@tosomja hlada si pracu. Takze napr nejaku overenu pracovnu agenturu alebo stavebnu firmu. Poziciu som toez napisala

Nepochopila si lebo nemas negativne skusenosti.
My ano,preto ked som na nieco narazala...

diaszoky
10. mar 2023

@katuskamala1 presne ten nechape co to nezazil

natalkasimonka
10. mar 2023

@katuskamala1 moj je v nemecku.Raz isiel cez bazos no čista katastrofa,nevyplatene mzdy.Teraz robi jak pomocny elektrikar a nasiel cez kamarata,co poznal ich sefa.Nech skusi manzel nejakeho kamarata ci nepozna niekoho,kto robi.

natalkasimonka
10. mar 2023

@katuskamala1 facebook neodporučam

katuskamala1
autor
10. mar 2023

@natalkasimonka
@diaszoky
Ach zienky no vidite zial i vy viete na co som narazala... presne ako som pisala ten FB uz len ked kliknem na profil niekomu kto ponuka(isto nie vaetci)tak to vidno,ze chlapik robi v zahranici a ze ked niekoho ineho dohodi,vezme mu zo mzdy a zarobi na nom.. sak manzel takto cez bazos atd volal a volal mnohym,a ani len yelefony neberu..akokeby vyskusam a potom cuvnem..alebo zhanaju ludi ale nemaju roboty..
Popravde nemame nikoho co tak robi v okoli,resp ak tak je to uplne o niecom inom (napr ze ziju v zahranici vyrazne dalej ,alebo it oblast a teda homeoffice a pod)

diaszoky
10. mar 2023

@katuskamala1 moj muz stale hovori praca ktora je na internete je blbost.A zatial mal vzdy bohuzial pravdu😞

vilma7
10. mar 2023

@katuskamala1 kde v zahraničí je? Obrátila by som sa na jeho mieste na agentúry daného štátu a nie hľadať cez Slovákov alebo internet.

lalenka33
10. mar 2023

Tiež som nepochopila o akom fakturovaní píšeš... Ved normálne zadaj do google pracovné agentúry Švajčiarsko, Nemecko a rad radom posielaj životopis v Nemčine, keď má nejaké referencie, tak aj tie. Agentúra, ked mu nájde robotu, tak podpíše zmluvu a výkazy o odpracovaných hodinách bude posielať agentúre. Niektoré agentúry to majú tak, že firma im rovno posiela výkazy a zamestanec nič nemusí riešiť. Na fb sú väčšinou sprostredkovatelia , ktorý majú niečo zato, že agentúre zoženú človeka, ale nieje to žiadne okradanie toho človeka, ktorého tam prinesů. Agentúra tie peniaze nesťahuje z platu nového zamestnanca .
Sú samozrejme aj špekulanti, ktorí povedia, že vybavia robotu za xy €, od takých ruky preč.
Najlepšie je spojiť sa s niekým, kto už v zahraničí je.
Ja odporúčam stránku slováci a češi vo švajčiarsku. Tam je kopec inzeratov v tomto čase. Veľa agentúr ponúka rovno aj ubytovanie. Môj už prešiel viacerými agentúrami vo Svajčiarsku a nikde nebol žiadny problém.

leushka564
10. mar 2023

Skús firmu Pomas, slovenska firma a prevazne montazne prace, priatel cez nich robil kedysi davnejsie, chodili nemecko svajciarsko tyzdnovky, na vikend boli doma, ako funguju teraz Vam neviem povedat ale s vyplatením nikdy nebol problem, bol na zivnost

tosomja
11. mar 2023

@katuskamala1 ale čo komu má fakturovať? Toto nerozumiem. Môj robil cez hutné montáže CZ a aj veľmi pekne zarobil, aj všetko mal na páske, nerobil na živnosť. Teraz robí na kamióne v ČR chodí po svete a tiež nemá žiaden problém ani s páskou, ani s tým, že by ho niekto okrádal.

katuskamala1
autor
11. mar 2023

@lalenka33
Ono nie zeby som bola leniva,ale ozaj pisat ake skusenosti zle mame,by bolo na dlho.. povedzme len priklad,ze tzv sprostredkovatel ako ty pises ze ako sa to robi..tak mozno niekto ano..ale nie len nasa ale i kamosov skusenost z minulosti bola,ze sprostredkovatel bral aj 10eur z hodinovej mzdy !!! Ako realne. I mojmu muzovi volal jeden a vravi mu ze 10e na hodinu,co manzel odmietol (lebo ubytko si musel i sam a na danu poziciu to bolo malo)a ked neskor volal s toho sefom tak bol soknuty,ze mu nukal 10 ked oficialne mal mat 25e!!! Tak si zrataj.. to je skusenost pred rokom... no a takych je vela,to mi hovoril i kamos ze 10e mu jeden bral z hodiny... na FB to len tak srsi takymi ludmi ,co nenajdu zakazku,co neriaria zakazku,nic. Len najdu cloveka a z kazduckej hodiny mu beru.

Dalsia kapitola je,ked mzda vyplatena nie je. Vsetko hovorim o zivnostnikoch nie na tpp.ozsj by to bolo na dlho kebyze sa tu rozpisujem. Tak len tak pre predstavu,preco som pisala ako som pisala a uprimne sa tesim,ze mate dobre skusenosti a nikdy ste nwboli oklamani...

katuskamala1
autor
11. mar 2023

Nerada by som viedla diskusie s negativnymi skusenostami s pracou v zahranici,ziadala som radu inu a dostalo sa mi nejakej tak pekne dakujem 🙂

lalenka33
11. mar 2023

@katuskamala1 ako som písala vyššie treba osloviť buď známych v zahraničí, alebo priamo agentúry, aj v tej švajčiarskej skupine inzerujú agentúry, môj ale nikdy nerobil na živnosť. Vždy len cez agentúru alebo priamo cez firmu, keď tam už niekto z jeho kamošov pracoval. A teda hlavne oslovoval rovno švajčiarske agentury, aby pracoval na švajčiarsku zmluvu a nie slovenskú. Lebo slovenské agentury sú zdierači. Začínal pred pár rokmi za 28 frankov na hodinu, teraz robí za 40.

katuskamala1
autor
11. mar 2023

@lalenka33 urcite vecer sadneme k pc a skusime hladat ich agentury. Dakujem

petedea
12. mar 2023

@katuskamala1 Po dlhocnych skusenostiach s pracou v zahranici, by som v prvom rade navrhoval, naucit sa jazyk a az potom liezt do zahranicia.
Lebo ked ovladas jazyk, tak sa mozes na nejake agentury vies co a mozes oslovit priamo firmy.