icon

Kto by mal mať zodpovednosť za údržbu domácnosti?

Dnes o 08:22

Je normálne, že muž, keď má raz za rok, urobiť nieco v domacnosti,mi vyhadzuje na oči, že preco by to mal robiť on,že ani ja nepilim drevo a nekosim.

anonym_bc410c
Dnes o 09:23
@anonym_autor

@minenkaa Preto aby sa rodinny rozpočet neminal zbytočne ked je doma denne navarene. Ja varit musim deti maju potravinove alergie a intoleranie nemozu sa stravovať v školskej jedálni.

@anonym_autor ved var detom,ale aj ich uc samostatnosti,nech si same nalozia a umyju po sebe riad.Ty im len na var a max im to zohrej.Nerob zo seba totalnu sluzku pre vsetkych.Uz teraz opät ukazujes svojim detom nespravny vzorec ako maju zit tvoje deti.

tykat
Dnes o 09:24

@anonym_autor chyba je ze to robi raz za rok 😀 ...od dnes by to robil.fifty fifty a este by som sa pozrela co mu k tomu pridat.

anonym_bc410c
Dnes o 09:26
@anonym_autor

@anonym_bc410c Nemas pravdu ja mu žiadnu rit neutieram a viem si povedat svoje ale bohužiaľ je mi to tak platné ako mŕtvemu kabát.

@anonym_autor joj,len si povypravaj dievka moja,ulavi sa ti.Ale skutek utek.A on to vie,pofrfles ale aj tak to urobis.Pozna ta dokonale a vyuziva to proti tebe.
Pekne zohrej veceru a ty chod prec,povedz im,ze nech sa idu najest,maju to na stole a ked prides nech je aj riad umyty.A ty sa chod von poprechadzat.Neumyvaj riady ak nebudu umyte.Ked sa budu chciet napit vody,ten hrncek si s radostou umyju.

autor
Dnes o 09:27
@minenkaa

@anonym_autor a vy sa nerozpravate doma o peniazoch a že treba šetriť ?

@minenkaa Tak ja to zbytočne budem rozprávať. Povie mi som si setrila zo svojho prijmu. On posle na výplatu určitú sumu na spoločný účet a to ledva pokrýva mesacne náklady. Musim varit specialne veganske mliecne nahrady su tri krat drahsie ako normalne. Mame psy sliepky macky ti tiez nieco stoji drevo sa kupuje tankuje sa

minenkaa
Dnes o 09:29
@anonym_autor

@minenkaa Tak ja to zbytočne budem rozprávať. Povie mi som si setrila zo svojho prijmu. On posle na výplatu určitú sumu na spoločný účet a to ledva pokrýva mesacne náklady. Musim varit specialne veganske mliecne nahrady su tri krat drahsie ako normalne. Mame psy sliepky macky ti tiez nieco stoji drevo sa kupuje tankuje sa

@anonym_autor vies,že môžeš žiadať vyzivne na deti aj v manželstve?
A ty dávaš koľko na spoločný účet,rovnaké percenta z príjmu ako on?

autor
Dnes o 09:29
@anonym_bc410c

@anonym_autor joj,len si povypravaj dievka moja,ulavi sa ti.Ale skutek utek.A on to vie,pofrfles ale aj tak to urobis.Pozna ta dokonale a vyuziva to proti tebe.
Pekne zohrej veceru a ty chod prec,povedz im,ze nech sa idu najest,maju to na stole a ked prides nech je aj riad umyty.A ty sa chod von poprechadzat.Neumyvaj riady ak nebudu umyte.Ked sa budu chciet napit vody,ten hrncek si s radostou umyju.

@anonym_bc410c Nie vsetko sa da takto zrealizovat ako to niekto napise bohužiaľ

anonym_bc410c
Dnes o 09:30
@anonym_autor

@anonym_autor a na co je dobra tato diskusia vlastne,ked opät taka,co vsetko neguje,ako sa neda,ako tamto a hentamto.Ty zostanes vo svojom mode aj na dalej,pretrpis to kym deti nevyrastu a potom sa rozvediete.Tak to chodi u takychto.

anonym_4b5818
Dnes o 09:31
@anonym_autor

@anonym_4b5818 Ako sa to da nastaviť ked ti povie ze sa nezenil preto aby si to robil sám, že to mohol zostat aj slobodny bez ženy. Ja mu poviem ze som pri sobasi nikde neprisahala ze mu budem varit a obskakovat ho do smrti tak on mi pove ze ani on to neprisahal ze bude len on drevo chystat na zimu kosit a robit okolo domu že je to to isté.

@anonym_autor takže bol taký od začiatku, áno? Len si to nechceš priznať. Takýto chlap sa nezmení. Akého si si vzala, takého žial máš. Zrejme je jednoduchší a takému nevysvetlíš nič. A slobodným môže kľudne ostať. Neviem načo by mi taký muž bol.

anonym_b4f07f
Dnes o 09:41
@anonym_autor

@anonym_autor pýtaš sa či je to normálne. Áno, bohužiaľ vo veľa domácnostiach je toto normálny deň. Fungovala by som tak ja? Ani náhodou. Tu ale vždy platí čo si si našla, to máš. U nás doma sa nerieši kto čo robí, vidím čo treba urobiť, urobím. Alebo si to rozdelíme aby bolo rýchlo hotovo. Nikto nemá tieto keci že toto rob ty, to je babská/chlapská robota. Hold si si našla chlapa, s ktorým sa ti nedá baviť o peniazoch, o domácnosti, o povinnostiach. Predpokladám že aj deti obstarávaš vo všetkom ty lebo pánko predsa drevo nachystal. A len sama sebe si vravíš, že nedá sa nič robiť aby si sa problému nemusela postaviť.

marca12
Dnes o 09:43

Chlap s takymto mentalnym nastavenim neviem,ci sa da este zmenit. Ine je,keby bol lenivy. Ale on ma v hlave,ze manzelka je sluzka v domacnosti. Nemate schopnych kamaratov? Zeby videl na navstevach,ze aj chlapi funguju. My mame vsade v okoli muzov,ktori sa podielaju spolocne na domacnosti. Mozno keby videl,ze je to normalne,tak by trosku zmenil nazor. Bol takyto aj ked si prisla z porodnice? S nicim ti nepomohol?

anonym_bc410c
Dnes o 09:58
@anonym_autor

@anonym_autor a ani detom sa nevenuje,ak je na dvore tak sam,aby ho deti neotravovali a ty si s nimi vo vnutri,ani na dvor ti nedovoli s nimi vtedy byt,ze???Ze je to tak,pravda.

slavomira236
Dnes o 10:12

@anonym_autor ja tiez kosim kedze v tom case ked treba kosit nieje doma a pozemok mame velky trva mi to od rana do vecera jedno kosenie a to niekedy nestihnem este dvor...

motylik2559
Dnes o 10:16

@anonym_autor Ahoj, a odkedy zacal takyto byt? Lebo pises,ze doma co-to porobil, este kym zil zrejme s rodicmi. Ako dlho ste spolu a kedy toto z jeho strany zacalo?

danica2711
Dnes o 10:16

a toto ti je doma načo?

veselo_neveselo
Dnes o 10:28
@anonym_autor

@anonym_4b5818 Ako sa to da nastaviť ked ti povie ze sa nezenil preto aby si to robil sám, že to mohol zostat aj slobodny bez ženy. Ja mu poviem ze som pri sobasi nikde neprisahala ze mu budem varit a obskakovat ho do smrti tak on mi pove ze ani on to neprisahal ze bude len on drevo chystat na zimu kosit a robit okolo domu že je to to isté.

@anonym_autor tak toto by mi zadrel raz a ja by som v tom momente prestala varit a pratat. Aj detom. Od hladu pri plnej chladnicke nikto neumrel, ruky maju vsetci zdrave, tak nech sa paci. Starajte sa ako viete, ked mama je mimo provoz.

A dostal by naspat, ze ja som sa nevydavala na to aby som staremu chrenovi sluzku robila. Na druhy den by mal ziadost o rozvod na stole, a nevzala by som to naspat pokial by sa za taky vyrok neospravedlnil. Ja si po hlave skakat nenecham.

Ked si mysli ze slobodnym mladencom je lepsie zit, tak prosim nech si ide byt slobodnym, ale deti spravil, tak nech sa stara.

anonym_4f7973
Dnes o 10:37

Rozvod

patrike
Dnes o 10:45

Uplne zbytocna debata, vtedy je dobre, ked to obom vyhovuje a su spokojni. To zahrna siroku skalu od modelu z USA v 50-tych rokoch : domaca zienka v satach a lodickach, navarene, napecene, vecer sama roztahuje nohy, muz zaraba peniaze a doma si chce odpocinut az po podpapuciaka, ktory robi vsetko a este je aj spokojny.

sasa1310
Dnes o 11:15

pracuješ?

anonym_d0228b
Dnes o 11:16
@anonym_autor

@anonym_246931 Doma u mamy to robil dokonca este aj piekol. Sam si pral.a prezliekal postel. Keď mu to vytknem tak povie ze sa neženil preto aby si sam varil.

@anonym_autor tak si mu mala povedat, ze Ty si sa nevydavala preto, aby si robila sluzku.

autor
Dnes o 11:23
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, a odkedy zacal takyto byt? Lebo pises,ze doma co-to porobil, este kym zil zrejme s rodicmi. Ako dlho ste spolu a kedy toto z jeho strany zacalo?

@motylik2559 Doma robili systemom ze svokra je generál a vsetci kmitaju ako ona zaveli. Svokra narobila krik a fungovalo sa sme spolu 25 rokov. Mame už co to odžite a rokmi ubudaju sily pribudaju zdravotné obmedzenia tak je ťažšie fungovať takymto štýlom. Co ma najviac hneva ze lietam ako fretka ak raz niečo nespravim ale chem to od neho už som tá najhoršia zena čo mi je velmi luto.

autor
Dnes o 11:30
@sasa1310

pracuješ?

@sasa1310 Opatrujem 80 ročného ocina. On to nechape ze opatrovanie je byt 24/7 k dispozicii človeku ktory je na mna odkázaný a nie som doma preto aby on mal komfort. Nie kedy cely týždeň riešim iba lekarov. Pridem domov neviem co od radosti ocina kupem chovam je plienkovany. Musim kurit varit upratovat nakupovat starat sa o zverinu v lete o zahradu a mam este vela kvetov. Ale vsade inde zeny lepsie a viacej toho zvladaju podĺa môjho muža ako ja.

anonym_b1ed85
Dnes o 11:32
@anonym_bc410c

@anonym_autor a na co je dobra tato diskusia vlastne,ked opät taka,co vsetko neguje,ako sa neda,ako tamto a hentamto.Ty zostanes vo svojom mode aj na dalej,pretrpis to kym deti nevyrastu a potom sa rozvediete.Tak to chodi u takychto.

@anonym_bc410c Treba si pohundrat a makat dalej😃

maryetta
Dnes o 11:33

A naco sa teda zenil?
Ved vztah je o dvoch. Kazdy chvilku taha pilku. Ak jeden nie tak potiahne druhy a naopak. Ok reze drevo. Ale aj ty tym drevom ides zakurit. Stara sa rovnako aj o deti? O zver?

autor
Dnes o 11:35
@anonym_d0228b

@anonym_autor tak si mu mala povedat, ze Ty si sa nevydavala preto, aby si robila sluzku.

@anonym_d0228b Ja mu to poviem. Ja nie som žiadna submisivna, ktora si nechá skákať po hlave, no mi je to na prd platne, lebo su v kuse len hadky.

anonym_b1ed85
Dnes o 11:35
@anonym_4b5818

@anonym_autor takže bol taký od začiatku, áno? Len si to nechceš priznať. Takýto chlap sa nezmení. Akého si si vzala, takého žial máš. Zrejme je jednoduchší a takému nevysvetlíš nič. A slobodným môže kľudne ostať. Neviem načo by mi taký muž bol.

@anonym_4b5818 Ja len nechapem, ze jej to x rokov nevadilo a teraz panika. Co teraz chlap sa akoze zmeni zo dna na den?

motylik2559
Dnes o 11:37
@anonym_autor

@motylik2559 Doma robili systemom ze svokra je generál a vsetci kmitaju ako ona zaveli. Svokra narobila krik a fungovalo sa sme spolu 25 rokov. Mame už co to odžite a rokmi ubudaju sily pribudaju zdravotné obmedzenia tak je ťažšie fungovať takymto štýlom. Co ma najviac hneva ze lietam ako fretka ak raz niečo nespravim ale chem to od neho už som tá najhoršia zena čo mi je velmi luto.

@anonym_autor Ano, ale odkedy to takto funguje u vas, odkedy je takyto na teba? Od zaciatku co ste spolu pod jednou strechou, ze ti s nicim nepomoze, alebo ked aj raz za uhorsky rok nieco spravi, tak ti to vyhodi na oci? Alebo to je len poslednu dobu takto? Vies ide o to, ze ked si takto nastavena cely cas, tak si z teba doslova spravil sluzku a ty si to celych 25 rokov tolerovala. Ked si sa ohradila, nic to nepomohlo, on si skratka zvykol na to, ze ty bud ani nepipnes alebo si co-to pofrfles a to je tak vsetko. Zrejme takto fungujete uz dlho. A tebe ubudaju sily, lebo jasne je, ze vek a zdravie a az teraz si sa prisla postazovat? Preco si nehladala riesenie uz skor? Ved aj ked si mala o niekolko rokov menej a bola pri väcsej sile, uz vtedy to nebolo voci tebe fer a musela si to predsa vidiet. Uz takehoto somara co mas doma a je na to roky rokuce zvyknuty, na tento komfort od teba, nenavyknes na nove sposoby si myslim. Ono ja tu vidim len 3 moznosti- 1. bud to obmedzis a nech aj on cosi porobi, vzdy mu povedz co treba a ty si sprav aj pre seba cas (chod sa prejst, cvicit, cokolvek co ta bavi nech aj ty zrelaxujes a vypnes), alebo 2. budes to trpiet aj nadalej a bez staznosti, lebo zial aj taky vykrik do tmy bez riesenia je len velmi kratkodoba ulava alebo 3. nebud s takym co si z teba tolke roky len sluzku robi, pretoze na co ti je taky chlap? Ved ako som tak citala neraz robis aj pracu, ktora je podla neho jeho...
Tu viac autorka nenarobis, takze si premysli co dalej, nemozeme tu za teba rozhodovat, ale aspon takto poradit ano, avsak uz je zvysok na tebe. Drzim palce

autor
Dnes o 11:38
@maryetta

A naco sa teda zenil?
Ved vztah je o dvoch. Kazdy chvilku taha pilku. Ak jeden nie tak potiahne druhy a naopak. Ok reze drevo. Ale aj ty tym drevom ides zakurit. Stara sa rovnako aj o deti? O zver?

@maryetta Tak tej starostlivosti je omnoho menej, keďže je malo doma robi aj cez víkendy. Ked ma volny vikend ide aj na styri dni k mame 200km od nas. Vlete chodi na ryby na posed kedze je poľovník, no je to ťažké

autor
Dnes o 11:43
@motylik2559

@anonym_autor Ano, ale odkedy to takto funguje u vas, odkedy je takyto na teba? Od zaciatku co ste spolu pod jednou strechou, ze ti s nicim nepomoze, alebo ked aj raz za uhorsky rok nieco spravi, tak ti to vyhodi na oci? Alebo to je len poslednu dobu takto? Vies ide o to, ze ked si takto nastavena cely cas, tak si z teba doslova spravil sluzku a ty si to celych 25 rokov tolerovala. Ked si sa ohradila, nic to nepomohlo, on si skratka zvykol na to, ze ty bud ani nepipnes alebo si co-to pofrfles a to je tak vsetko. Zrejme takto fungujete uz dlho. A tebe ubudaju sily, lebo jasne je, ze vek a zdravie a az teraz si sa prisla postazovat? Preco si nehladala riesenie uz skor? Ved aj ked si mala o niekolko rokov menej a bola pri väcsej sile, uz vtedy to nebolo voci tebe fer a musela si to predsa vidiet. Uz takehoto somara co mas doma a je na to roky rokuce zvyknuty, na tento komfort od teba, nenavyknes na nove sposoby si myslim. Ono ja tu vidim len 3 moznosti- 1. bud to obmedzis a nech aj on cosi porobi, vzdy mu povedz co treba a ty si sprav aj pre seba cas (chod sa prejst, cvicit, cokolvek co ta bavi nech aj ty zrelaxujes a vypnes), alebo 2. budes to trpiet aj nadalej a bez staznosti, lebo zial aj taky vykrik do tmy bez riesenia je len velmi kratkodoba ulava alebo 3. nebud s takym co si z teba tolke roky len sluzku robi, pretoze na co ti je taky chlap? Ved ako som tak citala neraz robis aj pracu, ktora je podla neho jeho...
Tu viac autorka nenarobis, takze si premysli co dalej, nemozeme tu za teba rozhodovat, ale aspon takto poradit ano, avsak uz je zvysok na tebe. Drzim palce

@motylik2559 On aj porobi, ale vsetko mam vyhodené na oči a citim sa uplne ako neschopna

autor
Dnes o 11:46
@anonym_b1ed85

@anonym_4b5818 Ja len nechapem, ze jej to x rokov nevadilo a teraz panika. Co teraz chlap sa akoze zmeni zo dna na den?

@anonym_b1ed85 Vadi mi to cely život a cely zivot mame kvôli tomu v manzelstve hadky a rozbroje

anonym_bc410c
Dnes o 11:52
@anonym_autor

@anonym_d0228b Ja mu to poviem. Ja nie som žiadna submisivna, ktora si nechá skákať po hlave, no mi je to na prd platne, lebo su v kuse len hadky.

@anonym_autor ved hovorim,len si pekne dievca zlate pokecaj,povypravaj,ulavi sa ti a robis to dalej.Skutek,proste utek.