icon

Kúpa auta spôsobila rodinnú drámu

14. sep 2025

Ahojte, baby
Chcem sa s vami podeliť o takú rodinnú drámu. Kúpila som si auto za 5000 € naozaj som si naň sama zarobila, nikto mi na to neprispel. Mama sa ale na mňa nahnevala a stále mi vykrikuje, že čo sme akože bohatí, že kto si to môže dovoliť… Ja som jej skúšala vysvetliť, že som nechcela kúpiť lacné auto, ktoré sa pokazí za pol roka a budem musieť hneď kupovať ďalšie. Radšej som investovala do niečoho spoľahlivejšieho. Mrzí ma, že sa kvôli tomu doma pohnevali vzťahy.
Mali ste niektorá podobnú skúsenosť, že vás rodina takto skritizovala za vlastné rozhodnutie?

Strana
z4
lilyianka
14. sep 2025

@anonym_autor mame by som vysvetlila, že auto za 5000 teda nie je drahá investícia.
Ak si si naň našetrila, ani nerieš. Predsa servis,tankovanie atď si taktiež budeš hradiť zo svojho vrecka.

anonym_94da9c
14. sep 2025

Auto za 5000€ nie je až tak drahé práveže.

mamina7070
14. sep 2025

povedz mame ze auto za 5000€ vobec nie je drahe a ze nebudes s nou ontej teme diskutovat

alex49
14. sep 2025

Kúpila si si svoje auto za svoje peniaze. Mama sa do toho nemá čo starať. 5000 eur nie je veľa za spoľahlivé auto.

anonym_e9137d
14. sep 2025

@anonym_autor vysvetli mame, že auto za 5000€ je lacné. Alebo jej len povedz že ti nieje jej vec, tvoje peniaze tvoje rozhodnutia. Nikomu sa nemusíš spovedať.

madeincssr
14. sep 2025

@anonym_autor burka v pohari vody, ktora po chvili prehrmi. Ak si kupila rozumne auto za 5k (kompaktne jednoduche benzinove masovej spolahlivej znacky/modelu), tak to bola rozumna volba. Jazdi, to ta robi samostatnejsou, nezavislejsou a moze to byt vyhodou aj pre tvojich blizkych.

magdalienka11
14. sep 2025

@anonym_autor mame ukáž real inzeráty koľko autá stoja, cena za ktorú si kúpila nie je vôbec veľká. Mama žije v ktorom storočí? Drž sa

tetapetra
14. sep 2025

@anonym_autor hlave povedz mame,že nech tie eurá nepreratava na Sk🤦🏻‍♀️. A ako píšu baby, naozaj nie je drahé. Počas covidu sa ľudia zbláznili a ceny áut sa vyšvihli neskutočne vysoko. Množstvo áut áno takí hodnotu nemá

minenkaa
14. sep 2025

@anonym_autor a ja že sa háda celá rodina a to len mama nadáva,to nie je dráma
Mame povedz že obyčajná Vespa stojí viac

anonym_798898
14. sep 2025

Ja skor predpokladam, ze jej mame vadi celkovo, to ze si kupila auto a bolo by jedno za kolko. Podobne reagovali moji rodicia na to, ked si sestra kupila (ktora este byvala doma) vlastne auto. Naco, preco a ved mozes jazdit nasim.. lenze tam islo o to, ze ju mali stale pod kontrolou a ked si kupila vlastne auto, mala viac slobody a to rodicom vobec nevyhovovalo.

gab1sol
14. sep 2025

@anonym_autor 5000e za auto zasa nie je žiadne terno. Avšak, keď mama rieši kúpu tvojho auta za tvoje peniaze, mne sa naskytá pár otázok - koľko máš rokov a ako máš poriešené bývanie?

marsmykkok
14. sep 2025

Mama asi žije v dobe kedy nové auto stálo 8 až 10 tisíc. Teraz nové autá najlacnejšie stoja 20 až 25 tisíc a ak si kúpila schopné auto za pätinu ceny nového je to dobrá kúpa určite.

beata_k
14. sep 2025

@anonym_autor Mozno ti tym chcela povedat, ze tych 5000€ si radsej mohla dat do bytu a odstahovat sa 🤷

jago3690
14. sep 2025

Aké si si kúpila? Pochvál sa aspoň nám a bud na seba hrdá že si si nan sama zarobila. Za 3 dni to vašich prejde a možno im aj dobre bude.

zic
14. sep 2025
@beata_k

@anonym_autor Mozno ti tym chcela povedat, ze tych 5000€ si radsej mohla dat do bytu a odstahovat sa 🤷

@beata_k v aute sa vyspis, v byte neodvezies 🙂 🙂 🙂

beata_k
14. sep 2025
@zic

@beata_k v aute sa vyspis, v byte neodvezies 🙂 🙂 🙂

@zic No, uz ju vidim ako spi v aute 😀

anonym_226779
14. sep 2025

@anonym_autor no zvláštnu matku máš ale to ja tiež a ešte horšiu. Sú to tvoje peniaze a ty ich môžeš aj von oknom vyhodiť keď budeš chcieť. Za mňa si rozumná lebo si ich dala do auta a mať auto je dôležité v živote. 🙂 takže nemáš sa prečo cítiť zle. Neboj sa, keď matka bude potrebovať odviesť niekam, tak zrazu aj "drahé" (podľa nej) auto bude dobré

madeincssr
14. sep 2025
@beata_k

@beata_k aj k tomu byvaniu moze relativne lacne auto dopomoct (moct cestovat do rozumnej vzdialenosti za [lepsou] pracou, kupit lacnejsiu nehnutelnost kdesi na vidieku...) Myslim si, ze dobry rodic by soferovanie/nezavislost potomkov mal podporovat.

beata_k
14. sep 2025
@madeincssr

@beata_k aj k tomu byvaniu moze relativne lacne auto dopomoct (moct cestovat do rozumnej vzdialenosti za [lepsou] pracou, kupit lacnejsiu nehnutelnost kdesi na vidieku...) Myslim si, ze dobry rodic by soferovanie/nezavislost potomkov mal podporovat.

@madeincssr Kto, vie kde je pravda preco je jej mama nazlostena

really8
14. sep 2025

Jednym uchom dnu a druhym von. Auto za 5000 ziadna slava nebude. Na otazku ci ste bohati by som sa opytala ze ci sme chudaci. Mama je z akej diery?

anonym_12b7fe
14. sep 2025
@really8

Jednym uchom dnu a druhym von. Auto za 5000 ziadna slava nebude. Na otazku ci ste bohati by som sa opytala ze ci sme chudaci. Mama je z akej diery?

@really8 A čo keď dotyčná býva u rodičov, neplatí a kupuje veci, za ktoré by mohla mať niečo iné.

mandzula
14. sep 2025

Byvas sama alebo u rodicov? To je v celom pribehu dost podstatne.

madeincssr
14. sep 2025
@really8

@really8 rozumne kompaktne auto za 5k moze byt velmi slusne a roky-rokuce moze dobre posluzit (pri minimalnych nakladoch nan).

pinkgirl
14. sep 2025

No, tvoja mamička zrejme žije v uplne inom svete - možno sa ani neorientuje v tom aké autá sú na trhu v tvojej kategórii jazdené spoľahlivé. Pre ňu je to asi nepredstaviteľná suma. Ty vieš prečo si si auto kúpila, pokryje tvoje potreby na presuny. Nechaj mamu vychladnúť. Povedz jej že už k tejto téme nechceš viac počuť. Neber si to tak, prenes sa cez to😉.

nikpa
14. sep 2025

@anonym_autor čudná mama keď nedopraje vlastnému dieťaťu. Za mňa až toxická. Absolútne sa nemá starať ako investujes svoje zarobené peniaze. Do budúcna vieš, že ju nemáš informovať čo a za koľko si kupuješ, nie si povinná.

ukgirls
14. sep 2025

byvas sama ci s mamou ? ak s mamou prispievas je tak ako ste sa dohodli a pmahas doma? dotuje ta aj ona neako? ak mas toto poriesene a si sebestacna tak ta to nemusi trapit-auto za 5000 je lacne a aj tak nemas istotu ze sa nepokazi..ale ak sa ti paci ok .. ak vsak mame neprispievas,rozhadzujes a ona caka ze sa odstahujes popripade osamostatnis a to auto si az tak nepotrebovala chapem aj jej stranu ..

bonboniera
14. sep 2025
@anonym_12b7fe

@really8 A čo keď dotyčná býva u rodičov, neplatí a kupuje veci, za ktoré by mohla mať niečo iné.

@anonym_12b7fe no, 5 tisíc by jej byt nekúpilo tak či tak. Ja keď tu čítam niektoré príbehy tak normalne nechápem v akom prostredí ludia žijú.

anonym_12b7fe
14. sep 2025
@bonboniera

@anonym_12b7fe no, 5 tisíc by jej byt nekúpilo tak či tak. Ja keď tu čítam niektoré príbehy tak normalne nechápem v akom prostredí ludia žijú.

@bonboniera Byt nie, ale nájom by zaplatila. Ak žije na úkor rodičov, tak kúpiť auto je nonsens.

telefon00
14. sep 2025

No, 5000€ je relatívna suma. A áno, pre niekoho je to veľa. Aj pre mna je to veľa. Zarobila si si naň sama a to auto ti veľmi pomôže. Žiaľ, ak to vidí mamina tak...je to jej pohľad. Držím ti palce a autíčko nech dobre slúži. Neboj, maminu pár krát niekde vezmeš na výlet a nakoniec bude rada...ono sa to spraví 💪😎👍

anonym_12b7fe
14. sep 2025
@nikpa

@anonym_autor čudná mama keď nedopraje vlastnému dieťaťu. Za mňa až toxická. Absolútne sa nemá starať ako investujes svoje zarobené peniaze. Do budúcna vieš, že ju nemáš informovať čo a za koľko si kupuješ, nie si povinná.

@nikpa Pokiaľ sa dotyčná živí sama, platí si komplet bývanie, jedlo, atď. Ak nie, veru mama sa má čo starať.

Strana
z4