icon

Kto rozbíja rodinu?

kristina462
13. dec 2015

Ahojte, veľmi mi záleží na mojej rodine, nechcela by som ju rozbiť (máme tri deti), ale s týmto si už poradiť neviem. Môj muž mi stále vyčíta, že nerešpektujem to, že je žiarlivý , že viem čo mu vadí a stále to robím. Že porušujem jeho pravidlá, prekračujem jeho hranice, za ktoré on už nemôže ísť. Tie pravidlá podotýkam stanovil on. Robí tak odkedy sa poznáme, týka sa to môjho obliekania. Podotýkam, že nie som vulgárna, nenosim žiadne veľké výstrihy , ani minisukne . Proste normálne veci, ktoré sa mi páčia, ktoré mi sedia. Stále mi hovorí, že na koľko vecí už prestal žiarliť, čím všetkým si už musel prejsť, že mne to stále nestačí. A ja som si tým nemusela prejsť? Vadilo mu napr. keď mi vykuklo ramienko na podprsenke , keď som si obliekla tričko bez rukávov, látka na tričku nemohla byť ani trošku priesvitná, keď mi vykukli nohavičky z riflí a podobne. Bolo toho dosť, proste zakaždým keď som sa tešila, že budem s ním, tak ma schladil, že som nevhodne oblečená . Takisto mu vadilo, že niekto napr, do mňa drgol na ulici alebo v autobuse, že som si to mala všimnúť. Pod košeľu alebo blúzku , mám nosiť tielko. Viem, že som si
to mala vtedy zvážiť, koho si beriem, ale vtedy u mňa vyhrala zalubenost a imponovalo mi, že je slušný a zodpovedný, že nepije a nefajči, že je inteligentný , pekný ,... Situácia sa vyhrotila tento rok. Boli u nás na návšteve susedia a s nimi 14 ročný syn, sedela som v kresle, že sa mi bolo vidieť pol zadku, už som videla, že pení, lebo ma šťuchol do nohy, aby som si tie rifle hneď potiahla hore. Proste sfucaný mesiac. Keď začali prázdniny , bola som s deťmi pri bazeniku za bytovkou (bývame v malej bytovke , s uzavretým dvorom), bolo horúco, tak som si dala dole tielko, bola som v plavkách a kratasoch . Tak nadával, že či som na kúpalisku, že to je iné, lebo ma všetci ocumuju z okien. Že na verejnom kúpalisku je to iné, tam sú všetci v plavkách. Keď sme na kupku , tam mi zase plavky nesedia, že sú strihané do sikma , že sa mi odtahuju od tela a vidieť až do žalúdka, išiel mi to aj fotiť, to ma strašne urazilo . Že budem vidieť, ako bude on chodiť oblečený , aby som vedela, čo to je ziarlit . Že sa strašne radikalizujem , že som sa zmenila. Jasne som mu povedala, že aby sa už takto ku mne nespraval , že vzťah je o niečom inom. Že ak sa nezmenim , tak rozbijem rodinu a on bol ku mne dobrý, že len toto odo mňa žiada, aby som si ruku vystrihy dávala, keď sa sklanam , aby mi zadok nevykukol , .... Napísal mi, že mám 10 minút na rozmyslenie , lebo mi začne robiť zle. Poslala som sms jeho mame , že sa mi vyhráža, zastala sa ho. Dokonca sa urazila , ako si to dovoľujem jej písať, že ona svojho syna vychovala super. K našim chodil celé leto, že mi majú dohovoriť, aby som ho pochopila, naši už toho majú dosť, vedia aký je ziarlivý, tak mu povedali, že nech sa rozideme . To urazilo jeho. Na Vianoce sa vždy striedame u jeho mamy a u našich. Tento rok povedal, že on ma tam len odvezie, ale k našim nepôjde, lebo mu ublížili. Celé leto tam chodil, že veď on vôbec nemá veľké nároky, už sme boli všetci z neho hotoví. Prosím Vás, poraďte mi, lebo k terapeutovi nechce ísť, mám si zvyknúť , že on je taký, a že budem ľutovať, akého dobrého muža som mala. A ako to mám zariadiť na Vianoce, ja som bola naposledy u jeho mamy , nechcem aby boli naši sami , ale nechcem im ani pokaziť Štedrý večer. Nechcem si raz vyčítať, že moje deti vyrastaju v neúplnej rodine. Po prázdninách som sa vrátila, ale nič sa nezlepšilo. Stále mi vyčíta, že kedy už pôjdem do práce. On zarobí dobre. Zase nechcem ostať teraz 5 rokov doma, ale jednak neviem či to má význam si hľadať prácu tu , či mám právo zmeniť deťom prostredie, a jednak sa ešte necítim na to, že by som pri troch deťoch hneď zvládla nástup do práce.

jabadaba
14. dec 2015

@sono2 musim Ti oponovat. Zena z vyrovnanych pomerov je vedena k sebavedomiu. Ja skor verim na akceptaciu a kopirovanie nedobrych vzorcov spravania odkukanych z domu. Jedine v pripade skutocne silnej individuality verim v to, ze dojde k pouceniu a zamernemu vyhybaniu sa zlym modelom, zazitym v rodine. Su iste aj take. 😉

jabadaba
14. dec 2015

@denae tak nejak to bude...

jabadaba
14. dec 2015

@sorciera24 jo, tu je pozitivna jedina vec, ze zakladatelka si je vedoma niecoho nezdraveho. Skoda, ze tak neskoro jej docvaklo...ale aspon teraz ako nikdy.

sono2
14. dec 2015

@jabadaba tak jasne 50na 50 ja tu bližšie písať nejdem nič, ale celkom súdim podľa seba. Sama sa čudujem, že som tam, kde som ale asi u mna to je čisto povaha. Ja z naših rodinných pomerov z otcovej strany som už mala byť dávno šedá myška čo si nevie povedať, či názor, skákať ako ľudia pískaju a minimálne mať dve psychiatrické diagnózy a to nejakú poruchu sebavedomia s nejakou histériou, čo som ja vsetko zazila. A to som vyložene vodcovský typ s názorom v každej situácii, rozvážna a empaticka. Jasné, určite som nejako poznačená, ale keď porovnám ľudí, pri ktorých človek nechápe z čoho sa vlastne zosypali, lebo rodina kompletná, pekné Vsťahy ako keď porovnám, často nechapem.

alaguema
14. dec 2015

@jabadaba to nie je o vštepovaní. Je to o tom, ako dievča vníma svoju mamu, alebo svoj ženský vzor. Slovne sebavedomie nevštepíš systémom - musíš byť sebavedomá. To je len holá informácia. Podvedomie pracuje s obrazmi a pocitmi. Je to presne o tých vzoroch, o matke, o tom, ako otec svoju dcéru prijíma.
@sono2 v dospelosti sa s tým dá v pohode pracovať, ale je to proste práca navyše, ak sa niečo v detstve zmrví. Prípadne máš silnú povahu danú. Na tieto situácie neexistuje nejaký fixný vzorec. Aj ľudia z úplne deštruktívnych podmienok vyrástli vo významné osobnosti. Či už vďaka sebadisciplíne, alebo dostali do vienka odolnú povahu. To prvé si zaslúži veľký obdiv.

mawka
14. dec 2015

som nesmierne stastna, v akej rodine som vyrastala. ze mama nebola majetkom a otec nebol podpapucnikom. ze sme mali moznost si povedat nazor a rozdiskutovat si akykolvek problem. a som stastna, ze v takomto duchu vychovavam deti. vytrhala by som si vlasy, ak by sa moje deti nechali od niekoho zadupavat alebo keby ich niekto ovladal. bolo by to moje zlyhanie, predovsetkym.
hned ked sa vratim z prace domov, poviem nasim aki su fantasticki rodicia a ludia.

marina24
14. dec 2015

nie,ako nepochopili ste ..ja len vravím,že je to nechutné,ked trčí zadok z riflí a vyčnieva niečo čo nemá proste,ale zase je choré,to čo robí jej partner,ale zase asi ju len na to upozornuje,alebo čo,neviem...

maminuska
14. dec 2015

Silnú a sebavedomú ženu "utiahne " len silný, vyrovnaný sebavedomí muž. Všetci manipulátori a žiarlivci si podvedome hľadajú partnerku schopnú manipulácie, poddajnú ,milú a oboznámenú so svojou rolou vopred. Po čase si aj samotná žena uvedomuje že niečo nie je v poriadku a tu sú len dve možnosti , najde silu sa vzoprieť alebo jednoducho to bude trpieť , iná cesta podľa mňa neexistuje.
Kombinácia silná žena, slabí muž je vopred odsúdená na zánik. 🙂 . Opačne je to možné.

jabadaba
14. dec 2015

@mawka som z podobnej rodiny, presne - rodina vyvazena co sa vztahov tyka, panovala u nas ta prava demokracia, aj deti si vyjadrili svoj nazor, diskutovalo sa. A hlavne, preventivne sa poucovalo na modelovych situaciach co mi dalo vopred istu davku ostrazitosti voci anomaliam v spravani sa inych.

jabadaba
14. dec 2015

@marina24 ano, to mas pradu marina, tiez sa mi nepaci dnesna moda kedy trci doslova konecnik...je to negustiozne, co si budeme hovorit. No tema je ovela vaznejsia nez nevhodne gate...to je na inu temu, dalo by sa pokecat. 😉

jabadaba
14. dec 2015

@sono2 hm, ono vela zavisi od jednotlivca, od jeho odolnosti, ktoru ma asi velakrat aj vrodenu...preto ano, aj zo zdanlivo harmonickych rodin sa ludia mozu zosypat...Ty si asi z tych odolnejsich a naucila si sa to negativne obratit vo svoj prospech, nezrutila si sa a fungujes dalej...co je dobre. 😉

papricka33
14. dec 2015

@jabadaba ako vies, ze nie je psychicky fit? Kto vie, ako to je v skutocnosti? Z toho, co napisala zakladatelka ste tu uz urobili diagnozu, ale niekedy sa bez vetra ani listok nepohne 😉 Aj take pripady poznam. A co sa tyka tej zavisti, mnohe ste to tu prekrutili. Myslela som to tak, ze su vztahy, kde sa zena aj o seba stara, aj sa vie obliect, a muz ju ma v pazi, alebo si najde inu. A najlepsie nejaku haraburdu. Taka by mozno o kusok pozornosti naozaj stala.... Vysvetlila som to zrozumitelne? 🙂

bohuslava8
14. dec 2015

@jabadaba
ja píšem na základe skúsenosti jednej kamarátky čo sa snažila sa zbaviť muža a chcela aby jej prisudili deti, bol na nu zlý jak čert, alebo nemala prácu lebo sa starala v kuse o 4 deti a tak sa naťahujú o deti o majetok o všetko už niekoľko rokov, on ju označil ako priživničku, čo si nechce násjť prácu a vyhovára sa na deti, lebo on robil z domu, a preto sa pýtam ako bude táto pani xy živiť svoje deti, budú sa pásť? Alebo z náhradného výživného 20 eur/dieťa mesačne? Lebo mužíček sa tejto pani tiež môže postarať o zábavu, a začnú si písať s právnikmi a ona bude bez prachov. Pýtam sa, prečo pani popri troch deťoch nerobila z domu? Ja robím ona by to zvládla tiež a podľa mňa je príživníčka, myslím si, že to vadí jej mužovi, že živí decká, veľactenú pani matku, čo nevie ani obliecť za jeho prachy

martina27777
14. dec 2015
Používateľ martina27777 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od martina27777.

nic na tomto svete nie je komplikovanejsie ako vztahy

jolly84
14. dec 2015

@kristina462 bez rady, resp jednu mám........rozvod, aj ty máš právo normálne žiť....kľudne takto uzasne vychovaneho nechaj samého.......je to obyčajne hovado, ktorý ťa psychicky depta.,,,,,..

jeannna
14. dec 2015

@bohuslava8 Ze si to nemyslela vazne ??? Stara sa o tri spolocne deti a je prizivnicka??? Kolko zien ma taku kvalifikaciu a moznosti, ze mozu pracovat z domu? Poviem ti jedno .... tento si ju dobre poistil, spravil jej tri deti, aby od neho bola riadna zavisla a nemala moznost sa postavit na vlastne nohy a ked zacala prejavovat svoj nazor a uz nepasuje do jeho predstavy o dobrej manzelke, tak jej uz vyhaduje na oci, nech ide aj ona pracovat. Samozrejme, ze jej chybaju pracovne skusenosti a ma pochybnosti, ci to dokaze. Ak chce zacat zit normalny zivot, bude sa musiet vzchopit. Mozem sa mylit ... precitali sme si nazor len jednej strany, ale ak je pravda, co pisala, tak je to jednoznacne psychopat.

mammamiamiama
14. dec 2015

@bohuslava8 ooooooo, pani dokonala sa ozvala. Ze ty mas recept na vsetko 😉 Co tak sa radsej venovat vychove deti? Ci v ramci samostatnosti a pocitu, ze sa neprizivujes, si na ne zabudla? 😀 😀 😀 Rychlo klikaj, mas tam dalsi mail 😝

maminuska
14. dec 2015

@bohuslava8 popravde ti odpoviem to čo robíš z domu asi za veľa nestojí , ak to robíš zároveň popri deťoch ktoré ťa otravujú, alebo ak to robíš počas ich spánku tak zas zarobíš pár EUR. Ano , každé euro dobré ale ako pre koho že ?Niekto na to nie je jednoducho odkázaný , ani ja nie . Ak si na to odkázaná , no tak rob , ale nenazívaj druhé maminy príživníčkami .
A aby si tu nevykrikovala že neviem o čom hovorím , robím popri deťoch aj ja , teda robila som do jedného roka, potom išli do jaslí ( takto som odchovala 3 deti ), takže presne viem ako to chodí . Pokiaľ sú deti doma , ideš na záchovný režim 🙂 , žiadna exluzivita , žiadna kariera, niekedy to za to ani nestojí . 🙂.

majkapatko
14. dec 2015

@bohuslava8 že prizivnicka.... Inak si v poriadku, že?

alaguema
14. dec 2015

@papricka33 teda neviem ako ty, ale ja za pozornosť považujem niečo iné, než buzeráciu za oblečenie a vydieranie. Žiarlivosť NIE JE prejav lásky. Nemá s láskou vôbec nič spoločné. Je to nedostatok sebavedomia, v tomto prípade možno aj paranoja. Milujúci muž svoju pozornosť prejavuje celkom inak. Tú jeho "trošku pozornosti" by som nechcela, ani keby mi s ňou dával aj milión ako bonus.

papricka33
14. dec 2015

@alaguema a ja som povedala, ze to ma nieco spolocne s laskou? Ja len hovorim, ze to tu nafukujete, a baba asi nie je az tak terorizovana, ked ma odvahu ist zalovat rodicom, svokre, MK, UVKSČ a komukolvek, kto jej potvrdi, ze jej muz je zly a ona dobra. A to vedia len oni dvaja, ako to naozaj je 😉

alaguema
14. dec 2015

@papricka33 citujem ťa: "Ono ziarlivost, je vlastne prejav, ze mu na tebe zalezi a vsima si ta. Cize ty vlastne nechces, aby si ta vsimal, aby vnimal, co mas na sebe.... Vela zien, ti mozno trochu zavidi "
Nemáš pravdu, si od nej veľmi, veľmi ďaleko. Žiarlivosť nie je prejav toho, že mu záleží a všíma si ju len preto, lebo ju chce mať pod kontrolou. Ja nikde nepíšem o tom, kto je dobrý a kto zlý...Iba konštatujem, že to čo on robí, nie je prejav ani lásky, ani záujmu, ani pozornosti, ani všímavosti. Je to iba príznak toho, že on ako osobnosť nie je celkom v poriadku a s jeho vzťahom k nej, to nemá vôbec nič spoločné. Ono je v tomto smere len hromozvod jeho komplexov. Netvrdím, že ju nemá rád. Možno áno, možno ani nie, to vie len ona a on. Ale konkrétne tieto prejavy s jeho citmi nesúvisia.

irusa
14. dec 2015

a to ti dovolil ísť rodiť do nemocnice ???? či sa sám toho ujal.....podľa mňa je vhodným pacientom pre cvokára...........

siska53
14. dec 2015

@bohuslava8 ta pani,co si ju oznacila za kamaratku uz asi kamaratka nie je,vsak?

bohuslava8
14. dec 2015

je, našla si už aj prácu, doučovanie a bojuje o deti, jej problém je, že má právnika ex offo, a ten jej drahý plateného a tak to potom v reáli aj vyzerá to je slovensko
@siska53

bohuslava8
14. dec 2015

baby nech to v tejto diskusii vypadá akokolvek tvrdo, dúfam,že si zadávateľka uvedomí, že človek s ktorým má deti a ktorý ju už "nebude mať rád" sa s ňou nehrá. Na deti môže zabudnúť, lebo ked ju nebude mať rád robí to len pre deti. TEN CHLAP SA S ŇOU NEHRÁ. Deti sú jeho a majú ju radi, je ich matka a na to, že by si mala zobrať môže zabudnúť. Ale môže tu bývať kým deti nezistia, že už ju nebudú mať rady... .
Ja byť na jej mieste odídem do krízového centra s deťmi

macamac
14. dec 2015

@jabadaba
11.14 príspevok
Placeeeeem😂😂😂😂😂

jabadaba
14. dec 2015

@papricka33 a komu sa ma sakra zalovat? Ty mas velmi prazvlastne nazory.... Je dobre, ze jej rodicia o vycinani jej muza vedia. Tiez je v poriadku, ze to vie aj jeho matka. Alebo ma zakladatelka tutlat co jej muz doraba?

jolly84
14. dec 2015

@jeannna nesúhlasím s názorom, že spravil jej 3 deti. Snáď vie, ako sa chranit.....s takým ziarlivcom....choré.....

jabadaba
14. dec 2015

@macamac 😀 ja by som si to vychutnala... to chce ale inu letoru. Trebars tu moju. 😀