Kto by mal umývať riady?
Zdravim,kto u vas umyva riady ? Ja byvam s rodicmi,mama umyje raz za velky cas a oco vobec neumyva riad,kja umyvam po vsetkych ale ide o to ,ze urobia neporiadok ale ani nahodou neumyju tie riady ,pritom najlepsie by bolo aby kazdy sa na tom podielal ked vidia ze je plne umyvadlo,ale kym ja neumyjem tak kludne aj do druheho dna to mlze tam byt
Keď ti to nevyhovuje tak sa ozvi. Robíš aj iné domáce práce? Koľko máš rokov? U nás umýva kto chce nikdy nie sú riady dlho v dreze.
Tak neumývaj ,ak ti to vadí
Našťastie umývačka riadu, nerozumiem ako sme bez nej mohli tak dlho žiť
U nás umýva riady umývačka. Je to veľký pomocník. Inak mne by hodinu trvalo poumyvat.
Treba sa ozvať a skúsiť riešenie nájsť. 😁
Neviem koľko máš rokov, ale ak dospela, tak sa odsťahuj a do svojej domácnosti si určite kúp umývačku riadu
Je to skvela vec
a kto vari? kto robi nakup? kto plati ucty?
už si tu písala viackrát o umývaní riadu.
Tak umývaj len po sebe.
Jedz len to,čo si kúpiš a uvaríš ty.
Samozrejme,plať za seba energie.
Alebo sa odsťahuj.
Doma umyvacka ale u maminy bud ja alebo ona, ktora mame cas alebo sme po ruke 💁♀️
Kolko mas rokov? Je moznost navrhnut a kupit mycku? Ak si uz dospela a zarabas mozno mozes kupit ako darcek na vianoce/vyrocie
Koľko máš rokov, kto ťa živí? To je to najmenej čo môžeš spraviť, umyť riady...aj po rodičoch.
Ja žijem sama a umývam si tým pádom všetko sama. K tvojej situácii len toľko, tvoji rodičia využívajú to, že to urobíš ty. A budú to využívať, kým sa neodsťahuješ.
U nas umyva umyvacka...manzel ju kupil, aby nemusel umyvat riad 😁
Doma pri rodicoch umyval kazdy okrem otca...ten tak hrozne umyval, ze mama na to nemohla pozerat 😁
@autorka som toho názoru, že by mal umývať každý. Nenávidela som to ako mladé dievča, a najstaršia dcéra, že som musela robiť všetko ja. Súrodenci nikdy. Dodnes (a poviem to vždy nahlas) neznášam rozdiely medzi deťmi. Vždy som si predstavovala, ako odídem z domu a budem sama sebe paňou. Môj dom, môj hrad, moje pravidlá 😉 A veruže to bolo skoro. Dnes máme umývačku, ale ak treba, chlap to urobí aj sám od seba
Nie som univerzálny domáci spotrebič, on nebýva v hoteli Turbo All Inclusive 5*. Nedokázala by som žiť s takým človekom, ktorý trpí tuleňou chorobou a parazituje na mojom voľnom čase!
Nemate v kuchyni 45. - 60 cm na umyvacku? Da sa kupit aj za 300€,tak do toho. Zastrcku snad mate a privod vody napojite od drezu a odpad rovnako. Tiez uz neperiete rucne v koryte. ❓
Podľa mňa by si mal umyť každý po sebe, nenavidim na oslavách/dovolenkách, keď niekto pozbiera všetky taniere do seba 😡 potom ich treba umývať aj zdola, pre mňa je prirodzené, že sa postavím a umyjem si po sebe a nechápem, prečo by som mala umývať po druhých.
Sluší sa umyť spoločne hrnce, misy, nech nemusí umývať ten, čo varil.
To len tak všeobecne, doma máme samozrejme umývačku, takže takéto veci neriešime
@kaca222 Toto aj moj muz umyva taniere len zhora a tiez sa hneva ked ich niekto posklada do seba. Alebo pokrievky len zdola. hrnce len zvnutra a tak Niekedy najdem tanier co je cely olepeny z vonku. 😀
U nas plati ze umyva ten kto nevaril. Jeden vari a druhy umyva. Ja to nemam rada. Ten co vari potom nema dovod setrit riadom a vytahuje vsetko mozne.
@andreatytler tak keď je to špinavé, samozrejme umyjem aj zdola 😅 ale načo si pridávať prácu 😃😃
Umyvaj po vsetkych. To je jedna z veci, ako mozes prispievat k chodu domacnosti. Riady nie su taka velka vec, niekto ich umyt musi, tak preco nie ty.
Ja som zastancom toho, aby deti odbremenili rodicov aspon od niektorych domacich prac.
Problemom byva, ked sa otec vobec nezapaja - tam je to na debatu, ale obavam sa ze otca nezmenis. Ale mozes to pocitovat ako velku krivdu, to chapem.
Len potom neskor na to nezabudni, ked budes mat partnera - tak si to rozdelte, aby sa to pre dalsiu generacuu neopakovalo.
No my keď sme nemali umývačku riadu tak toto bola top téma na hádky, stále sme sa hádali kto umyje riad. Všetci sme to neznášali. Konečne máme umývačku riadu a neviem si predstaviť svoj život bez nej
Toto je úplne zbytočná téma. Hlavne jednoducho riešiteľná
pokiaľ tam, kde bývaš iba umývaš riad, tak ti je sveta žiť
Tak povedz ockovi, nech kúpi mamke umývačku riadu 😉
Ja milujem umývať riad pekne ručne.Je to super psychohygiena.,😻
Bývaš tam? Zadarmo? Prečo máš problém poumývať riad? Koľko máš rokov. Jasné môžeš povedať, že nebudeš umývať. Záleží čo v tom dome robíš a čo sú tvoje povinnosti. U nás keď som doma ja, niekedy umyjem, keď ma nepredbehne mama. Čiže odpovedať na tvoju otázku ja alebo mama. Otec v živote po sebe neupratal. Ale to je dohoda ich dvoch.
A kto vari, perie, skladá oblečenie, zehli, utiera prach, vysáva, umýva podlahu, okná? Ja som bývala s rodičmi do 29 a robila som všetko čo som vymenovala aj riad umývala, lebo umývačky vtedy neboli este a od 25 keď som už zarábala som im prispievala na domácnosť, lebo voda, elektrina, plyn všetko som konala aj ja, nielen oni. Tatko chodil od 5 do 17 do prace, aby uživil rodinu, mama učiteľka chodila zo školy až po mne. Neviem čo je za problém, je to škola života, keď som sa odsťahovala do vlastného, musela som robiť to isté. "Milujem" deti ktoré nie sú vedené k starostlivosti o domácnosť, potom sa osamostatnia a u seba doma nič nerobia a prídem na návštevu a je to ako v chlieve. Važ si že ti rodičia dali príležitosť pre nich niečo robiť a trochu ich odbremeniť, vychovávaju ta.
Toto je tak zle polozena otazka.... by ma zaujimalo, co este v domacnosti robis? Co robia rodicia? Varia? Nakupujes? Platia ucty? Vysavaju? Staraju sa o zahradu? Lebo pokial nerobis nic ine a mas len umyt riad, nie je toto vhodne polozena otazka.
To je taký problém umyť riady? Šak sú to rodičia. Utierali ti rit keď si bola malá ...fakt nedokážeš umyť riady?

Zvykli si ze to robíš ty. Ak prispievaš do domacnosti a žijete vyrovnane... tak by som umyla po sebe a hotovo. Nech to tam stoji.