Konflikty s budúcou svokrou
Priateľ ma požiadal o ruku a keď sme to išli oznamit jeho rodičom, tak svokra celá nadšená že okamžite ide za farárom dohodnúť ako to urobíme že nech mi urýchlene vybaví všetky sviatosti či ako sa to volá lebo ja som ateistka a v podstate nám oznámila že svetba bude u nich v kostole. Na to som jej ja povedala, že nech sa na mňa nehnevá ale svatbu v kostole mať nebudeme, že nie som veriaca a robiť si sviatosti len pre to aby to vyzeralo pred katolíckou verejnosťou u nás v obci dobre mi príde ako nezmysel a pokrytectvo. Ona začala prisaham bliakat po mne, že čo si to dovoľujem, že som šteňa nevychované a že nech si nemyslím že jej syna ožení s nejakou nepokrstenou k* že taký sobáš nie je ani platný že to sa ani brať nemusíme a môžme žiť celý život ako zvieratká. Ako beriem, tu v obci je väčšina ľudí silne veriaca a asi by sa na nás niekto mohol divne pozerať keby vedia že sme mali svatbu na úrade, ale mne sú názory tých ľudí ťažko u prdele. Chvíľku som to ešte skúšala, nejak ju uchlácholit, ale skončilo to tak že ona povedala že na svatbu ani nepríde a že vnúčatá nech dáme druhej starej materi že ona satančata nechce v rodine. V tom momentě som sa zdvihla a bez slova odišla. Priateľ tam ostal. Potom prišiel domov a povedal že ma síce chápe,ale že mám pochopiť aj jeho mamu a mala by som sa jej ospravedlniť a sobáš v kostole prehodnotiť. Ja neviem ako z tejto situácie von ale bosorke neustupim
@svetlonos a za dva roky tu bude písať ako jej svokra robí zle ,ako si ju manžel nezastane atď ...už to poznaaaame ☹
Partner to podla mna vysvetlene mal, cize jemu vysvetlovat, alebo ho vydierat nepomoze... lenze tieto konflikty nabozenske, mamickovske su predzvest vacsich problemov, nie len o tom, "ze bude po mojom a svadba bude ako chcem", lebo svadbu chce a just nebude v kostole... tu proste vidno naozajstnu atmosferu v rodine, vplyv matky, k tomu este na nejakej dedine, kde riesia kto co na koho povie. Ja by som si nedupala, prave naopak, velmi by som otvorila oci, skusila nejake ine temy otvorit, ak sa bude muz obracat k mamicke, tu n ie je o com. Absolutne. U nas vyliezla tema nabozenstva po rokoch, ja som ostala uplne zaskocena a uz som za satana :DDD proste toto je VAZNA vec. na debatu. Nie ze prehliadnem, ze niekto chce sestretnicu z piateho kolena na svadbe aj s 10 detim, ale vazna vec. Aj deti budete mat, ako na nich taketo ovzdusie bude posobit, pokrstit/nepokrstit? neskor babka ich bude vlacit do kostola a hlavu im pliest s niecim, s cim ty nesuhlasis? Bude ich tlacit cele detstvo do vsetkych sviatosti poza tvoj chrbat? kto sa za teba postavi?
@jesenzima presne tak, svoj život si má každý zariadiť po svojom. Priateľova mama keď chce, môže mať sviatostí od výmyslu sveta. Ale ak sa mladí dohodnú že budú žiť ako ateisti nič ju do toho. V tomto by som sa veru neprispôsobovala ale radšej prehodnotila či ísť vôbec do svadby. Ak sa raz oni dohodli, tak sa mal zodvihnúť aj priateľ, povedať mame na čom sa dohodli a stáť pri priateľke.
@kitycat ale nemusí byť vymyslený,, ja mam svokru fanatičku tiež, keď nezazijes neuveríš,,taka kresťanka ze odsudzuje a ohovára druhých čiže povyšuje sa sama nad Bohom
@kristinapetronela celkom takto nie, autorka sa vyjadrila že radšej zostane sama, slobodná ako takéhoto muža s jeho materou.
@andrea78 ale veď písala že oni mali všetko už prediskutované a dohodnuté. Len ,,svokra,, si začala presadzovať svoje
@kvetinka75 presne, veď vie že sú mladí spolu 6 rokov, vedela že je ateistka, vedela že spolu bývajú, tak mala predpokladat že speju k manzelstvu.
Tie sem tam drobné poznámky že pokrstime si ťa, nemuseli evokovat až takýto postoj, úplne hysterický záchvat besnoty, hodný Oskara
@cacianka no len mali evokovat, ja som tiez len sem tam pocula nieco ohladom to, ze som nepokrstena a mala som to veru brat ako vystrahu do buducna. Ta prisla a inak logickemu rozmnemu cloveku pod vplyvom udalosti preplo. A kedze su ludia, ktori proste musia v kazdom ohlade "prechovavat" a "prerabat" druhych, tak to bez konflinkov nejde. A tym treba ratat. Bohuzila zazitkov a prihod mam vela za posledny rok :DDD az mi niekedy rozum zastava.
@kvetinka75 no len ako, nebolo to konkretne pomenovane. Potom moze byt taky detail, ako priebeh sobasa kamen urazu. Nikde nie je uvedene, ze sa oni dvaja spolu konkretne dohodli na sobasi na urade.
Tym v diskusii koncim, nevyjadrovala som sa viac a nechcem sa vyjadrovat ku nicomu. Problematiku nepoznam, na zaklade jednostranneho napisaneho vylevu sa v tom vrtat nemienim. Reagujem iba preto , ze si ma oznacila.
@simca06022011 ved daj nieco rada si precitam 🙂
@andrea78 ja som tiež reagovala iba na tvoju otázku - ako? Včera 12:59 napísala, že sa rozhodli deti vychovávať ako ateistov , myslím, že to hovorí za všetko a 14:43 ďalšia odpoveď. Takže toto je len moja odpoveď na tvoj dotaz. Nemusíš reagovať a ani ja už nebudem. My to nevyriešime a dohadovenie sa nemá zmysel. 🙂
matka priatela ti povedala, ze si kurva, priatel si ta nezastal, chce od teba aby si sa ospravedlnila ....boze, ved to jeden clovek so sebauctou musi vidiet....ty tu nehladas radu ty tu hladas OSPRAVEDLNENIE PRE TVOJHO PRIATELA...ver mi, ze bude podobny psychopat ako jeho maminka
@ahhola nehnevajte sa na mňa ale prirovnávať to k egyptským vykoristovacom a povedať že vlastne mohla si aj horšie dopadnúť je o čom? Ja napríklad poznám veľa islamsko kresťanských párov a nikto nekoncertovala a ani nikto nikoho nebije. To je o tej žene s akým debilom sa dá dokopy. Koľko kresťanov tlčie svoje ženy?
To bolo na margo toho, aký stredovek dokážu prijať zamilované ženy....
V rkc by ti toto nehrozilo a možno by tvoja Obeť stala za to...
@ahhola v rkc by sa to nestalo? Žartujes? Koľko manželstiev u nás je totálne peklo? Pekne svadby v kostole kedysi mali :D aj utekať sa krstiť kvôli potencionalnej svokre je stredovek pre mňa.
@simca06022011 iste, nikto isd teba nežiada obriezku, ani teba, ani tvojho syna v rkc
@simca06022011 nepíšem ze sa ma krstiť, vziať ako neveriaca s veriacim tzv dispenz, alebo zahodiť celý vzťah do wc
Ako sa to vyvija autorka?
@zoro9836 ja som veriaca a priatel nie. To sa nemam za neho vydat len preto, ze neuvazuje krestansky ??? Nie, on nie je veriaci. Keby mi niekto z rodiny kafral do toho, ze svadba ma byt v kostole a nie na urade, tak ho poslem do teplych krajin. Moja svadba, moje rozhodnutie. Je to len a len nasa vec, kde by sme mali obrad.
Autorka, tvoj chlap je ocividne submisivny typ, co zil crly zivot pod dominantnou matkou a nasiel si rovnako dominantnu zenu. Svokra je krava na entu, urazat takymto sposobom kohokolvek je asolutne nepripustne. Teraz je na nom, na koho stranu sa psotavi, ty v ziadnom pripade neustup, lebo toto je rozhodujuci moment pre nastavenie vasho vztahu. Ty aj svokra teraz bojujete medzi sebou a aj ked to dopadne dobre pre teba a svadba nakoniec bude, musis sa pripravit na to, ze ona ti to neodpusti nikdy a bude sa ti snazit zneprijemnovat zivot. Tak uz je na tebe ci do toho chces ist a ci ti to stoji za to, ze cely zivot budes musiet upratovat zatrpknutu staru zensku. Ale teda velmi dobre treba nastavit pravidla toho, kde stoji tvoj chlap.
Chorá žena. Neviem čo sú to za drísty,povedať na budúce vnúčatá že satan a podobne keci. Fuj hnus humus,aká je ona veriaca ?! Takto sa správajú veriaci ľudia ? Poviem ti jedno ...za svojich 33 rokov som najhorších ľudí v živote spoznala z čias cirkevného gymnázia. Toľko pokrytectva,zla čo som tam zažila tak v živote nikde ,za tým som si stala aj vtedy a aj teraz. Ja by som ju po takých rečiach v živote nechcela vidieť
@ahhola jasne obriezka je ten problem tu a teraz, najhorsi.. 🙂

Ze satancata 🤣Tu len treba natocit a vylepit na Tik tok ♥️