icon

Kto rozbíja rodinu?

kristina462
13. dec 2015

Ahojte, veľmi mi záleží na mojej rodine, nechcela by som ju rozbiť (máme tri deti), ale s týmto si už poradiť neviem. Môj muž mi stále vyčíta, že nerešpektujem to, že je žiarlivý , že viem čo mu vadí a stále to robím. Že porušujem jeho pravidlá, prekračujem jeho hranice, za ktoré on už nemôže ísť. Tie pravidlá podotýkam stanovil on. Robí tak odkedy sa poznáme, týka sa to môjho obliekania. Podotýkam, že nie som vulgárna, nenosim žiadne veľké výstrihy , ani minisukne . Proste normálne veci, ktoré sa mi páčia, ktoré mi sedia. Stále mi hovorí, že na koľko vecí už prestal žiarliť, čím všetkým si už musel prejsť, že mne to stále nestačí. A ja som si tým nemusela prejsť? Vadilo mu napr. keď mi vykuklo ramienko na podprsenke , keď som si obliekla tričko bez rukávov, látka na tričku nemohla byť ani trošku priesvitná, keď mi vykukli nohavičky z riflí a podobne. Bolo toho dosť, proste zakaždým keď som sa tešila, že budem s ním, tak ma schladil, že som nevhodne oblečená . Takisto mu vadilo, že niekto napr, do mňa drgol na ulici alebo v autobuse, že som si to mala všimnúť. Pod košeľu alebo blúzku , mám nosiť tielko. Viem, že som si
to mala vtedy zvážiť, koho si beriem, ale vtedy u mňa vyhrala zalubenost a imponovalo mi, že je slušný a zodpovedný, že nepije a nefajči, že je inteligentný , pekný ,... Situácia sa vyhrotila tento rok. Boli u nás na návšteve susedia a s nimi 14 ročný syn, sedela som v kresle, že sa mi bolo vidieť pol zadku, už som videla, že pení, lebo ma šťuchol do nohy, aby som si tie rifle hneď potiahla hore. Proste sfucaný mesiac. Keď začali prázdniny , bola som s deťmi pri bazeniku za bytovkou (bývame v malej bytovke , s uzavretým dvorom), bolo horúco, tak som si dala dole tielko, bola som v plavkách a kratasoch . Tak nadával, že či som na kúpalisku, že to je iné, lebo ma všetci ocumuju z okien. Že na verejnom kúpalisku je to iné, tam sú všetci v plavkách. Keď sme na kupku , tam mi zase plavky nesedia, že sú strihané do sikma , že sa mi odtahuju od tela a vidieť až do žalúdka, išiel mi to aj fotiť, to ma strašne urazilo . Že budem vidieť, ako bude on chodiť oblečený , aby som vedela, čo to je ziarlit . Že sa strašne radikalizujem , že som sa zmenila. Jasne som mu povedala, že aby sa už takto ku mne nespraval , že vzťah je o niečom inom. Že ak sa nezmenim , tak rozbijem rodinu a on bol ku mne dobrý, že len toto odo mňa žiada, aby som si ruku vystrihy dávala, keď sa sklanam , aby mi zadok nevykukol , .... Napísal mi, že mám 10 minút na rozmyslenie , lebo mi začne robiť zle. Poslala som sms jeho mame , že sa mi vyhráža, zastala sa ho. Dokonca sa urazila , ako si to dovoľujem jej písať, že ona svojho syna vychovala super. K našim chodil celé leto, že mi majú dohovoriť, aby som ho pochopila, naši už toho majú dosť, vedia aký je ziarlivý, tak mu povedali, že nech sa rozideme . To urazilo jeho. Na Vianoce sa vždy striedame u jeho mamy a u našich. Tento rok povedal, že on ma tam len odvezie, ale k našim nepôjde, lebo mu ublížili. Celé leto tam chodil, že veď on vôbec nemá veľké nároky, už sme boli všetci z neho hotoví. Prosím Vás, poraďte mi, lebo k terapeutovi nechce ísť, mám si zvyknúť , že on je taký, a že budem ľutovať, akého dobrého muža som mala. A ako to mám zariadiť na Vianoce, ja som bola naposledy u jeho mamy , nechcem aby boli naši sami , ale nechcem im ani pokaziť Štedrý večer. Nechcem si raz vyčítať, že moje deti vyrastaju v neúplnej rodine. Po prázdninách som sa vrátila, ale nič sa nezlepšilo. Stále mi vyčíta, že kedy už pôjdem do práce. On zarobí dobre. Zase nechcem ostať teraz 5 rokov doma, ale jednak neviem či to má význam si hľadať prácu tu , či mám právo zmeniť deťom prostredie, a jednak sa ešte necítim na to, že by som pri troch deťoch hneď zvládla nástup do práce.

timea7
17. nov 2016

@mijo53 ešte šťastie, že nepočúvala, celý život by bola obmedzovaná primitívom. Sama dobre vieš, že tu nešlo o vytŕčajúce ramienko, ale že mala do činenia s chorobným žiarlivcom, už to tu bolo rozobrané dokonale. To by už len bola pre ňu výhra s ním žiť....a pre jej deti tiež, keby pozorovali denne toto choré spolužitie muža a ženy. Okrem toho vekom sa tieto prejavy zhoršujú, už pred časom jej sľuboval, že jej bude robiť zle, takže čo? Mala držať hubu a krok, alebo čakať, kedy tie sľuby zrealizuje? Obávať sa, aby do nej niekto na ulici nevrazil, lebo jemu to vadí? On by sa mal liečiť, aj tak by s ním spolužitie bolo ťažké, ale on si svoju chybu nepripúšťa, len hľadá chyby na nej. On jediný stanovil pravidlá, ktoré sa budú o vzťahu dodržiavať, nemali sa náhodou na nich dohodnúť spolu? Vzťah v manželstve nemá byť vzťahom nadriadeného a podriadeného, ale láskyplným vzťahom dvoch rovnocenných bytostí. To autorke témy s týmto mužom nehrozilo.

madamcoco
17. nov 2016

@mijo53 vycibreny esteticky vkus??
On je asi tak vycibreny psychopat, ktoreho len tak nenajdes..
S takym by ju dobre necakalo..
A ozaj, aj ja dufam ze sa poucila. A to, ze podobneho blba si na krk viac nezavesi.
Vztah je o rovnocennosti, nie o poucovani a terorizovani jedneho.

barnica
17. nov 2016

Vďakabohu sa to skončilo,necháp ma zle ale až som každý deň rozmýšľala čo s vami je či ti neublížil v záchvate žiarlivosti alebo podobne:( súd nikdy nieje príjemný ale viem že ľahko sa hovorí ale kvôli deťom skús proste ísť ďalej s hlavou hore. Kašli nato kto čo hovorí,dôležitá si ty drobci a vas zivot. On je proste minulost a bohuvdaka ze uz je. Nikdy by si nevola stastna s nim a zit v strachu kedy ho zase chyti rapel? To nieje zivot a deti to napätie z matky cítia. Nedaj sa. Bojuj za seba aj za deti🙂 mas nato aj na ovela viac ver mi

larissa113
17. nov 2016

Ze vycibreny psychopat 😃😃😃😃 to je vystizne uplne 😃👍👏

janasim
17. nov 2016

Jemine toto je svet! Mne byvaly muz spravil sceny ked som si pred nočnou davala Rexonu pod pazuchu,ze spavam v praci s doktormi!!
Uz tri roky nie sme manželia a aj tak zo žiadnymi doktormmi nespavam 😉

timea7
17. nov 2016

@madamcoco
@barnica
@larissa113 ten vycibrený psychopat mal až taký vkus, že ju pred časom opľul....fakt správanie na vysokej úrovni, len čo je pravda....
@mijo53 ja sa na tebe už len bavím, ako dokážeš vypichnúť z problémy jednu jedinú vec a ostatné prehliadať. Stále dookola tu omieľať o oblečení a nevidieť, že problém bol niekde úplne inde. Manipulátorovi a patologickému žiarlivcovi nevyhovieš, ani keby si čo robila. Ale myslím, že ti to píšem zbytočne, opäť začneš točiť o vykuknutom ramienku...

puklica13
17. nov 2016

@kristina462 buchni sampus a oslavuj ze si sa ho zbavila ..vazne
...na deti ma pravo rovnako ako ty,nebojuj s nim..v konecnom dosledku az cas ukaze kolko s nimi aj realne bude...
A vyuzi teraz cas a venuj sa sama sebe,utried si myslienky,mysli kazdy den na nieco pekne ..a hlavne..nie si chudera..si zena 🙂

madamcoco
17. nov 2016

@timea7 moznoze aj @mijo53 je naucena muza posluchat na slovo, preto je poburena z vykukajuceho ramienka.. zvysok PODSTATNYCH VECI ignoruje.

larissa113
17. nov 2016

@timea7 ach to skoda reci takyto sa po case vykluju ..len dufam ze od neho odisla lebo to by bolo peklo ..takyto clovek ani neni clovek takyto ludia by nemali mat co ani rodinu ...vzdy si treba popremyslat poriadne z kazdej strany ked uz niekomu chcem povedat ano na zasnubach a nebyt len opantany laskou..a takyto ziarlivi ludia to je des len toto mi pripada ze ten jej manzel je v takom stupni ze by sa mal podla mna liecit

mysga
17. nov 2016

Vycibrený estetický vkus :D :D To je krásne.

mijo53
17. nov 2016

@madamcoco som sa z chute zasmiala, opľuť ju nemal, to je pravda, ale povedať čo sa mu nepáči, prečo nie, dám to prečítať manželovi, keď príde z nákupu
idem radšej variť obed a a urobiť si čaj, lebo mám nádchu
pekný deň

puklica13
17. nov 2016

@mijo53 Ej veru daj mu precitat..len pozor aby ti pritom nahodou nevykuklo ramienko 🙂

lubkavargova1
17. nov 2016

No amen-cma....tak pri mojom sposobe obliekania a dress code v praci ma rovno mozte upalit ako najvacsiu ruhacku 😀 😀 😀 😀

celasapremenim
17. nov 2016

je velmi dolezite, s kym clovek zije, ako vplyva celozivotne niekto po nasom boku na nasu psychiku
idioti znizuju kvalitu zivota nielen partnerovi, ale znicia kompletne detstvo detom, lebo spomienky na neprijemne veci ostanu v cloveku cely zivot
lepsie je odrezat primitiva, ak ho clovek nerozozna uz v uvode vztahu, ako si nechat nim ubrat 10 rokov zivota
ktovie ako dlho nas budu nase vlastne deti potrebovat, ktovie co nas v zivote este pekneho caka, ak sa dokazeme oslobodit od hajzlov a svin
my tu nie sme na to, aby sme niekomu dotiahli vychovu, alebo robili mu cely zivot terc a poradenstvo, niektore poruchy psychicke, bohuzial, nedovolia cloveku ani sa len radovat a tesit zo zivota a je velmi tazke tohoto cloveka tahat 50 rokov ako hovno v batohu, je dobre premysliet si to, ci sa clovek narodil na toto, aby niekoho vytiahol z davu, nechal si nim ublizovat, aj spolocnym detom a zlepsoval mu zivot na ukor celej rodiny
zivot je kratky, ma byt najlepsi, aky si ho vieme zariadit, myli sa kazdy, to nevadi
nezite s psychopatmi dlhsie ako do doby diagnostiky problemu, budete mat krajsi zivot

mijo53
17. nov 2016

@lubkavargova1 no čo to máš za dress kode, pri mojom žiadne vykukujúce ramienko ani priesvitná blúzka, či tričko, toť vsjo

mijo53
17. nov 2016

@celasapremenim ja jedno nerozumiem, prečo si ľudia tie hovna podľa teba berú, veď hovno je stále hovno, či čerstvé, či prisušené a potom ho nevládzu ťahať 50 rokov

salfusco
17. nov 2016

vcera v praci : ubytoval sa u nas jeden par pred par dnami.Najprv chlap,druhy den za nim prisla žena.Samozrejme chlap sa dal so mnou vecer do reci,zacal sa stazovat,že on sa stara o jej deti a bla bla bla...že to ma nahovno a ona je p...,že mi je dobre a daval mi tie pridrbane rady,na ktore som nebol absolutne zvedavy a pod.Predvcerom sa nejako pohadali asi,zacali tu robit problemy a ona dosla za mnou,že aby som mu nieco povedal,že ju nechce pustit do izby,volala nanho policajtov..To uz vo mne vykypela žlč,že co ma s takymi chujovinami otravuju,nech si to laskavo riesia sami,ja nemam v zaujme ani potrebe riesit nejake ich problemy..Na druhy den sme ich vykopli z ubytka..a to už boli k sebe ako cukriky.Obaja boli asi vadní,ale mam dojem,že v tomto pripade sadlo hovno k hovnu

madamcoco
17. nov 2016

@salfusco a vidis.. dobre si spravil, ze si sa na nich vys..l. Takych som aj ja poznala. Dnes spolu maju rodinu.. radsej nechcem vediet ako to u nich vyzera. Dvaja slahnuti.

celasapremenim
17. nov 2016

@mijo53 laska je slepa, ale aby sme sa nahodou nemylili, to bolo porovnanie, nie ze by som povedala o cloveku, ze je hovnom, to by som si nedovolila

romanovic
17. nov 2016

@mijo53 Pohľad na tvoje chybičky v obliekaní /vytŕča ramienko z podprsenky, vidno nohavičky, pri predklone vidno do "žalúdka" ap. / možno z časti súvisia s jeho žiarlivosťou, ale v určitej miere to mohlo súvisieť aj s jeho vycibreným estetickým vkusom.
Jeho vycibreny vkus - citala som svojho casu celu diskusiu, aj teraz pokracovanie, ale toto ma dostalo 😕 😕 😕

lubkavargova1
17. nov 2016

@mijo53 nuz by si sa divila ako dokaze byt aj klasicky pekny damksy kostym neskutocne sexi a nemusi byt nic prievitne... vela chlapov a zien si mysli ze vulgarne je len to co je prievitne a vykukujuce a hlavne ze sexi...velky to omyl....velke divy dokaze pekna, strihovo prisposobena sukna-bluzka....
ze vycibreny vkus...no dnes mam uz postarane o super den 🙂

Raz som takeho chuja s prepacenim zazil, co tvrdil, ze aj ruz na perach zien je vyzivava vec. A ze moj ruz svieti ako semafor...take dovi-dopo-dopi dostal ze az...naj ide deptat ine zienky, ja to k zivotu nepotrebujem... 😀

mijo53
17. nov 2016

@romanovic rovno ti poviem, že mne sa veľmi nepáči, keď sa žena zohne, a vidno jej gaťky a priam tu čiaru, ktorá rozdeľuje zadoček, to je čo za móda. Raz na porade kolegyňa okolo 40 r. mala fest mini a ešte si preložila nohu cez nohu, no hotová katastrofa, šéfovi sa to zjavne nepáčilo, mali sme ísť na time buildingovú aktivitu a zobrať so sebou plavky a on hneď, no poniektoré už dnes akoby boli v plavkách, určite sa to všetkým chlapom nepáči a výstrih ma byť zárovno s podpazuším, no ale každý je iný

mijo53
17. nov 2016

@lubkavargova1 no veď áno, pekný kostým môže byť tiež pekný a sexi

puklica13
17. nov 2016

@mijo53 To co sa paci tebe je v twjto debate uplne irelevantne,rovnako tak ako sa co paci mne..podstata je uplne inde..patologicky ziarlivec si najde dovod na vycitku aj ked budes mat na sebe rolak a dlhe nohavice..
Vystrih po podpazusie? To je kde napisane? V knihe zivota?

maluri
17. nov 2016

@kristina462 hlavu hore a vedz, ze svitá na lepšie zajtrajšky 🙂 striedava starostlivosť je super pretože jeho záujem takmer s určitosťou pramení zo snahy dostať ta na kolená a ponížiť ťa...ale prejde ho to. Len si daj pozor aby sa nesnažil zmanipulovať deti. A presne ako tu už niekto spomínal...voľný cas si skus užívať aj keď viem, že to nebude ľahké. Ak si zvládla takéto manželstvo, si hrdinka a nech si tvoj bývalý hovorí čokoľvek 🙂

mijo53
17. nov 2016

@puklica13 Ako do spoločnosti: Viete sa obliecť podľa protokolu? | Nový Čas
www.cas.sk › Správy › Domáce správy
4. 8. 2010 - rukávy by mali zakrývať plecia; priesvitné materiály sú tabu; výstrih môže siahať len po úroveň podpazušia; tričko na ramienka je prípustné len ...

napr. tu, nájdeš to v googli, vy ste nikdy neboli na školeniach ako sa obliekať podľa protokolu, my sme v našej firme chodili, školila nás pani, ktorá školí napr. začinajúcich politikov, premiera, ministrov ap.

madamcoco
17. nov 2016

@mijo53 pokial tvoja kolegyna nepracuje na ulici a neponuka svoje sluzby, do prace sa to nehodi.. ale zakladatelka temy nikde nepisala, ze by jej na meetingu bolo vidiet nohavicky.
Podla mna nie je v poriadku ze henten jej "vycibreny magor" sa po nej vozil ako po dobytku.
A to s oblecenim uz nema co..
Btw, co ty stale riesis to oblecenie?
Ostatne veci si prehliadla??
Kazdy nech sa oblieka ako chce, tym nikomu neublizis.. ale ked sa k vlastnej zene spravas ako hulvat, to uz ako problem vidim.

puklica13
17. nov 2016

@mijo53 No a? Vobec si nepochopila co som tym chcela povedat..podobnych ..co by sme mali ..su na nete mrte, niektore viac ine menej puritanske ... rovnako to pisu len ludia..kto ma teraz pravdu???
Vzdy je to iba v rovine co by sme mali robit podla niekoho ineho...

madamcoco
17. nov 2016

@puklica13 kasli na nu. Ona ma svoj svet tykajuci sa protokolu obliekania, ved toho jedineho sa v celej teme chytila a dovi.

danielahamar
17. nov 2016

ten tvoj muž je chorý a liečiť sa to nedá, iba tlmiť a on si nájde zámienku, aj keby máš vrece na sebe a bacha na vydieranie, čo už asi aj je, ako čítam, kludne sa ti môže vyhrážať, že si to aj hodí, NIKDY to nespraví, to sa neboj, len sa nedaj ty ako žena, matka, lebo trpia len deti 😉