icon

Má náš vzťah šancu?

d_h_girls
1. mar 2017

Ahojte, velmk Vas prosim o radu 🙂
Mam 22 rokov. Moj priatel ma 29. Zoznamili sme sa v praci a sme spolu 4 mesiace. Doteraz som nikdy nemala poriadny pekny vztah bez problemov. Moj priatel mal normalny vztah pred 3 rokmi, kedy sa s nim byvala frajerka rozisla, aj ked nemali problemi, len jednoducho ho prestala lubit. Bol z toho dost hotovy, vyskusal jeden vztah ale vedel ze to nikam nevedie a prisla som ja. Je dobry, mame spolocny humor, temy, vela sa spolu nasmejeme a je to zaroven moj najlepsi kamarat. Vsetci o nas vedia, v praci niekedy sedime nedaleko seba ale pri povinnostiach sa velmi nevnimame, maximalne ak skocime na obed. Cas spolu travime cez vikend, alebo 2-3 krat do tyzdna u neho prespim.
Ale ja som clovek, ktory privelmi riesi... a mam konecne vysnivanu robotu a vysnivaneho frajera, ktory ma lubi, a vsetko fajn... ale stale sa obavam a stresujem, ci spolu budeme, ci to potrva dlho,... povedal ze keby v tom vztahu nevidel buducnost tak so mnou nie je.
Ale hrozne premyslam nad tym a mam pocit, ze nic neviem ovplyvnit. Potom si hovorim, ze ake uz len budem mat stastie, ak chlap ktoreho strenem v 22 spolu budeme stastni a budeme mat robotu. Ja viem, je to mozne,... u nas v praci je vela parov, mam tem dvoch mladych co su spolu 7 rokov a este aj sedia vedla seba a vsetko ok. Ale cl robit, nech sa nestresujem? Povedali sme sk ze ved zamilovanost opadne a potom je to uz na inej urovni ako si s clovekom rozumieme. Vela som sa natrapila a preto sa toho bojim ale viem ze to mi nepomoze. Prosim, dajte nejake tipy a nazory... ma takyto vztah sancu do buducna? Co je dolezite a priznacne na vztahoch ktore trvaju roky, je z toho svadba, rodina, atd?
Ja viem, sme spolu len 4 mesiace a nekalkulujem kedy budem rodit 🙂) ale rozumiete mi snad.
Dakujem velmi pekne 🙂

Strana
z2
denny_0019
9. jan 2018

@obsadenemeno je dost lenivy uz ked ho vlastne dieta vola sa hrat a on na gauci pozera si svoj oblubeny serial tak uz to neni podla mna lenivost a @eludka nema ziadny zdravotny problem je zdravy ako repa..keby mal zdravotny problem tak zaspi hoci kde aj pri posedeni s kamosmi nie len doma prinas

nikaeli
9. jan 2018

@denny_0019 a preco si myslis, ze to nie je narocna praca? Byt vkuse v strehu za volantom, nepomylit zasielky,.. podla mna je to narocne na pozornost, sustredenie.. Nechcem ho obhajovat, ani ti neporadim, co dalej, ale mala som potrebu polozit ti tuto otazku, lebo je to podla mna porovnatelne s tym, ako keby on tebe povedal, se si cely den doma a nic nerobis, ved si na materskej..

peggynuska
9. jan 2018

Ja som sa s mojim dala dokopy ako.23 rocna, on malje 21 😊, nikdy som neriesila co bude s nasim vztahom do budúcna. Nechala som to plynúť...a ťaháme.spolu už 12-ty rok, máme 10 ročnèho syna a 8 mesačnú dcèrku. A čo bude do buducna to nevie nikto.....zatial je všetko ako má byť...milujeme sa stale....žiadny problem nemame, takze odporúčam neriešit zbytočne budúcnosť,ale užívať si prítomnosť.

montemotherone
9. jan 2018

@denny_0019 najprv sa trochu zastanem tvojho priateľa, myslím že je to dosť náročná práca. Aj fyzicky a čiastočne aj psychicky (jazda autom v stresujúcej premávke, komunikácia s ľuďmi, telefonovanie...) Určite sa nedá porovnať s neurochirurgom, ktorý operuje 5 hodín mozog, alebo s baníkom, ktorý maká celý deň kdesi v zaprášenej šachte... Ale určite príde uťahaný.
Ja na tvojom mieste sa s ním porozprávam v pokoji, keď je kľud. Bez výčitiek, chlapi sú citliví 😉 Vysvetli mu situáciu a navrhni kompromis. Ty si potrebuješ oddýchnuť po celom dni od malej a malá potrebuje otca. Vysvetli mu to v pokoji, podľa možností láskavo 🙂 hádam pochopí. To že mu to v amoku nakričíš nič nevyrieši. Skúšala som 🙂
Napríklad, keď príde, nech si na hodinku zdriemne a potom nech sa venuje malej on. Myslím že aj večernú hygienu a uloženie by mohol zvládnuť... Časom 😉 Ty zatiaľ vypadni von, len tak na prechádzku, zacvičiť si, ku kamoške....

denny_0019
9. jan 2018

@nikaeli ja nevravim ze nema narocnu pracu ja ho respektujem ked je unaveny pride domov oddychne do nicoho ho nenutim ani mu nedam na krk malu a ja si vypadnem ...mozno som to zle napisala alebo si ma nepochopila ja viem ze je unaveny ved skoro stava do prace len som chcela aby si nasiel aj kusok casu nanas alebo aj namna nie na gauc a hned zaspat kazdy den ..aj zena na materskej je unavena a ver mi ze nespim ani vnoci ked stavam k malej ale to neznamena ze ked chodi do prace tak medzi nami ostane vsetko chladne nerozpravame sa neposrandujeme proste pride a spi tiez by ta to nebavilo taky zivot dookola to iste ja nechcem odneho aby mi robil doma diskoteku :D ved ja som unavena aj on sadneme pokecame do bolo v praci co sme my ribili s drobcom doma popozerame nejaky film a spat ale unas neni ani to 🙂

littleslovak
9. jan 2018

@denny_0019 suhlasim s stym co pisali predo mnou o tom, ze to nie je az taka nenarocna praca. ono sa to nezda ale ked sa musis sustredit cely den tak domov mozes dojst utahana ako po takej sichte v bani. nevravim, ze kazdy den, ale naozaj nemusim byt cely den na nohach na to aby som dosla domov vycerpana. to samozrejme nie je obhajoba.
myslim si, ze mate zle nastaveny system. dostali ste sa do urcitych zabehnutych kolaji. Tie jemu velmi vyhovuju, tebe to asi spociatku az tak nevadilo, ale z dlhodobeho hladiska uz ano a teraz to usti do problemu. Bude to chciet vela trpezivosti zabehnute teraz zmenit. Da sa to, ale musis na to ist postupne a s rozvahou (nie henvom a krikom, aj ked ta to stve).
posledna vec, tvrdis ze je zdravy. mozno je a mozno je. to co opisujes by za urcitych okolnosti mohol byt nedostatok testosteronu (hormonalna nerovnovaha). prejavy su najma unava, znizene libido a podrazdenost. neda sa na to prist bez cielenych testov. nie je to totiz "choroba" a neboli to. uprimne, vo vasej situacii ale vacsia pravdepodobnost ten zvyk ako zdravotny problem.

juliet86
9. jan 2018

Vztah ma sancu ak: mate pidobne hodnoty moralne eticke, pritahujete sa sexualne, nazir na nabizenstvo spolocny a zhodu v nazore na: sex poriadok financie humor a travenie volbeho casu.

nikaeli
9. jan 2018

@denny_0019 sama si napisala, ze to podla teba nie je narocna praca. A ver, ze ja viem co obnasa materska dovolenka 🙂 kazdy z nas je iny, niekto potrebuje spat 8hod a niekto len 5. Ja som teraz doma, par dni do porodu. Dokopy nic nerobim, som ubolena a nemotorna a neskutocne unavena. Su dni, kedy len polihujem a spim a nikto mi to nevycita. Inak pracujem s autistickymi detmi a mam ich v triede "len" 6, plus mam asistentku. Su ludia, ktori maju plne usta reci, ze co to taka robota. No ver, ze po pistich hodinach s nimi som utahana ako kon a len co pridem domov, lahnem a spim aj dve hodiny. Potrebujem to. A nik mi to nevycita. Potom vstanem a fungujem dalej.

My tento tvoj problem nevyriesime. Pozname tvoj osekany pohlad na situaciu, nic viac. Najskor sa tu strhne burliva vymena nazorov, ktora aj tak k nicomu nepovedie. Vy dvaja si musite sadnut a dat o tom rec. Toto a toto sa mi nepaci, podme s tym nieco urobit. Si unaveny, ok, ja to chapem, chod si oddychnut, pospat na hodinku-dve a potom bude to a to (spolocna prechadzka, pohras sa s malou, navaris veceru a pod) 😉

tami2014
9. jan 2018

@denny_0019 Mozno,,trafim" uplne vedla, ale ja si myslim, ze ta jednoducho prestal lubit.

bobana297
9. jan 2018

neries kraviny lebo potom budes moc domyslava a ujde akurat tak od teba kvoli svojej blbosti. takto mu davas na javo ze si este mlada a dieta ked takto budes rozmyslat. zi a bud rada ze mas super pracu a partnera a neries co ak a co bude. zivot vie byt niekedy moc kruty a kratky a preto sa tym nezatazuj

miadi
5. nov 2018

ste spolu 4mesiace a mas iba 22rokov taketo myslienky co bude ako bude si odloz a vytiahni ich o rok ked budes mudrejsia a budes ho aj lepsie poznat. Zatial si uzivaj caro novej lasky. Este je priskoro posuvat vas vztah na iny level. A co bude to bude to ti nikto nevyvesti. O rok moze byt vsetko ine. Ina praca aj iny vztah. Alebo ta ista praca a vy spolu v podnajme alebo planujuci svadbu..Alebo budete spolu 6rokov randit kym sa niekde posuniete ved mas len 22. Radsej sa zameraj na nejake plany co budete robit na Silvestra.

Strana
z2