icon

Konflikt so susedom

20. jan 2022

Píšem anonymne ak by to náhodou čítal niekto kto možno vie o tejto situácii. Pred pár mesiacmi sme sa prisťahovali do paneláku. Nemáme balkón, čiže máme takú maličkú miestnosť kde sa občas zapali a pravidelne tam aj vetrame. Jedna stena susedí so susedov. Dnes nám boli klopať. Susedova žena sa somnou snažila rozprávať normálne, zatiaľ čo jej muž vybehol z bytu a zacal na mňa hucať.( že on to povie jednoducho, keď mu prídu nedoplatky za kúrenie bude to na naše triko) bol veľmi neprijemny... jeho žene som povedala, že snaží pekne povedať a vieme sa dohodnúť...Povedala som to mužovi, ktorý si ma šiel následne zastať. Začal zvyšovať hlas aj na neho, a v tom ho muž opätovne upozornil že nech na nás nehucí q hlavne na mňa, že si neželá aby sa takto tozpraval s jeho ženou ( somnou). Sused zasiel dnu do bytu, muž sa bavil z jeho ženou. Ešte raz podotkol nech sa somnou tak nerozpráva. V čom žena dala svojmu mužovi znak rukou nech nerieši. Predtým mu vadilo že na schodoch sú capky nášho psa co riešil i na domovej schôdzi. Popritom omnoho väčšie capaky su tam z topanok. Som rozculená. Ja neviem ako to riešiť. Ci len trpiet??

Strana
z3
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
20. jan 2022

@marca12 zrejme ano. Normálne ma človek z neho strach ze mu jednu struhne. Aj jeho žena asi vie ze ma zlu povahu, keď nechcela aby môj veľmi hovoril

lija22
20. jan 2022

vobec by so tieto jeho vytky o studenej stene nebrala v uvahu. Ale zamyslela som sa, ci je mozne aby bola zraxu stena citelne studena, ked tam parkrat za tyzden vyvetras. ved to je blbost. to bude ozaj vrtavy typ a ty si mu nabuduce povedz ze ci uz ma teplu stenu lebo yz tam nevetras ( samozrejme vetraj si)

autor
20. jan 2022

@elizabet173 ano to su také malé miestnosti a aj v nakresoch sú zaznacovane ako špajza.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ibrunova
21. jan 2022

my vždy cítime smrad, keď si sused p nami alebo vedľa zapáli v okne.

monka105
21. jan 2022

Pokiaľ nefajčíte niekoľkokrát do dňa a nejde mu smrad do bytu, je to vaša vec, čo si robíte vo svojej špajzy (hoci ani my nemáme balkón, dokonca ani výťah v bytovke, ale ak si raz za čas chceme zapáliť, pekne zídeme dole pred vchod). K packám od psa. Aj my máme vo vchode upratovačku, ktorá raz za týždeň umyje schody, ale teda keď zablatím spoločné priestory (je jedno či pes alebo topánky), tak si to po sebe upracem. Z princípu. Po tých schodoch chodia viacerí a blato sa bude roznášať. Čo mám hneď v tom momente ísť obťažovať susedu, nech po mne umyje schody? Rozumiem, že toto je vec, ktorá susedovi môže vadiť. To nie je dom, žije tam pokope viac ľudí, do určitej miery sa musí každý prispôsobiť a byť ohľaduplný voči druhému.

autor
21. jan 2022

@elizabet173 no oni majú spálňu tam. Ale pôvodne sú to špajze.

autor
21. jan 2022

@monka105 tu nehovoríme o blate. Ale o mokrých capkach. Pochybujem ze si niekto po sebe unyva schody, keď von prsi

jana_eyre_2
21. jan 2022

Mne osobne fajčenie vadí tiez, ale mám za to, že čokoľvek sa dá povedať slušne a nevyzjapovat po druhých, evidentne je to nejaky nervovo labilny jedinec.. predstav si čo musí mať doma jeho žena keď sa mu niečo znepaci..

nevšímaj si ho, už teda vieš že im to vadí, tak si zápal na balkóne a nevyužívaj na to malu miestnosť, keď si tam zapális tak sporadicky, predpokladám, že fajčíš inde..

vikss1
21. jan 2022

Riesis nieco co normalny clovek ani neriesi, len mas proste smolu v tom, ze sused sa zjavne nudi vo svojom zivote a ma cas na vyhladavanie takychto konflikov pre nic

bubik6x
21. jan 2022

Keď ste doteraz ustupovali tak čakajú že to urobíte znova, je to tvoj byt a môžeš si v ňom robiť čo chces, veď si za to platíš nie? A jemu by som povedala nech si prikuri alebo oblečie, ja mám byt uplne na konci, takže mám len z jednej strany susedu, a v noci mi pri -5 neťahá ( pri tej stene spím) a to nemáme zateplenu bytovku, takže neverím že to môže cítiť, no pokiaľ nie je zvyknutý na 30 stupňov v byte

dantesi
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3