Ľudom okolo seba len ubližujem

30. okt 2022

Mam pocit že viem len ubližovať ľudom okolo seba. Úplne naozaj neviem či je nejaka osoba v mojom blízkom okoli ktorej som neublížiLa. Je mi zO seba zle že čo som to za cloveka. Ublížila som mojim rodicom, mojej sestre, ex priateľovi, synovi, otcovi dieťaťa, starým rodicom. Som v tak hlbokých depresiách že mam chut od vsetkych odist a dať im pokoj aby som už viac nikomu neublížila

simonka_ba
30. okt 2022

A mozem sa spytat ako si im ublizila, resp preco to vztahujes na seba?

lulaby1982
31. okt 2022

A to si vediete nejakú čiernu kroniku o Tom ,kedy ,kde ,ako ste ublížila či? Každý clovek v živote chtiac ak.nechtiac ublíži. Čo Vás k tomu vedie,takto o sebe uvažovať? Čo je málo,čo je veľa ublížiť? Dá sa to nejako vyhodnotiť,aký máte kľúč ,že ste to takto vyhodnotila,čo bol dôvod takto uvažovať? To Vám celá Vaša sociálna sieť hovorí pravidelne ,že im ubližujete ??? To je divné nie? Na to by sa mal pozrieť niekto zvonka , a vypočuť si aj tých, kt.ste ublížili ako to vidia oni. Či je to len Vaše presvedčenie ,alebo aj ich.

Ja napríklad som ubližovala vždy vedome , iba som sa bránila,snáď nebudem iba ľahostajné pozerať ako niekto do mňa hádže balvany. Vždy to bolo opodstatnené, len som ukázala kde sú hranice

miadi
31. okt 2022

Vyhladaj odbornu pomoc . Znie to skor ze si chora mas silne depresie a len si namyslas ze ublizujes druhym ale iste je ze ty trpiš.

renmil
31. okt 2022

Odporucam porozpravat sa s okolim a rozhodne nie je riesenim to, ze odides... Urcite to vidia inak, ako Ty. Zjavne sebe pripisujes ze mozes za vsetko. Urcite odporucam vyhladat lekarsku pomoc. Drzim palce. Zivot je o niecom inom. Staci ho zit a vychutnavat. Je to odetailoch. O objatiach, odpustani, usmevoch, poteseniach... Treba hladat pozitiva, nie negativa. 🙂

3009
31. okt 2022

Smer psychiater, ale urýchlene. Máš silnú depresiu a z toho pramenia i tvoje pocity.

joesvk
31. okt 2022

Vo vzťahoch všetci ubližujeme/hoci nechtiac/ a aj nám ubližujú. Dôležité je vedieť odpustiť druhým, ale vedieť odpúšťať aj sebe.
Asi potrebuješ odbornú pomoc, nie je normálne,že to tak berieš...

karolinakr
1. nov 2022

Krok č.1 uvedomenie si chyb 2.ĺútosť 3.naprava a zmena- zajdi za človekom, kt.si ubližila a povedz uprimne, ako sa citiš.Že ti je mizerne zo seba či ti môže odpustiť. 4.zmena spravania - ked pride totožna situacia, kedy ubližuješ, vezmi emocie rozumovo pod kontrolu a zachovaj sa krajšie ako minule..5.ked ti dotyčna osoba odpusti, usmeje sa na teba, alebo dokonca povie, ze ta lubi a je to v poriadku.Ulavi sa ti a pride radost..Ty radšej chces odist a zabuchnut dvere - a čo s tym akože vyriešis? Budes trapiť sebs i ostatnych, takto sa to poĺahky vyrieši Existuje univerzalne slovo prepač, je mi luto, odpusť a čo? ..Dnes to už nik nepoužíva? Mysliš, že ti neodpustia? Mate nejak važne narušene a rozvratene vztahy, kt.sa nedaju zachraniť?

karolinakr
1. nov 2022

Ja som minule mame kupila kyticu, aj som sa ospravedlnila ona sa zasmiala a bolo vybavene Potom som jej zaplatila masaž a to už sa citila ako v siedmom nebi .😅 viem, že som jej ulahodila. Nemožes im kupit maly darcek kŽdemu? ale neviem celkom, ako ubližuješ, to by si sa musela viac rozpísať..Mysliš, že ti neodpustia?