Konflikty s budúcou svokrou
Priateľ ma požiadal o ruku a keď sme to išli oznamit jeho rodičom, tak svokra celá nadšená že okamžite ide za farárom dohodnúť ako to urobíme že nech mi urýchlene vybaví všetky sviatosti či ako sa to volá lebo ja som ateistka a v podstate nám oznámila že svetba bude u nich v kostole. Na to som jej ja povedala, že nech sa na mňa nehnevá ale svatbu v kostole mať nebudeme, že nie som veriaca a robiť si sviatosti len pre to aby to vyzeralo pred katolíckou verejnosťou u nás v obci dobre mi príde ako nezmysel a pokrytectvo. Ona začala prisaham bliakat po mne, že čo si to dovoľujem, že som šteňa nevychované a že nech si nemyslím že jej syna ožení s nejakou nepokrstenou k* že taký sobáš nie je ani platný že to sa ani brať nemusíme a môžme žiť celý život ako zvieratká. Ako beriem, tu v obci je väčšina ľudí silne veriaca a asi by sa na nás niekto mohol divne pozerať keby vedia že sme mali svatbu na úrade, ale mne sú názory tých ľudí ťažko u prdele. Chvíľku som to ešte skúšala, nejak ju uchlácholit, ale skončilo to tak že ona povedala že na svatbu ani nepríde a že vnúčatá nech dáme druhej starej materi že ona satančata nechce v rodine. V tom momentě som sa zdvihla a bez slova odišla. Priateľ tam ostal. Potom prišiel domov a povedal že ma síce chápe,ale že mám pochopiť aj jeho mamu a mala by som sa jej ospravedlniť a sobáš v kostole prehodnotiť. Ja neviem ako z tejto situácie von ale bosorke neustupim
@zoro9836 a bozie slovo vedel pochopit? ak ma biblia nedostatky lebo predtym neboli dostacujuce vedomosti nenahrava to na teoriu ze bibliu pisal clovek a nie Boh? ak to pisal clovek preco to uctievame ako slovo bozie?
@zoro9836 vratime sa k tej evolucii....miliony a miliardy rokov si vsetko zive tvorilo svoj system podla toho ako mu to pasovalo...tvrda priroda zabezpecila, ze iba sikovne stavané a silne jedince preziju ci uz v oblasti vtactva, rastlin alebo cicavcov....nie boh ale vyberovy system evolucie...ak dnes tvoris nove plemeno psa tiez nakrizis druhy ktorych schopnosti ci telesne crty chces zvyraznit - nerobi to Boh, robia to ludia.
@zoro9836 lebo niekto sa rozhodol ze chce psa. rovnako sa mozem pytat ako ty vies ze to program je? co s tym ma vlastne spolocne narcisticka krestanska cirkev kde sa uplatnuje len manipulacia strach a moc?
@zoro9836 ako v paroch? v biblii nieje ani slovo o monogamii a to ze jezis vyrastal v prostredi, kde muzi mavali vela zien je toho plny zakon, ale on sa k tomu nemal potrebu vyjadrit, akurat k nerozlucitelnosti manzelstva nieco dodal...ved ty si tu bibliu ani necital a ja sa mam s tebou dohadovat o niecom...
@zoro9836 ok tuto info o vedcoch nemam...ktori vedci? lebo veda je uz dnes tak rozpracovana, kazdy vie co ako preco z coho v akom pocasi vzniklo....
@zoro9836 rovnako to vznika aj medzi zvieratami, ktore konzumujeme.
@zoro9836 ok uzatvaram tvoje tvrdenia ako tvoje teorie...
@zoro9836 nechcela som sa vlastne bavit o viere, podme spet na tu cirkev 😂 cize ake mas ospravedlnenie toho ze sustavne manipuluje stachom a hrozbami?
@zoro9836 No dobre, tak ti napíšem, kde si protirečíš. Píšeš, že my, ľudia, pretvárame svet z neusporiadaného do usporiadaného. A zároveň, že už usporiadaný je. A že to, že je usporiadaný, je dôkazom existencie Boha. To, že na Zemi je život, je náhoda. Zhoda viacerých podmienok na vznik života, čo sa týka teploty, svetla, atmosféry atď. Všetky živočíchy aj rastliny sa vyvinuli z mikroorganizmov. A sú také, akým vyhovuje to, čo tu máme. Buď sa tomu prispôsobili, alebo vyhrnuli. Pri toľkých miliardách vesmírnych telies nie je nijako pozoruhodné, že podmienky na jednej z nich by mohli byť priaznivé na vznik života. Aj bez Božieho zásahu. 😏
Mimochodom, napriek všetkému, čo tu píšem, ja som veriaca.
@zoro9836 je to hnusna hrozba, jezis vravel nieco o laske a odpustani
@zoro9836 vesmir sa stale rozpina.
@zoro9836 co to ma spolocne s manipulaciou strachom? a manipulaciou pomocou podcenovanim sa? stratou sebadovery voci sebe? pomocou tym ze sa stale ludia musia za vsetko citit vinni a skodni?
@zoro9836 Jasné, že nie som dokonalá a ani to nikde o sebe netvrdím. To, či ešte niekde inde vo vesmíre vzniknú podmienky na život, nezávisí na tom, či je vesmír konečný, alebo nie. Rovnaká situácia sa môže opakovať aj v obmedzenom počte možností. Pokojne môže byť planéta, na ktorej je život, hneď v susednej galaxii. Alebo dokonca aj v tej našej.