icon

Lakomý partner

1. máj 2022

Ahojte, ani neviem ako začať. Čítala som si množstvo podobných diskusií tu na modrom koníkovi, ale rada by som dostala zo seba von môj problém. Anonymne, nakoľko sa hanbím, že som takýto vzťah vôbec dopustila. Potrebujem nakopnúť, poradiť a vedieť ,že nie som ja ta zlá. Som 3 a pol roka rozvedená, mám 35 rokov, 2 školopovinné deti. Prácu mám dobre platenú, ale mám vysoké výdavky (hypotéka, stavebné, škola, inkaso, strava, som živnostník, tak plus odvody, benzín , keďže v rámci mojej práce jazdím každý deň). Keď sa mi aj podarí niečo ušetriť, tak prídu nečakané výdavky, či už na auto, alebo na domácnosť, dom atď. Proste zvládam to, ale je to len tak tak. No a teraz k môjmu problému. S priateľom sme spolu 3 roky. Nebývame spolu. Vyhovára sa na to, že si v mojom meste nevie nájsť robotu. PS: ja som nikdy nebolo nezamestnaná a vždy som si robotu našla. Chodí ku nám 2 a pol roka vždy keď má voľno, čo je cca polovica z mesiaca. Má u mňa full service. Varenie, pranie, sprchuje sa tu, proste je tu ako doma. A tu je pes zakopaný, aj keď vie aké mám obrovské výdavky, nijako mi neprispieva na domácnosť. Rozprávali sme sa o tom veľa krát, tak povedal, že len keby išiel ku mne bývať natrvalo, tak by mi dával sto eur?!?! Sto eur?!? Že to mi musí byť dosť, teraz mi nedáva nič, maximálne kúpi drobnosti v potravinách. Podotýkam, že len hypo, inkaso a stravu mám 1000 eur mesačne. Tak som si povedala, že nechcem, aby takýto človek so mnou býval natrvalo. On má 38 rokov, je bezdetný, nikdy nebol ženatý, býva s rodičmi, nič im nedáva na bývanie a ani na stravu. Jeho otec tiež celý život takto funguje , že jeho mame vôbec nič nedáva a ona platí všetko zo svojho platu. 6 krát som sa sním už rozchádzala , ale vždy ma prehovoril. Vždy mi bolo smutno, že budem sama. Už ani intímne spolu nežijeme, lebo mi nepripadá ako chlap. Nemám na to chuť, som už unavená, že na komplet všetko som sama a on mi je len na príťaž. Keď je u nás, tak absolútne nič nerobí, len leží na posteli. Bývame v dome, takže mužskej roboty je tu dosť. Ale on nie, nie je to predsa jeho dom, tak prečo by mal niečo robiť, to bola jeho odpoveď. Keď chcem akúkoľvek maličkosť, napríklad aby mi išiel pomôcť s veľkým nákupom, nech nevláčim tašky sama, tak celý čas hundre, nadáva, hovorí ako sa mu nechce, že deti som si mala na to vycvičiť. A pri pokladni uteká s vozíkom, len aby náhodou som od neho peniaze nepýtala. Nikdy mi nekúpil kvety, ani na sviatok. Keď som sa na to sťažovala tak mi po 2 rokoch kúpil kvety v Bille, ktoré by som ani pani učiteľkám do školy nedala a ešte sa bil do hrude, že aký je úžasný partner. Na narodeniny mi teraz kúpil topánky, aj to som sa musela prosiť či mi ich kúpi, a mala som na výber ,že buď pôjdeme von, alebo budú topánky, že nemôžem mať aj to aj to. Nikde s nami nechodí, aby náhodou nemusel míňať peniaze. S deťmi chodím každé leto hore dole sama, bol s nami dokopy asi 4 krát niekde a aj to celý čas nadával ako je tam zle. Hradila som to ja. S ničím mi nepomôže, nešoféruje aj keď má vodičák, nemá vlastné auto, takže takéto veci okolo môjho auta a benzínu tiež riešim len ja. On je strašný narcis a myslí si, že aký je úžasný priateľ. Je neskutočne negatívny, uhundraný, všetko mu vadí, s deťmi mi nijako nepomáha. Teraz som sa sním rozišla siedmy krát a už na mňa ide smútok či som dobre urobila. Či si vôbec nájdem niekoho v mojom veku s dvomi deťmi, chýba mi to , že sa nemám s kým rozprávať. Kamarátky nemám, všetky čo som mala žijú mimo nášho mesta. Cítim sa osamelá. Viem , že som hlúpa, ale mám ho rada. Preto sem už píšem, lebo už sa nechcem dať siedmy krát prehovoriť, že to práve ja robím zle. Chcem tak veľa, keď chcem od partnera, aby som sa cítila pri ňom ako žena a nie jeho matka? Ďakujem každému kto to dočítal až do konca.

autor
1. máj 2022

@mia1012 tak to je ešte horšie ako ten môj. Gratulujem , že si to dokázala ukončiť. A ako si na tom teraz? Snaží sa ťa získať späť?

mia1012
Autor odpoveď zmazal
zaba21
1. máj 2022

@mia1012
Fakt nevidím dôvod byť v kontakte s niekým, kto ťa vyslovene využíval. S mojím bývalým manzelom som v kontakte, ale výslovne len vo veciach, ktoré sa týkajú našich detí...aj keď teda sú už dospelí.

autor
1. máj 2022

@mia1012 držím ti veľmi silno palce, aby si to zvládla, a aby bolesť čo najskôr prešla. To asi nie je veľmi dobré , že ste stále v kontakte. Ja našťastie s ním v kontakte nebudem vôbec a ani na neho nenarazím nikde.

mandarinka555
1. máj 2022

Bojím sa samoty....pritom som rada sama...Nechápem ! Takého židáka si si zavesila na krk ? Prídeš mi ako samostatná a pevná jednotka, nie ako posledná zúfalka...Tak sa vzchop a kopni toho kreténa do riti 😝

rosavia
1. máj 2022

Ja Ti verim, ze sa o koho nemas opriet a ze to je tazke. Len z toho, Co pises, to vyzera tak, ze o toho si sa nikdy ani opriet nemohla.
My ti nemozeme povedat, co robit, ale z toho, co si nam napisala, to vyzera tak, ze tvoj zivot bude prijemnejsi bez toho dotycneho.
Mozno bude dobre si trochu zresetovat hlavu. A ako ti pisali baby predtym, venuj sa sebe, svojim konickom, detom.
Co sa tyka toho, ze sa bojis samoty, tej sa bat nemusis, to skor osamelost je zla. Ty sa skor musis naucit zit a mat rada svoj zivot sama a so svojimi detmi.
A ak je to nahodou o veku, si este stale mlada. Uz budeme len starsie 🙂
Uzi si to, co mas teraz. Tes sa zo zivota. Sprav si ho pekny.

autor
1. máj 2022

@rosavia Ďakujem

sashabb
1. máj 2022

@mia1012 po rozchode si mu to mala všetko vyúčtovať debilovi. Že mu to nebolo trapné 🙊

mia1012
1. máj 2022

@sashabb no mohla som mu spraviť účet,len on to nevníma tak že by mi niečo dlžil.on to berie ako úplne normálne.takze jemu ťažko niečo vysvetľovať.bohuzial ma vzor od otca ktorý je úplne rovnaký.

mk22
1. máj 2022

Napísala si mu na tu jeho poznámku ze si máš upratať v hlave??

autor
1. máj 2022

@mk22 nie, dala som si ho po tej poznámke všade zablokovať. Pokúšal sa mi dovolať, ale zablokovala som ho aj tam.

autor
1. máj 2022

@mk22 ale budem úprimná, je mi veľmi smutno. Snažím sa robiť veci okolo domu a tak. Ale vkuse na to myslím. Vkuse si opakujem všetko zlé.

autor
1. máj 2022

@mk22 rozprávala som sa s mojím otcom. Tak sa ma snažil povzbudiť, že som veľmi dobre urobila.

autor
1. máj 2022

@mia1012 tento môj teraz už bývalý partner má tiež vzor po otcovi . A má o 6 rokov mladšieho brata. Ten sa s ich otcom vobec nebaví. A je to úplný opak. Postavil dom svojimi vlastnymi rukami pre svoju priateľku, všetko jej dopraje. Má sa pri ňom veľmi dobre. Takže jeden syn tak a druhý tak. Ešte je irónia, že ten môj vidí ako je jeho mama nešťastná s jeho otcom, aj by bol radšej keby sa rozviedli a sám je úplne rovnaký.

staronova
1. máj 2022

Tak po troch rokoch nechci, že stratíš pamäť na tie tri roky. Normálne mu môžeš sem tam popri práci na dvore povedať, čo máš na srdci. Tiež som mala rodinny problem, nechci vediet kolko krat som sa rozpravala sama so sebou. Dnes uz je dobre.

autor
1. máj 2022

@staronova ďakujem za radu

mk22
1. máj 2022

Držím ti palce.
Chce to čas.
Smútok bolesť ma fázy, treba vydržať.
Môžes plakať čokoľvek ale ver ze vbc by ti s nim nebolo lepšie.
Celé si to precitaj, uznaj sama, potrebuješ parazita?? Tie eura ze prezere, tie radšej venuj sebe alebo deťom.

maranta_leuconeura
1. máj 2022

Ahoj autorka, precitala som si diskusiu... Dobre, ze si to ukoncila a drzim ti palce, aby si mala silu v tom zotrvat. Vies ako sa hovori, radsej neskoro, ako nikdy ;)
Co ma ale zarazilo, ked si pisala, ze s detmi sa o tom porozpravat nemozes a ze oni to nevnimaju. Predpokladam, ze deti maju vek 3+. Cize ta velmi skaredo sklamem, na deti od tohto veku maju vzorce spravania ako videli fungovat vas dvoch velmi negativny vplyv. Ved ty im davas tento vzor do zivota. Mozno si to ani neuvedomia, no mozu si to preniest aj do svojich buducich partnerstiev v dospelosti. Napokon, sama pises, ze tvoj byvaly je taky ako jeho otec. To nie je genetika, ale naucene spravanie.
Takze ak budes este nahodou pochybovat, ci sa vratit, mysli na to, ze z deti nechces mat takych prizivnikov ako bol on. A na tvojom mieste by som im aj vysvetlila, ze to bol toxicky vztah a ze takto to medzi partnermi fungovat nema.

autor
1. máj 2022

@mk22 áno viem, som si toho vedomá. Len som smutná 😑

autor
1. máj 2022

@maranta_leuconeura moje deti majú 15 a 10 rokov. Hlavne ten starší je už samostatná jednotka, má svoje záľuby a záujmy. Trávi teraz viacej času s kamarátmi ako doma. Chodí na gymnázium, prospech má veľmi dobrý. Mladší je také malé torpédo, ale má rád môjho teraz už bývalého priateľa. Takže mu to budem musieť citlivo vysvetliť prečo už nepríde. Inak trávia veľa času aj so svojim dedom , teda mojim otcom. Či už v záhrade, alebo chodia hore dole. Exmanzel robi dlhodobo v zahraničí, takže chlapci mali ako za mužský vzor hlavne môjho otca, ktorý by im aj mne modré z neba zniesol.

lienka.7
1. máj 2022

A načo ti vlastne je?

yoxinka
1. máj 2022

Strašne ma vytočila tvoja otázka, ale že fest. Ty akože v duchu “nemaš chlopa, nemaš pravdy” budeš radšej strácať čas s totálnym chu*om, lenivým, negatívnym sebeckým a neviem ešte čo … akoby si si žila vlastný spokojný život, keďže si zjavne šikovná a nezávislá žena, venovala sa sebe, deťom atď. Vieš čo, rovno ti to napíšem, ako to vnímam, sorry, SI HLÚPA!!! 😡

autor
1. máj 2022

@lienka.7 už na nič 🤷‍♀️

autor
1. máj 2022

@yoxinka hej viem, že som. Snažím sa o nápravu, preto som sa sem aj zdôverila.

vler
1. máj 2022

Smutna by si mala byt len z toho, ze si 3 roky stratila s tymto prizivnikom

autor
1. máj 2022

@vler verím, že aj k tomuto stavu u mňa čoskoro dôjde. Už nech je zajtra, chcem ísť pracovať a myslieť len na robotu.

vler
1. máj 2022

Mysliet len na robotu? Ale zasa, si mlada, 35 rokov, so starsimi detmi, bez vaznych financnych problemov. Co tak mysliet na seba?Ale rozumiem, jeden krok za druhym. Drzim palce.

autor
1. máj 2022

@vler ďakujem za podporu

kassandra25
1. máj 2022

@ummimaryam ty budes autorka, ze? ved pisu jej aj ostatne, co si myslia, za foto sa nehanbim, nemam sa zaco a keby som tak zila ako autorka, to by som sa mala zaco. mozno co robi autorka, pre teba nie je grcanina, takze jasne, necudujem sa ti vobec. len tak dalej, a chapem ta.

katkazuz
1. máj 2022

@kassandra25
Nuž ja sa ti do toho trochu zamiešam, aj keď ma do toho nič nie je 😊 V tvojom prvom príspevku si hneď odhalila, že autorka nemá rozum a že je ti ľúto jej deti, lebo ich mama nemá nič v hlave.
Takúto schopnosť ma teda veľmi malo ľudí, zrejme zbytočne mrhas svojim talentom na MK.