Má dieťa s inou. Chcem sa rozviesť
Ahojte potrebujem poradi5.Chcem dohodnúť s manž. na rozdelení majetku po rozvode.Ja chcem aby mi zostal byt a jemu nechám auto.Ide tu o to že pred vyše rokom mal dlhodobý vsťah to som mu dalo by sa povedať že odpustila..No s toho vsťahu má 10mes.syna čo som zistila nedávno.Stou ženskou sa zase kontaktujú a to si takmer rok dali pokoj.Teda som si myslela že sme to prekonali.Samozrejme manžel jeho exmilenky si myslí že syn je jeho.Teda ja chcem "vymeniť" svoje mlčanie za byt.Po zistení že má dieťa s inou s ním jednoducho už nedokážem žiť.Možno si pomyslíte že som potvora no kým nezažijete nepochopíte ako sa cítim.Preto potrebujem radu právnika ako to celé spísať aby to bolo právne ok a aby som dosiahla svoje.ďakujem
Nuž... to, čo popisuješ, by sa dalo považovať za trestný čin.. Tuším sa to volá vydieranie. Každopádne, výsledok môže byť úplne iný ako čakáš: Tvoj nátlak dovedie niekoho zo zúčastnených k tomu, že radšej manželovi povie pravdu... Manželstvo milenky sa naštrbí.. A kam asi pôjde bývať úbohá milenka, ktorá je stále v kontakte s otcom svojho dieťaťa? Nuž, zrejme do "Tvojho" bytu... Takže skús sa s manželom dohodnúť po dobrom na tom vyúčtovaní, čo chceš... ale nevydieraj ho prezradením tajomstva... Majetok si môžete rozdeliť priamo pri rozvode alebo po rozvode... Teraz, keď ešte nie si rozvedená, môžete spísať u notára dohodu o tom, že byt sa vylučuje z bezpodielového spoločného majetku manželov a že si jeho výlučnou vlastníčkou Ty... Prlpadne ho môžete darovať tretej osobe /Tvojej príbuznej/, ktorá Ti neskôr majetok po rozvode daruje /alebo Ťa podrazí a nechá si ho../.
Každopádne budeš manžela asi ešte potrebovať na platenie výživného na dieťa... Asi nebude moc ústretový, keď ho o majetok prípravíš vydieraním... Aj to zváž, než začneš s tak tvrdým kalibrom.
Veľa šťastia... Súcitím s Tebou. Drž sa.

@enilora najlepšie asi obrátiť sa na právnika.