icon

Konflikt v domácnosti

28. sep 2025

Včera večer sme sa pohadali s manželom, povedal mi že doma nič nerobím že on robí doma všetko. Strašne ma nahneval. Máme dve deti na prvom stupni ZŠ. Ja ráno ich nosím do školy do družiny, potom utekám do práce. Poobede pre ne a potom rýchlo domov navariť upratať, úlohy robiť s nimi, zobrať ich von venovať sa im. Manžel robil každý deň od rána do večera, no teraz nemá zákazky a je od augusta doma. Vymyslela som že keď je doma nech nám navarí on, nelubilo sa mu to. No ja každé ráno som vstala skoršej a vychystala mu potraviny, mäso zemiaky a pod som nakrájala a nachystala, misky hrnce varechu všetko som dala von na kuchynskú linku. Pomaly začal variť on. Do upratovania sa nehrnie, ani stôl neutrie po sebe ani smeti keď máme plný kôš nevynesie. Deťom sa nevenoval vôbec keď chodil večer domov, ledva sa s nimi videl ja som ich už chystala na spánok. Keďže je teraz doma tak som mu pridala to varenie a aby sa venoval deťom hral sa s nimi. A ja som si spravila pre seba hodinu čas ako som došla z práce domov a aj podvečer hodinu čas kedy som čítala a oddychovala a nechala som ich nech si aj on trávi čas s deťmi. Toto sa mu neľúbi a včera mi to vyčítal že ja doma nič nerobím a on robí všetko. Že sa mu to zdá nespravodlivé. Kto má podľa vás pravdu, ja som z tejto hádky veľmi sklamaná. Lebo aj keď mi niečo pomôže doma či s deťmi, aj tak ja robím väčšinu prác doma a on si to nič neváži. Nikdy to nebude spravodlivé a vždy je to žena kto ťahá toho viacej. Ale čo tá žena nemá nárok na oddych.

sense
28. sep 2025

Vieš čo môj ex mal kedysi výhrady. Tak som prestala to "nič" robiť . A veľmi rýchlo pochopil ako nič nerobím a aj to čo spravím neurobím ako on

alickapusinka
28. sep 2025

od augusta chlap nema prácu toto sa stalo ako píšeš nema zákazky takže je sukromník ak áno nech odovzda živnosť nájde prácu normálnu teraz beru aj zo živnosťou. A nie lenivec od augusta domov vezmu ho aj zo živnosťou hoci kde.Ako môže zdraví chlap otec dvoch deti od augusta nepracovať ved jesť treba každy deň a platiť účty tiež.Takže cela domacnosť je finančne na tebe.Neživila by som lenivca mal si možnosť najsť na živnosť ho vezmu hoci kde.A ešte TI bude vykríkovať že nič nerobiš ON robí akože čo cele dni.Nie aby čušal ked figu zarobi ale ešte na teba utoči.Fakt TI treba prísavníka a využivača.

beronsche
28. sep 2025
@anonym_ab4a8b

@lucia13022023 nečítaš, ako sa chlapi, ale aj ženy, menia po svadbe, po dieťati? Tie čo bývali s frajermi pred manzelstvom sa nerozvádzajú? Také primitívne konštatovanie sa vyskytne v každej téme o manželských nezhodách. Už by ste si to niektoré mohli odpustiť. To je výčitka autorke, nie rada.

@anonym_ab4a8b ľudia sa vo svojej podstate nemenia.
Akurát náročné situácie zvýrazňujú povahové črty - oboch partnerov.

alickapusinka
28. sep 2025
@anonym_f012ee

A to komu/na kedy kazdy den varite, ked vy ste v praci a deti v skole az do poobedia? (Ok muz je teraz doma ale bezne je v praci) Ci vsetci nosite krabicky s jedlom so sebou? Alebo musis mat varenu veceru? Ci co.

@anonym_f012ee muž je nezamestatný čitaj sedí doma od augusta.

beronsche
28. sep 2025

@anonym_autor a aký má pan manzel plán?
Dokedy bude sedieť doma a vyvolávať hádky?
Inak, zrejme je aj riadne frustrovaný a vybíja si to na tebe takýmto spôsobom.
Nerob mu žiadne "veď ja ti ukážem a nebudem robiť nič..", ani mu nedokazuje, že sa mýli.. také hry kto-z-koho sú úplne na nič..
Sadnite si a otvorene sa porozprávajte. Bez výčitiek. Ak on k tomu skĺzne, nereaguj. Musíte si ujasniť, čo ďalej. Nie len s jeho prácou, ale aj s fungovaním rodiny.
Otcom je aj on, čize deťom by mal chcieť sa venovať aj sám.. v domácnosti žije, má sa na jej fungovaní plnohodnotné podieľať a nie fnukat.
Keď nič iné, príde mi úplne prirodzené, že ten, čo je doma a nepracuje, sa stará s domácnost viac..

alex49
28. sep 2025

Nech si pánko nájde robotu a potom môže hovoriť co doma robíš. Samozrejme, že ten co nepracuje robí veci v domácnosti. Ja by som doma nerobila nič. Deti ani ty od hladu a špiny neumriete.

januska12323
28. sep 2025
@anonym_autor

To nemôžem spraviť že nerobiť úplne nič. Kto by vychystal deti ráno do školy kto by ich budil robil im desiatu, zaniesol do družiny.
A pred manželstvom pomáhal aj sám od seba, no časom toho bolo menej a už som mu musela hovoriť čo má robiť alebo ja som išla niečo robiť a volala som ho že pod mi pomôcť. Pomohol bez slova, o pár rokov už to začal komentovať či to neviem spraviť sama. Pri deťoch pomáhal s kúpaním, uspaval ich večer, máme ročný rozdiel medzi deťmi. No ako čas išiel a bol starší ostal viac ako povedať pohodlnejší. Aj ja som staršia a ostala som viac taká že už nevládzem toľko ako zamlada.

@anonym_autor pán otec by ich zobudil a natrel chleba, či ani to nezvládne? Otvor oči, zvládli by to dokonca aj sami keby si všetkým doma neskákala okolo zadku.

anonym_3eea1b
28. sep 2025
@anonym_autor

To nemôžem spraviť že nerobiť úplne nič. Kto by vychystal deti ráno do školy kto by ich budil robil im desiatu, zaniesol do družiny.
A pred manželstvom pomáhal aj sám od seba, no časom toho bolo menej a už som mu musela hovoriť čo má robiť alebo ja som išla niečo robiť a volala som ho že pod mi pomôcť. Pomohol bez slova, o pár rokov už to začal komentovať či to neviem spraviť sama. Pri deťoch pomáhal s kúpaním, uspaval ich večer, máme ročný rozdiel medzi deťmi. No ako čas išiel a bol starší ostal viac ako povedať pohodlnejší. Aj ja som staršia a ostala som viac taká že už nevládzem toľko ako zamlada.

@anonym_autor Tak keď si dopredu povieš, kto by to urobil a urobíš to za neho, tak nie je nútený. Keď náhodou skončíš v nemocnici, tak kto to urobí?

anonym_222692
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a ty si sa s tým zmierila, že doma robí stále menej a menej? Ok, vychystáš deti do školy a škôlky, urobíš desiatu, ale môžeš mi objasniť, prečo ráno vstávaš skôr, aby si mu pripravila veci na varenie? On je dementný? Deti a ty sa najete v škole, škôlke a v práci, on nech si niečo uloví. Keby som mala dva mesiace jesť suchú večeru, deťom by som urobila nejakú rýchlovku, LEN deťom, ale ani by ma nehlo jemu niečo chystať, To si ako predstavuje, že ty budeš ťahať ako mulica a on sa bude váľať?

anonym_1519ae
28. sep 2025

dobre sak detom nachystaj ale preco chystas jemu? a raz by mi povedla nieco na to ze si idem oddychnut tak by som mu povedala ze on je ten kto si neplninsvoju povinnost voci rodine a detom

anonym_222692
28. sep 2025
@tenerifka

@anonym_autor a ked chce vecer sex, ty s radostou suhlasis? Vyflusnuta po celom dni? Co on vlastne robi cely deñ?

@tenerifka jasné, že mu sex neodoprie, čo keby odišiel? Kde by našla druhého takého, ktorý mesiac nepracuje, musí mu chystať všetko na varenie, nie je schpný zaniesť decká do školy a škôlky a ešte držkuje?! Mne normálne ostáva rozum stáť a to mám 50+, s takým somárom by som veľmi rýchlo zatočila

anonym_222692
28. sep 2025
@beronsche

@anonym_ab4a8b ľudia sa vo svojej podstate nemenia.
Akurát náročné situácie zvýrazňujú povahové črty - oboch partnerov.

@beronsche menia sa iba na MK? tiež sa tomu čudujem, ešte som osobne nestretla človeka, ktorý by sa radikálne zmenil. V drvivej väčšine sa mení len to, že kým nie sú deti, žena stíha, keď už sú, stíha s odretými ušami, keď po RD nastúpi do práce, nastane cirkus, lebo už nestíha a muž nechápe, prečo zrazu niečo po ňom chce

autor
28. sep 2025

Čo robí teraz doma on vstáva okolo 9tej to už sme deti v škole a ja v práci. Potom si zapne telku alebo si zahrá na mobile naranajkuje sa, okolo obeda uvarí nám obed, potom sa pomota okolo domu a poobede po 16tej dôjdem domov ja s deťmi.
Ja obedy nemám v práci dostávam stravné lístky, deti všetko nezjedia v škole a poobede sú hladný tak musíme variť každý deň každý druhý. Nechcem byť na suchej strave celý deň. Manžel keď navarí čo mu ráno nachystám, kuchyňa vyzerá ako po výbuchu. Tak dôjdem domov najeme sa, deťom dám pol hodinu oddych, zatiaľ si ja umyjem riad spratam kuchyňu. Potom idem s deťmi robiť úlohy, ak je všetko hotové tak ideme von na ihrisko alebo na prechádzku do lesa vždy vymyslím niečo. Večer kúpeľ uspavat pri tom pomáha manžel aj sa s nimi zahrá chvíľu.
Ušetrené niečo má tak si môže dovoliť ostať doma, hovorí že vyhorel a potrebuje si trochu oddýchnuť.
Ja tiež som staršia a tiež potrebujem už viac oddychu. Preto som zaviedla že po príchode z práce hodinu čas na seba, no to sa mi nedari spĺňať, tak aspoň večer hodinu času na seba a to sa mu nepáči.
Sex nemáme moc často.

anonym_b479ae
28. sep 2025
@anonym_autor

Čo robí teraz doma on vstáva okolo 9tej to už sme deti v škole a ja v práci. Potom si zapne telku alebo si zahrá na mobile naranajkuje sa, okolo obeda uvarí nám obed, potom sa pomota okolo domu a poobede po 16tej dôjdem domov ja s deťmi.
Ja obedy nemám v práci dostávam stravné lístky, deti všetko nezjedia v škole a poobede sú hladný tak musíme variť každý deň každý druhý. Nechcem byť na suchej strave celý deň. Manžel keď navarí čo mu ráno nachystám, kuchyňa vyzerá ako po výbuchu. Tak dôjdem domov najeme sa, deťom dám pol hodinu oddych, zatiaľ si ja umyjem riad spratam kuchyňu. Potom idem s deťmi robiť úlohy, ak je všetko hotové tak ideme von na ihrisko alebo na prechádzku do lesa vždy vymyslím niečo. Večer kúpeľ uspavat pri tom pomáha manžel aj sa s nimi zahrá chvíľu.
Ušetrené niečo má tak si môže dovoliť ostať doma, hovorí že vyhorel a potrebuje si trochu oddýchnuť.
Ja tiež som staršia a tiež potrebujem už viac oddychu. Preto som zaviedla že po príchode z práce hodinu čas na seba, no to sa mi nedari spĺňať, tak aspoň večer hodinu času na seba a to sa mu nepáči.
Sex nemáme moc často.

@anonym_autor gratulujem máš doma neschopné decko ..

anonym_d77902
28. sep 2025

By som muzovi povedala, ze ked podla neho nic nerobim, ze od zajtra uz ani nebudem a vymenovala mu co "nic" bude robit od zajtra miesto mna on sam. Detom by som to tiez oznamila, ze najblizsie dni budem iba ich kamaratka a matka co chodi len do prace a ked pride si musi odpocinut, ako ich otec. Idealne pokym si nenajde muz pracu a potom bude mat zaujem si rozdelit povinnosti ferovejsie.

laila22
28. sep 2025

@anonym_autor on navarí a neuprace ani kuchyňu a dom, kým si v práci? Hra sa na mobile a spí do 9:00? Nepohla by som pre neho ani prstom.

anonym_222692
28. sep 2025
@anonym_autor

Sex nemáme moc často.

@anonym_autor nehnevaj sa, ale toto mužovi toleruješ? To ako vážne? Máš stravné lístky, objednaj si donášku a deti by prečo jedli v škole a v škôlke, keď sa varí doma? Máš to nastavené úplne celé zle. Muž má ušetrené peniaze? Vy nemáte spoločné financie? A tie sa musia minúť preto, lebo on si potrebuje oddýchnuť? Keby ste išli za tie peniaze v auguste na dovolenku celá rodina, to ho nenapadlo? O čo, že sa bude doma váľať ešte pred Vianocami?

cacianka
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor akože nemôžeš ?! Kto by vychytal deti ? No predsa ich otec, ktorý už mesiac hnije doma.

tenerifka
28. sep 2025
@anonym_autor

Sex nemáme moc často.

@anonym_autor no aj ja gratulujem. Vies, aj ked pracoval, tak kedze pracujes aj ty, vsetka praca ma ist aj v domacnosti aj s detmi 50/50. Uz iba to tvoje nastavenie "zatial si ja umyjem riad a spratam kuchyñu" je zle, to nie je tvoj riad a tvoja kuchyña, ale spolocny. U nas plati pravidlo-kto vari, ten uprace aj kuchyñu.... Lebo nahadzat veci do hrnca a nechat bordel dokaze uplne kazdy.
Musis zacat od seba, mas narok na oddych, lebo chodis do prace. Nie si na baterky. Len si za tym musis stat.
Vsadim sa, ze ked pracoval, tak bol mimo domu od nevidim do nevidim (v skutocnosti sa takto chlapi zvyknu zasivat, aby doma nemuseli nic robit). V tom pripade teda musi byt ten zarobok nadstandardny, tak na domace prace zaplatit vypomoc.
Takisto treba viest deti viac k samostatnosti, zide sa im to do buducna a teba odbremeni od dalsich malickosti. Ked nezjedia v skole, smola. Nechystaj muzovi suroviny na varenie, nech si nachysta a uvari sam. Ty si v praci nieco objednaj. Neupratuj po ñom kuchyñu. Mysli na to, ze tieto male zmeny robis pre to, aby si nebola do konca zivota otrokom....

lienka.7
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zeby ten chlap, keď je doma? Co robí ráno? Spinka si? No tak by nespal a chystal deti. Kde je problém? Ja ti poviem, kde maku také ženy ako ty v živote problém. V tom, ze dobrovolne robia zo seba služky. Ja tomu môjmu dám vždy na výber. Bud urobí to, alebo to. Bud pôjde s deťmi von alebo bude variť. Bud pôjde nakúpiť alebo uprace. Nie ze všetko budem robiť ja a chlap si oddychovať.

anonym_2c9ea8
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mám pocit, že sú muži, ktorým šibe už od mlada a potom aj tí, čo boli schopní začne im šibať po 45 tke.Podobnu hádku sme mali včera, lebo som povedala mužovi, že nech umyje vaňu🤪že som si umývala vlasy a mohla som ju umyť..mohla, ale nechcela som, lebo si celý deň nič nespravil.Ci on musí mať každý deň nejakú robotu?Dnes od rána sedí a pozerá politiku.Oduva sa, vyhľadáva hádky, nič sa mu nechce.Ma 47 r a žije ako starý dedo.Mam ho plne zuby.To sa mu nechce, lebo škaredé počasie, to nebude, lebo nevie, toto teraz nie.Vychovas deti a potom máš doma ďalšie trucovite.

januska12323
28. sep 2025

Čo má on ušetrené? Nie ste náhodou manželia? Ty máš stravné lístky tak si za ne objednaj obed, decká nauč, že sa majú najesť v škole a pán manžel sa o seba postará sám. Robíš zo seba slúžku sama tak sa nesťažuj. Normálna žena by si ráno nakázala čo má navariť na večeru a nechala ho nech si poradí.

anonym_3eea1b
28. sep 2025

Tak deti nechystaj. Odíď do roboty potichučky a garantujem ti, že na druhý deň ich tam zanesie aj sám. Riad a kuchyňa nie je tvoja ale spoločná. Na Vianoce si kúp umývačku, obeduj v robote a nerob zo seba otroka. Peniaze nie sú jeho, ale vaše. Nie že on si ušetril. Keď si ušetril, nech z toho varí, nakupuje.

anonym_f012ee
28. sep 2025
@alickapusinka

@anonym_f012ee muž je nezamestatný čitaj sedí doma od augusta.

@alickapusinka ja citam, a citas aj Ty? Napisala som ze muz je TERAZ doma. A aj ked chodil do prace, nonstop kazdy den vyvarala. Tak sa pytam co nonstop denne varia, ked su bezne v skole praci cely den.

guiseppinka
28. sep 2025
@anonym_1519ae

ak je manzel doma a nepracuje tak je jeho psia povinnost sa doma postarat o domacnost nakupit navarit a postarat sa plne o deti
a ty si hlupa ze jemu chystas rano veci na to aby on mal co jest

prestan to robit

@anonym_1519ae ano, je to jeho psia povinnost. Len problem je, ze im to nedochadza. Niekedy rozmyslam, ci im nedochadza, lebo su drbnuti alebo tam je diagnoza alebo sa len tvaria, ze im to nedochadza, lebo im to vyhovuje. Najcastejsie je to prva a tretia moznost.

autor
28. sep 2025
@anonym_222692

@anonym_autor nehnevaj sa, ale toto mužovi toleruješ? To ako vážne? Máš stravné lístky, objednaj si donášku a deti by prečo jedli v škole a v škôlke, keď sa varí doma? Máš to nastavené úplne celé zle. Muž má ušetrené peniaze? Vy nemáte spoločné financie? A tie sa musia minúť preto, lebo on si potrebuje oddýchnuť? Keby ste išli za tie peniaze v auguste na dovolenku celá rodina, to ho nenapadlo? O čo, že sa bude doma váľať ešte pred Vianocami?

@anonym_222692 Netolerujem ale čo mám robiť. Áno má našetrené tak z toho teraz míňa. Máme spoločné peniaze ale každý máme svoj účet.

autor
28. sep 2025
@tenerifka

@anonym_autor no aj ja gratulujem. Vies, aj ked pracoval, tak kedze pracujes aj ty, vsetka praca ma ist aj v domacnosti aj s detmi 50/50. Uz iba to tvoje nastavenie "zatial si ja umyjem riad a spratam kuchyñu" je zle, to nie je tvoj riad a tvoja kuchyña, ale spolocny. U nas plati pravidlo-kto vari, ten uprace aj kuchyñu.... Lebo nahadzat veci do hrnca a nechat bordel dokaze uplne kazdy.
Musis zacat od seba, mas narok na oddych, lebo chodis do prace. Nie si na baterky. Len si za tym musis stat.
Vsadim sa, ze ked pracoval, tak bol mimo domu od nevidim do nevidim (v skutocnosti sa takto chlapi zvyknu zasivat, aby doma nemuseli nic robit). V tom pripade teda musi byt ten zarobok nadstandardny, tak na domace prace zaplatit vypomoc.
Takisto treba viest deti viac k samostatnosti, zide sa im to do buducna a teba odbremeni od dalsich malickosti. Ked nezjedia v skole, smola. Nechystaj muzovi suroviny na varenie, nech si nachysta a uvari sam. Ty si v praci nieco objednaj. Neupratuj po ñom kuchyñu. Mysli na to, ze tieto male zmeny robis pre to, aby si nebola do konca zivota otrokom....

@tenerifka My sme nikdy nemali 50/50 rozdelené keď on pracoval od rána do večera. Áno zarábal dobre ale výpomoc sme nemali nikdy, on by nepustil nikoho cudzieho do nášho domu.

autor
28. sep 2025
@lienka.7

@anonym_autor zeby ten chlap, keď je doma? Co robí ráno? Spinka si? No tak by nespal a chystal deti. Kde je problém? Ja ti poviem, kde maku také ženy ako ty v živote problém. V tom, ze dobrovolne robia zo seba služky. Ja tomu môjmu dám vždy na výber. Bud urobí to, alebo to. Bud pôjde s deťmi von alebo bude variť. Bud pôjde nakúpiť alebo uprace. Nie ze všetko budem robiť ja a chlap si oddychovať.

@lienka.7 Darmo dám na výber keď niektoré činnosti on proste nebude robiť. Príklad ako umývať riad, upratovať, úlohy s deťmi, ísť s nimi von. Navariť navarí čo mu nachystám ale musím to nachystať lebo on mäso nebude krájať a očisťovať to mu je odporné.

guiseppinka
28. sep 2025
@anonym_3eea1b

Tak deti nechystaj. Odíď do roboty potichučky a garantujem ti, že na druhý deň ich tam zanesie aj sám. Riad a kuchyňa nie je tvoja ale spoločná. Na Vianoce si kúp umývačku, obeduj v robote a nerob zo seba otroka. Peniaze nie sú jeho, ale vaše. Nie že on si ušetril. Keď si ušetril, nech z toho varí, nakupuje.

@anonym_3eea1b keby nezobudila deti a nevychstala ich, tak pridu neskoro do skoly. Lebo jemu by ani netrklo, ze by mal vstat... lebo oni su unaveni z toho, ze treba navarit. Malo chlapov ma taky ten cit pre to, co treba spravit doma. Lebo najskor ich obskakuje mama a potom ju vymenia za zenu.

autor
28. sep 2025
@anonym_2c9ea8

@anonym_autor mám pocit, že sú muži, ktorým šibe už od mlada a potom aj tí, čo boli schopní začne im šibať po 45 tke.Podobnu hádku sme mali včera, lebo som povedala mužovi, že nech umyje vaňu🤪že som si umývala vlasy a mohla som ju umyť..mohla, ale nechcela som, lebo si celý deň nič nespravil.Ci on musí mať každý deň nejakú robotu?Dnes od rána sedí a pozerá politiku.Oduva sa, vyhľadáva hádky, nič sa mu nechce.Ma 47 r a žije ako starý dedo.Mam ho plne zuby.To sa mu nechce, lebo škaredé počasie, to nebude, lebo nevie, toto teraz nie.Vychovas deti a potom máš doma ďalšie trucovite.

@anonym_2c9ea8 Takto nejak je to aj u nás poslednú dobu sú hádky kvôli tomu kto čo má robiť doma. Kúpeľňu a záchod môj nemumyje lebo to je odporné preňho. Ostal strašne fajnový a lenivý poslednú dobu. Tiež má 47