icon

Kvôli poriadku sa mi rozpadá manželstvo

bjarna
12. feb 2018

Som uz zufala zo svojej domacnosti. Nech robim, co chcem, neviem tu udrzat poriadok. A to je bezng dovod mojich hadok s muzom. Kazdy den pocuvam, aky je tu bordel, ako sa mu tu zle byva, aka som na nic zena, neschopna. A ma pravdu, neporiadok tu je. Ja jednoducho nestiham. Mame dve deti - 4roky a 13 mesiacov. Starsi cez den doma nespi, mladsi vacsinou len na mne v nosici alebo ked v posteli, musim lezat s nim. Cez den varim - muz ma kazdy den teple jedlo, ale aj nad tym ohrna nosom (ono nie vzdy sa podari, ale vacsinou mne a detom chuti). Ledva kuchynu popracem ako tak, deti obriadim, uz s nimi pomaly ani vonku nechodim, som rada, ze s ninmi nakupim, a je vecer. Okolo deviatej zacinam pratat hracky, oblecenie atd. Zametam cely byt, raz dvakrat do tyzdna pozmyvam. Spat chodim okolo jedenastej, dvanastej, vstavame o siestej siedmej. Ked sa mi da, ze sa deti same zabavia, upratujem, varim, ale nestaci to. Je to take povrchne pratanie, ale hlbkovo upratat tu jednoducho neviem.
Dajte, zeny dajaje typy, ako to tu udrzat k svetu. Nebavi ma kazdu den pocuvat tue kydy od mojho muza. Ja viem, ze ma aj pravdu, aleako to zmenit??

jana_eyre
16. feb 2018

@bjarna boze, to. mi je fakt luto akeho debila mas doma, prepac za uprimnost.. 🙁 drzim palce, nech sa ti s detmi dari..

alby2014
16. feb 2018

ty platis byt a podobne z rodicaku???? APson je ten byt tvoj? Hej, uz vidim ako ti vezme deti, to su tak teple reci...ked terza s nimi nevie... Okamzite prestan minat uspory okamzite.

jana_eyre
16. feb 2018

@anickadusicka13 dokonala zena sa ozvala, aj zbytocne ti cokolvek odpisat.. ci len ty nie si podobny chlap. co zabija cas v praci vypisovanim na mk.. ani by som sa necudovala...

eliska13
16. feb 2018

@bjarna nenechaj si podkopávať sebavedomie!ja som v tomto zlá ja by som mu hneď povedala, že zajtra je sobota a môže to upratať!

anickadusicka13
16. feb 2018

@bjarna sa nehnevaj pises tu blbosti, namiesto vypisovania na konovi, chod upratat, navar a staraj sa o dedi, a tvoj muz nebude mat dovod byt na teba "zly" a opustat ta .... myslis, ze jmu je dobre, ked je cely den v robote a pride do bordelu ??? a revajuce a nespokojne decka okolo neho? a ty tu vypisujes somariny, ja keby za ten cas co som tu mam uptanu celu domacnost, aj polievka by sa varila ... ako fakt nechapem ... si sa zle vydala mila moja, si si mala najst neakeho fajnovejsieho co by ti zamestnal sluzku, opatrovatelku, a kucharku aby si si mohla vypisovat na konikovi :D

svetlana35
16. feb 2018

@anickadusicka13 no ona podla mna ma upratane ale ak muzovi vadia zapadnute omrvinky v spare detskej stolicky tak to je iny level puntickarstva. A aj keby mala neviem aky bordel do kobyl by jej nemal nadavat.

eliska13
16. feb 2018

@anickadusicka13 a čo má prasknúť od zlosti?možno to nemá komu povedať aký teror doma zažíva, lebo toto nie je normalne., tak to napíše sem.

0silvia0
16. feb 2018

@svetlana35 kde som ho našla? No normálne, večer som bola s kamoškou vonku, on bol s kamošmi vonku a nejako sme sa navzájom oslovili. Ale ono to je o zrelosti a charaktere jedinca, ak aj niekto žije s rodičmi, čo je to pre dnešné ženy síce neatraktívne, ale nemusí to byť hneď mamin cecok zvyknutý na nonstop obskakovanie.

alby2014
16. feb 2018

@svetlana35 no nasla, bol to brat mojho kamarata, boli sme lyzovat a on nam vsetkym pripravil take rozteky a pitie...a to som bola cudzi clovek a vtedy som si uvedomila, ze on ma zakladnu crtu starostlivost...:D A dalje to je klasicky pribeh.

@0silvia0 ja napr, cca od 25, ked uz som hladala trvaly vztah som cielene nechodila an rande s muzmi, teda na druhe rande, ak mali okolo 30 a nezili aspon v podnajme...brala som to tak, ze ja zijem od 23 v podnajme, neskor vo vlastnom a ked som sa na to zmohla ja z ucitelskeho platu, musi kazdy muz...bol to rpe mna signal, ze je samostatny

0silvia0
16. feb 2018

@bjarna no keď z rodičáku všetko platíš ty a ešte máš na starosti deti, domácnosť a ofučané indivíduum, tak by ti bolo aj samej lepšie, dokonca budeš mať aj výživné, ktoré teraz nemáš. A pán manžel čo robí so svojou výplatou? A prečo si myslíš že ti vezme deti? Veď mu lezú na nervy, nevie sa o ne postarať, kedy by chodil do práce? Prečo sa necháš takto manipulovať? Ty nevidíš, že sú to len prázdne reči? Tvoj manžel potrebuje šokovú terapiu, najlepšie rozvodové papiere na stôl!

svetlana35
16. feb 2018

@0silvia0 a k tomu rozvodu by som bola za striedavku nech si aj ty oddychnes par dni bez deti 🙂 Aspon na oko by som mu to takto prezentovala. Ked raz svokra riesila ze rozvod je hrozny lebo muz pride o deti,t ak som hned zahlasila ze ja by som bola za striedavku, nech sa aj chlap stara a nie le vikend raz za 2 týždne. MOj chlap len preglgol. 😂

0silvia0
16. feb 2018

@svetlana35 presne takto by sa mala zachovať aj zakladateľka témy. Pán veľkomožný dobre vie kde má slabé miesto tak manipuluje, plná huba rečí a keď príde na lámanie chleba tak akurát seba poľutuje akú ma nehodnú ženu taký úžasný muž a bude vybavené... takýto chlap sa o deti biť nebude, veď robia bordel predsa!

svetlana35
16. feb 2018

@0silvia0 ved jasne kdeze by mal nervy na deti, by prisiel do domu vecer po sichte s detmi na nohach zavesenych a bordel, nenavarene..To by nedal. To si ani realne predstavit neviem. A isto ani on, len vie kecat o nicom a zastrasovat. Ja mam podobny typ doma, kebyze ho nestopnem v zaciatkoch tak by ma deptal uplne. Este sa sem tam prejavia tiez jeho sklony ale malo nastastie robi 12 stky tak ho vidim len vecer a to nema energiu cosi riesit. Minule zahlasil ze tam ma 2 prazdne flase od vina v bare a ze nie su v kosi a ze co ich nedam a ze neviem kde patria. Len som povedala milacik, namiesto 10 minutoveho prejavu si ich mal vzat a dat do kosa, spokojnost by bola obojstranna. Nepovedal nic, a flase su tam doteraz 🙂

pehavcek
16. feb 2018

Nuz. Ja mam 17 mesacne dieta a som na tom ako ty co sa tyka poriadku. Snazim sa ale pedantne jednoducho nestiham. S tym rozdielom, ze ten moj to plne chape. Ano poznam aj ja zeny, ktore maju poriadene ale velkou mierou sa do upratovania a starostlivosti zapaja manzel. Pomahaju so strazenim babky, tety a pod. Popripade maju pani na strazenie alebo na upratovanie. Nech sa paci nech ide na matersku a nech si to vyskusa on. Nie si neschopna. Si uplne normalna zena na materskej. Skor on je sebecky a nechapavy

0silvia0
16. feb 2018

@svetlana35 no pán manžel si zrejme myslí, že po rozvode sa o neho pobijú všetky puťky domáce túžiace po egoistovi s dvoma malými deťmi na krku a on si vyberie tú, ktorá má najlepšiu frekvenciu krúženia ruky s prachovkou 😝Bože to je cicvor!

mirkavic
16. feb 2018

@bjarna neviem či sa to tu už spomínalo, ale kúp si knihu kúzelné upratovanie 😉 a ak ti môžem aj ja poradiť, určte si s mužom jasné pravidlá kto čo má robiť, na tvojom mieste by som nechodila na nákupy nech sa pekne krásne o tom postará on keď ide z práce, ty za ten čas poupratuješ...a kúzlo popratanej domácnosti je v úložnýcg priestoroch...to sa dočítaš aj v tej knihe...povyhadzuj všetko čo ti nerobí radosť alebo nieje užitočné...všetko okrem dekorácii(ktoré ti robia radosť!) by malo mať svoje miestečko v skriniach...žiadne otvorené regále...všetky kuchynské spotrebiče by mali byť tiež očiam neviditeľné pokiaľ ich nevyužívaš(maximálne tak mikrovln či rýchlovarná kanvica môžu) ....tiež som bojovala s večným neporiadkom, večnými hádkami ale nie medzi mnou a manželom ale keď som bývala ešte s rodičmi...oco vždy vyčítal mne aj mame že sme bordeľárky..raz padla veta že už nemôže poriadne dýchať v tej domácnosti že sa s ňou rozvedie 😅 povedala som si dosť a kúpila tú knihu...zrazu sa nám na chodbe "ocitla" veľká vstavaná skriňa do ktorej sme všetko potrebné poukladali a voilaaaa vzťahy sa ukľudnili 😊 vyhadzali sme všetko nepotrebné, všetko čoho sme sa za posledný mesiac nechytili a bol pokoj...u nás bol večný problém presne s tými veciami v kuchyni, že väčšina nemalo úložný priestor a vzbudzovalo to akýsi pocit neporiadku i keď bolo všetko "dopratané"...a ešte ak môžem poradiť, var si na 2 dni, večere nemusia byť teplé podstatný je teplý obed, čo sa ti zvýši pomraz a akoby si to našla ak budeš mať toho viac na programe, budeš v psychickej pohode a to sa odrazí na vzťahoch a nebudete sa toľko hádať 😉 ďalší -môj osvedčený- tip do kuchyne je že ak varíš, vždy si všetky ingrediencie priprav dopredu a ak ich využiješ hneď odkladaj do skriniek aby si si nenakopovala prácu na potom...to isté s riadom, hneď všetko do umývačky/umývadla.......jednoducho všetko čo práve použiješ má ísť hneď na svoje miesto(napr. oblečenie hneď do prádelného koša, obaly z polotovarov hneď do koša atď....) a zrazu sa budeš diviť aký más všade poriadok a kóópec voľného času 😉 všetkými týmito radami sa riadím teraz v mojej domácnosti a mám kľud čo sa jedná poriadku a véľa času na drobca a dllllhý nočný spánok 😊 taktiež aj moji rodičia sú teraz ok 🙂

svetlana35
16. feb 2018

no ja sa obavam, ze pan manzel si vzdy najde nejake to zrnko prachu v zapadnutom kute pod kvetinacom 🙂 Problem nie je v neporiadku ale uplne niekde inde.

simca06022011
16. feb 2018

@alby2014 preco by som sa ja obetovala?? Kde je pisane ze mame sediet doma pri detoch kym nepojdu do skoly, nechat sa zivit a obskakovat chlapom, nechat ho upratat, navarit, chodit do prace, deti strazit... kym ja budem na kave s kamoskami? 🙂) ja idem na kavu, a doma mam upratane tak, ze nemusi to robit on ani nahodou 😃 mam cas na to aj na fitko a kozmeticku aj na to, aby som minula celu vyplatu na nakupoch a mala som aj dost casu na dceru, ked som chcela do skolky/jasiel som ju nedala a istli sme kam sme chceli. Pretoze to vdaka systemu stihneme, museli sme si ho len urobit. Kazdemu vyhovuje iny, resp. kazdemu paru. Iste moj chlap nepotrebuje utierat policky v kuchyni 😃 radsej vezme dceru na lyze. A tiez navari vo vonkajsej kuchyni, ale iste nie ked pride o 19tej z roboty... aj vezme smeti, pokosi travnik, ...a le to nie su cinnosti co zakladatelke temy pomozu, ona potrebuje udrzat poriadok, ktory urobi kludne aj postupne a urobit si system, aby boli doma spokojni, nie aby sa bili do hrude kto je doma "hlava" rodiny v dvojhlavej domacnosti a hadali sa o to kto co neurobi/urobi. Alebo sa mozu kvoli uprataniu rozviest 😃 mam znamu, ktora sa kvoli neumyvaniu zachoda polovickou a par podobnych drobnosti, odstahovala aj s detmi, dlho jej to ale nevydrzalo, lebo tie kavicky a vyletiky s detmi nebolo z coho platit,a le pokial viem dotycny zvyky nezmenil. Nuz, tiez mi hovorila ze nie som normalna, lebo ked pridem domov nesadnem si na gauc a nevylozim nohy a netelefonujem s kamaratkou.... ale najskor dam varit a spracem nakup. Deti vyrastu rychlo, veci sa utrasu 🙂 Ine je jeho spravanie k nej,. keby mi chlap vynadal do neviem coho pri malom dietati, kvoli omrvinkam, tak ho preplieskam a vyhodim z balkona :D

@bjarna no kedze nechce o tom diskutovat, tak asi by som zmyslala nad raznym riesenim, spravit si ako chces TY. Alebo mu povedat ze sa teda rozvediete. Neviem preco by ti mal zobrat deti, ekd sa o ne nevie ani postarat a nikdy sa nestaral... tak maximalne bude hrat na "striedavu starostlivost". Celkom nerozumiem vasemu rodinnemu rozpoctu, ako mozete takto fungovat. Bud nech ti mesacne dava nejaku sumu, alebo nech berie na seba nejake naklady. Ja som sice sebestacny clovek, a platim vsetko zo svojho uctu, ale dost vysoka suma mi odchadza ako cast jeho prijmu kazdy mesiac na fungovanie+ teraz mame kadejake naklady na dom a to sa plati, stylom "kto ma v penazenke". Na uspory som pocas MD/RD ani nesiahla a do dnes si na to davam pozor. Ale tuto debatu som musela zacat ja, on bol zvyknuty ze ucty sa "platia", kym sme nemali dceru, lebo tolko krat nam prisli upomienky, vypli nam elektriku... proste to som uz nemienila riesit, platila som to ja. Nenapadlo ho to vobec. Potom som mu ja napisala co platime mesacne, kolko potrebujeme a ja si to z jeho uctu posielam. Keby som platila vsetko sama, tak by mal aj take slovo v domacnosti 😃 Nech ti povie kedy ma cas sa rozpravat, ked nema tak nech sa nestara ani do poriadku/neporiadku, povedz mu, ze nemas cas sa s nim o tom dohadovat, ked najblizsie bude nepospokojny kvoli neviem comu... 😃 omrvinkam na jedalenskej stolicke... (ja som si z filcu vystrihla dva pothy na to, v jednom kuse a natiahla na sedacku, na striedacku som ich prala ked bol cas, prave kvoli tym kadejakym sparam, kde sa to zabrdlo. Inak na to je naj vysavac, a na tie hrnce cif, odmocit, zoskrabat...? 🙂)))) ) Aj tak si myslim, ze najviac by u vas pomohlo to co u nas, ked bola dcera mala, otecka a deti poslat k babke na vikend a ty si nielenze upraces, ale aj oddychnes 😃

mirkavic
16. feb 2018

@bjarna a taktiež doplňujem...v tej knihe sa dočítaš , že k veciam sa máš správať akoby boli živé, viem znie to strelene ale ak sa veci opýtaš či sa cíti byť užitočná a naplnená v domácnosti a ona ti odpovie že stojím tu už dosť dlho a nikto o mňa nezakopol už riadnu dobu len na mňa sadá prach, nemusíš ju hneď vyhadzovať....na to je predsa bazár a možno niekto by mal z tej veci väčší úžitok a radosť a navyše nejaké to euríčko si prilepšíš..a uvoľní sa ti viac miesta a v domácnosti vznikne pochopiteľne viac miesta 😉 ja som sa porozprávala s kopou vecí a odišli asi 5 mechov...to sa týka samozrejme aj oblečenia...jednoducho všetkých vecí v domácnosti 😉 ...u našich som začala tak s kúpeľňou a to si živo pamätám že keď prišiel oco domov skoro na zadok spadol aka pekná kúpeľňa 😂 1 vysoká skrinka bola otváraná tak max. raz a 2 mesiace tak som jednoducho povyhadzovala vseeeeetky veci, ponachadzala som dokonca aj kopu dávno po zaruke 😝...skús tu metódu vyskúšať aj ty a uvidíš že tvoj mm "padne na zadok" 😂

petulkahorvathova
16. feb 2018

Ahoj, aj ja som mala s muzom takyto problem. Jedneho dna cez vikend som mu rano povedala ze musim iat na nakup potravin ale ze on bude doma s malym. Za tie 3 hodiny pochopil co to je byt s malym cely den a popritom nieco este robit ked si uvedomil ze on nestihol ist sprepacenim ani na zachod lebo aj tam ho maly otravoval.od vtedy mam pokoj s komandovanim za neporiadok.

mirkavic
16. feb 2018

@bjarna ach áno a ešte jedna vec ma napadla čo sa v tej knihe nepíše...keďže som bytová dizajnérka každému radím nech si dáva svetlý nábytok...nehovorím teraz že všetky skrinky by mali byť biele to nie ale podstatné je mať ho v svetlých odtieňoch...psychologicky to nadvezuje pocit poriadku, harmónie...nehovorím tým teraz že by si mala vyhodiť všetok nábytok čo je tmavý 😅 len treba brať aj to do úvahy 😉 možno tá tmavá obývacia stena by mohla byť vymenená za nejakú modernú svetlú zostavičku alebo ak nie si za moderné tak napríklad nejakú svetlú so vzorovaním rustikálnym a pod. 🙂

skorica8
16. feb 2018

@bjarna Počuj aj tak si dobrááááááá. U nás som sa nedala a nedám sa🙂....ide to na úkor manželstva že si poviem svoje....ale za tie 4-5 rokov....už mi manžel pomôže aj navariť (tiež mu nechutilo čo sme my jedli, aj upratať, deťom dať večeru sám🙂 ked som ešte v práci neskoro....ale nevzdala som to a už je aj pzšný na to..že sa vie aj sám postarať🙂 Nestresuj sa...ja sni dvakrát za týždeň nestihnem zmyť...som rada ak 1 krat...tiež mám náročnejšie a hyper deti...nie každé je...že maminka uloží a hned spí🙂....a ani blbé reči že sa to musí naučiť🙂...záleží to od typu dieťatka...poviem ti tak..deti tak rýchlo rastú...a o chvíľku ani ležkanie a rúčka s nimi nebude...a bude ti to chýbať...takže si ich radšej užívaj a pohodu sama v sebe...a manželovi to pekne vytmav🙂 želám pekné dníky a držím palce v manželstve..nech má pilier na porozumení

alenka7777
16. feb 2018

@bjarna len som to tak prebehla, ale zial, hlavny problem nie je u vas neporiadok. tych problemov je tam strasne vela. ty platis nakupy a byt? a co plati manzel? tak u vas uz jedine asi len nejaka manzelska poradna. i ked z muzovej strany to vyzera tak, ze on asi ani uz nema zaujem o nejaku rodinu

lavieenrose
16. feb 2018

@vanesanova maj skusenost aku chces ja mam tu svoju neprenosnu..ale si tu jedina ktora umyva riady pred umyvackou...trocha sa pozriet na seba nezaskodi..pisali ti aj ine..ja uz davno nemam zaujem s tebou komunikovat..ale ty si stale nieco najdes ..pre mna je to uzavrete

siska53
16. feb 2018

@anickadusicka13 a mas pocit,ze odkedy otvorila temu,ru. Eky cas sedi en na konikovi?? To mozno robis ty. Normalna si kukne,precita,pae minut a dovidenia..a max.po nejakom.case opat. Mozno ma vacsi poriadok a cistejsie ako ty. Ale pos vplyvim takych kretenov ako je ten jej,sa zena vie zmenit na ubohu trosku a pozerat sa u len tymi krivymi okuliarmi toho hajzlika.. Fakt posobis,ako to niekto napisal,ze z 19.storocia. Skoda reci.
@bjarna ty sa prosim ta drz..a divne to mate aj s tymi peniazmi. Dufam,ze mas aj jeho kreditku.. Nebodaj este deli peniaze na vase a jeho! To je strasne... A ked ti nezacne pomahat,tak asi odchod od neho bude najlepsi.. Ja tiez vela musim.stale sama,ale u nas je to naozaj tak,ze on nema cas,fakt dost robi aj doma este..nam ked som chora,ako teraz,chodi mama pomahat. Ale ako som.bola teraz uplne bezvladna,tak sa postaral,sice nenavaril,ale kupil.hotove a ranajky ci veceru zvladne..i oprat,dat do susicky,aj to distribuoval..umyvacka -vylozit/nalozit je samozrejmost. Drz sa.

katrin21
16. feb 2018

@bjarna akoze to co si napisala teraz posledne, tak to je cista katastrofa....
ty z RP platis byt, nakupy?? a ty si carodejnica? a co plati on ??? kde je jeho vyplata?
Kokso.... zena, utekaj od neho kym je cas..
a tvrdit, ze by si radsej zachranila toto manzelstvo, nech deti nemaju traumu...
NO..
asi si neuvedomujes, ze im tym spravis cosi horsie.. naucis ich, ze muz sa moze zene spravat ako ku krave, nadavat jej, ponizovat ju, kydat na nu vinu .... a on je ten pan....
Akoze toto chces? mas synov, co z nich bude? Jeho kopia..? Myslis, ze budu mat stastne detstvo?
RAdsej sa vrat do prace a odid od neho, toto nema vyznam, fakt nie...
je to cisty chrapun a manipulator, ako som ti uz pisala....
Nepomoze, peniaze neda = nepostara sa, naco si narobil deti?? a co ocakava, ze ty si sluzka?ANo, to asi ocakava.. tak si otvor oci. Je krasne snazit sa udrzať manzelstvo, neuznavam zutekanie pri prvom probleme.. sama som zazila rozvod.. ale prave preto ti pisem : UKONCI TO , bude ti lepsie.

katrin21
16. feb 2018

@bjarna jo a este by som mu povedala, ze sa rozvedies a po rozvode bude mat OBE deti na vikendy a musi sa postarat....a potom nech sa tvari kyslo ! Moj muz ked pride z prace, tak prebera komplet stafetu a je s malou do vecera, pripadne sa striedame podla potreby a kupe ju zasadne len on, ja len ked neni doma....

a take ze by ti on zobral deti, prosim ta, to mu nežer..ved je to smiesne ! to sa nestane.. nie si narkomanka, ani ozranka a podla tvojho slohoveho prejavu usudzujem, ze mas aj ake take vzdelanie.. ze nie si hlupa a postaras sa o vas..... takze......to je len dalsia zbran manipulatora, vyhrazat sa, ze ti vezme to, na ccom ti zalezi ! lebo vie, ze sa zlaknes... nedaj sa !!!
inak , trochu nechapem, ze si si s takym chlapom spravila aj druhe dieta !!! to si nevidela uz pri prvom???
aby ti vykrikoval ze panvica je zle umyta? boze on je normalne chory.. vies co nie, prvykrat v zivote pouzije na MK vulgarizmus, ale neda mi.. on je jebnuty.. prepac, ale je....
stolicka co ju utieras raz za tyzden je zaprasena.. to akoze vazne???? ja take veci ani neriesim.. a to nie som spindíra.... pane Boze.... on musi byt veelmi nestastny a frustrovany vo svojom vnutri KED MA POTREBU TOTO ROBIT TEBE:. to je len dokaz jeho malosti.... ten, kto ponizuje druhych, robi to preto, aby sa sam citil lepsie. lebo sam sa citi uplne neschopny, malicky.. ma nejaky KOMPLEX a mozno nie jeden....

ja som napr. bola tiez sebestacna, ani peniaze nemame s MM spolocne, ale dom a veci okolo neho platil on, ja nakupy a pod... mali sme to rozdelene a teraz ked som na MD, tak jasne, ze plati skoro vsetko on a dava mi viac penazi, ako ked som zarabala a celkom slusne... takze..... ak to tak u vas nie je, tak niekde je obrovska chyba ! co robi on s peniazmi?

@vanesanova prosim ta, vysvetli mi, ale riady utieras po umavacke??
ono sa to robi tak, ze ked doumyva, otvoria sa na 10cm dvierka... necha sa vyjst para, aj preto, aby nehrdzaveli pribory... necha sa takto asi hodinu dve a potom sa vyklada riad.....
je uz uplne suchy.. co chces utierat?????

z_schmidt77
16. feb 2018

Všetko nepotrebné v domácnosti treba vyhodiť, zredukovať počet hračiek, atď. Ja to tak robím, čoho sa nedotknem rok (napr. oblečenie, dekoračné somariny), vyhadzujem do kontajnera.... A určite rozdeliť úlohy. Napr. doménou môjho muža je upratovanie špajze/komory v byte a ešte triedenie lega s deťmi.

ajbka
16. feb 2018

Čo vlastne tvoj muž dokáže? Platí vôbec aspoň toľko, čo je suma výživného ? Ako prispieva ? Nemá nejakú diagnózu? . Psychickú alebo fyzickú. Podľa mňa je chorý.

taga
16. feb 2018

@bjarna zena! Pusti vsetko co robis, zober si pero a papier a zacni si hned pisat jeho plusy a minusy... kolko tych minusov si nam tu uz povedala, to je na dve A4: -nadava ti za nic!
-s nicim nepomaha
-buzeruje kvoli omrvinkam
-financne ta vydiera da sa povedat
-nema vztah k detom!
-je zly priklad detom!
-nie je ti vobec oporou
-nemate ziadny vztah emocny, fyzicky, nic
-nekomunikue
-NEMA ZAUJEM RIESIT ANI TA VYPOCUT

Teraz plusy hmmmmm

A TERAZ KASLIME NA NEHO A POVEDZ MI CO TAKE ZLE SI V ZIVOTE SPRAVILA, Z COHO SA PODVEDOME OBVINUJES, ZA CO SA TYRAS KED SI DOBROVOLNE V TAKOMTO VZTAHU?

nekupuj si knihu o upratovani - kup so knihu od Hermana: najdi sveho martana! Jedna skvela myslienka za druhou! A jedna pre teba podstatna: aby bola rodina stastna, na prvom mieste musi byt mama! Nie muz, ani deti! Zena! Spokojna, vyrovnana, usmiata zena - z nej budu potom pohodu cerpat deti aj muz!

Ale prepac, s tym debilom po tvojom boku z teba ani zazrakom stastna zena nebude.

Nech to znie akokolvek hnusne, tymito riadkami ti nechcem ublizit ale naopa