Letné prázdniny strávime znovu len doma

10. jún 2025

Letne prazdniny sa blizia a mne uz teraz stupa tlak. Tri deti, dva mesiace a ziadna dovolenka na obzore. Penazenka prazdna, robota necha oddych len na par dni, budeme zas len doma. Ako to ludia robia, ze idu kazdy rok k moru? A letecky. bozeeee prečo

amelia89
10. jún 2025

tak maju lepsie platenu pracu,lepsiu financnu gramotnost alebo vyssie uspory ako kde chces hladat inu matematiku?
Kolko mesacne odkladate ?

januska12323
10. jún 2025

Odkladajú si na to celý rok, dobre zarábajú alebo zoberú pôžičku (áno aj takí sú).

katica06
10. jún 2025

Lepšie zarabajú? Chodia mimo sezóny? Šporia?
Ale nie nechodí každý a už vôbec nie letecky, moja nikdy neletela a za pár dní má 18, pri mori bola 1x v 16 tich

michaela329
10. jún 2025

Tak my už druhý rok nejdeme a peniaze problém nie sú, len sa nám s malým bábätkom nechce 🤷 Skúste si pozrieť atrakcie a túry vo vašom okolí, jazerá, kúpalisko - my sme ako deti trávili leto pri rieke a bolo to super, teraz sa to vracia a na starých miestach stávajú deti plesá, takže určite vybehnem aj tam. A daj si záväzok, že budeš rok odkladať a budúci rok - alebo aj o dva roky, niekam pôjdete.

ktobytobolpovedal
10. jún 2025

My mesacne odkladame specialne na dovolenku…

Ale teda, ak vam to nevychadza financne, tak mozte ist na vylety po okol, na bicykle, prechadzky, piknik niekde v parku, zmrzka

viestta
10. jún 2025

Nie kazdy chodi k moru. Ti co chodia asi na to maju. Ale aby ma trapilo, ze ja nejdem? To nie. Pojdem ked budem na to mat. Teraz nemam, lebo riesim ine veci, tak sa vyprazdninujeme inac. More nie je zarukou dobre stravenych prazdnin.

lucka_ke
10. jún 2025

deti majú vlak zadarmo, môžete precestovať celé Slovensko v podstate zadarmo a je tu čo pozerať

nevenka
10. jún 2025

Aj my budeme doma, ako sme doma kazdy rok, deti budu mat 12 a 10, dalsie maju 4,5 a 2,5 a pri mori sme s nimi este neboli. A nie je to, ze by neboli financie alebo ze by sme neboli financne gramotni, len vsetky uspory isli na financovanie prerabky domu.
Tento rok sme uz chceli ist, ale pokazilo sa auto, takze 3000+ oprava a ostavame asi doma, lebo uz 3 mesiace si s autom nevedia rady 🤨. Chceli sme ist len autom do HR. Mame to tam radi.

moonlight1210
10. jún 2025

Planuju dopredu, odkladaju peniaze, kupuju letenku v predstihu (byva lacnejsia, aj ked je tam riziko, ze prepadne, ale da sa poistit), bookuju ubytko v predstihu (najlepsie s moznym stornom, kazdy lepsi hotel ma), ....

Alebo sa snazia vyuzit first/last minute letenky, a potom k tomu rychlo dake ubytko.

Tak rozne.

avakona
10. jún 2025

Tak úprimne- s troma detmi bez nadstandardneho príjmu a šetrenia asi ťažko k moru letecky. Ono si tie financne možnosti treba zvážiť pri plánovaní počtu deti, bohužiaľ

evapistovic
10. jún 2025

Šetrenie - každý mesiac odkladám určitú čiastku a ideme nielen k moru, ale v zime lyžovať, na jar a jeseň poznávací zájazd. Sme 2+2. Nikdy v živote som nebrala pôžičku na žiadnu dovolenku. A zvyknem kupovať zájazdy vo First Minite.

alkoholik
10. jún 2025

Nemam 3 deti ale 1 napr.

janka95
10. jún 2025

Ja som odkladala na dovolenku z kazdej výplaty. Keď sa stalo ze mi na konci mesiaca ostalo pár eur tiež som to tam dolozila. Je to o prioritách podľa mňa. Tiež nemáme na rozhadzovanie a niektoré mesiace sú ťažšie. Ale pre mňa to je sen ísť takto niekam vypnúť a užívať si všetci spolu. Najkrajšie chvíle v živote na ktoré budem vždy rada spomínať :- )

simsalabim
10. jún 2025

Vzdy vzdy kazdy mesiac odkladame na dovolenku, na sviatky sme od rodicov chceli iba ak peniaze na dovolenku. Dlho dopredu som vzdy sledovala, kedy sa pobyt oplati kupit. Ked sme zacali chodit letecky (skor na poznavacky) - a na vlastnu past, takisto sliedim za najlepsou cenou, s inkognito oknom. No a pomaha, ze dvaja starsi su uz samostatne jednotky a my s muzom sme platovo na tom lepsie, ako ked sme mali male deti.

motylik2559
10. jún 2025

Pekne chaty a nie za draho sa daju najst aj u nas ma Slovensku v blizkosti su krasne vylety v horach, prip. sa da tak naplanovat, aby bol v blizkosti bazen. Da sa vymysliet vselico a nemusite zaplatit vela za dovcu pri mori a zazitkov budete mat dost aj tak. Ci to more je ako podmienka? Vela ludi pri mori nebolo a neplacu nadtym. Su aj ine krasne miesta a atrakcie. Ja som bola pri mori niekolkokrat, ale poviem pravdu,ze uz zopar rokov idem radsej do hor🙂 Velmi zalezi na uhle pohladu. No ak vam nevychadza ani lacnejsia chata na par dni-tyzden, tak este je moznost roznych vyletov, desiatu aj vodu zbalis do ruksaka a idete, staci len spravne nastavenie, tesit sa na vylet a nie plakat nad morom🙂

dahra
10. jún 2025

Mám 47 a pri mori som nikdy na dovolenke nebola. Som neplavec a nejako sa mi nežiada škvariť sa na slnku pri vode. V lete sme trávili voľný čas na Slovensku a pri rodine v rôznych kútoch našej krajiny. Takže ani moje deti pri mori neboli - a to syn má čoskoro 15 rokov. Teš sa z toho, čo máš a neporovnávaj, lebo prestaneš byť vďačná za to, čo je a budeš frustrovaná z toho, čo nie je.

mirokub
10. jún 2025

Ako to robia? Zarábajú viac (muž často v zahraničí na turnusoch a nevidí deti len cez mobil), alebo majú firmu, prípadne lepšie platenú pozíciu. Niektorí s menším platom odkladajú výhradne na letnú dovolenku celý rok. A ešte sú prípady, ktoré si požičajú na dovolenku a potom splácajú úroky 😂 Ja v nejakej dovolenke pri mori nevidím zmysel, alebo ležať na lehátku v nejakom umelo vytvorenom rezorte a pohybujú sa v malom okolí, potom sa idú schladiť dovnútra kde je klíma lebo vonku príliš teplo, prípadne do mora na chvíľku, neviem čo v tom niektorí vidia 😂 Vôbec nemusíš takto míňať peniaze, radšej pocestuj vlakom Slovensko, prípadne Česko a Poľsko s deťmi, nájdeš aj lacné ubytovania - nebude to nejaký komfort a luxus, ale o tom nie je dovolenka, užijete si viac ako tí pri tom mori. Sú rôzne aquaparky a kadečo kde je viac zábavy. Pozri sa na veci z iného uhla. Nemyslí si, že ľudia ktorí chodia na drahé dovolenky tak sú šťastnejší ako ste vy.

doriiis
10. jún 2025

Nepotrebujem ísť k moru.Mam doma bazén,ktorý využijeme na 100 % a na výlety chodíme hocikedy,hocikam,kam sa nám zachce

tilly
10. jún 2025

My sme tiež cez letné prázdniny len doma, max nejaké víkendy mimo. Naschvál. Vôbec ma to neťahá k moru cez plnú sezónu, keď je príliš teplo a milión ľudí všade.
A u nás to nie je otázka peňazí. Cestujeme celoročne, len tieto dva mesiace nie.

belllinka
10. jún 2025

@doriiis ako mozes porovnavat nejaky domaci bazen na člapkanie, kde si ani nezaplávaš, s morom a s veľkým plaveckým bazénom v hoteli?

ha_ha
10. jún 2025

@avakona Píšeš, ako keby tých detí mala aspoň 8. 🙄

ha_ha
10. jún 2025

@belllinka S morom sa domáci bazén porovnať nedá, ale 100x radšej uprednostním domáci bazén pred hotelovým bazénom v rezorte.

panonia
10. jún 2025

Ani my nejdeme k moru letecky, nie že by sme na to nemali ale nechce sa nám nikam chodiť....vyuzijeme rekreačný poukaz na Slovensku. ..A aj tak doma v bazene je nám najlepšie ..

belllinka
10. jún 2025

@ha_ha ja zas uprednostním plávanie vo veľkom bazéne, ako postávanie v malom bazéniku na dvore .-)

ha_ha
10. jún 2025

@belllinka Tak niekto má na dvore bazén aj väčší, než len na postávanie. A v hotelovom bazéne ak si chce človek zaplávať, tak tam musí byť ráno prvý, potom sú tam už deti, seniori a neskôr aj podnapití turisti, ktorí z toho bazéna vychádzajú tak maximálne k baru.

katulienkax
10. jún 2025

@doriiis domáci bazén len na namocenie nôh sa nemôže porovnávať s plávaním v mori, morskou atmosférou a morským životom 😉. Ja rada plávam a domáci bazén je dobrý tak na 2 zabery nohami ak vobec 😂

belllinka
10. jún 2025

@ha_ha jasné, niekto má na dvore aj 25 metrový plavecký bazén a nie v každom hoteli je iba bazén prepchatý deťmi a ožranmi

doriiis
10. jún 2025

@belllinka ....no môžem.😉

belllinka
10. jún 2025

@doriiis tak si uži bazénik 😉

doriiis
10. jún 2025

@katulienkax ....ako ktorý bazen