icon

Má manžel na toto právo?

maybee
22. nov 2013

Ahojte, zaujímali by ma Vašej názory ohľadom správania môjho manžela, nakoľko sa strácam a neviem určiť už hranice čo normálne je a čo normálne nie je, nakoľko som bola vychovávaná v rodine, kde si vždy muž ženu vážil,tak takéto správanie nepoznám. Až teraz. Sme manželia 2 roky, predtým sme spolu 7 rokov chodili. Nie vždy bolo jeho správanie ideálne, ale veľmi sme sa ľúbili a vždy sa s ním dalo to vyriešiť, vykomunikovať. Všetko to vybuchlo viac menej až po svadbe vo väčšom. Napríklad, spoločný účet. Akonáhle vyberiem peniaze, keď že mám na starosti nákupy, varenie a celkovo domácnosť, manžel má sms notifikáciu, do minúty telefonát s nervami, načo zase vyberám peniaze, kde idem tie peniaze zase oj.bať. Na seba peniaze nemíňam, málokedy si niečo doprajem. Všetko míňam len na domácnosť a nákupy, myslím, že 10e za tri dni na základné potraviny nie je veľa, prípadne iba dokupujem, čo potrebujem k vareniu. Platím šeky cez internetbanking, a on mi po ukončení všetkých platieb napíše správu, že gratulujem, dnes si oj.bala toľko a toľko peňazí. A pritom sú to šeky, ktoré platíme každý mesiac. Ďalej je to jeho komunikácia so mnou... niečo sa ho opýtam, že prečo toto a toto, a on mi odpovie: no na k.kot...alebo nemôže vybrať napríklad mäso z mraziaku, tak hneď sú to samé nadávky do p., k., vravel som ti, aby si to tam nenajeb a popri tom s tým všetkým trieska, alebo buchne päsťou do dverí.
Som dvakrát operovaná laparoskopicky na krvavú cystu. Po tom ako som sa prvýkrát vrátila z nemocnice, a prosila ho, aby mi niečo uvaril, tak on sa radšej díval na počítač na film a musela prísť jeho mama, aby niečo uvarila, nakoľko mne sa veľmi zle stálo. Vyslovene neznáša keď mi je zle, alebo ma bolí hlava a ja si ľahnem. Hneď počúvam ako hnijem a nič nerobím, nie som na nič dobrá. Teraz vo februári som potratila bábätko v 7.tt, a po potrate mi narástla znova krvavá cysta 12x7 cm. Doktor mi predpísal pol ročnú liečbu hormónmi. Manžel mi na to povedal, že koľko akože tie tabletky mienim brať, že on nechce mať 60 rokov, keď jeho dieťa bude mať 30 - ja mám 25 rokov a on o dva viac... že aké dieťa si adoptujeme - povedal to ironicky. Ani si nevie predstaviť, ako to mňa bolí na srdci, keď niečo takéto povie. Tá cysta ma bolieva aj pri sexe niekedy, keď mu to poviem, tak mi povie, nech si nevymýšľam. Náš sex je väčšinou iba o uspokojení jeho, ohľadom mňa sa vyjadril, že jemu sa nechce "hodinu" sa so mnou trápiť 😔
Nadáva mi ohľadom mojej váhy. Áno, pribrala som, a bola som takáto už aj pred svadbou. Mám 80 kg pri výške 170 cm, nemám faldy, mám to tak nejako všetko rozložené, že som skôr žena krv a mlieko. Všetko sa dá povedať taktne, ale nie spôsobom, sa pozri sa na seba ty prasnica, ako vyzeráš, žiadna žena na okolí takáto nie je. Je mi ťa ľúto, vyzeráš choro, schudni, si tlstá a podobne. On je sám o sebe presvedčený, že vyzerá k svetu, že je super a úžasný a včera najnovšie, že je jeden z mála pravých mužov. Toto mi rozpráva s úplnou vážnosťou. A pritom on pribral 30 kg počas nášho vzťahu.V lete som behávala, stále sa prechádzala, schudla som 5 kg, všetci si to všimli, len on mi povedal, že určite som neschudla... Keď ho volám na prechádzku, tak on so mnou nejde. Vždy mi vie povedať, že on by chcel takú 50 kg... A porovnáva ma s druhými ženami.
A v neposlednom rade je to alkohol. Už som to písala aj v inej diskusií. Liter vína za večer sám s tým, že mu mám kúpiť ešte jeden, keby mu nestačilo. 6 a viac pív tiež za večer. Občas niečo tvrdé. A prakticky vždy, keď nejde do práce. Na toto všetko mi povie, že normálne to je, lebo on zarába, robí okolo domu. A s nervami mi povie, že nech mu do alkoholu nerozprávam!
Som vždy v strehu, keď sa ma niečo pýta, dávam si pozor, aby som mu správne odpovedala. Keď mu zle poviem, alebo skomolím slová, začne sa smiať, alebo sa na mňa pozrie ako na debilnú. Začala som zabúdať slová, rozprávam a zrazu mi vypadne slovo a neviem sa vykoktať...
Potrebovala som sa vypísať a prečítať si Vaše názory... ďakujem

959touareg
22. nov 2013

@maybee fuuch az mam slzy na krajicku z tvojho pribehu. pravdepodobne mas dobre srdce ked toto trpis. v ziadnom pripade neodporucam mat s takymto clovekom dieta a chod od neho prec. on sa nezmeni a bude to horsie a horsie. zarazila ma jeho komunikacia s tebou, same nadavky, dalej som sokovana mnozstvom alkoholu, ktory vypije denne. u neho je to uz rozvinuty alkoholizmus..6 piv denne, 1-2 flase vina, tvrdy alkohol.
a nerozumiem, preco ti vykrikuje peniaze minute na stravu. podla mna je 10€ na tri dni nakupu potravin neskutocne malo. ja miniem na potraviny tyzdenne 100€ a len tak-tak. keby ze minas na blbosti nepoviem, ale ani vtedy nema pravo ti nadavat.
z jeho strany je to psychicky teror,ktory prerastie do fyzickeho neskor.
to za 7 rokov chodenia spolu si si u neho nic nevsimla? nechce sa mi verit, ze je tak dobry herec a dokazal sa tolko rokov pretvarovat. je to velmi dlha doba.
a jeho matka ? neporozpravala si sa s nou? musi ho poznat. alebo je na jeho strane? nic mu nepovie? ja by som syna zabila keby toto robil neveste. syn- nesyn. bolo by mi to jedno.a tvoji rodicia vedia o tom? ako sa ku tomu stavaju.mam dceru a keby jej toto robil zat,tak ho moj manzel vlastnorucne zabije. nato si ju nevychovavame, nelulkame, aby nam s nou v buducnosti toto stvaral nejaky despota a chory clovek.
je mi ta uprimne luto, chudatko moje. zbal veci a chod prec. ku rodicom, alebo ku niekomu.....

jabadaba
22. nov 2013

@maybee uf.....uf, to je sila! Ak tomu spravne rozumiem, poznas ho 9 rokov. Mas len 25. Chodili ste teda od tvojich 16 tich...neverim, ze si vtedy jeho uroven nevidela. 😝 Ja osobne a sama za seba by som to vzala z kratkej cesty. Si mlada, nemas zatial deti a ani by som si ich s tymto panom neplanovala. Ak poznas co to je ak si muz vazi zenu, ako si pisala v uvode, tak takeho si hladaj. Laska je sice krasna, ale nesmie nam natolko zatemnovat mozog, aby sme prehliadali taketo zavazne veci. Neviem si predstavit co si vlastne Ty na nom milovala a ako Ta vlastne miloval tvoj manzel. 😝 Na zmenu necekaj pri tejto forme jednania.

debnarova
22. nov 2013

vie ako na teba a nici ta psychycky.zvaz co vlastne chces,lebo v tom sa nezmeni.mala som takeho byvaleho a presne vedel ako na mna.moj manzel mi v zivote nenadaval,lebo si ma vazi a ani vycistky co nakupujem,za kolko a tak......bolo strasne citat to co si napisala a neviem si predstavit zit s takym clovekom.davaj si velky pozor

tannja
22. nov 2013

nemáte dieťa, tak by som čo najrýchlejšie utekala od takého chlapa preč, ale to chce veľa síl a odvahy. Keď človek žije s takým chlapom, tak si ani nevie predstaviť, že existujú muži, čo si ženu vážia a na rukách by ju nosili však? Je to smutné, že existujú takíto arogantní a sebeckí chlapi. Mne to pripadá, že si lieči nejaký komplex. On sa už nezmení. Je to smutné, ale mne to pripadá tak, že nech je žena akákoľvek škaredá, hlúpa, hlavne nech je chudá a má u chlapov úspech. 😢

izabelkas
22. nov 2013

Mohla by už aj Maybee niečo napísať, aby som vedela, že to ešte číta. 🙂

Booože môj dievča keby si vedela ako to bude vnímať Tvoje dieťa... To chúďatko by bolo na tom omnoho horšie ako ty aj keby Ťa išiel zodrať z kože. To dieťatko by to bolelo viac ako Teba. Plus ešte k tomu by si ho obrala o detstvo a zdravý vývoj, Tvoje dieťa by malo nízke sebavedomie a možno by sa vôbec nevedelo začleniť do kolektívu. Tvoj muž má nejaký problém. Ja som mala takého otca alkoholika. Nikto si ho nevážil a všetci od neho utekali, nikto sa s nim nebavil, pretože každý videl kto to je, z každej roboty ho vyhodili. A toto ako mu všetci dávali najavo, že je nula si riešil doma na nás s mamou, kde bol veľký hrdina a pán všetkého. Ak chceš aj ty mať také Vianoce a sviatky kedy sa dá neobmedzene piť, že sa človek bojí o svoj život a utekať z domu k svojej mame alebo kam sa dá, tak nech sa páči. Ale prosím Ťa nerob si dieťa, ži si s ním sama. Ty tiež nemáš právo na to zničiť tomu stvoreniu život. Rodič musí zabezpečiť dieťatku najlepší život aký dokáže. A si myslí, že ty máš na to nájsť mu aj lepšieho otca. Neviem aké záväzky s ním máš, ale čím skôr odídeš tým ľahšie to bude. Keď bude dieťa, budeš riešiť ako mu nezobrať otca, bývanie atd. V 25-tke máš času a času si nájsť muža akého len chceš.

michellka85
22. nov 2013

si tyrana zena, je mi to luto.. z tych desiatok bab sa ho nikto nezastal - asi to bude pravda 😒 odid kym sa da.. budes mat este s niekym krasne deti 😵 drzim prsty 😉 a niesi tucna 😠

lucia243
22. nov 2013

Pripajam sa jednoznačne odííď od neho !!!! Čím skôr tím lepšie dokiaľ nemate deti ...nič dobre ťa už priňom nečaka..a už plus keď je vtom ešte alkohol...Nevaži si ťa absolutne, uráža ťa ...a vždy to tak bude lebo vie, že si to može k tebe dovoliť kedže ty mu to dovoliš !!! A kým nedôjde k tomu aby ťa začal aj biť....lebopodľa toho čosi tu napisala veľa mu ktomu netreba... Viem nám sato piše ľahko ale ide nám len o tvoje dobro. Alkohol a agresivita je najhoršia kombinácia.

wewe22
22. nov 2013

tak od neho by som utiekla uz velmi davno
svadba nesvadba ved nezijeme v 20tom storoci ze by sa nedalo rozviest
pises ze si nieco podobne nezazila doma tak predpokladam ze tvoji odicia pochopia tvoju situaciu a radi budu ked ich dcera nebude trpiet z hulvatom a radsej sa vrati ku nim
a dieta s nim? nechci vediet co pride potom
moj manzel je v podstate idealny chlap ale po narodeni dietata sme aj my mali problem dostat sa do nejakych kolaji a po kazde ako sa arodilo dalsie sme si rovnakymi problemami presli znova
preto nohy na plecia dnes k advokatovi zajtra na sud a viac o neho nezavadit
drzim palec

mobilka
22. nov 2013

čo najskôr od neho preč, kým sa nezblázniš, drž sa

maryah
22. nov 2013

@maybee ach jaj a lepšie už ani nebude ☹ nezmení sa... si mladá, ak sa máš rada, utekaj čo najrýchlejšie od neho lebo ťa psychicky úplne zdeptá ☹

davidka27
22. nov 2013

@maybee ty chceš mat dieřa s takýmto koko...., to si dobre rozmysli, lebo s viacerými sa odchádza ovela horšie a divím sa , že si ešte pri nom...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
jana1352
22. nov 2013

@maybee ver nám, nezmení sa!!!!, má Ťa bohužial na háku a dieťa to nijako nezmení, skôr naopak. s ním prichádzajú ešte väčšie starosti a kedže Ti nepomáha, zbláznila by si sa, alebo načisto ochorela a zomrela??!!!! financie budú na tom ešte horšie a on potrebuje na alkohol. chceš byť asociál s alkoholikom?!!! si mladá, našťastie bezdetná, utekaj!! dúfam, že máš kam. ale z toho sa vylížeš. radšej sama v pohode ako v utrpení s niekym kto si to nezaslúži. poradíš si, neboj. nájdeš si niekoho, vráť sa domov.

kuka221
22. nov 2013

utekaj od neho čím skôr a čo najďalej, veď to nie je život.. ☹

lutia
22. nov 2013

@maybee odporucam tak ako aj vacsine zien co ti pisali rychlo od neho prec, zbal sa a chod....rychlo a ziadne dieta s takym clovekom...este by ani dietatu nedal najest len aby ho to nestalo kopec penazi a ostatnom ani nehovorim co vsetko pri dietati treba....ma vsetko to zle a nic dobre...a kedze vies ako to chodi v milujucej rodine tak si ju predsa ziadaj aj ty od zivota a dovol sebe aby si bola spokojna ako si prezila tento zivot

motovidlo
22. nov 2013

@maybee Babuľka, nečítala som ostatné názory... ale toto je strašné. Veď to už pomaly ani horšie byť nemôže ☹ Začni vážne plánovať život bez neho, ten človek ťa len so sebou na dno stiahne. Si ešte mladá, nenič sa s ním ☹

maybee
autor
22. nov 2013

Ďakujem pekne za názory a podporu. Nie , nie je to vymyslený príbeh, v takomto vzťahu žijem. Pred svadbou nepoužíval vulgarizmy, ohľadom váhy tiež nič, len si pamätám, keď som pribrala z hormónov len na 64 kg, tak už sa chytal za hlavu, peniaze neriešil, nemali sme spoločný účet. Mám svoju výplatu, svoje peniaze, takže som žila zo svojich. A to mi ešte aj teraz vie povedať, že by som mohla zarábať viac, že 600e je málo, ktoré zarobím.
Tie cysty a potrat beriem ako znamenie, pretože v tom tehotenstve mi stále niečo bráni, a vďaka Bohu, že som si to dokázala uvedomiť. Krvavé cysty som začala mať hneď ten rok ako sme sa vzali. Nechcem s ním byť, trpím, dusí ma... Takto som si manželstvo nepredstavovala, chcem len muža, ktorý si ma bude vážiť. Všetko to vie, všetko som mu povedala, že mi ubližuje, že kto mu dáva právo hovoriť mi ako vyzerám. Povedal mi, že práve to, ako vyzerám, mu to práve dáva. Jeho mama drží so mnou. Pretože má doma to isté. Čiže jeho otec. On už jeho mamu aj udrel. Takže to videl z domu. Ani mamu si neváži, nikdy sa mi nepáčilo ako sa ku nej správa.
Stratila som sebaúctu... a hlavne zdravý rozum, že som nerozmýšľala pred svadbou. Mám pocit, že som išla ako ovečka so všetkými, ktorí chceli, aby sme sa vzali a nevnímala realitu. Máme dom, hypotéku... ale mám rodičov, a tam môžem ísť. Keď mu poviem, že od neho odídem, tak sa len zasmeje a povie mi, pekne si zober igelitku a choď...

moonlight1210
22. nov 2013

mas doma narcistu. to su vlastnosti, ktore nedokaze zmenit (a ak, tak len na dobu urcitu a znova postupne vyskocia) ani najhorsia facka od zivota.
musel by vedome sam na sebe pracovat a vedome sa neustale kontrolovat. potom by to bola nadej na uspech.

mozes ho skusat prevychovat, ale rovnako dobre mozes denne tri hodiny hadzat hrach o stenu.
prestan sa nadejat 7 rokmi pred svadbou, ze ste to vedeli vsetko ustat. to bolo. uz nie je.
este tu zrejme bude nejaky pokus o zmenu z jeho strany, ked budes odchadzat (jedna z faciek od zivota). nedaj na to. vratis sa a do par dni, tyzdov, mesiacov, budete tam, kde ste boli.

neostavaj tak dlho, az ta nauci mat sebavedomie na bode mrazu. stav, kde sa budes kontrolovat vsade a stale, hanbit sa a drzat v pozadi. este aj pri inych ludoch, kde sa nemusis bat posmeskov, budes potom posobit ako z inej planety. az mu zacnu davat za pravdu, ze si fakt asi sibnuta z vas dvoch prave ty. toto potrebujes?
nakoniec budes taka troska, ktora u kazdeho ostro sonduje, ci sa jej nahodou tiez neposmieva, nehovori ironicky. zacnes mat neprimerane reakcie na hluposti - a nikoho nebude zaujimat, ze si kedysi taka nebola. budu ta sudit taku, aka zrovna vtedy budes.

odid, kym ti tie rozdiely v jeho chovani este biju do oci. kym vidis seba este normalne, nie cez jeho ponizovanie.
prestan planovat, ako mu das dieta - nie, nezmeni ho to.
prestan si mysliet, ze toto ustojis a zmenis, ak este nejaky cas vydrzis - nie, neustojis a nezmenis. uz teraz si rozvyklana. co bude o rok?
a hlavne - odid, kym sa z teba nestane magnet na podobne typy. lebo darmo potom budes za par rokov odchadzat, ked skocis na lep rovnakemu chlapovi (prestanes vnimat varovne signaly).

a nie, necakaj, kym sa tvoja laska zmeni definitivne na nenavist, aby si mala silu odist. to je falosna sila. drzi ta nabudenu na ciny len nejaku dobu, a potom si zase stratene dievcatko v lese, ktore vaha, ci urobilo dobre.
nehovoriac o tom, ze to moze trvat este dalsich par rokov, kym sa laska definitivne zlomi (lebo spomienky, dufanie, nostalgia).

sintra
22. nov 2013

strucne a jasne, dakuj bohu, ze s nim nemas deti a cim skor utekaj... nie si prva ani posledna, co sa rozvedie so spolocnou hypotekou, toto vsetko sa da vyriesit, ale stracat cas a zdravie pri takom ko... by bolo ovela horsie, nez tahanice, ktore ta pravdepodobne cakaju.

kaara1980
22. nov 2013

v tomto vzťahu by som neostávala ani chvíľku.Váš vzťah,teda skôr manžel je chorý.Ten môj je tiež síce ,číslo,ale toto je domáce týranie .Ak nechceš skončiť zviazaná v kazajke,tak rýchlo utekaj.Ty si tiež človek ako aj tvoj mm a nemá právo ťa ponižovať.Žiaľ sú aj taký ľudia ako je tvoj manžel a oni sa nezmenia.Pán boh vie,prečo ti nedal dieťa,pozri sa na to ako na znamenie.Držím ti palce.

izabelkas
22. nov 2013

@maybee Aj keby si mala odist len s igelitkou, vzdy to bude mnoho oproti tomu co Ta s nim caka. Ved si mlada, uver nejako poriesite a aj keby si mala o tie peniaze prist co si uz splatila, podla mna to nebude taka velka suma. Este si zariadis zivot inak.

miskamaj
22. nov 2013

@maybee fuuha, tazke to mas, ale vidis, sama si si priznala, ze takto zit nechces, preto kazdy den, ktory pri nom este stravis, bude pre teba stratou casu. Tak si tu igelitku zober a chod.... chod za lepsim zivotom.

zuzimia
22. nov 2013

@maybee
Rychlo prec, skor ako ta to zviera uplne znici! Mas kam ist, tak chod a ostatne sa doriesi. Ked v takomto humuse zijes, tak ine riesenie neexistuje. Drzim palce a sprav to cim skor!

maybee
autor
22. nov 2013

Jeho mama mi povedala, že nám by trebalo dieťa, že on by sa zmenil. Povedala som jej, že ja si nebudem podmieňovať jeho správanie dieťaťom... nechcem, aby moje dieťa toto videlo a nedajbože, aby z neho vyrástlo toto isté. Som vďačná za tú antikoncepciu, ktorú mi dali na tú cystu. Raz ma od nervov aj buchol novinami po hlave - ako psa 😔 Je mi to tak všetko ľúto... nikdy za mnou nepríde a nepovie mi prepáč, ďakujem, prosím si. Som hlúpa ja, že som toto všetko nechala zájsť až tak ďaleko.

katka577
22. nov 2013

@maybee Nedá mi odpovedať na tento príspevok, keď to čítam... Si týraná žena, možno si to ani neuvedomuješ, ale je to tak. A ak Ti ešte jednu "nefukol", tak pri jeho správaní to môžeš do budúcnosti očakávať. Momentálne to je psychické týranie hrubého zrna, nezaslúžiš si, aby chlap takto s Tebou jednal. Pre ženu je hrozné, keď potratí, tak prepáč, keď Ti napíšem, že v Tvojom prípade to ber ako osudové znamenie, že mať dieťa s týmto chlapom bude hotová "katastrofa". Nájdi prosím Ťa silu, ako od neho odísť, budeš trpieť celý život, on sa nezmení. A buď rada, že ešte nemáte spolu deti, mala by si to o to ťažšie. Z toho Tvojho príspevku dedukujem, že sa mu stále podriaďuješ, žiješ jeho život a nie svoj, všetko len čo on, Ty tam nie si. Si možno len nástroj, ako mu porodiť dieťa a potom poslúchať a robiť slúžku. Ženy, ako si Ty majú tendenciu hľadať na takom mužovi aj niečo pozitívne, čiže nehľadajú riešenie, ako od neho odísť, ale hľadajú také jeho vlastnosti, prečo s ním zostať. Ak robíš toto aj Ty, vedz, že nie je to správne. Viem, že určite nie je ľahké pobaliť veci a ísť ani nevieš kam, ale určite je to oveľa ľahšie, keď vo vzťahu nie sú deti. Držím Ti palce, aby si sa dokázala pozrieť do zrkadla a povedať si "som tu predsa aj ja"!

voskovaeva
22. nov 2013

s takym muzom by som nebola ani minutu a dieta s nim uz vobec nie . Ved on je chory 😖

dominka11
22. nov 2013

@maybee prosím ta, nerozmýšlaj a choď od neho preč. Tvoj muž ťa týra a ponižuje. Čo najrýchlešie mu daj zbohom, pretože keď bude dieťa zhorší sa to a bude to o to ťažšie. Takéto ponižovanie a blbé reči...zle sa to aj číta a nie ešte to zažívať. Si mladá a zatiaľ máš svoj rozum, ale postupne by ťa zmanipuloval a skákala by si mu okolo r..., prepáč že to tak píšem, celý život. Držím palce, hlavu hore 😉

tykat
22. nov 2013

@maybee...no ja si myslím, že by ťa mal ešte sem tam poriadne zmlátiť, možno by si si konečne uvedomila, že toto nie je chlap pre život.

Naozaj potrebuješ v 25 rokoch počúvať že oj.bavaš peniaze keď kúpiš rožky?
Naozaj potrebuješ v 25 rokoch počúvať aká si neschopná, tučná?
Naozaj potrebuješ v 25 rokoch žiť s takýmto človekom?
To si naozaj taká zúfalá aby ti stačilo toto?

Pozri sa okolo seba, je kopec chlapov ktorí si Ťa budú vážiť a budú sa k tebe správať ako k človeku a nie ako k poslednej špinavej handre. Buď rada, že s takým debilom nemáš dieťa a utekaj kým sa to dá.

dominka11
22. nov 2013

@maybee tvoja svokra nevie čo hovorí. Ospravedlnuje jeho konanie a ver mi, mám dve deti, ale dieťa nie je len radosť, ale aj starosť. Keď pri tebe nestojí teraz a nespráva sa ako chlap, tak dieťa ho nezmení. Iba ak k horšiemu, lebo s dietatom sa ťažšie odchádza....

maybee
autor
22. nov 2013

@katka577 máš pravdu, nehľadám riešenie, ale hľadám vlastnosti, prečo s ním ostať... aj keď niekde v duši viem, že to nemá zmysel. Som ešte veľmi slabá na to všetko, a momentálne aj veľmi unavená, aby som sa zdvihla a odišla. Neviem na čo čakám, chcem to urobiť, ale teraz nevládzem. Možno naozaj čakám na to, kedy mi dá facku. Je to z väčšej časti aj o zvyku. Milujem svoj dom, aj záhradu, aj tú dedinu, kde teraz bývam. Veľmi mi je ťažko na duši, že toto budem musieť opustiť. Je to veľmi ťažké. Modlím sa za to, aby sa mi vrátila sila s týmto bojovať...