Kritika rodiča kvôli návšteve logopéda
Stretli ste sa s kritikou kvôli návšteve logopédiae, že ste sa ako rodič dostatočne nevenovali dieťaťu, ináč by vedelo pekne vyslovovať písmenka.
Úprimne sama neviem čo si o tom mám myslieť?
Kto to povedal?
Kto to povedal?
@arianna25 svokra. Dozvedela sa až teraz, pritom už rok chodíme. Mladšie má 4,5 staršie o týždeň 6.
Všeobecne chodí málo aj sa málo záujíma o deti ale keď dôjde tak nám poriadne okoreni život
Ach tak to poznám také okoreňovanie. Už je to minulosť. Ale úplne to chápem. Tiež som sa napočúvala dristov a komandovania.
Neviem ti poradiť. Ani sebe som neporadila. Môžeš sa aj pretrhnúť a budeš stále zlá. Nič len jedným uchom dnu a druhým von.
Ty vieš najlepšie čo je pre tvoje deti najlepšie.
Aj ja chodím na logopediu. A tiež som sa venovala.
Svokra len potrebuje uštipnúť.
aj mne svokra povedal, ze dcera ma celiakiu z toho, ze jedla vela cestovin 🤷♀️
Ale jej vadí všetko, hlavne že som ju obzrela o poskoka(syna) kebyže bývame blízko tak mi nedá dýchať. Plánovala som nastúpiť do práce, keď málo staršie 1,5r na part tíme aj so druhého kola som postúpila, ale zistila som že som opäť tehotná, pri druhom som už nastúpila do práce keď mal 20m.
Ale moje mladšie dieťa vôbec nerozprávalo, resp.
iba hatlanimu ktorému nikto nerozumel, s logopedičkou urobili obrovské pokroky teraz nám chýba iba L a R. Pred rokom to bolo viac ako 15. písmen . Podľa nej som mala sedieť doma na zadku, ale hypo a úcty treba platiť
Ach tak to poznám také okoreňovanie. Už je to minulosť. Ale úplne to chápem. Tiež som sa napočúvala dristov a komandovania.
Neviem ti poradiť. Ani sebe som neporadila. Môžeš sa aj pretrhnúť a budeš stále zlá. Nič len jedným uchom dnu a druhým von.
Ty vieš najlepšie čo je pre tvoje deti najlepšie.
Aj ja chodím na logopediu. A tiež som sa venovala.
Svokra len potrebuje uštipnúť.
@arianna25 ja to volám lievikový efekt. Kým toho je na jednej strane pomenej tak sa ešte dá, ale keď svokra pustí naplno tie svoje drísty a teórie sprisahania, ja buď odchádzam z domu.alebo vybuchnem. Môj muž je super, stojí pri mne, aj jej povie nech sa brzdí, tá sa potom oduje mesiac aj viac sa neozve. Naposledy sa so mnou rozprávala vyše roka iba cez muža aj keď som bola v rovnakej miestnosti
Sucitim s Tebou, zazivala som obdobne situacie, taki ludia neprestanu rypat nikdy. Mozes sa iba obrnit, mas stastie ze muz stoji pri tebe.
Ahoj, dolezite je, ze tvoj muz stoji pri tebe🙂 zo svokry si nic nerob, ber to ako zvaaasty😄 Ty s muzom najlepsie viete co drobci potrebuju a nie ona, ktora vas "obstastni" raz za dlhy cas. Bud rada,ze nechodi k vam denne ako to maju poniektore zeny. A nabuduce jej povedz, ze raz ked bude mat protezu a bude zo zaciatku suslat, ze ju kludne na logopediu posles, ze urcite jej to pomoze😂
Ahoj, dolezite je, ze tvoj muz stoji pri tebe🙂 zo svokry si nic nerob, ber to ako zvaaasty😄 Ty s muzom najlepsie viete co drobci potrebuju a nie ona, ktora vas "obstastni" raz za dlhy cas. Bud rada,ze nechodi k vam denne ako to maju poniektore zeny. A nabuduce jej povedz, ze raz ked bude mat protezu a bude zo zaciatku suslat, ze ju kludne na logopediu posles, ze urcite jej to pomoze😂
@motylik2559 myslíš zubnú náhradu? To u nej nehrozí ona je tak dokolá ako je, k žiadnemu lekárovi nechodí aj okuliare má iba z drogérie.
Ano tu som myslela😂😂🙈 Neboj dokonala nebude navzdy, aj ju vek dobehne, mozno skor nez si ona sama mysli😂 Taketo panicky si myslia,ze su ako "nesmrtelna teta", nuz to sa mylia. Takze hlavu hore a nenechaj sa nou zdeptat, ked dojde s mudrlatskymi recami nastastie len raz dlhsi cas🙂 A ked aj dojde najblizsie a zacne mudrovat, tak si v hlave predstav nieco vtipne a uvidis s akou lahkostou ju budes (ne)vnimat😄
Len taký prípad jej dokonalosti, veď ona všetko. epšie vie a do všetkého sa vyzná,. Začalo u nej kvaplať voda, ale pani čo pod ňou býva je opatrovateľka v Rakúsku tak je zvyčajne tri týždne preč. Iný sa neozval tak sa predsa nič nedeje. Začala bedákať keď už vytopila niekoľko susedov, a v najhoršom šla nakupovať do mesta. Už stála voda a stála už pri vchodových dverách bytovky, normálne tiekla von z rúrok zapínačov aj lustra. Ae ona nič ona muzikant, ona není na vine lebo u nej mláka nestojí
Len taký prípad jej dokonalosti, veď ona všetko. epšie vie a do všetkého sa vyzná,. Začalo u nej kvaplať voda, ale pani čo pod ňou býva je opatrovateľka v Rakúsku tak je zvyčajne tri týždne preč. Iný sa neozval tak sa predsa nič nedeje. Začala bedákať keď už vytopila niekoľko susedov, a v najhoršom šla nakupovať do mesta. Už stála voda a stála už pri vchodových dverách bytovky, normálne tiekla von z rúrok zapínačov aj lustra. Ae ona nič ona muzikant, ona není na vine lebo u nej mláka nestojí
@autor vobec ale ze vooobec ju neries co a ako ona doma ma a koho vytapa, nezatazuj si vobec jej osobou hlavu-to su jej sracky🤷♀️ Ty si zi svoj zivot s manzelom normalne ako poinokedy. Ked pride po dlhsej dobe k vam tak to skus ako som ti uz napisala predtym. Inak vobec jej osobu neries🙂
Nic, ja som vedela, ze som urobila maximum v danej chvili, niesom pedagog niesom ani logoped
isla som tam s dietatom z vlastnej vole este aj pediater ma vysmial, ze netreba, neriesila som a trvala na vymennom listku
Odkedy mi dieta na tu logopediu chodi vidim na nom pokrok a som hrda na seba, ze som sa nenechala odhovorit a zdeptat, ze netreba, ze sa rozhovori, ze povkaj na skolku atd a praveze robim viac tym ze som dieta riesila s logopedom
@autor vobec ale ze vooobec ju neries co a ako ona doma ma a koho vytapa, nezatazuj si vobec jej osobou hlavu-to su jej sracky🤷♀️ Ty si zi svoj zivot s manzelom normalne ako poinokedy. Ked pride po dlhsej dobe k vam tak to skus ako som ti uz napisala predtym. Inak vobec jej osobu neries🙂
@motylik2559 to sa nedá , stále si myslí, že má syna ako opivčku na gumičke, svokra ma troch synov dvaja mladší žijú v zahraničí ani domov nechodia, keď mala svokra úraz a mala po operácii ležať sme sa rozprávali o zariadení kde by sa mohla zotavovať tak odmietali prispieť . Matke ani mobil nedvyhajú tak furt iba mm volá, ona sama bez mm nie že z obce, ani len z ulice.nevykročí
Je to matka tvojho muža. Tvoj muž má jej výchovu aj jej gény. Zbytočne sa na ňu toľko hneváš a to ze jej dovolíš pravidelne vytáčať ťa je len tvoja chyba, tvoj problém. Ju nezmeníš, ale musíš sa naučiť nad tým povzniesť. Chápem ze zranuju jej slová a dotýkajú sa možno veľmi citlivých oblasti - sama si uvedomujes problém s rečou, roky to riešiš, navštevuješ logooeda, doma poctivo cvicis a nejaká svokra ti povie ze sa malo venuješ?
Hlboký nádych, výdych a úsmev. Naozaj sa to dá naučiť.
Ja som sa aj tu na MK niekedy dokázala vytočiť tak ze som si skoro dolamala prsty ako horlivo som odpisovala. Dnes? Maximálne sa dokážem zasmiať, ale.vytocit už nie.
Nemá zmysel s ňou ani bojovať a nie si povinná jej nič dokazovať.
Jedným uchom dnu,druhým von,dôležité,aby sa drobec naučil.

Hej, stretla... neriesim to absolutne, lebo by ma svaclo. Su temy, ktore prechadzam mlcanim a vnutornym 🙄