icon

Kto nechodí na žiadne dovolenky?

23. dec 2022

Boli sme ako rodina zvyknuti chodit tak raz do roka.Teraz to vyzera ze asi tak skoro nepojdeme. mame skolopovinne deti,popravde,neviem si predstavit leto bez nejakeho vyjazdu aspon na par dni.dost ma to skrie. Ako sa zmierujete s tym ked za cely rok nikam nejdete?alebo aj cele roky.

zeldia
23. dec 2022

Toto sa u vás inak ako zarábaním nedá vyriešiť. Zle si položila otázku ide o to že ty chces ísť na dovolenku a nemáš na to, dobre chápem? To že ti tu niekto bude písať že je mu dovolenka v rezorte ukradnutá a v lete/zime sa najradšej zamkne doma a číta si, tvoj problém nevyrieši, lebo ty vieš čo chces.

aandrea9
23. dec 2022

My na dovce nechodíme vôbec napríklad. V živote som nebola pri mori a ani ma to neláka 🤷‍♀️ 2x ročne ideme na tri dni na chatu a to je všetko. V lete občas 1 dňový výlet a hotovo. Neskrie ma to, treba sa vedieť tešiť aj z maličkostí aj keď to vyznie ako fráza. Netráp sa tým príliš, lebo kvôli letu bez dovce si pokazis cely rok. Ak to nejde, tak to nejde 🤷‍♀️

majlo1234
23. dec 2022

My sme neboli len pocas korony a to ma mrle zrali. Teraz s dietatom to obmedzujem bud na ultrakratke vylety tot za hranice, alebo potom na dlhsie dvoj trojtyzdnove, bakolko ta cesta je bolestiva pri malom batolati/babatku.

mozno by ate s detmi mohli vybehnut volakam mimo sezonu, ked su ceny normalne, popripade do ultralacnych lokalit ako albansko. Alebo tu na slovensko najst kupko s kempom, a za par supov mozte dovolenkovat

dahra
23. dec 2022

ja som napr. nikdy nebola pri mori v lete, neplávam, neláka ma to. So svojim mužom som bola v 2007 v Paríži na pár dní. Potom celé roky nikde. Až tento rok sme boli v Taliansku na pár dní na návšteve. Letné dovolenky trávim po celom Slovensku (u rodičov na juhu, u svokrovcov na východe,u sesternici na západe, bývame na severe). Takže cestovania máme hojne. Do zahraničia nechodíme.

marca12
23. dec 2022

Cez koronu sme nechodili nikam a citila som na sebe,ze potrebujem niekam vypadnut. Rada cestujem,spoznavam,milujem more a ten zivot pri mori,keby som mohla,chodim aj 2x rocne. Ak by som nemohla ist,skusila by som aspon nejaku chatu niekde prenajat a chodit na vylety po okoli. Nema niekto znamy chatu,ze by vam prenajal na par dni? My posledne roky chodime aj do Polska,je tam lacnejsie a aj lepsie vyzitie a o sluzbach ani nevravim,to sa neda porovnat s nasimi sluzbami.

marca12
23. dec 2022

Ak mate financne problemy,vobec sa netrap dovolenkou. Taky je zivot raz si hore,raz dole. Posplacate,nasetrite a bude zase dobre. Prejde toto zle obdobie a zase sa budete mat dobre. Len sa neopustaj a netrap sa nad takymi malichernostami ako je dovolenka.

missdiva
23. dec 2022

Ja som tiez ten typ co hned po dovolenke uz bookuje dalsiu (ako pisal niekto vyssie), bolo by mi luto nikam nechodit ale kebyze nemozem ist lebo si to nemozem dovolit tak hladam low costove moznosti vyletov, chodenie po hradoch, do lesa, zbieranie hub, kvetov na luke, pozorovanie hviezd, mozno cesta vlakom niekam na kratko. Isto by sme nesedeli doma. Ked mas cestovatelskeho ducha, vzdy najdes sposob ako to ide a naj zazitky nemusia stat ziadne peniaze.

autor
23. dec 2022

@zeldia ano,ale ked niekto napise ako vie stastne zit aj bez tych dovoleniek,aspon na to inspiruje😉

autor
23. dec 2022

@aandrea9 ano,to je fakt.dobry pohlad na vec🙂dakujem

autor
23. dec 2022

@majlo1234 mimo sezonu je fajn napad.len potom dojdu prazdniny a decka sa zblaznia za 8 tyzdnov doma🙂a my s nimi

autor
23. dec 2022

@marca12 to Polsko znie super.vies mi prosim poradit par lokalit?hore more ci Krakov alebo co presnejsie?

autor
23. dec 2022

@majlo1234 ale napadlo ma,ze bolo par rokov aj bez mora a skúsili sme iny styl,tiez bolo fajn .mozno pauza nieco aj prinesie

alantroj
23. dec 2022

My chodime vela. Za leto sme tak 1 max 2 vikendy doma. Nemame 1 drahu dovcu ale viac malych. Skus napr Balaton. Ubytko si najdes cez revngo.com decka sa okupu a ty mozes varit ro co doma. A vsetko je tam lacnejsie ako u nas. Alebo mozes skusit camp, prip camp spojeny s termalom. U nas napr Levice Margita Ilona, alebo v madarsku lipot. Da sa kadeco vymysliet. My vyuzivame aj firemne chaty.

zara0201
24. dec 2022

@babulkomale no asi medzi tym. Mat zabookovane neznamena byt odcestovany.

sorciera24
24. dec 2022

takto, chodievame na dovolenku k moru, lebo more je more, zdravotne hladisko, teplo, piesok.....a....vyjde nas lacnejsie nez dovolenka na Slovensku (fakt)....takže ano, ako mame deti, chodime s prestavkami kazdy rok k moru .....nemame radi ale zavrete rezorty ala all incl. ....kde nic nevidis, sedis, ješ a to je ozaj predražene.....a už vobec nie cez slovenske CK (cestovanie na vlastnu past vychadza aj o polovicu lacnejsie)
samozrejme, vyskytli sa roky, kedy proste more alebo dlhsia dovolenka nebola (covid, min. rok rodinne zaležitosti, kt. neumoznili na dlho vycestovať).....nezblaznim sa preto....hladame možnosti ako si inak sprijemnit...detom stačí aj vikend pod stanom (fakt bolo sme v kempe v Cechach, ci tu na SR) alebo chodime casto do Polska na par dni, to aj mimo leta.....lebo tam je fakt lacno a služby sa nedaju porovnať s nasimi a vyžitie pre deti top..... takže treba sa na to aj tak pozerať, proste ak su roky, kedy sa neda, neda sa...neda sa vzdy, beriem to ako život a fakt si prisposobit veci sebe, aj na par dni....nepozeram na inych, ani na ich foto.....ako si my zariadime, tak mame....

zmrzlinka2021
24. dec 2022

Tak rozhodnutie ist na dovolenku nie je vecou ani deti ani penazi.
Dnes sa da cestovat za par šupov, fakt vyslovne za par eur, vychytat akciove letenky, vselico proste prekombinovat.
A deti? Ak su rodicia akční, určite "neprdia" doma. Ale beru aj deti a proste si zivot uzivaju ako rodina. Vezmes nosic a si v Rime 😉 No zalezi to hlavne od povahy. Kolko rodin s mensimi detmi vidno aj v karpatoch slapat do kopca, bezne naplno turistikuju aj 4-5 rocne deti a potom su ludia co povedia "on je este malicky"....

zeldia
24. dec 2022

Inak k téme mňa by teraz celkom zaujímalo čo autorka chce, o aký typ dovolenky ma záujem od toho by sa mohli odvíjať rady. Ja napríklad v lete odmietam ísť na juh neznášam teploty nad 30C more mi nechýba ja tam nepôjdem (do mora po členky), neplavem len v bazéne. Na dovolenke sa potrebujem o nic nestarať ideálne ak tam nie je veľa ľudí ale chcem služby, žiadne varenie žiaden stres nákupy a vláčenie čohokoľvek. Čiže to aj niečo stoji a nie je nutne aby som chodila daleko top hotely sú vsade v EU. Mám precestovane veľmi veľa pracovne, vôbec na neláka letisko a cele dni v lietadle to je pre mňa práca. Neviem si ani predstaviť byt niekde na chate to jest nakúpiť, varit upratovať a som v lese a chodím na túry, Turá je ok ale chcem sa vrátiť do špičkového hotela s wellness a večerou😉 Autorka akú predstavu dovolenky máš na mysli?

lujza123
24. dec 2022

Zoberte auto, stan a choďte. K jazeru, k Štiavnickym tajchom, do hôr aspoň na pár dní. Je toľko miest kde môžete stanovať zdarma, kúpať sa, výletovat, večer posedieť pri ohni...
Nieje nič horšie ako sa zožierat výčitkami ze nemám peniaze na ***** hotel pri mori a otravovať si tým život.
No tak máte zlu finančnú situáciu teraz, ale život ide ďalej. Za rok, dva, päť to môže byť všetko úplne inak.

Tiež som zažila pár rokov chudoby. Ostala som sama s malou dcérou, keď sa človek vyhrabal z najhoršieho kúpily sme a rekonstruovali dom a potom som sa rozhodla opustiť klasické zamestnanie a ísť si svojou cestou... Proste pár rokov kedy peňazí nebolo nazvyš. Mne veľmi pomohlo netrápit sa tým, zariadiť si zážitky aj z toho mala co bolo k dispozícii. K vnútornému šťastiu peniaze nepotrebuješ.. Dokonca aj pri mori sme boli a to v časoch keď sme nemali vôbec nič.
Ps. Cestovanie a spanie "nadivoko" nás nadchlo tak ze nakoniec sme si kúpily obytné auto a dovolenkujeme už iba tak.

autor
24. dec 2022

@marca12 🧡🙏

autor
24. dec 2022

@zeldia no,my sme chodili k moru s deckami.aj cenovo lepsie ako na SK,zdravotne vyhody oproti jazeram a kupkam atd🙂v tomto období ako je teraz(chvilu po Vianociach) som uz zvykla bookovat leto.teraz nehrozi,jedine tak zazrakom...a predstava leta ma desi,ze by mali byt decka aj my doma a nic nezazit.preto hladam inspiracie ako prezit leto bez dovolenky kdesi mimo domu

autor
24. dec 2022

@zmrzlinka2021 u nas bohuzial je to teraz otazka financii.takto "na dne" sme uz davno neboli😬

autor
24. dec 2022

@lujza123 🧡wau,klobuk dolu ako ste to zvladli

dankanka
24. dec 2022

@zmrzlinka2021 4-5 rocne deti uz povazujem za velke... Ale v nosici kdekolvek by ma teda nebavilo :D. ale kazdy to mame inak

marca12
24. dec 2022

Polske more je studene a je tam dost premenlive pocasie. Jeden den mas krasny a druhy den chladno,sychravo. Ale je tam nadherne,prekrasne plaze,priroda,mesta. Neviem ako radi travite dovolenky,ci aktivne,vodne parky alebo lahsia turistika. Za hranicami su akvaparky,pekna priroda. Energylandia je super,len to je skor pre vacsie deti.

katarina161
24. dec 2022

MY NECHODÍME...

mery333
24. dec 2022

Je pravda, ze dovolenky na buduce leto neskutocne zdrazili. My 2+2 Egypt toto leto 3-tisicky so vsim vsudy, buduce leto - ten isty hotel, datum, cestovka, proste na chlp to iste a bac 4700e. To uz nie som ochotna dat za 12-dni. To si viem predstavit aj lepsie minut takuto sumu .... aj ked sa hovori, ZE PENIAZE INVESTOVANE DO ZAZITKOV, JE TA NAJLEPSIA INVESTICIA 🤔

elalala
24. dec 2022

My s mužom nechodíme na dovolenky, pre nás je maximálny oddych doma, na záhrade alebo pri knihe 🙂 ale výletujeme po Slovensku...inak som nikdy pri mori nebola a ani mi to nechýba, ale možno to budem mať inak, keď budeme mať deti 🙂

sima338
25. dec 2022

Ja som z rodiny, kde sme s rodičmi na dovolenky nechodili. Nehnevám sa na nich, ale v tomto boli dosť sebci. Nebol nikdy problém vo financiách, to skôr naopak, ale naši jednoducho nikde chodiť nechceli, oni sú celý život takí domasedi, ich baví si robiť pohodu doma, interiérový dizajn, doplnky, radi míňajú na materiálne veci a ich neláka že absolútne žiadna destinácia, aj keby im ponúknem Maledivy, New York či Nový Zelánd. Nám ako deťom to ale celkom chýbalo, nikdy sme neboli s rodičmi napr. pri mori či lyžovať. Zaplatili nám síce všetky školské výlety, školy v prírode aj jazykové pobyty, ale oni s nami nikde ísť nechceli. Proste radšej nám vždy kúpili niečo drahé hmotné a tým to kompenzovali. Ja to vnímam inak, netreba chodiť na predražené dovolenky, ak to rodinný rozpočet nedovoluje, ale dá sa ísť na krásne výlety aj na SVK, v okolí, V Česku, Rakúsku...chodiť do prírody, naučiť deti plávať, lyžovať...

gabika0825
26. dec 2022

Dovolenka nie je iba o tom že idem k moru na 10 dni. Dovolenku si viete urobiť hocikde. Ísť pozrieť starých rodičov s deťmi, na víkend na otočku, alebo na vylet do prírody, pozrieť na zámky, do parkov každý víkend nejaký iný…, je toho veľmi veľa. Na kúpalisko sa dá ísť tiež, do aquaparku. Ak je to teda kvôli tomu že vy rodičia budete pracovať, tak dá sa vymyslieť aj cez vikendy veľa. Alebo dať deti do tábora. Veď sú rozne tábory tematické každý môže ísť do takého čo ho zaujíma. Alebo spolu. Nechápem v poslednej dobe ake veci sa tu na koňovi riešia 🙈🙈🙈🙈

kattrin5
26. dec 2022

Ja si zasa toto neviem predstavit. My sme velmi cestovatelsky zalozena rodina. Cesujeme vela, v lete aj v zime niekolko tripov a dovolenky aspon 2-3 krat za rok. Odkladame peniaze cely rok a planujeme dopredu, kazdy mesiac ide urcita suma z oboch vyplat na dovolenky. Su ludia, ktori su doma a ktorych cestovanie nelaka a su ludia ako my, kazdy rok aspon 1-2 nove miesta. Ked clovek manazuje peniaze a odklada tak sa to vsetko da.