icon

Kto rozbíja rodinu?

kristina462
13. dec 2015

Ahojte, veľmi mi záleží na mojej rodine, nechcela by som ju rozbiť (máme tri deti), ale s týmto si už poradiť neviem. Môj muž mi stále vyčíta, že nerešpektujem to, že je žiarlivý , že viem čo mu vadí a stále to robím. Že porušujem jeho pravidlá, prekračujem jeho hranice, za ktoré on už nemôže ísť. Tie pravidlá podotýkam stanovil on. Robí tak odkedy sa poznáme, týka sa to môjho obliekania. Podotýkam, že nie som vulgárna, nenosim žiadne veľké výstrihy , ani minisukne . Proste normálne veci, ktoré sa mi páčia, ktoré mi sedia. Stále mi hovorí, že na koľko vecí už prestal žiarliť, čím všetkým si už musel prejsť, že mne to stále nestačí. A ja som si tým nemusela prejsť? Vadilo mu napr. keď mi vykuklo ramienko na podprsenke , keď som si obliekla tričko bez rukávov, látka na tričku nemohla byť ani trošku priesvitná, keď mi vykukli nohavičky z riflí a podobne. Bolo toho dosť, proste zakaždým keď som sa tešila, že budem s ním, tak ma schladil, že som nevhodne oblečená . Takisto mu vadilo, že niekto napr, do mňa drgol na ulici alebo v autobuse, že som si to mala všimnúť. Pod košeľu alebo blúzku , mám nosiť tielko. Viem, že som si
to mala vtedy zvážiť, koho si beriem, ale vtedy u mňa vyhrala zalubenost a imponovalo mi, že je slušný a zodpovedný, že nepije a nefajči, že je inteligentný , pekný ,... Situácia sa vyhrotila tento rok. Boli u nás na návšteve susedia a s nimi 14 ročný syn, sedela som v kresle, že sa mi bolo vidieť pol zadku, už som videla, že pení, lebo ma šťuchol do nohy, aby som si tie rifle hneď potiahla hore. Proste sfucaný mesiac. Keď začali prázdniny , bola som s deťmi pri bazeniku za bytovkou (bývame v malej bytovke , s uzavretým dvorom), bolo horúco, tak som si dala dole tielko, bola som v plavkách a kratasoch . Tak nadával, že či som na kúpalisku, že to je iné, lebo ma všetci ocumuju z okien. Že na verejnom kúpalisku je to iné, tam sú všetci v plavkách. Keď sme na kupku , tam mi zase plavky nesedia, že sú strihané do sikma , že sa mi odtahuju od tela a vidieť až do žalúdka, išiel mi to aj fotiť, to ma strašne urazilo . Že budem vidieť, ako bude on chodiť oblečený , aby som vedela, čo to je ziarlit . Že sa strašne radikalizujem , že som sa zmenila. Jasne som mu povedala, že aby sa už takto ku mne nespraval , že vzťah je o niečom inom. Že ak sa nezmenim , tak rozbijem rodinu a on bol ku mne dobrý, že len toto odo mňa žiada, aby som si ruku vystrihy dávala, keď sa sklanam , aby mi zadok nevykukol , .... Napísal mi, že mám 10 minút na rozmyslenie , lebo mi začne robiť zle. Poslala som sms jeho mame , že sa mi vyhráža, zastala sa ho. Dokonca sa urazila , ako si to dovoľujem jej písať, že ona svojho syna vychovala super. K našim chodil celé leto, že mi majú dohovoriť, aby som ho pochopila, naši už toho majú dosť, vedia aký je ziarlivý, tak mu povedali, že nech sa rozideme . To urazilo jeho. Na Vianoce sa vždy striedame u jeho mamy a u našich. Tento rok povedal, že on ma tam len odvezie, ale k našim nepôjde, lebo mu ublížili. Celé leto tam chodil, že veď on vôbec nemá veľké nároky, už sme boli všetci z neho hotoví. Prosím Vás, poraďte mi, lebo k terapeutovi nechce ísť, mám si zvyknúť , že on je taký, a že budem ľutovať, akého dobrého muža som mala. A ako to mám zariadiť na Vianoce, ja som bola naposledy u jeho mamy , nechcem aby boli naši sami , ale nechcem im ani pokaziť Štedrý večer. Nechcem si raz vyčítať, že moje deti vyrastaju v neúplnej rodine. Po prázdninách som sa vrátila, ale nič sa nezlepšilo. Stále mi vyčíta, že kedy už pôjdem do práce. On zarobí dobre. Zase nechcem ostať teraz 5 rokov doma, ale jednak neviem či to má význam si hľadať prácu tu , či mám právo zmeniť deťom prostredie, a jednak sa ešte necítim na to, že by som pri troch deťoch hneď zvládla nástup do práce.

jeannna
13. dec 2015

V tomto prispevku nejde o esteticke hladisko .... ale o zakomplexovaneho psychopata ...
To je uz na kazdej zene, ci je dostatocne sebakriticka pri vybere oblecenia.

argyro
13. dec 2015

bedrove nohavice dávno vyšli z mody, tento rok sa nosia nohavice a sukne s vysokym pasom - to len infoška pre všetky ktorym "utekaju" nohavičky von z nohavic, ono je to naozaj nechutne. k teme uz bolo povedane vsetko, precitaj si nieco o technikach, ktore pouziva manipulator a najdes v nich svojho muza.

sorciera24
13. dec 2015

@nakatka nie kazdy vyzera tak, ako popisujes 😀 som sa dobre zasmiala, ale ja nosim veci aj 15 rokov....pretoze mam v 32rokoch psotavu taku ako v 20....(mam 2 det...jaj vlastne nie.....bohuzial som po 2.porode prilis (nechcene) schudla....cize mam vlastne o 5 kil menej ako v 20r. (rozumej pod 50)....nosim tricka na ramienka, dzinsove minisukne i priliehave saty a to som ucitelka a teda aj do prace 😉 a planujem to nsoit a vyzerat takto aj o 10rokov.....za to, ze niekto radsej anberie a ako pises mu previsa...je jeho problem..... ak chce tak yvzerat, logicky, asi by som si tu mini byt tebou nedala...ale nie vsetky tak vyzeraju......a hlavne mozu nosit, co chcu!....kriste, chvalabohu, ze mam normalneho muza, kt. nielenze neziarli, ale je rad, ze vyzeram dobre.....este, aby mi niekto nakazoval co mam nosit (halvne, ak su to normalne veci.....).....asi by som nemohla ist ani k vode v plavkach s tymito postojmi..... 😝

puklica13
13. dec 2015

@nakatka nie kazda 40tka po 3detoch vyzera ako rozkysnuta knedla (bez urazky) ... ja mam tri deti aj po 40 a uprimne vyzeram lepsie ako mnohe 20tky...😊

mawka
13. dec 2015

@puklica13 no, vsimam si okolo seba, ze zeny 35+ a 40-tnicky vyzeraju fakt lepsie ako 20 rocne. alebo ako ked mali 20 🙂 to je proste fakt. tak naco sa pred svetom skryvat? ako povedal znamy, zena, ktora sa o seba stara a vie sa zladit oblecenim, takej vek pristane.

charlie1980
13. dec 2015

Fiha, to aby som vyhadzala vsetky bedrove nohavice, lebo sa nenosia 😄 Nevadi, ze uz mam aj tak dlhe nohy ako bocian, budem nosit take tie s vyvysenym pasom, ktore inak pre mna uz minuly rok vysli z mody 😂, kedze cerpam z inych zdrojov, ako kym sa to dotrepe na SVK. Hlavne ze budem "in"

mawka
13. dec 2015

@charlie1980 aj slimky su uz out, len u nas je to teraz este stale novinka, tak sa nosia 😀 uplne ine trendy uz bezia..

alaguema
13. dec 2015

@charlie1980 bedrové nohavice sú úplne v poriadku, ale je totálne nevkusné, keď z nich trčí riť, alebo spodné prádlo. To nie je o puritánstve, ale o estetike. Ja nemám vôbec nič ani proti výstrihom, alebo plavkám na záhrade, chodím na nuda pláže a mám v šatníku aj kratšie sukne, alebo šaty s výstrihom, bedrové nohavice sa už nenosia 😉 To je všetko ok, ale ja mám problém s nevkusom. Nehovoriac o tom, že pre matku troch detí sa jednoducho nehodí, aby jej, podľa vlastných slov, trčalo pol zadku z nohavíc.

charlie1980
13. dec 2015

@mawka No ja ich nosim rada, Ale to hlavne preto, aby to na mne nevyzeralo ako na vesiaku 😂 A najradsej bedrove slim a najsamradsej bez nohaviciek, aby nahodou nevykukli 😜 Inak periem po 1.pouziti 😜

mawka
13. dec 2015

@alaguema s malym tomu hovorime Trci ti pokladnicka 😀 😀 isteze nevkus je cista katastrofa. celkovo to je aj nepohodlne, takze doteraz nechapem ako to tako mozu nosit este aj s radostou. tanga zarezane v slanine a pokladnicka takmer cela vonku. neviem, proste nie..

mawka
13. dec 2015

@charlie1980 nosenie nohaviciek ma opodstatnenie. nenosim ich iba v urcitych situaciach. nenosit nohavicky je nehygienicke zas podla mna. ako sa vravi Odtál potál 😀 😀

charlie1980
13. dec 2015

@mawka To by mi jej muz urcite aj hlavu odtrhol 😜

andrea400
13. dec 2015

Neviem preco tu riesite módu a kto co nosi. Je to jednoduche ide tu o ziarlivca ktory sa nevie zmestit do koze a potreboval by odbornú pomoc lebo zo uz nachádza daleko. Sorry ale taketo veci sa so svoj rok neriešia lebo ta nikdy nebude na tvojej strane stale bude mat synacik pravdu tak ti uz byva. Tvoj manzel je proste chorý a ti uz nepomôže nic iba rozchod lebo zakomplexovany clovek ti znici zivot tak sa nad sebou zamyslí.

puklica13
13. dec 2015

Trciace tanga z rifli proklate nizko este ked z nich trci vysacka...je pre mna znamka nevkusu...ale nic to nema spolocne s vekom a poctom deti...

A tiez si myslim ze aj keby zakladatelka chodila zahslena ako moslimka v abaji jej muz by si proste nejaku zamienku nasiel...lebo je chorobny ziarlivec...

miadi
13. dec 2015

@kristina462 ked ti povedal že ak nebude po jeho nebude ta mat rad 😕tak to už ta ràd nemà.. Taketo citive vydieranie na urovni 4ročneho dietata.Fakt by ti najviac pomohlo mat pracu nie Len koli financiam ale aj na podporu tvojho sebavedomia a sebaucty.Možno si len mysliš ze zaraba dobre ale unho to len podporuje pocit vlastnictva ze on plati vsetko na teba a 3deti tak by si "mala posluchat"ale aj sam chce aby si isla robit.Asi ti to vyhovuje takto no zabudas ze by ti prospelo chodit medzi ludi byt viac mimo domu lebo tam màš ponorku vecne len on a jeho pravidla.Rozist sa snim bojiš lebo mate 3deti a rodicov mas daleko k nim asi ist žit nechces?zas ostavat snim len koli ekonomickej zabezpecenosti je pohodlne a slabošske.ak v tebe este neudusil lasku mozno vam pomoze manzelska poradna.On potrebuje aj od nezainteresovanej osoby zrkadlo nech si uvedomi že jeho chovanie nje je v poriadku a možno by si bola štastnejšia s nejakym čo fajči a obcas si da pivo no respektoval by ta a nebuzeroval za maličkosti.

ena70
13. dec 2015

ja stále hovorím že ten druhý si k Tebe toľko dovolí, koľko mu Ty sama dovolíš.... 😉

maxilou
13. dec 2015

tak toto sa tu na co zvrtlo? myslim, ze vela dam tu nepochopilo tu myslienku, ktora je schovana za obalom tejto situacie. Kazdy clovek je SLOBODNY a rozhoduje SAM ZA SEBA. takze je na nom, co si oblecie a v com sa dobre citi. Niektore tu reagujete ako totalne husy, ktore sa vobec nepozeraju na koren problemu a komentuju uplne nepodstatne veci.
Je uplne ine, ked sa nam nepaci partnerov/partnerkin styl obliekania... Sme ludia, hodnotime. Ale da sa to povedat aj normalne, stylom: myslim, ze toto ti nepristane, v tomto vyzeras krajsie, takato bluzka podla mojho nazoru vhodna nie je. A v tomto je ten zakladny rozdiel. Tento chlap robi sceny a huci. Normalne spravanie to urcite nie je.
A niekedy zeny aj po troch detoch maju postavicku ako lusk a radi sa pritazlivo obliekaju. Nevidim na tom nic zle. Len samozrejme sa najdu zavistlive ochechule, ktore ju ihned nazyvaj k****. Zobudte sa!

jeannna
13. dec 2015

@maxilou Klud, nikto tu neutoci, az na dva prispevky z minuleho storocia .... zakladatelka ma momentalne asi ine povinnosti, tak sme si dovolili odlahcit temu a bedrace padli vhod, aspon viem, ze sa uz nenosia, za cim mne osobne vobec nie je luto 🙂

miadi
13. dec 2015

@jeannna nosia sa 😂teda na Sk som nebola 3roky ale v Kanade a USA 90% jeans su bedrove nenosia sa čierne leginy uz roky😉nosia sa hastrkateeee

jeannna
13. dec 2015

@miadi Jáááj leginy, na tie treba 100% postavičku. Mala som pozicanu knihu o Francuzkach, ich style obliekania a francuzska dama by si leginy nedala ani keby isla smeti vysypat. Neviem ako v Kanade, ale take tie bezne Americanky vraj modu nejak extra neriesia.

miadi
13. dec 2015

@jeannna mozno na slovensku inde netreba 100% postavicku na nic 😀 no jasne v celej severnej amerike modu nejak extra neriesia..ono vsetko pekne je dost drahe a vela ludi vyzera ze sa vykotulali z postele alebo z gauca v teplakoch a leginy praveze oblubuju sinejsie tela lebo sa do nich lahsie vpracu ako do neelastickeho materialu..

mawka
13. dec 2015

@ena70 laska moja, vitaj 😀

ena70
13. dec 2015

@mawka ďakujem drahaaa.... šak nestíham ani makový prd 🙂

mawka
13. dec 2015

@ena70 vsimla som si 😀 tak pis. lebo som hovadsky zvedava. sak ty vies ze na co 😀

alaguema
13. dec 2015

@maxilou "Kazdy clovek je SLOBODNY a rozhoduje SAM ZA SEBA"...každý, okrem zakladateľky, ktorá si vzala žiarlivého hňupa.
Inak tu len odzneli názory na rôzne kúsky dámskeho oblečenia. Nikto nevyslal komando, ktoré by zakladateľku násilím prinútilo všetky inkriminované záležitosti ihneď spáliť 😀
Tákže...hlboký nádych, výdych a takto aspoň 10x 😎

jeannna
13. dec 2015

Toto ale nebude len take klasicke manipulatorstvo. Ja si myslim, ze jej muz netrepe, ked jej rozprava take veci, ako citujem: "prekrocila si hranice, za ktore uz nemozem ist, dlho som predychaval iste oblecenie, ktore si nosila, ublizila si mi ty, tvoja rodina, uz ta nemam rad ... " Ja si myslim, ze toto on realne preziva a preto je pripad pre dlhodobu terapiu. Je v nom nieco narusene na hlbokej urovni, nejake stare krivdy, na ktore si uz mozno ani on napamata. Ty vole, fakt neviem, co je najhorsia varianta, ci alkoholik, ci notoricky k****vnik, ci puntickar, ci ziarlivec, ci mamickar, alebo lenivec ...

mamutka
13. dec 2015

ved to ani nie je chlap, ked ma nejaky problem s tebou a chodi o tom cele leto tvojim rodicom rozpravat.
Liecit sa nechce, a na liecbu to teda je, takze je jasne, ze to bude len horsie. Ved takto sa neda zit.
ukladaj si spravy co ti pise. ak sa bavite aj mailom, ak on je v praci a ty doma, vsetko ukladaj. ak sa budete rozvadzat, paradne sa ti to zide.

a ked tu riesite co je vseobecne nevkusne a pod, tak ja som citliva na dve veci - pri bazene tych dam co je v plavkach a z nich stitok vytrca, biely, mokry, vycapeny na chrbte, ci nad zadkom a dojem z krasnych plaviek je v prdeli...
no a vysoke topanky a ked cica kraca, otrca zospodu biely stitok, hadam aj cenu tam este ma napisanu. Mam nutkanie dotycnu zakazdym dobehnut a povedat jej, nech to da prec 😀
neviem preco, mne toto strasne udiera do oci. ja viem, mat moje starosti 😀

malabiba
13. dec 2015

@kristina462 aj žiarlivosť je diagnóza a dá sa liečiť

taty
13. dec 2015

@malabiba bohuzial nie vzdy sa to da liecit ,keby to tak bolo bol by ten svet krajsi .

No a keby mne chlap povedal ze ma uz lubit nebude tak mu poviem vsak nevadi nebudes ty bude iny. Ako vydierat viem aj ja ked ma niekto zatlaci do kuta,ak sa nevie chlap spravat tak preco mu neukazat ze som partner vo vsetkom? Lebo ak si on mna nevazi ,alebo ma uraza preco to mam ja trpiet? Fakt dievca zajdi si k psychologicke a preberte to pekne postupne ,lebo rady na internete si sice precitas ale to nestaci. Drzim palce

katarinamarkova
13. dec 2015

@kristina462 .....keby mi moj manzel okato vycital, ze ako provokativne idem oblecena, ked mi vyskoci nechtiac ramienko podprsenky, alebo cez inak slusne vkusne tricko jemnulinko presvita jej farba......tak sa na neho usmejem, podprsenku vyzleciem, podam mu ju, a idem von bez nej 🙂
- asi preto sa na mna ziadny ziarlivec nikdy na dlhsie ako par hodin nenalepil
ps: aj keby si chodila v ciernych gatiach, ciernom rolaku, so salom a satkou na hlave, tak by si ako dovod na ziarlivost nasiel napr. to, ze pod tym mas cervene gatky, resp. si sa dnes lepsie ucesala ci namalovala.
ps2: za toto si mozte obaja, vinu nesie on, ako aj ty, on je chorobny ziarlivec, ty ho v tom podporujes - nie tym ako sa obliekas - ale prave tym, ze si nechas rozkazovat ako sa mas obliekat!
ps3: je uz len na tebe a na nom ako dlho vas toto bude bavit.