Komunikácia s ľuďmi

karotka12
2. feb 2015

Mojim problemom je,ze ludia sa mi vyhybaju, najprv sa so mnou normalne rozpravaju,ale ked sa niekde ide,tak ma nikto nikde nezavola. Mala som oslavu pozvala som kamosky a ked oni oslavovali tak na mna si nespomenuli. To iste je v robote kazdy sa so mnou porozprava,ale ked sa ide niekde posediet,tak ma ludia vynechaju a nie som typ,ktory sa bude tlacit niekde nasilu . Najviac ma nastvalo, ze s kolegynami sme chodili posediet spolu a zrazu som bola na pn a ked som vratila do roboty tak boli ako vymenene,ziadna komunikacia so mnou totalna ignoracia,pritom som imnic nespravila,je mi z toho nanic, lebo si pripadam ako outsider.nikdy som nebola nejaky oblubenec v skole,ale ludia ma akceptovali a teraz sa mi vsetci otacaju chrbtom pritom som stale rovnaka. Chcem mat skutocnych priatelov,ale asi mam nejake vyzarovanie,ktore odpudzuje ludi. Chcem fungovat normalna, ist si posediet s kolegami s kamoskami,chcem jednoducho zit a nie doma sediet.00

mala_hobitka
2. feb 2015

@karotka12 Je mozne ze mas nejake vyzarovanie, ktore ludi odradza. Ale to sa tazko posudzuje. Pises ze si normalna baba. To ti verim. Ale ci ta tak vnimaju aj ostatni.
Skus sa zamysliet ci nahodou nerobis nejaku konkretnu chybu - velmi sa nezapajas do hovoru, naopak hovoris len o sebe alebo tvoje problemy su najhorsie, kritizujes druhych atd. (poznam ludi co si neuvedomuju preco od nich ludi a bocia).
Ale ak si si ista ze nerobis nic co by druhych mohlo naladit negativne tak tam by som zacala uvazovat o tom ci ta niekto neohovara. Kolegyne sa mozno o tebe nieco dozvedeli a mozno im len vadilo ze si pn a niektora nemohla na dovolenku alebo tak.
Kazdopadne zamysli sa nad sebou ci nie su nejake tvoje sposoby trochu neziaduce (ale je ich mozne zlepsit). Kazdy ma co zlepsit - byt milsi, viac pochvalit, viac pocuvat atd. Ale to su len drobnosti. Mysli na to ze kto ta ma rad, ten ta bude mat rad aj keby si mala daleko od dokonalosti.
Ked ti uz bude moc smutno tak si mozes dat inzerat "hladam kamosku na kavicky". Netreba sa hanbit, niekedy len okolo nas nie su ti spravni ludia, ktori by nielen sledovali nase spravanie ale sa aj zaujimali o to co je "pod povrchom" nas.

irusa
2. feb 2015

tak skús sa nad sebou zamyslieť, prečo je to tak, že nikto nemá záujem o tvoju spoločnosť...pravdepodobne bude chyba v tebe, keď každý sa k tebe takto správa....máš takú skúsenosti aj v spoločnosti mužov, alebo len žien ????

alaguema
2. feb 2015

@karotka12 Možno sa chceš zapáčiť až príliš? To obvykle odrádza mňa. Ak cítim, že niekto sa proste snaží dostať sa do mojej priazne. Mám pocit, že je to neúprimné, alebo že sa nejakým spôsobom pretvaruje do takej formy, aká by sa mi zapáčila. Bližšiemu kontaktu s takým človekom sa stále vyhnem.Je to možno trochu aj nedostatok sebavedomia, alebo sebaúcty? Myslím, že človeku by nemalo tak záležať na tom, ako ho vnímajú ľudia, ktorí mu nie sú ani blízki...kolegovia a pod. Ty by si mala byť pre seba na prvom mieste. Ak ťa nevolajú, tak nevolajú. Aj bez toho sa dá spokojne existovať. Nie sú to skutoční priatelia a tých skutočných sa nedá proste chcieť. Sú to vzťahy, ktoré sa budujú aj celé roky. Nedá sa to mať zo dňa na deň. Ja by som skúsila premýšľať o tom, či nedávaš naozaj okoliu signály, ktoré si ono vysvetľuje tak, že si v neustálom očakávaní, kedy k tebe niekto bude milý a kedy ti prejaví priazeň. Ľudia toto veľmi rýchlo vycítia a k takému človeku strácajú úctu (lebo ju zrejme nemá ani on sám k sebe). Prepáč, možno sú to tvrdé slová. Ale možno pomôžu.

katarinamarkova
2. feb 2015

@karotka12
@karotka12 vies, keby slo o jedneho cloveka tak je divny asi on......
niekde je chyba? kde? hladaj. najdi. zmen - odstran ju.
priamo sa ludi spytaj, ked fakt netusis.....a mozno tusis.....len mozno tu chybu za chybu povazovat nechces.....
ak chces aby sa okolie k tebe spravalo inak, musis zmenit samu seba.
ps: su ludia, kt. sa skutocne do zadku neoplati pchat, a radsej mat par skutocnych priatelov ako vela falosnych.

nela1916
2. feb 2015

Sú hlasím s @mala_hobitka a @alaguema Lepšie by som to ani nevedela napísať. Mohol by to byť práve ten kŕč, prehnaná koncentrácia na to, kedy už konečne niekde zapadneš, a tak prestávaš byť v pohode a zase si len v kŕči a signál pre okolie, hotová katastrofa. Alebo skutočne robíš nejakú chybu, ktorú si buď neuvedomuješ, alebo si ju nechceš priznať. Poznám napríklad ľudí, ktorí ale naozaj celé roky žijú na tých istých veciach, ktorými sa v očiach iných degradujú (od trápneho humoru, cez lakomstvo, až po ssprchovanie raz za mesiac), väčšinou sú to muži, ktorí si hľadajú frajerky, ale zároveň nechcú počuť o zmene, takže sa točia v bludnom kruhu.

A teraz z inej strany - existujú aj ľudia, ktorí svoje vzájomné vzťahy založili na filozofií vďačnosti, vieš, s ľuďmi neviem fungovať inak, iba na princípe "niečoho za niečo", alebo ako to ja s veľkou dávkou znechutenia nazývam, "robme si na vzájom dobré skutky a píšme si čiaročky". Toto má hneď niekoľko variácií, buď pre druhých makajú až do roztrhania, ale potom viac či menej drastickým spôsobom vyžadujú protislužby, alebo sú to práve oni, čo sústavne niečo potrebujú, čím okolie dokonale otrávia a potom sa aj jedni aj druhí čudujú, že sú všetci proti nim, že ich nikto nevolá do partie a tak pod, ale uniká im ten kľúčový fakt, že na službách a protislužbách môže byť založený biznis, ale nenadáva sa tomu priateľstvo.

Alebo tvoj prípad môže byť obyčajná negativita, ktorú druhí z teba cítia.

No neviem, či si sa v niečom z tohto našla, môžem byť úplne mimo, ale snáď sa postupne dostaneš ku koreňu veci.

nela1916
2. feb 2015

Alebo si jednoducho odchyť niektorú kamarátku, takú, s ktorou máš v rámci možností tú najotvorenejšiu komunikáciu a skús z nej vytiahnuť nejakú spätnú väzbu. Asi to bude bolieť jak fras, ale... Mohlo by to pomôcť.

operaphantom
2. feb 2015

Sama si si odpovedala. "Nikdy si nebola nejaky oblubenec", takze ta brali asi ako nutnu pritaz a ked mozu, radsej ta nevolali. Sam som mal takeho kolegu, nudny tichy tutko. Chodili sme na kavicky a debatky s kolegami cez pracovnu dobu, on sa tam nejak automaticky tlacil, lebo s nami sedel v kancli a bolo blbe ho nezavolat, ked sme tam isli vsetci. Ale jeho prinos bol nulovy, len tam sedel ako mumak. A ked sme robili s kolegami nejaku vacsiu akciu, tak sme ho vacsinou nevolali, potom divne zazeral na nas na druhy den, ale neodvazil sa nic povedat 😀

matko10
2. feb 2015

@karotka12 nehovoris nahodou svoj nazor, co si myslis, to povies? Nerobis intrigy a kazdej povies vsetko tak, ako vidis? Ak ano, tak robis dobre a bud rada ze sa ti vyhybaju,....radsej nech sa vyhybaju oni, ako by som sa mal stranit takych ludi ja.Naco sa oobklopovat dobrovolne falosnostou a intrigami? Viem ze ta to mrzi, ale casom prides na to, ze nepotrebujes vela priateliek, ze si vystacis s jednou alebo aj sama......))) Tazko sa to posudzuje takto, tvoj pohlad na seba je iny ako pohlad druhej osoby.

lilianalieska
3. feb 2015

@karotka12 - vieš ťažko povedať a poradiť ti - súhlasím s ostatnými - že pravdepodobne bude chyba niekde v tebe - keďže sa to dialo na škole a aj v práci. Niekedy sa stane, že človek jednoducho nesadne, nezačlení sa hneď na začiatku a potom sa to vezie, ale keď vymení kolektív ľudí okolo seba - je to akoby nový začiatok a druhá šanca. Lenže keď sa to stále opakuje, tak nejaký dôvod to mať musí a náhoda to asi iba nebude 😉

Napíšem ti, čo som si všimla, že mne osobne prekáža alebo čo prekáža ľuďom okolo mňa, možno sa v niečom nájdeš a na odstránení chyby sa vždy pri troške vôle dá popracovať 🙂

TÁRAJKA - ústa sa jej nezastavia hneď ako dostane príležitosť otvoriť ich. Hovorí o nepodstatných veciach dlho dlho a ešte raz dlho, nenechá ostatným priestor rozprávať sa o čom by chceli.

KLEBETNICA - len čo niečo povieš, už počuješ ako to o tebe roznáša ďalej. Potom si v jej prítomnosti treba dávať pozor na jazyk, a tak je jednoduchšie radšej s ňou čas netráviť.

Dievča, čo sa o seba nestará - nie je práve príjemné sedieť s niekym, z koho ťahá cesnak, smrdí mu z úst alebo má prepotený sveter. Prípadne používa ťažkú voňavku...

OHOVÁRAČKA - osoba, ktorá si myslí, že záujem kolegov udrží tým, že bude vyťahovať pikošky, ktoré ešte aj prekrúti. Keď niekto takto hovorí o druhom, kde mám istotu, že tak pred iným nehovorí aj o mne?

KARIÉRISTKA - osoba, ktorá kvôli práci urobí všetko, buzeruje kolegov, kričí, je nervózna, všetko anjlepšie spraví sama, v práci iných vidí len chyby a žiadne pozitíva

FLÁKAČKA - opak kariéristky - nehovorím, že v práci sa treba pretrhnúť, ale keď kolegovia pravidelne musia dorábať a opravovať čo ona pokazila, nemusia mať chuť ju vidieť aj po práci. Alebo napríklad, zatiaľ čo ostatní robia, ona chodí na kávičky a po cigaretkách, ale plat má rovnaký ako ostatní.

CHRONICKÁ SŤAŽOVATEĽKA - všetko čo sa jej stalo je hrozné, a treba ju poľutovať - kedykoľvek a akokoľvek často - najlepšie vždy keď ju vidíte - no prečo ju potom nezavolať aj von :D

NEVERNICA - doma má priateľa, ale balí kolegu - ešte lepšie ženatého kolegu s deťmi, prípadne preberie chlapov kamarátkam

ŽGRLOŠKA - človek, ktorý ti aj po mesiaci pripomenie, že si jej dlžný 10 centov. To čo robí, nikdy neurobí nezištne. Všetko si rozpočítava. Neprispeje kolegovi na darček.

NÁLADOVĚ dievča - raz ako medík a inokedy človeka okríkne pre hlúposť

Človek by mal vedieť na seba pozrieť aj trošku kriticky. Každý má svoje chyby, ale odtiaľ potiaľ 🙂
Ak nevieš prísť na to v čom je chyba, treba sa s niekým porozprávať. možno aj súrodenci by ti vedeli povedať.

tomsta003
5. feb 2015

Mna zase napadlo ci niecim nevynikas ,ci nahodou nemas to co oni sami nemaju ,vies ludia vedia velmi zavidiet,,,,,,,krasu,inteligenciu,titul,vztah s partnerom,to ze mas oporu v rodicoch,ze ta ma rad sef_ka ,alebo nezapadnes lebo sa na svet pozeras inymi ocami ,alebo sebou nedas manipulovat a mas vlastny nazor? nenasla si sa nahodou v niecom co pisem?

modryzrebec
19. máj 2022

@karotka12 vlastne si si sama odpovedala... mas take vyzarovanie... ja som outsider cely zivot. Treba si na to len zvyknut lebo nasilu sa neda donutit ludi aby sa kamaratili. Tiez som tak ze som nikomu nic nespravil, a ajtak mam len nepriatelov a pristelov ziadnych. Iba vtedy sa somnou bavili alebo niekam zavolali ked si zo mna chceli robit srandu, alebo nejako vyuzit, alebo šikanovať či zmlátiť. Bez toho aby zo mňa niečo mali ma nikdy nikam nevolali alebo sa so mnou nebavili. Ozvú sa len keď niečo potrebujú.