icon

Má tento vzťah zmysel?

14. apr 2021

Ahojte, rada by som pocula niekoho nazor na moj vztah.
Mam 27 a partner je mladsi o 4 roky. Sme spolu uz skoro 3 roky. On na svoj vek vobec nevyzera, je to kus chlapa, studuje externe skolu a do toho podnika s jeho otcom. Proste financne je velmi dobre zabezpeceny. Ja tiez pracujem. Ide o to, ze nie som si ista, ci nas vztah ma zmysel. Milujem ho ako nikoho predtym. Mala som pred nim par kratsich vztahov a jeden vztah 3 rocny.
Problem je v tom, ze mi rozprava obcas o tom, ze jeho rodine bude prekazat moj vek, moja vyska. Ze oni su vsetci vysoki a ja som nizka. Dalej mi obcas vytkne ked ma vypite mojich ex. Ze som mala sediet doma a cakat na toho praveho -ako seba mysli.
Celkom sa bojim, ci nebude z neho casom alkoholik (jeho otec dost pije a dedo tiez pil). Proste ked zacne pit s kamosmi, tak nevie si povedat dost, pije kym je co pit (v momentalnej situacii nepiju v baroch ale u kamarata). Niekedy pije aj do rana. Potom spi u toho kamosa a ja rano ked idem do prace, on nie je doma. Potom sa mi ospravedlnuje, donesie kvety. Ked som mu vravela, ze sa mi to pitie nepaci, povedal, ze on ma lubi a ak ho lubim, musim sa s tym zmierit a prijat aky je....Raz sme boli vonku s kamosmi, lebo sme oslavovali. On takto pil dlho do noci a ja som rano potrebovala aby ma odviezol na stanicu, lebo som cestovala prec. Ja som si vtedy tiez vypila. Vedel dobre, ze ma rano soferovat. Rano mi povedal, ze mam soferovat ja, lebo keby nas chytia a nafuka, ze by mal problem u otca. Ze mne keby zoberu vodicak, tak to vybavi...Velmi som sa hnevala vtedy. Stalo sa uz aj to, ze mi pri hadke povedal, ze mi j*be, alebo ze som j*bnuta. Ale vzdy ked spravi nejaky takyto preslap, tak sa na daksi den ospravedlni a prinesie mi kvety.
Musim vam vsak povedst aj to, ze vie robit nadherne gesta, ze ma prekvapi kvetmi, darcekom, zoberie na veceru (ked sa dalo samozrejme).
Casto sme chodili na vylety, do kina, na dovolenku (ked sa to dalo). Cize cas spolu vieme travit. Momentalne sme v podnajme este ale on kupil byt a zaciname ho zariadovat.
Ma tento vztah s nim zmysel? Dakujem vam za kazdu odpoved🙏

Strana
z2
autor
14. apr 2021

Dakujem kazdej za odpoved 🙏 mate pravdu,nema to buducnost😕 len to bude tazke pre mna, lebo ho naozaj uprimne lubim...vieme sa spolu zasmiat, sex mame super ale asi to nestaci pri tom vsetkom ostatnom...
On mal predomnou partnerky..jedna bola vyskovo ako ja, z obycajnej rodiny a druha bola vysoka a zo zabezpecenej rodiny ako on..a s nou sa rozisiel vraj za mna..nas zoznamili kamarati a on dost casto vyhladaval moju pritomnost..a vzdy sa mi stazoval, ze nie je stastny s tou priatelkou..ale ja som ho na rozchod nenahovarala, to by som si nikdy nedovolila, ja som mu povedala, ze ak nie je stastny, tak asi to nie je ta prava, ale ze on sa musi rozhodnut co a ako citi..
Ja pznam jeho rodinu..nikdy mi nedali pocitit, ze im vadi moj vek alebo vyska..jeho mama bola voci mne vzdy v pohode a jeho otec je taky svojsky, on sa so mnou az tak velmi nerozpraval ale nikdy mi nic zle ani nepovedal

katarina9593
14. apr 2021

Aj keď boli ok naozaj nemyslím si že by toto mohlo byť ok zober si že budete mať rodinu bude ti vyčítať že si neschopná a vďaka nemu a jeho rodine máš všetko nie niee moja chod od neho čo. Najskorej preč nájdeš si muža ktorý ťa bude milovať naozaj ...

lala123
14. apr 2021

Aj keď ho ľúbiš odíď....teraz by ta mal zbožňovat a on ti povie, že si jebn...zrejme je tak naučený z domu, že si ženy veľmi neváži.... si predstav, že ti tak raz povie pred detmi...a ako už jedna baba napisala je to chlap-povolanie syn....bez ocka nič nedokazal.Z opisu mi príde majster sveta a teba len zhadzuje(výška a pod)

autor
14. apr 2021

@lilitela prosim ta, pises, ze mas podobnu skusenost v rodine...oni su uz aj manzelia, ci len spolu ziju? A ta zena je teda asi nestastna predpokladam, ked pises, ze sa tam “lepia darcekmi” aj veci ako nevera😒

lilitela
15. apr 2021

No svokrovci tak fungovali. On si robil co chcel, bezohladne, raz za cas naklusal na rodinnu oslavu, a zvysok zaliepal darmi - autami, bytmi a pod. funguje to aj ako manipulacia. ked da synovi auto, tak ten syn mu bude zobat z ruky, nikdy nebude schopny objektivne posudenia cinov svojho otca resp. rodicov, a ty pri nejakom zavaznom konflikte budes druha, vzdy bude mat dilemu, ci da na otca (chlebodarcu nadstandardneho zivota) alebo na teba, ktora ponuka co? Cistu domacnost (nahradi upratovackou), straost o deti (opatrovatelka), sex (posluzi prostitutka)? Taki ludia si mozu kupit vsetko. Aj ludi - protekcie. Tiez si vybavil vodicak, ked ho chytili s alkoholom v krvi. Ak chces luxus zivot a vies sa prisposobit, a bude ti u ritki, co sa deje, tak ostan, ak chces aby ta muz respektoval ako manzelku, tak odist, tu to nenajdes. Uplne perfektne to popisala v prispevku @konikkon . Presne tak to je. Ako moj manzel. Profesionalny syn.

Strana
z2