icon

Luxusné dovolenky, ale za akú cenu?

2. júl 2022

Moja sestra každý rok ide na luxusnú dovolenku s partnerom s ktorým žije 21 rokov.Je to vulgárny muž ktorý ju urážá,ponižuje,vysmieva sa s nej.So synom má presne taký istý vzťah.Sestra je úplne obycajný človek,pracuje ako predavačka a nezarobí bohvie ako.On z bohatej rodiny.Každý večer pije,žijú oddelene,každý v inej izbe.Zatvara sa pred nim aj počas dňa,komunikujú minimálne.On ked ide okolo jej izby tak hocikedy povie na ňu posmešnú prezývku.Pri hádkach jej vulgárne nadáva,vysmieva sa jej s tučnych nôh alebo ze má krivú peru a podobne.Nikam spolu počas roka nechodia,iba k jeho rodičom.On pán lenivý 21 rokov doma leží,kávičkuje,stále tablet v ruke,fajčí.V domacnosti nerobí nič.Sestra nakupuje,varí,upratuje,narobí sa v práci.Urobil si s nej otroka.On v praci sedí,doma sedí,leží.Sex majú raz za mesiac,dva.Syna majú dospelého.Chodia každe leto na luxusné dovolenky a niekedy v zime na hory.Ale ani tam sa jej nevenuje,ponižuje ju aj tam pred cudzími ludmi a po večeroch s cudzími komunikuje a popíja.Momentálne sa na mňa nahnevala lebo jej každé leto napíšem to isté.Že ja by som nemohla ísť na dovolenku s mužom ktorého nenavidí a ktory sa jej ani na dovolenke nevenuje.Ona hovorí ze si chce oddychnuť a že tam majú dobré jedlo. Viackrat mi povedala že sama by nevyžila z obyčajneho platu a sama žiť niekde v garzonke nebude.Priateĺa neznáša a nenávidí.Keď sa jej pytam ako dokáže mať s ním sex tak je ticho.To len aby bol pokoj a nasilu má s ním sex? Momentálne sme pohnevané.Ozvala sa mi po 8 dňoch,práve keď sa vracala z dovolenky a začala mi posielať fotky a pisat ako sa mali dobre.Posledné roky to takto robí,nepovie dopredu že idú na dovolenku a ozve sa až keď sa vrátia.Pritom som jej roky predtym zakaždým popriala štastny let a krásnu dovolenku.Sama žijem v nefunkčnom vzťahu ale už to riešim a odindem,som pevne rozhodnutá.Len ešte doriešim nejake veci.Musím povedať že máme podobný osud.Obidve sme sa nevydali a žijeme vyše 20 rokov v nefunkčných vzťahoch.Možno je chyba aj v nás,rodičia nás vychovali len ku robote ale nepodporovali nás v učení sa a nebudovali nám sebavedomie.O živote a vzťahoch,čomu sa vystríhať nám nehovorili.Prvéj to bolo normalne že iba žena sa má starať o deti a domacnosť.Muž je poloboh ktorého treba ofukovať a chodiť po špičkách.

Strana
z3
marcellka32
2. júl 2022

A otázka je?
Ty nemôžeš za to ako sestra zije a s kym

amonet
2. júl 2022

pozri, jej zivot jej rozhodnutia ty to mozes iba respektovat.

marsmykkok
2. júl 2022

A načo jej píšeš každý rok to isté, že by si nemohla ísť s ním na dovolenku? Ona má asi iný pohľad, je na pláži, on asi za barom hlavne, večer má inú spoločnosť, tak sú spolu len v noci ked spia... Ak jej každý rok píšeš to isté má asi pocit že závidíš tie dovolenky a možno má aj pravdu. Vidíš, ty nemáš ani bohatého a aj tak nevieš odísť, chce to čas podľa teba, ale ktovie tiež kedy odídeš. Každý-aj ty aj ona je si strojcom svojho šťastia a musí sa rozhodnúť či ostane v nefunkčnom vzťahu alebo nie.

missdiva
2. júl 2022

Mozno ked uvidi sestra, ze ty si nabrala odvahu a odisla si a, ze ti je lepsie, tak sa prida... Ale ked ste na tom v podstate rovnako a ste sestry, preco nespojite sily? dve si lahsie najdete byvanie.
Dovolenka by ma trapila asi najmenej.

autor
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
2. júl 2022

a aky je problem ze teba tvoj partner napriek sexu na luxusnu dovcu nevezme ?

heleninamama
2. júl 2022

Bohatý vulgárny lenivec, ktorý sa celé dni váľa na gauči žije s tučnonohou predavačkou - milenkou, má ju za sexuálneho otroka a napriek tomu ju každý rok pozýva na drahé dovolenky? Už som tu čítala všeličo, lepší príbeh nevieš?

autor
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
2. júl 2022

@heleninamama tiez si myslim ze pribeh je vymysleny... ale aj keby nie... je to predsa jej zivot a jej starosti... ak jej to vyhovuje, co sa kto do nej vobec obuva... ocividne je s tym ok a uz si 'zvykla'.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
2. júl 2022

no a ? oni spolu ziju 21 rokov ak im to vyhovuje je to len a len ich vec a teba do toho absolutne nic nie je
a ty preco zijes so svojim partnerom ak ta ani na tu dovolenku nevezme 😂

autor
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
2. júl 2022

proste tak aj tvoje sestra je zlatokopka lebo jej to proste vyhovuje je to jej zivot ona si musi povedat ako jej to vyhovuje

ono by bolo fajn keby si kazdy si zamietol pred svojim prahom najprv

marsmykkok
2. júl 2022

autorka a vy ste z chudobnej rodiny kde bol nedostatok že? (tak mi to príde ked píšeš že luxus je napríklad že nepije vodu z vodovodu ale minerálku-podľa mňa toto luxus nie je) Ona zjavne už nechce žiť v nedostatku, zaplatiť nájom a mať denne 2 eurá na jedlo a ostatné....Preto si vybrala partnera podľa výšky konta nie povahy. Podľa mňa jedine že by sama lepšie zarobila, nevieš ju posunúť aby si robila kariéru? Ked má roky praxe nemusí byť predavačka, môže byť vedúca, neskôr napríklad manažérka viacerých prevádzok. Ak v jej práci to možné nie je, nech skúsi poslať životopis niekde inde na vyššiu pozíciu ked prax má. Podľa mňa len týmto jej môžeš pomôcť, že sama si zarobí lepšie a potom odíde, lebo ona neodíde ak by mala žiť z ruky do huby obrazne povedané...

autor
Autor odpoveď zmazal
marcellka32
2. júl 2022

Podľa mňa až veľmi trápi ako žije tvoja sestra, ak jej to vyhovuje, tak zi a nechaj žiť...

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
2. júl 2022

A prečo neodídes ty zo svojho nefunkčného vzťahu? Tam smeruj svoje myšlienky.
Sú veci, ktoré nevieme ovplyvniť, škoda teda nad nimi toľko rozmýšľať.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
lenkasarka
2. júl 2022

A čo ťa hnevá, že nechce od neho odísť? Veď je to jej rozhodnutie. Alebo potrebujes, aby odišla nech sa ty cítiš lepšie kvôli tomu, že ty chceš odísť? Alebo ďalšia možnosť. Voľakedy ste si plánovali že odídete spolu a ona teraz odísť nechce a ty nemáš financie na podnájom a predstavuješ si že dve by ste to finančne ľahšie zvládali? Rieš si svoj život, sestra zjavne žije tak ako jej vyhovuje.

luci11
2. júl 2022

Začali prázdniny...zdá sa mi,že sa niekto nudí.Neodínde,čo to je za slovo?Na preklep to nevyzerá,keď ho autorka použila v každom príspevku.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
trema
Autor odpoveď zmazal
lenkasarka
2. júl 2022

Ale tvoja sestra nemôže zato ako žiješ. Každý z nás žije tak ako si zariadil. Lomcuje tebou závisť ,ale tým sa rožieraš sama. Praj a bude ti dopriate✌️

bluka2
2. júl 2022

Čo ju tak strasne ale drží na tom jedle? Boli ste často hladné ako deti?inak si to neviem vysvetliť

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3