icon

Liečebňa dlhodobo chorých v Detve - skúsenosti

ewelin96
15. aug 2017

ahojte, chcem sa opytat ci je tu niekto kto ma osobnu skusenost s poliklinikou pre dlhodobo chorych v Detve?
konkretne o oddelenie dlhodobo chorych. chceme tam dat starkeho na doliecenie z nemocnice.
kvoli fyzickemu stavu - momentalne je imobilny

dakujem pekne

spinoscapularnabeta
21. aug 2017

Ahoj, mala som tam babku asi dva tyzdne. Boli sme spokojní ani babka sa nestazovala😊 starostlivost bola dobra aj sestricky mile

ewelin96
autor
21. aug 2017

A ako boli zariadene izby? Lebo rozmyslame ci riesit nadstandart..alebo nie
A co tam s nou robili?venovali sa jej?mali nejaky program?
Dakujem 😉

spinoscapularnabeta
21. aug 2017

@ewelin96 babka tam bola po vymene bedroveho klbu chodila s nou cvicit rehabilitacna sestra. Bola v izbe s dalsimi 5 pacientkami ak si dobre pamatam vzdy bola cista takze sa asi dobre starali. Ma uz zopar porazok za sebou takze vela nenabehala ani neporozpravala.Ostatne si uz velmi nepamatam. Vybavenie bolo asi starsie, postel mala ale ok . Jedna spolocenska miestnost.malinka s TV.Ak tam bude 3 tyzdne na doliecenie tak mu asi dobre padne spolocnost .panske boli vtedy asi dve izby, v kazdej traja pacienti... je to tam male takze mne sa videlo ze je to take pokojne prostredie

burbundia
23. máj 2026

Chcem takto slovne a verejne oceniť zariadenie LDCh v Detve, kde som strávila 3 týždne doliečovania a rehabilitácie po ťažkej neurochirurgickej operácii mozgového nádoru. Bola som veľmi spokojná s mimoriadne ľudským i profesionálnym prístupom p.riaditelky vsetkych lekárov, zdravotných sestier, sanitárok i upratovačiek. Je obdivuhodné ako si navzájom pomáhajú, ťahajú za jeden povraz v prospech pacienta a robia všetko preto, aby sa tam cítil ako doma. Napr. vďačne nám zalievali kávičku. Balzam na dušu bolo počuť z chodby slová personálu: treba ti s niečím pomôcť? Nedelili si, že toto je moja robota, toto tvoja ale robili tak, aby bol pacient čo najspokojnejší. Chorý človek je veľmi zraniteľný a pokojný a láskavý prístup bez zvýšenia hlasu som tu naozaj3 týždne zažívala. Tiež tu vynikajúco funguje spolupráca s rehabilitáciou. Sestry chodili s nami cvičiť na izbu, mne tiež pomocou elektroliecby rozhýbali ochrnúvajúcu ruku
Tiež som bola veľmi spokojná so stravou, ktorú nosili na izbu. Bola vždy teplá polievka v hrnčeku, čo je veľmi praktické riešenie a tiež sa mi páčilo, že hlavné jedlo, sa dalo zjesť tiež lyzicou, čo je tiež veľmi ústretový krok voči chorým alebo starým ľuďom. Ďalšia výhoda bola, že príbuzní a priatelia mohli často s čímkoľvek čo som potrebovala dobehnúť keďže som z Detvy.
VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM všetkým zainteresovaným za pobyt v tejto kvalitnej nemocnici, kde som sa cítila takmer ako doma a každému po akejkoľvek operácii doporučujem sa práve tu doliečiť.
Nech Boh žehná Nemocnici sv.Františka ( lebo taký je jej nový názov 🙏
S úctou vďačná pacientka Anna

cicko44
23. máj 2026
@burbundia

Chcem takto slovne a verejne oceniť zariadenie LDCh v Detve, kde som strávila 3 týždne doliečovania a rehabilitácie po ťažkej neurochirurgickej operácii mozgového nádoru. Bola som veľmi spokojná s mimoriadne ľudským i profesionálnym prístupom p.riaditelky vsetkych lekárov, zdravotných sestier, sanitárok i upratovačiek. Je obdivuhodné ako si navzájom pomáhajú, ťahajú za jeden povraz v prospech pacienta a robia všetko preto, aby sa tam cítil ako doma. Napr. vďačne nám zalievali kávičku. Balzam na dušu bolo počuť z chodby slová personálu: treba ti s niečím pomôcť? Nedelili si, že toto je moja robota, toto tvoja ale robili tak, aby bol pacient čo najspokojnejší. Chorý človek je veľmi zraniteľný a pokojný a láskavý prístup bez zvýšenia hlasu som tu naozaj3 týždne zažívala. Tiež tu vynikajúco funguje spolupráca s rehabilitáciou. Sestry chodili s nami cvičiť na izbu, mne tiež pomocou elektroliecby rozhýbali ochrnúvajúcu ruku
Tiež som bola veľmi spokojná so stravou, ktorú nosili na izbu. Bola vždy teplá polievka v hrnčeku, čo je veľmi praktické riešenie a tiež sa mi páčilo, že hlavné jedlo, sa dalo zjesť tiež lyzicou, čo je tiež veľmi ústretový krok voči chorým alebo starým ľuďom. Ďalšia výhoda bola, že príbuzní a priatelia mohli často s čímkoľvek čo som potrebovala dobehnúť keďže som z Detvy.
VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM všetkým zainteresovaným za pobyt v tejto kvalitnej nemocnici, kde som sa cítila takmer ako doma a každému po akejkoľvek operácii doporučujem sa práve tu doliečiť.
Nech Boh žehná Nemocnici sv.Františka ( lebo taký je jej nový názov 🙏
S úctou vďačná pacientka Anna

@burbundia Aky nador ste mala? A kde vas operovali?