Luxusné dovolenky, ale za akú cenu?
Moja sestra každý rok ide na luxusnú dovolenku s partnerom s ktorým žije 21 rokov.Je to vulgárny muž ktorý ju urážá,ponižuje,vysmieva sa s nej.So synom má presne taký istý vzťah.Sestra je úplne obycajný človek,pracuje ako predavačka a nezarobí bohvie ako.On z bohatej rodiny.Každý večer pije,žijú oddelene,každý v inej izbe.Zatvara sa pred nim aj počas dňa,komunikujú minimálne.On ked ide okolo jej izby tak hocikedy povie na ňu posmešnú prezývku.Pri hádkach jej vulgárne nadáva,vysmieva sa jej s tučnych nôh alebo ze má krivú peru a podobne.Nikam spolu počas roka nechodia,iba k jeho rodičom.On pán lenivý 21 rokov doma leží,kávičkuje,stále tablet v ruke,fajčí.V domacnosti nerobí nič.Sestra nakupuje,varí,upratuje,narobí sa v práci.Urobil si s nej otroka.On v praci sedí,doma sedí,leží.Sex majú raz za mesiac,dva.Syna majú dospelého.Chodia každe leto na luxusné dovolenky a niekedy v zime na hory.Ale ani tam sa jej nevenuje,ponižuje ju aj tam pred cudzími ludmi a po večeroch s cudzími komunikuje a popíja.Momentálne sa na mňa nahnevala lebo jej každé leto napíšem to isté.Že ja by som nemohla ísť na dovolenku s mužom ktorého nenavidí a ktory sa jej ani na dovolenke nevenuje.Ona hovorí ze si chce oddychnuť a že tam majú dobré jedlo. Viackrat mi povedala že sama by nevyžila z obyčajneho platu a sama žiť niekde v garzonke nebude.Priateĺa neznáša a nenávidí.Keď sa jej pytam ako dokáže mať s ním sex tak je ticho.To len aby bol pokoj a nasilu má s ním sex? Momentálne sme pohnevané.Ozvala sa mi po 8 dňoch,práve keď sa vracala z dovolenky a začala mi posielať fotky a pisat ako sa mali dobre.Posledné roky to takto robí,nepovie dopredu že idú na dovolenku a ozve sa až keď sa vrátia.Pritom som jej roky predtym zakaždým popriala štastny let a krásnu dovolenku.Sama žijem v nefunkčnom vzťahu ale už to riešim a odindem,som pevne rozhodnutá.Len ešte doriešim nejake veci.Musím povedať že máme podobný osud.Obidve sme sa nevydali a žijeme vyše 20 rokov v nefunkčných vzťahoch.Možno je chyba aj v nás,rodičia nás vychovali len ku robote ale nepodporovali nás v učení sa a nebudovali nám sebavedomie.O živote a vzťahoch,čomu sa vystríhať nám nehovorili.Prvéj to bolo normalne že iba žena sa má starať o deti a domacnosť.Muž je poloboh ktorého treba ofukovať a chodiť po špičkách.
Je to sestrina vec a jej rozhodnutie ako chce žiť a s kým . Ak je takto spokojná, tak ju nechaj. Ja som tiež tvojho názoru, že takto by som nežila len kvôli dovolenkam. Človek sa ma viac snažiť, aby si zarobil na všetko sám a nebol závislý od takýchto ľudí... ale musíš pochopiť, že tento názor si nezostáva každý. Tvoja sestra ma iný, musíš to rešpektovať
Vies co si myslim ja? Ze ty si naštvaná preto, lebo mas zniceny zivot a chces aby ona urobila krok. Potom mozno urobis aj ty. Nechaj ju zit
....ale no taaaaak...snáď je svojprávna a vie čo činí...dopraj jej aspoň LUXUSNÚ dovolenku, keď ma život na *uja...🤭🤨
Nechápem,prečo si neriešiš svoj život,ale sestrine luxusné dovolenky.Závisť je tvoja kamarátka tuším...
Kasli teraz na sestru a sustred sa na Tvoj odchod. Lebo tiež si myslím, ze si tá žena zo spominanej temy. Neboj sa odchodu. Držím palce
Sama žiješ 20r v nefumkcnom vzťahu, ale poukazujes na sestru. Co takto si najskôr pozametat pred vlastným prahom
to,že sestra nechce odísť od partnera,je jej vec.Dospelá svojprávna žena,má to v svojich rukách.A autorka môže hľadať pomoc v útulku pre týrané ženy.Tam jej poskytnú aj odbornú pomoc,ktorú zjavne potrebuje...
Preco stale riesis sestru. Nech je v takom vztahu az do smrti. Ries seba a Tvoj odchod
Rieš seba hlavne a sestru iba ak bude chcieť pomoc a podporu a nevyčítaj je jej život, jej rozhodnutie. Ja poznám aj také že ženská ma chuja alkoholika partnera, nemajú spolu ani deti, je obyčajný robotník, nežijú vôbec ani finančne dobre, tiež sa pred ním zatvára, umreli jej rodičia v krátkom čase, zdedila po nich byt, ale ona ostala s chujom a byt darovala synáčikovi z jej prvého manželstva a je nadalej nespokojná so svojim životom a strhaná. Ale tak čo už, kto chcem kam pomôžme mu tam a nech si žije každý ako chce. Hlavne ty sa zariad aby si odišla a budem rada ked ma po prázdninách označíš a napíšeš sem, či už žiješ sama...
Ved priznaj, ze si to ty. Tam to nie je iba o slovách "odinde". A nie je to hanba, ze si ešte neodišla. Radili Ti tam. Ja ale z vlastnej skúsenosti mozem napísať - tiez som "odisla" zo vzť ahu, kde som sa dostala az na samé dno az ked som sa na to citila. Tiez milion výhovoriek, ved sice som nešťastná, ale , ale, ale.... Klamala som samu seba. Az raz prišiel den, ked som nemala nic (financie) a pozbierala som zvysky sil a ukončila som to.
Plno zien tu Ti radí, skus navnimat tu silu pomoci a odhodlaj sa urobit ten krok
A kedy odchadzas? Neda sa vam odísť hned?
Ale nejaký termin odchodu uz mas? Toto, co urobil tvoj muz (ci kto to je) ber pozitívne. Aj ked to teraz vnimas inac.