icon

Kríza v manželstve, hádky kvôli ničomu

lienkaza
10. aug 2019

Ako zacat....
Sme manzelia 6 rokov, spolu v domacnosti 12. Mame dve krasne a zdrave deti. Uz pracujem, zarabam slusne, takze nas uz moj muz nemusi "zivit". Co den, je to horsie a horsie medzi nami, on je stale nervozny, a tak vznikaju hadky, koli "nicomu". Neviem, co skor napisat, to by bolo na milion slov...doteraz som bola ticho, no ked nieco oponujem, hocico, uz je zle. Mozno mi vasou diskusiou a prip.otazkami dokazete pomoct to aspon z casti pochopit, co sa vlastne deje, som zufala, skutocne..
Dakujem 🙏❤
Mo
Mozno mi vasou diskusiou dokazete

mogaa
10. aug 2019

@lienkaza navrhne iné riešenie keď niečo zamietne? napr.to s tou škôlkou? je vyslovene proti škôlke alebo chce aby si bola s deťmi ty doma?

kristina2412
10. aug 2019

@lienkaza ešte otázka ,v akom kolektíve pracuješ? Máš veľa kolegov? Nemôže ziarlit?

marseillefan
10. aug 2019

@lienkaza z môjho pohľadu to rozhodne normálne nie je, ale môj názor nie je podstatný, podstatné je ako si to zariadite vy... každý vzťah funguje inak a čo je u jedných normálne, nie je normálne u iných. Jedno však platí univerzálne - ak je jeden z partnerov z daného stavu nešťastný, nedopadne ten vzťah dobre... skús otázky financií prebrať priamo so svojim manželom a dohodnúť sa na takom fungovaní, kedy budete obidvaja spokojní (teda zrejme hlavne on, lebo ty nie si žgrloška ako on). Ak si to neporiešite, bude to už len a len horšie, čo by bola škoda, keďže máte dve deti.

lienkaza
autor
10. aug 2019

@vendulka80 nebol vzdy taky, mali sme krasny vztah. Asi az moc uzasny, vzdy ked sa ma niekto spytal, ako, som odpovedala, tak dobre, az sa bojim, ze sa to pokazi. Sup 12rokov a je to tu..

lienkaza
autor
10. aug 2019

@mogaa nebol vzdy taky, pred dvoma rokmi sme sa stahovali, mna to "zabilo", ale samozrejme som sa nejak nestazovala. Na matersku on najskor nechcel, teraz chcel. Chvali si, ze mu je dobre, nestazuje si (ked ma dobru naladu).
Len nechapem, stale ho stvu peniaze, pritom mame sa dobre, co chce, to ma..

lienkaza
autor
10. aug 2019

@marseillefan chcem mu prispievat, vela krat som temu otvorila, ako robim, kopec veci som kupila do domacnosti, lebo som chcela novy vysavac a pod.vobec som od neho nepytala, to bol len jeden priklad...
Naposledy sme sa pochytili koli skolskej taske malemu. No skratene, ta co chcem ja, je draha, naco...a ohen na streche...to len jeden z mnoha prikladov

lienkaza
autor
10. aug 2019

@kristina2412 mam, no on je toziz moj nadriadeny v praci 🙂 momentalne doma je .
Vsetci sme tam kamarati, uprimne, keby ziarlil, lichoti mi to 🙂 bolo by to lepsie ako zurit

lienkaza
autor
10. aug 2019

@ktochytavzite no akurat mu konci, aj to ma napadlo, ci z toho nie je nervozny, deti maju tento vikend narodeniny 🙂 ❤

lienkaza
autor
10. aug 2019

@limetka69 aj to som sa ho spytala, hned na mna zhukol, ze on tak potrebuje klud, svaty pokoj a nie frajerku. No mohol by mat, ale kedy?? To si nemyslim, neviem, myslim, ze to by asi neviem, nie...

lienkaza
autor
10. aug 2019

@mogaa ale kde nenavrhne nic. Len frflosi...
No ono mu uz konci materska, uz pojddme do prace, aj on...

pieksamaki
10. aug 2019

@lienkaza
Podla mna je to bezna nuda.....nemyslim to v zlom....ale take....ze bol iba s detmi alejo tak,ze sa nestretaval s ludmi.......a nemohol sa venovat pracovne....
Je to faza....prejde to.....

lienkaza
autor
10. aug 2019

Vcera sme sli "pohadaní" v tichosti spat. Dnes rano som mu polozila snubny prsten a obrucku na telefon. Povedala som, ze ked to chce takto, tak to ma. Uz akoby sa nic nestalo. Chcem len sa porozpravat, aby si to uvedomil. Ze ci mi zasa sibe, a som vybavena, no ani podobrotky, ani po zlotky..jemu to nie je luto? Aspon koli detom...

lienkaza
autor
10. aug 2019

@pieksamaki zacalo to, ako sa narodila mala, je sice temperamentna, upistana, ale je zdrava!!! Mozeme byt stastní, ze mame zdrave deti, mie sa takto ruhat, vobec si nevazime, co mame...
Tento vikend maju deti oslavu, chcem len stastny vikend pre deti aj pre nas. Zasa sa ja musim liskat, akoze vsetko moja vina? Vzdy sa ospravedlnim, aj ked si myslim, ze to nebola vzdy moja vina...

mogaa
10. aug 2019

@lienkaza ale tak chlapi sú takí🙂je to iný druh😉máloktorí chlap si prizná vinu a už vôbec nie pred ženou...si myslím že to bolo tou materskou a teraz je už nervózny čo bude v práci....a ty nerob dusno s tou obrúčkou, to ho mohlo vytočiť ešte viac....on je zrejme typ čo si pofrfle, pokričí a o hodinu je dobre a je to už zabudnuté....my ženy sme že to dlho riešime a tichá domácnosť, chlap sa vyspí , hodí za hlavu a ide sa dalej🙂

lienkaza
autor
10. aug 2019

@mogaa no ako keby som si v tomto precitala jeho obraz... mozno chcem, aby sa mi ospravedlnil, ze mu je to luto, chcem tak vela? Asi ano... on nakrici, aj na deti, ja nakricim nanho, ze co na nich krici a je to...
Chlapi asi nie su ako niektore z nas.. no zasa to bude na mne,
Dakujem vsetkym krasne ❤🙏
Uzite si vikend, ja si ho uzijem, hlavne koli deckam 🎂❤❤❤

nickpick
10. aug 2019

@lienkaza ja by som na tvojom mieste zmenila taktiku a zacala na neho s prepacenim “srat”, ziadne liskanie a vnucovanie, starala by som sa vylucne o seba a deti, podla toho co pises, ma panko nejaku krizu ale sam so sebou, pride mi totalne grobianske, ze ti vykrikuje, ze si kradla peniaze ma domacnost, a just by som zacala minat na seba - kozmeticka, kadernicka, vylet s detmi (bez neho), za dobrotu na zobrotu....kolkym zenam sa po rokoch na materskej/rodicovskej nechce vracat do prace....prides mi ako sikovna zena, takze si vaz samu seba a zacni mysliet hlavne na seba....

lienkaza
autor
10. aug 2019

@nickpick dakujem pekne ❤ len mi to trha srdce, lubim ho, on mi povie ze mna tiez, kava, ranajky, obed a pod.su samozrejmostou od neho, len keby nebol taky nervak a drzgros je asi poriadny 😮

guiseppinka
10. aug 2019

kokos, co tak citam, tak u nas mame tieto role zrejme vymenene... pre mna je vec skoncena, nemam potrebu sa v nej rypat a muz stale to rozobera a neskutocne ma to vytaca... a vecne sa mu ospravedlnujes? okamzite s tym skonci ak nechces dopadnut ako handra... aj moj sa na mna nahuka, lebo ja mozem za to, ze on sa nasral a JA sa mu mam ospravedlnit. no tudle... a za p**oviny sa neospravedlnujem, aj ked on to potrebuje pocut... ma smolu. vyslovene su to niekedy zabomysie vojny a spadame do kategorie nemame (nastastie) ziadne vazne existencne problemy, tak si nejake vyrobit musime. zacala som teraz robit po materskej, mame super kolektiv - cisto chlapi. je dost pravdepodobne, ze aj zacal ziarlit trochu, ale uprimne mi to vobec nevadi 😀 vedel aka som a ze potrebujem cas aj pre seba.

lienkaza
autor
10. aug 2019

@guiseppinka uz sa budem di at aj na seba, len deti, domacnost, robota a este aj najhorsia som... raz ma skoro vykotilo, tlak som mala 100/60, cely den som lezala. A deti boli najedene, zili sme, sice so nesla von, ale... a dokknca aj robota ma pockala. Treba si povedat asi niekedy DOST! A MAM CHUT NA 🍻

marco88
10. aug 2019

@lienkaza Tak mi to pripadá, ako kedy sa vaša rodina delila na dve skupiny. 1. skupina ty a deti a 2. skupina tvoj manžel. A 2. skupine sa nepáči že musí prispievať na chod 1. skupiny, ktorú spoluvytvoril😲
Však na chod spoločnej domácnosti majú prispievať obaja manželia podľa svojich finančných chopností.
Príde mi to ,,zvláštne” že ti vykričí, že si mu ,,ukradla peniaze” (ktoré sú spoločné) a minula ich na bežné výdavky v domácnosti🤦🏻‍♂️
No môže byť pošramotené jeho ego, niektorý chlapy nie sú radi keď ich polovička viacej zarobí, no tento problém by sa mal vyriešiť po materskej.
Manžel je asi chorobne šporivý, lakomý, držgroš
alebo ma napadá nevyzretá osobnosť??? Má doma skvelú babu ktorá maká a stará sa o rodinu, zdravé deti a on rieši hlúposti a všetky rodinné výdavky by hodil na jej plecia😳
Áno, asi máte vymenené úlohy, ty si silný, starostlivý chlap a tvoj m je ufnukaná nikdy z ničím nespokojná baba👎🏻
Skús možno vymyslieť výkend pre dvoch, bez detí a porozprávať sa. Alebo navštív manželskú poradnu (na úrade práce) môžeš ísť sama, uvidíš čo ti poradia.
Držím 👍🏻 nech tvoj manžel dostane rozum a váži si ťa😉
Veľa mužov sníva o takejto rodinne založenej a starostlivej manželke😊

lienkaza
autor
10. aug 2019

@marco88 dakujem ❤, urcite mam aj na tom podiel viny, netvrdim...Mozno bude teraz na chvilu zasa klud, dufam 🙏

lucinka1988
10. aug 2019

@lienkaza podľa mna môže byt nervózny jednak z toho, že je celé dni doma s dieťaťom a jednak z toho, že mu asi nie je prirodzene to, že on sa stará o dieta, kým ty zarabas..Chlapi sú na toto veľmi haklivi a väčšina sa potrebuje citit chlapmi, výmena rolí málokedy dopadla dobre..Aj keď si to možno neprizná, môže ho to štvať..V každom prípade ide len o moje domnienky na základe toho, čo si napisala

eliska13
10. aug 2019

@lienkaza v žiadnom prípade by som sa neliskala, neospravedlnovala a za čo? Čím si sa previnila?
Zarábas, takže, ak chces kúpiť synovi tašku nepotrebuješ mužove zvolenie.muz má raj na zemi pomôže mu babka, ty varíš, pracuješ na 3 smeny, upratujes, on má bicykel, tréningy....nezdá sa Ti to zvláštne?mysli na seba v prvom rade a deti.Take teatro s prstienkami sa mi hnusi načo to robíš?buď má takú hlúpy povahu, že je hadavy, večne nespokojný, je to aj tým, že ste spolu dlho, alebo.....
Alebo si ty citlivá a všetko si príliš berieš...neviem mňa, keby muž obvinil, že mu beriem z obálky peniaze bola by strašná hádka.Ak frfle nevšímaj si ho, lebo len Ta vyprovokuje môj muž, keď niečo mudruje typu zase sú otvorené dvere na terasu budú tu komáre už som ironická a posmesna nech si dá magne, keď je podrazdeny.Neznasam tieto rozpravy o ničom nech sa zdvihne a zatvorí.Ty vieš čo je Váš najväčší problém je sporovlivy, vyrypuje, má inú predstavu o deťoch výchove?ináč ľudia viac menej po toľkých rokoch sa hádajú o ničom.sme spolu 15 r a začína to byť komické😂

lealaurova
11. aug 2019

Psychiater

biba2014
11. aug 2019

Mozno ziarli na teba...

pieksamaki
11. aug 2019

@lealaurova
Prepac ja si dovolim nesuhlasit s navrhom...myslim ze to je krajne riesenie,ktore by mohlo pomoct az keby ich tam odoslal niekto z inej poradne...ci uz manzelskej....

Ale mozno sa mylim....to si len myslim.
Psychiater nadstavuje lieky.....on by ich poslal do manzelskej poradne....no naco hned letiet tam.povzbudila by som ich vecer si sadnut a komunikovat....o pocitoch...ako sa kedy citia.....a pod...nech skusia najskor sami.....moze ist o unavu ...stereotyp.
Dnes ludia...chceju pocut co maju robit.....ale je to aj tak iba o nich....oni musia zistit co im vyhovuje......

lealaurova
11. aug 2019

@pieksamaki omylom som napisala do diskusie psychiater, ospravedlňujem sa.
Myslela som, ze dávam slovo do vyhľadávača.

pieksamaki
11. aug 2019

@lealaurova
Tak to je mile 🙂 nedorozumenie...

mamcotka
11. aug 2019

@lienkaza nie je vsade ale aj u nas boli hadky kvoli peniazom. Ja kym som platila vsetko bolo ok ked mal zacat on uz bol problém. Ale moj muz je lakomec a sebec a vsetko co uzna on za vhodné je dobre ostatne su zbytočnosti.. asi preto ze tvoj muz je doma a ty v praci sa hadate. Ale ako vidis tvojmu muzovi nevyhovuje ziadny model. Ani ty byt doma a on ta zivit a ani opacne. Len ho tak nechaj. Nech vie ten pocit ze nema a musi byt od tvojho prijmu závislý.. takisto ti to aj on daval pocítiť akokeby to bolo nieco nenormalne.. tvoj muz je egoista podla mna..

lienkaza
autor
11. aug 2019

@mamcotka no lenze on mal krasnu matersku, skoro 1400e. Predtym som myslela, ze je problem ten rodicak, teraz sa o vsetko staram, vobec mi to nevadi, on plati hypo a pod. Zvysok na mne, dala som aj poistky detom, ani som od neho nepytala na nic, dala vby som do domacnosti aj posledny cent. Ona si kupi bajky kazdy druhy rok za 3500€, nikdy som mu to nevycitala, radsej nech to. Ako do krcmy. No mam pocit, ze vsetko mu vadi, vsetko. Chcema sa porozpravat, ale ked poviem, ze mu chcem este aj ja zo svojej vyplaty prispiet, nechce,ani z voza ani na voz. Tak ako mam v klude komunikovat, co mu navrhnut, aby bol spokojny, nic nie je mu dobre. Ved taky nebol, nechapem..