icon

Kto rozbíja rodinu?

kristina462
13. dec 2015

Ahojte, veľmi mi záleží na mojej rodine, nechcela by som ju rozbiť (máme tri deti), ale s týmto si už poradiť neviem. Môj muž mi stále vyčíta, že nerešpektujem to, že je žiarlivý , že viem čo mu vadí a stále to robím. Že porušujem jeho pravidlá, prekračujem jeho hranice, za ktoré on už nemôže ísť. Tie pravidlá podotýkam stanovil on. Robí tak odkedy sa poznáme, týka sa to môjho obliekania. Podotýkam, že nie som vulgárna, nenosim žiadne veľké výstrihy , ani minisukne . Proste normálne veci, ktoré sa mi páčia, ktoré mi sedia. Stále mi hovorí, že na koľko vecí už prestal žiarliť, čím všetkým si už musel prejsť, že mne to stále nestačí. A ja som si tým nemusela prejsť? Vadilo mu napr. keď mi vykuklo ramienko na podprsenke , keď som si obliekla tričko bez rukávov, látka na tričku nemohla byť ani trošku priesvitná, keď mi vykukli nohavičky z riflí a podobne. Bolo toho dosť, proste zakaždým keď som sa tešila, že budem s ním, tak ma schladil, že som nevhodne oblečená . Takisto mu vadilo, že niekto napr, do mňa drgol na ulici alebo v autobuse, že som si to mala všimnúť. Pod košeľu alebo blúzku , mám nosiť tielko. Viem, že som si
to mala vtedy zvážiť, koho si beriem, ale vtedy u mňa vyhrala zalubenost a imponovalo mi, že je slušný a zodpovedný, že nepije a nefajči, že je inteligentný , pekný ,... Situácia sa vyhrotila tento rok. Boli u nás na návšteve susedia a s nimi 14 ročný syn, sedela som v kresle, že sa mi bolo vidieť pol zadku, už som videla, že pení, lebo ma šťuchol do nohy, aby som si tie rifle hneď potiahla hore. Proste sfucaný mesiac. Keď začali prázdniny , bola som s deťmi pri bazeniku za bytovkou (bývame v malej bytovke , s uzavretým dvorom), bolo horúco, tak som si dala dole tielko, bola som v plavkách a kratasoch . Tak nadával, že či som na kúpalisku, že to je iné, lebo ma všetci ocumuju z okien. Že na verejnom kúpalisku je to iné, tam sú všetci v plavkách. Keď sme na kupku , tam mi zase plavky nesedia, že sú strihané do sikma , že sa mi odtahuju od tela a vidieť až do žalúdka, išiel mi to aj fotiť, to ma strašne urazilo . Že budem vidieť, ako bude on chodiť oblečený , aby som vedela, čo to je ziarlit . Že sa strašne radikalizujem , že som sa zmenila. Jasne som mu povedala, že aby sa už takto ku mne nespraval , že vzťah je o niečom inom. Že ak sa nezmenim , tak rozbijem rodinu a on bol ku mne dobrý, že len toto odo mňa žiada, aby som si ruku vystrihy dávala, keď sa sklanam , aby mi zadok nevykukol , .... Napísal mi, že mám 10 minút na rozmyslenie , lebo mi začne robiť zle. Poslala som sms jeho mame , že sa mi vyhráža, zastala sa ho. Dokonca sa urazila , ako si to dovoľujem jej písať, že ona svojho syna vychovala super. K našim chodil celé leto, že mi majú dohovoriť, aby som ho pochopila, naši už toho majú dosť, vedia aký je ziarlivý, tak mu povedali, že nech sa rozideme . To urazilo jeho. Na Vianoce sa vždy striedame u jeho mamy a u našich. Tento rok povedal, že on ma tam len odvezie, ale k našim nepôjde, lebo mu ublížili. Celé leto tam chodil, že veď on vôbec nemá veľké nároky, už sme boli všetci z neho hotoví. Prosím Vás, poraďte mi, lebo k terapeutovi nechce ísť, mám si zvyknúť , že on je taký, a že budem ľutovať, akého dobrého muža som mala. A ako to mám zariadiť na Vianoce, ja som bola naposledy u jeho mamy , nechcem aby boli naši sami , ale nechcem im ani pokaziť Štedrý večer. Nechcem si raz vyčítať, že moje deti vyrastaju v neúplnej rodine. Po prázdninách som sa vrátila, ale nič sa nezlepšilo. Stále mi vyčíta, že kedy už pôjdem do práce. On zarobí dobre. Zase nechcem ostať teraz 5 rokov doma, ale jednak neviem či to má význam si hľadať prácu tu , či mám právo zmeniť deťom prostredie, a jednak sa ešte necítim na to, že by som pri troch deťoch hneď zvládla nástup do práce.

salfusco
18. nov 2016

@0silvia0 a na koniku sa vina hodi na muža

puklica13
18. nov 2016

@salfusco ja nehadzem vinu ani na muza...zalezi od okolnosti...vacsinou ked sa vztah rozoberie najde sa maslo na oboch hlavach...

mijo53
18. nov 2016

@moni244 ha ha ha

0silvia0
18. nov 2016

@salfusco takže v tejto diskusii sú výnimočne na vine ženy-pokušiteľky, chlapi sú tu ospravedlnení, oni za nič nemôžu... chúdence...

kvetulienka253
18. nov 2016

Prečo sa nevrátime k tomu, čo trápi kristinu? Veď preto založila túto tému. Myslím, že dohady vajce či sliepka, jej nepomáhajú.
@moni244 už si ani nepamätám diskusiu, kde si neobvinila niekoho zo svatuskarstva. Myslíš, že to je argument na každy problém? Vzhľadom k veciam, čo sa na MK chodia preberať je jedno, či neverí ničomu alebo verí v reinkarnáciu dážďovky. Podstata uniká, a zamedzuje diskusii nielen k tejto téme

salfusco
18. nov 2016

@puklica13
@0silvia0

neviem,ci sme sa pochopili,ja som len nejako doplnil,aby bola spomenuta komplet trojica..ale som nevyspaty,takze som to mozno nepochopil ja 😀 😎

puklica13
@mijo53 to je take krasne jednoduche..hodit vinu na tretiu osobu ...(castokrat sa ale moze stat ze ta tretia osoba vobec netusi ze je tretia...vtedy co?)

0silvia0
@puklica13 no vtedy sa hodí vina na ženu-pokušiteľku-aké jednoduché

salfusco
@0silvia0 a na koniku sa vina hodi na muža

moni244
18. nov 2016

@kvetulienka253 ty o čom točíš? prvý krát som použila to spojenie 😀 😀 😀 😀

kvetulienka253
18. nov 2016

@moni244 sama vieš, že to nie je prvýkrát😂 v každej téme riesis vierovyznanie hneď, ako niekto napíše hraničný názor. Vieš, ono to nemusí byt náboženstvom. Môže to byť osobnou skúsenosťou, presvedčením, výchovou... z niektorých blogov si dievčatá vymazali tvoje príspevky kvoli invektivam z tvojej strany.
Uvedomujem si, že si môžeš písať čo chces a je na kristine, ako si to tu odmoderuje a akým smerom potiahne tému. Ale myslíš, že jej najdôležitejším problémom je, či je mijo svatuskarka? Či aj kristinin manžel je ?😂😂😂

moni244
18. nov 2016

@kvetulienka253 svatuskarstvo znamena vierovyznanie a nabozenstvo? A ja, ze to znamena, ze sa hraju na slusnacku a na nieco, co nie su, ale ok, mysli si co chces. To, ze ma niemto maze, je jeho problem, kedze neznesu priame jednanie a ocakaju len ofukovanie.

kvetulienka253
18. nov 2016

@moni244 @minulin žiadne ofukovanie určite nečakala, to som si istá. Písala o tom, prečo helloween neoslavuju. Ako píšem, keby verila na reinkarnáciu dážďovky, a pomáhalo by jej to v živote, tak nemáš právo urážať. Nebol to teda jediný prípad😉

puklica13
18. nov 2016

@salfusco 😀

puklica13
18. nov 2016

@kvetulienka253 helloven??? To aka dimenzia sem nakukla? 😀

moni244
18. nov 2016

@kvetulienka253 ja neurazam, keby som urazala, vyzeralo by to inac, len pisem priamo a ironicky, ale to niektore nevedia rozpoznat, tak sa urazaju, za druhe, je to moj nazor na nu a jej nazory, tak ma laskavo nechaj, nech si vyjadrim nazor, tak ako si vyjadruje ona, ci niektore mozu, ale tie, ktore taky nazor nemaju, uz nemozu a urazaju? A inac, aj ty sa opakujes, tie dazdovky su smiesne, vymysli si nieco ine

mijo53
18. nov 2016

@kvetulienka253 pre Kristinu je to už irelevantné, pretože sú už rozvedení

mijo53
18. nov 2016

@moni244 svätuškár - človek, ktorý sa robí nábožným a dobročinným, Ja sa snažím byť praktizujúci kresťan, ale keďže som človek z mäsa a kosti , som zároveň hriešna ako každý človek na svete

kvetulienka253
18. nov 2016

@moni244 ja nie som veľmi hasterivy typ. A nechcem sa hádať s tebou. Dokonca mám väčšinu tvojich príspevkov rada. Len som chcela poukázať na to, o čom som už napísala a do hádky nejdem. Asi pôjdem svojmu manzelikovi dať obed, aby som nedajboh nebola vinna, ak by si našiel inú (to by predsa nebolo jeho rozhodnutie, ale moja chyba) 😂 hlavne sa odlicim, kým pôjdem von😉

moni244
18. nov 2016

@mijo53 kedze ja nastastie nie som veriacia, tak pre mna ma to slovo iny vyznam, mne to evkuje cloveka, co sa potrebuje ukazovat dokonalym, presviedcat druhych o svojej pravde.

moni244
18. nov 2016

@kvetulienka253 ja som na tom horsie, mn3 vari obed muz a malujem sa pred vychadzanim von a este si aj obtiahnute rifle davam a tricko s vystrihom a pridem domov az po polnoci a muz bude doma, asi by som sa mala nad sebou zamysliet, lebo ma nahradi inou

kvetulienka253
18. nov 2016

@moni244 a budeš si sama vinna😂 len potom nezakladajú novú tému😛

puklica13
18. nov 2016

@moni244
@kvetulienka253 a moj muz navaril obed,odpratal riady a este mi aj podakoval 🙂... No nie je zlaty? Vecer s nim mam rande...musim sa spytat ci si mozem obliect tie sexi saty s vystrihom co som si kupila bo na tych vystrih po pazuchy nehrozi 😀

kvetulienka253
18. nov 2016

@puklica13 nuž, rovnakými zbraňami. Čo ja viem, či môžeš sexi šaty... hmm, asi musíš. Ak bude vedľa vás sedieť nejaká nacancana, nalíčená, plus červený rúž. Tak aby tvoj muž nezačal skulit😂😂😂
Išla by som aj ja na rande. Sa na to teším, až detičky vyrastú trošku😉 dnes ti budem len závidieť. Ale tak v dobrom

vegetarian13
18. nov 2016

urcite by som si taketo spravanie nenechala, pretoze co robi je citove vydieranie a psychicke tyranie......on sam ma problem so sebou a dost velky.......mal by vyhladat odbornu pomoc, ak by uznal, ze ma problem, ak nie, to je horsie......lenze, co Ty? Ty chces obetovaat cely svoj zivot magorovi? prepac za vyrazy, ale toto je katastrofa........a treba si len verit, ak si sikovna, aj ked mas tri deti /mne sa lahko hovori, ja mam jedno/, vies si najst pracu.........tak sa chop sance a zamestnaj sa, to uz bude prvy krok k osamostatneniu........v pripade, ak sa to z jeho strany nezmeni..........teda je to na Tebe, co znesies, pretoze su zeny, ktory si na psychicke tyranie zial "zvyknu" a nedokazu urobit vo svojom zivote zmenu.....drzim palce, hlavne hlavu hore a bojuj 🙂

xeniii
18. nov 2016

@vegetarian13 my ženy niekedy sme akoby slepé alebo čo. Že nevidíme ako s nami ľudia zametajú, ako necháme po sebe šlapať. Je mi až na zaplakanie, keď takéto veci čítam a človeku sa nechcú otvoriť oči :(

mijo53
18. nov 2016

@moni244 pozri si uja googla, ten platí pre veriacich aj neveriacich

moni244
18. nov 2016

@mijo53 mne je jedno, co pise google, je to moja definicia toho slova a ja ju pouzivam tak, ako ja chcem

vegetarian13
18. nov 2016

@xeniii ano, je to velmi smutne a vacsinou taketo zeny nedostavaju ktovieaku podporu ☹

kotatko1232
18. nov 2016

vcera som tu zase citala jedna mamina pisala ze tusi ze jej polovicka sa stretava s jednou babou zevraj maju 2 deticky....ja nechapem koli comu to robi ten chlap....som vdacna ze mam tak super chlapa doma

0silvia0
18. nov 2016

@mijo53
@moni244
to vy dve ešte o význame svätuškára diskutujete? Ja som zasa našla v synonymickom slovníku prirovnanie svätuškára skôr k pokrytcovi:

svätuškár p.pokrytec

pokrytec človek, ktorý sa pretvaruje, robí sa lepším, než je v skutočnosti • zried. pretvárkar • expr. pretvárač • falošník (falošný človek) • pejor. farizej: politickí farizeji • pejor.: obojživelník (bezzásadový človek) • chameleón (človek, ktorý mení svoje názory podľa okolností) • pejor.: svätuškár • svätúch • pejor. zried. svätúšik (neúprimne nábožný al. naoko mravný človek) • pejor.: pobožnostkár • augur

p. ajfalošník

puklica13
18. nov 2016

@kvetulienka253 no by skusil skulit 😀

moni244
18. nov 2016

@0silvia0 co uz snou, ked nevie a nechce prijat iny nazor