Konflikt v rodine kvôli nepozvaniu na svadbu
Dobré ránko. Manželova sesternica sa bude vydávať. ( Sem tam sa navštevujeme,oslavy atď a osobne ja, mám s ňou v pohode vzťah, aj vekovo sme si blízke)
Môjho muža brat sa s ich sesternicou nemusí. Čo - to sa poohovárali a už sa nekamarátia. Predtým spolu chodievali po výletoch. Situácia sa medzi nimi zmenila a nemusia sa.
Cez víkend k nám sesternica aj s nastavajúcim prišli a pozvali nás na svadbu. My sme pozvaní a mužov brat nie.
Sesternicu budem volať Zuzka. Zuzka mi hovorila, že z jej strany sú veľká rodina, veľa ľudí a že zavolá len tých,s ktorými sa stretávajú a zo všetkých jej bratrancov a sesterníc, sme pozvaní len my.
Včera: Dorútila sa k nám mužova mama- svokra a začala sa rozčuľovať prečo nepozvali aj jej druhého syna - mužovho brata. A začala mi dávať príklady, čo by urobila ona našom mieste.
Odmietnuť! Odmietnuť! A začala sesternicu osočovať, že si dovolila jeho nepozvať a ani zvyšných bratrancov a nás jediných áno.
Na druhú stranu, veď je to vec sesternice koho si zavolajú na svadbu a nechápem čo my s tým máme a tak isto sa to mojej svokry netýka. To, že tí dvaja sú pohnevaní, veď s nami to nesúvisí,je to ich vec.
A nám začalo peklo. Tlačí sa na nás,aby sme účasť odriekli. Kvôli bratovi.
Ako by ste to vnímali vy ?
Čo na to hovorí tvoj manžel? Akože ja osobne by som účasť kvôli svokre a nejakým žabomyším konfliktom v rodine nerušila,ale každopádne by som to finálne rozhodnutie asi nechala na manželovi,keďže je to jeho brat,jeho rodina..
Svokru by som velice rychlo upratala. Kto je ona aby Vam rozkazovala ake pozvanie mozete prijat alebo nie. Nech Vam da pokoj, ked je taka macherka, tak nech konfrontuje rovno sesternicu.
nešla by som na hostinu, maximálne zagratulovať. po prvé by som si takú svadbu ani neužila keď už teraz má pachuť 🙈 a po druhé by mi jeden večer nestál za následné dusno v rodine 🤷 ale to som ja, niektorí by išli "svokre aj naschvál" pričom tu o ňu vlastne vôbec nejde len niektoré ukazujú ako to majú doma ony 😀
pokies s manzelom. Osobne by som sa vyprdla na svokru, co ju co do toho.
uz davno sa nerobia svatby aby rodina bola spokojna a pozvat ludi do 10 kolena..... kaslat na nich, pozvem ludi, ktorych chcem ja a zenich, je to nasa svatba.
a Vam prajem peknu zabavu, ak pojdete, ja by som nerozmyslala a isla. Je to den pre nevestu a zenicha .....
Prečo to svokra vyčíta vám? Mala sa opýtať sesternice keď je taká hustá. Respektíve nevesta mala pred pozvaním vysvetliť ostatným aká je situácia, je blbé keď sa to nepozvaní dozvedia z tretej strany.
svokra nech vola sesternici, ked ma problem.. a hadam sesternica si slobodne moze rozhodnut , koho si pozve... aky by ste mali dovod mat na neucast vy, ked vas pozvala a na svadbu ist chcete? pardon , ale svokra nech sa stara o to , co ma doma a nevydupadava si tu taketo sracky v zivote cudzich ludi...
@zuzanka.zuzu dusno v rodine s ktorým nemáme nič spoločné,nijako sa nás netýka
Som sa potešila, že po veeelmi dlhej dobe ideme spolu s deťmi ako rodina na svadbu 😞
no tak už mať spoločné budete 😂
@zuzanka.zuzu čo je ti smiešne?
@zuzanka.zuzu nesuhlasim. svokra sa nevydava nie? ake dusno? dusno si vytvara pani svokra sama, lebo sa moce do veci, do ktorych je ju nic. isla by som . nie natruc svokre, ale preto, ze som pozvana. to je cele.. to kde by sme boli , aby cudzi ludia vyberali hosti a definovali podmienky, za akych mozem ist ja so svojim muzom na svadbu ....
Ako... podľa mňa tu dusno v rodine robí svokra. Robí z komára somára a myslím, že sesternica sa tiež urazí, ak sú priatelia a pozvala ju na svoj veľký deň a ona nepríde, aby mala od svokry pokoj. Ja si myslím, že ani ten brat to tak neprežíva, pokiaľ ju nemá rád, ako táto pani. Ja by som svokre kľudne vysvetlila (alebo teda muž), že vy stojíte mimo týchto konfliktov v rodine a nech sa vyjadrí, ako to jej konkrétne ublíži, ak tam pôjdete. To aj keby šli random kamoške na svadbu, tak by o tom rozhodovala svokra?
@krasneleto však choď 🤷
Mám pocit, že svokra si nájde nejaký problém bez ohľadu na to či pôjdete alebo nie. Pokojne by som išla a užila si to.
Dievčatá ešte ujasnim toto. Je to sesternica môjho muža z otcovej strany.( Ich otcovia sú bratia) A môjho muža mama (moja svokra) sú rozvedení s jeho otcom. Čiže svokra nemá žiaden príbuzenský vzťah so sesternicou
Choď a kašli na svokru a jej syna...
Svokra nech sa ukľudní, nie je to jej vec.
je to uplne jedno, v akom postaveni je svokra.... toto ani moja mama by si nedovolila, a nie cudzia osoba... mne vycitat, ze moj brat nie je pozvany na svadbu sesternici, s ktorou sa nebavi... pani svokru treba uvedomit, odkial kam a kade... trosku dost je mimo a mam za to, ze nebudete 17 rocni, aby ste o sebe nevedeli rozhodnut... takato svokra , ti poviem, ze naparadu
@zuzanka.zuzu aj by som isla. svokra by si voci mne nic taketo nemohla dovolit.. pardon, ale aj svokra je mne cudzi clovek... a nech sa vyjadruje k tomu, co ma... to , ze ty by si nesla, neznamena , ze svokra je v prave, lebo je mimo... a tieto usklebkove emotikony, si nechaj.. .
Nech si svokra zajde za nevestu. Prečo vás tym zaťažuje. Normálne tvoj muž nech povie ze vy idete . Pozvanie ste prijali a nebudete ho odvolavať
V klude chodte. Svokra je dobre na hlavu padnuta, nie je to ani jej rodina a sa prduska. Vsak nevesta ma plne pravo si povedat koho pozve a koho nie. Vy s nimi mate dobre vztahy? Pozvali vas? Take chodte. Svokra nech si to vyriadi s psychologom
No ona ako šialená sa tu rozčulovala,rukami rozhadzovala, ako a PREČO nepozvala aj druhých bratrancov, ten jej byt pomáhal robiť, s ďalším po výletoch chodili a na to jej bol dobrý a teraz ich na svadbu nezavolá a ja by som to odmietla a čo má toto znamenať a Zuza je,,vychcaná jak mraky, Zuza je taká a maková
Toto som včera počúvala,keď som prišla z práce domov.
pokiaľ tvoj manžel súhlasí, išla by som, ich konflikty nech si riešia medzi sebou a vás do toho neťahajú, máte plné práva sa zariadiť tak ako to cítite. Skôr či neskôr vznikne opäť nejaká situácia, kde sa bude na vás tlačiť, ostaňte sami sebou a nenechajte sa manipulovať. Slušne môžete vysvetliťsvoje rozhodnutie a tam to končí.
@felycity napríklad cez leto. Robila som oslavu narodenín. Pozvala som aj Zuzku. Potom volal mužov brat, že či je aj Zuza pozvaná. A ak áno tak on nepríde. .......a takto nám to robia stále dookola
My sme taktiež pozvali len jedného mužovho bratranca, s ktorým sme v pravidelnom kontakte a máme sa radi, jeho súrodencov nie, napriek tomu, že medzi sebou nemáme konflikt, nemáme ani blízke vzťahy, tak mi neprišli na našom dni potrební. Všetci s tým boli okey. Nerieš vôbec svokru, ju do toho nič nie je 🙂
Včera keď tu svokra bola,tak muž nebol doma. Tá chce prísť aj dnes lebo dnes budeme doma všetci a bude mužovi tlačiť kaleráby do hlavy, ako by sa cítila ublížená kvôli synovi, že jej synov niekto si dovolí,, deliť, rozdeľovať,,
Mám dosť
Vás sa to vôbec netýka.Dostali ste pozvanie choďte.To, že sú oni rozhadani je ich vec s svokra sa už vôbec do toho nemá starať.Svadbu neplatí...
Jedine zlo robí svokra
A čo na to hovorí muž? Ani by som jej neotvorila.

Ako píšeš, vy nemáte dôvod odmietnuť. Svokra, ak nemá hanby, nech si to rieši, resp. manželov brat. Pokojne choďte.