Konflikt ohľadom stravovacích návykov s mojou švagrinou
Nahnevala ma lekárka a potom aj švagriná. Mam 12 ročného syna z predchádzajúceho vzťahu a dve deti s jej bratom teraz je mojim manželom. Ten môj 12 ročný syn je úplne normálny chalan. Nie je chudý a lekárke sa nepáči jeho váha vraj má nadvahu a má mať prísnu dietu no má 149 cm a 65 kg Ja viem najlepšie či má mať dietu alebo nie. Veď s toho vyrastie nie ? Na veľkú noc sme boli u švagrinej a mali tam misu s čokoládovými zajacmi,vajcami atď a jej vadilo že si môj syn vzal najväčšieho zajaca a celého ho zjedol a ospravedlňovala to tým vraj sa to pred obedom nehodí a že by nemal také jesť a vadilo jej že to vraj doslova zožral. Ešte aj to pozerala na môjho syna že jedol zákusky úplne záhledy hádzala aj na neho aj na mňa a ešte sa ma vypytovala či riešime jeho jedalniček a prečo mu dovolim jesť toľko sladkostí pritom aj obed normálne celý zjedol ale švagriná mi nemá čo kecať do toho čo zje môj syn. Potom švagriná povedala že sa nemieni miešať do toho . Bola som na ňu kvôli tomu nepríjemná a nakoniec sme sa pohádali.
Čo by ste jej povedali vy
Treba prijat realitu, vazi vela
@gelifil a ešte mi pri hadke švagriná povedala že vraj je to moja vina
No to ma nahnevalo ešte viac
a čia?...ano, je to tvoja vina...u 12 rocneho dietata urcite
Kus objektívne sa na to treba pozrieť ... Tvoj syn je ... ako by som to ... proste bacuľatý ... a pred obedom by sa fakt čokoláda jesť nemala ... na seba sa hnevaj, nie na švagrinú ... tá sa Ti spolu s Dr. snaží otvoriť oči.
Toto musí byť vymyslené🙈
Toto musí byť vymyslené🙈
@lukbe zial nemusi.. su zeny, co si neuvedomuju co robia..
taky najvacsi zajac ma 150g...masaker
Pri 150cm je 65kg naozaj príliš veľa. Príjmi tento fakt. A áno zjesť zajaca (odhadom 200kcal) a za tým obed tipujem 700-800kcal, je naozaj ale že naozaj veľa, tak polovica denného príjmu, čo by mal mať. A zo zlých stravovacích návykov dieťa nevyrastie. Takže dám to expresívnejšie je tučný a môžeš za to ty.
@autorka že máš aj ty nadváhu 😉
a čia?...ano, je to tvoja vina...u 12 rocneho dietata urcite
@gelifil ja nejsom žiadna eko bio matka a 12 ročný má svoju hlavu a ja sa snim hádať nebudem keď nepočúva že to nemá jesť ale boli sme u švagrovcov a mali pochystane tak čo sa na to mali decka pozerať? Jej decka sú chrdé takže teda im nedáva najesť
Veľmi veľa váži. Moja prostredná dcéra má 140 CM a 29 kg, najstaršia 170 CM a 53 kg. Viem, že je to chlapec, ale aj tak to je hrozne veľa.
Wow, akože decko zblajzlo veľkého čokoládového zajaca na posedenie, celý obed a ešte nahádzalo do seba zákusky a švagriná je krava, že niečo povedala. Môj syn má a podobný vek a výšku a o desať kíl menej. A je buchtos. Nemusí mi to hovoriť žiadna lekárka a ani nikto iný, musí menej jesť (to on rád) a viac sa hýbať, lebo sa bude za chvíľu kotulat. Tvoj syn je evidentne obézny a pazravy. A zbytočne kopes nožičkami, že ty najlepsie vieš. No, evidentne nevies.
To nie je o eko/bio, ale o zdravšom životnom štýle. Práveže 12 ročné dieťa by ešte málo rešpektovať, čo mu je povedané. Čo jedáva?
Prepáč autorka,ale nechať dieťa pozrat pol domácnosti,keď ste na návšteve nie je správne už len z morálneho hľadiska.By som sa hanbila jak pes,kebyže moje deti vyzeru to všetko,ako píšeš ty.
A áno tvoj 12 ročný syn je veľmi veľa sladkeho
12 ročné dieťa nemá svoju hlavu, 12 ročné dieťa potrebuje vedenie od dospelého človeka 🤦♀️🤦♀️ on si nevie povedať nie, to máš vedieť ty.
Prepáč autorka,ale nechať dieťa pozrat pol domácnosti,keď ste na návšteve nie je správne už len z morálneho hľadiska.By som sa hanbila jak pes,kebyže moje deti vyzeru to všetko,ako píšeš ty.
A áno tvoj 12 ročný syn je veľmi veľa sladkeho
@doriiis boli sme na návšteve bolo pochystané tak hádam si mohli dať nie
Bohuzial, za nadvahu dietata a jeho zle stravovacie navyky mozu vzdy rodicia!! Ci sa ti ti paci alebo nie je to fakt.( samozrejme ak nieta nema nejaku diagnozu). Ak pred tym zatvaras oci a obhajujes tym- ze z tobo vyrasie robis chybu. Nie nevyrastie! Teda moze ale pocet tukovych buniek ostava rovnaky- tych sa neda zbavit iba su " prazdne, poloplne, ci natrieskane tukom"- zjednodusene povedane. Preto tieto deti maju veelke problemy v dospelosti- aj ked v puberte schudnu.A to ze ty vies najlepsie ci ma drzat dietu- "je smiesne" nik nie je viac neobjektivny ako rodic. Jednoducho ho vidis inak. Svagrina ma asi pravdu aj ked sa to tazko pocuva a mohla to povedat citlivejsie.
Jedenie sladkosti je zavislost a nie, nevyrastie sa z toho. Tiez musim svije deti korigovat- keby som to nechala na nich, tak na ranajky je toast s nutelou, na olovrant tablicka cokolady, na obed keksy, na olovrant zmrzka a na veceru by zjedli salat🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ak so sladkym prehanaju, mam fazy, ze nekupujem = nie je= totalny abstak, ale po tyzdni-dvoch sa to zlepsi. Uz si aj same decka uvedomuju, ze sladke ich robi zavislymi v danom veku.
Ps- deti mam chude, ale urcitr veci korigujem, aj ked maju nast....
Bohuzial, za nadvahu dietata a jeho zle stravovacie navyky mozu vzdy rodicia!! Ci sa ti ti paci alebo nie je to fakt.( samozrejme ak nieta nema nejaku diagnozu). Ak pred tym zatvaras oci a obhajujes tym- ze z tobo vyrasie robis chybu. Nie nevyrastie! Teda moze ale pocet tukovych buniek ostava rovnaky- tych sa neda zbavit iba su " prazdne, poloplne, ci natrieskane tukom"- zjednodusene povedane. Preto tieto deti maju veelke problemy v dospelosti- aj ked v puberte schudnu.A to ze ty vies najlepsie ci ma drzat dietu- "je smiesne" nik nie je viac neobjektivny ako rodic. Jednoducho ho vidis inak. Svagrina ma asi pravdu aj ked sa to tazko pocuva a mohla to povedat citlivejsie.
@zuzinka888 lekarka čosi trepala že v 30tke bude mať kardiovaskulárne problémy ja viem že by mal schudnúť ale on je stále hladný a švagriná ho zrejme nemá rada
Bez ohľadu na jeho váhu , by som obmedzovala sladkosti. Moja dcéra má skoro 170 cm a 48 kg, a sladkosti pred obedom určite u nás nikto neje, nieto ešte 200 gramového čokoládového zajaca. To nie je o tom, či som bio alebo nebio matka. Takto koncentrovaný cukor dieťaťu aj s normálnu Váhu absolútne nič neprinesie práve naopak mu to škodí . Tvoj syn ma nadvahu a je sladkosti v takých množstvách, čo sú škodlivé pre každého . Povedala to lekárka a aj švagriná a mali obe pravdu bohužiaľ.
Nie nevyrastie z toho. To sú také vety ako používali staré babky na dedine pri ukľudňovani sa a pohľade na vlastné vnúčatá/ deti keď boli tučnejšie.
Keď si to porovnám, môj syn ma cca 135 cm a 30kg, 8r. Tvoj ma o 15cm viac na vysku ale váži o 30kg viac. Má nejaký pohyb, tréningy, šport? Lebo "vyrásť z toho" nebude mať ako ak nešportuje. Teraz ako dieťaťu sa mu buduje základňa na celý život. Dokonca som čítala že rozloženie a množstvo tukových buniek do 6r.,potom sa to nesie s tebou celý život.
švagriná má pravdu,,,12 ročný chlapec aby vážil 65 kg..je to des...a potom si uvedom, že príde do stavu, kedy s váhou nič neurobí,,,,
Dievčence, toto je vymyslená téma. Žiadna normálna matka by netrepala takéto sprostosti.
nie, len jedia s mierou...pockaj, az pride do puberty a zacne mat z toho depresie
Syn má nadváhu, má iba 12 rokov teda by si ho mala v tomto smere usmerniť ty.
Švagrina ti povedala dobre....treba syna učiť zdravým stravovacím návykom.
fuuu no tie sladkosti moj zje za 3 mes ako tvoj cez velku noc....😲
Syn má nadváhu, má iba 12 rokov teda by si ho mala v tomto smere usmerniť ty.
Švagrina ti povedala dobre....treba syna učiť zdravým stravovacím návykom.
@tamitamitami ako som už spominala boli sme na návšteve kde mali nachystané zákusky atď. Doma také nemáme
Autorka ponúknuť sa na návšteve a vyzierat to tam je rozdiel.

Treba prijat realitu, vazi vela