Má význam ostať vo vzťahu kvôli deťom?
Ahojte
S partnerkou sme spolu uz 6 rok. Mame spolu 2 krasne deti.
V lete sme prekonali krizu ked som sa dozvedel o jej nevere.
Aktualne mam pocit ze ma uz nelubi a ze je so mnou kvoli peniazom.
Rozpravat sa o tom nechce. Odbije to tym ze posli peniaze a neries to.
Neviem co mam robit. Stale ju lubim ale ma to vyznam zotrvat vo vstahu kvoli detom ?
Dakujem
@bumbac05 ahoj, necitala som uplne vsetky prispevky. je mi luto v akej si situacii a uprimne dufam, ze tvoj pribeh bude mat stastny koniec.
nechcem tu hovorit o pricinach nevery ale viem, ze stat sa to moze kazdemu a vo svojom zivote som zistila, ze sa to deje alebo udialo aj ludom, o ktorych by som to nikdy nepredpokladala. no ako otec mojej kamaratky vravi - je rozvodovy pravnik - nevera nie je dovod na rozvod. v tvojom pripade rozchod.
ty s tym zjavne chces nieco robit, ako ti tu baby radili zajst za odbornikom, je dobra vec a medzi tym ti tu dam link na jednu knihu. precitaj si ju. zdielala ju tu jedna ina kocka a ja som si ju citala preto ako svoj pekny vztah udrzat peknym, pripadne este vylepsit, ale autor v nej vela pise o pricinach nevery. ako neveru zarazit, ako s nou bojovat a ako prekonat to ze sa udiala. taktiez pise o prevencii voci dalsim neveram alebo voci nevere u partnerov kde este nenastala, ale hrozi.
http://media0.webgarden.cz/files/media0:5104fe1...
zelam vela stastia
@bumbac05 podla mna, ak si jej pred Bohom povedal ano, tak nemal by si utekat zo vztahu pri problémoch, ale urobit maximum preto, aby si vase manzelstvo zachranil. Ty zodpovedas za seba, za svoj pristup, zivot, ona opatovne za svoju stranu a jasne, ze pokial ona odide, nemas co dalej s tym robit.
Ja som vsak toho nazoru, ze manzelstvo je zavazok na cely zivot, ci su deti alebo nie, a preto by si/ste mal/mali vyuzit vsetko mozne na jeho zachranu, idealne nejaky kvalitny psycholog pre vztahy, ci citat si spolu literaturu urcenu pre pary, rozpravat sa... hladat riesenia.
vzdy je jednoduchsie ujst, vztah prinasa vela uskali, aj nedostatkov... ale muz by mal byt bojovnik a bojovat za svoju rodinu, manzellku, deti... urobit co je mozne v jeho silach.
nezvdavaj to, rozpravaj sa so zenou, prejavuj jej lasku, nehu, pochopenie...
@bumbac05 ak šlo len o jednorázovú neveru zo strany Tvojej partnerky a skončilo to, riešila by som len to, prečo to urobila, dôvod a ďalej nechala tak. Máte už kadečo za sebou, dve malé deti, čosi ste už spoločne vybudovali, takže všetko toto zahodiť kvôli jednorázovke? Ešte ma zaujíma, ako si jej na neveru prišiel, ak šlo skutočne len o jednorázovku? Bolo by totiž lepšie, keby si sa o tom nikdy nedozvedel, ak v tom už ona nepokračovala. Niekedy však aj taká nevera ( ak je len raz a dosť ) môže paradoxne partnerom pomôcť, či už tak alebo tak....zistia, čo majú doma a podľa toho konajú.
Ja chápem ze dnes mladi ľudia vyznávajú svoje hodnoty, ale mat s niekym dve deti a neriešiť inštitúciu manželstva je pre mna nepochopiteľne. Nerozumiem ako uvažujú takéto ženy. Z čiste praktického hľadiska ak sa niečo stane manželovi tak ona ostane s holým zadkom, žiadne vdovske, sirotské, proste nic. Odhliadnuc od toho na akých základoch dnes vlastne stojí rodina ak teda manželstvo je pre niekoho prežitok alebo zbytočnosť.?
Ja ako dieta z rozvedenej rodiny tvrdim NIE NIE NIE URCITE NIE! Ani nevies ako deti vnimaju...a ked zotrvas v zlom vztahu akoze "kvoli detom" tak najviac ublizujes tym detom! A to ze Ti povie posli peniaze a neries??? To uz co je ? Nemas ziadnu sebauctu..to co je za zenu? A prosim Ta, neskryvaj sa za deti, ze to robis kvoli nim..lebo to je ta najvacsia hlupost aku som kedy pocula...a pocula som to asi tisickrat
@tutu_1 aj mne by svietila kontrolka, ale poznam vela zien, co by mi na to povedali, ale ved oni ho miluju a ja neviem, co je laska a zavidim im....proste mozog zatemneny....az kym nespadnu z tych oblakov tvrdo na zem....pocitam ze je pomerne mlada a proste poblaznena. Ach jo. 😖
@libawet len ak sa boja zavazkov na cely zivot, tak nech do tohto neprivadzaju deti. Pre dieta je harmonicka rodina plna lasky a porozumenia zakladom pre jeho zivot. A zial..pomaly kazda vztahova tema tu na konovi zacina "som tehotna s praitelom ale priatel si to rozmysel/sprava sa zvlastne...".
V minulosti sa považoval rozvod za zlé, hanba rodiny (mám v živej pamäti, ako sme "tajili" že sestra je rozvedená), momentálne je rozvod a rozchod jediné riešenie komplikácií. Ja sa neprikláňam ani k jednému, vzťah je o dvoch, o jeho záchranu, opravu, riešenie by sa mali zaujímať obaja, samozrejme ide aj o druh problému, s gamblerom, alkoholikom a iným patologickým javom by som sa asi nepárala, a ukončila by som to skôr, ako by ma ten človek stiahol dole, ale pokiaľ ide napr o problém nevery, jednorázovej, príp. že tá druhá osoba je prístupná k ukončeniu, možno by som tomu šancu dala, hoci autor témy má môj obdiv, ja by som neveru len tak ľahko neprekusla...
@balkica ok tak nech majú nic to nemení na tom ze ta žena v takom vzťahu ťahá za kratší koniec
@obsadenemeno proste úplne mimo môj pochop
@libawet no veď práve, vystihla si to
@mima4 toto je ozaj fenomén dnešnej doby, myslím ze je to niekedy aj o mužoch ze nechcú prevziať zodpovednosť
@obsadenemeno Ma skoro 40
No, tak ked ju jej buduci ohuril letenkou a lodou....no to mi je slabota. Posla na sluzobku, vytiahla paty z domu, bez deti, bez chlapa....tak si uzila....ale aj tak slabota. Nie som zastanca nevery, ale uz ked chcela tak si mala najst nieco fajnovejsie. Lebo ako to skoncilo??? Vratila sa k chlapovi, detom a nudny zivot dalej pokracuje....cele zle.
@lubkavargova1 ano take to bolo .. cela jej komunikacia dalej .. "snaz sa"
@bumbac05 čítam Tvoje odpovede ďalej, takže sa podľa toho odvíjajú aj moje ďalšie reakcie....si viac vyzretý a " dospelejší " ako Tvoja partnerka, čo väčšinou býva práve opačne, asi ešte nechcela vážny vzťah, chcela sa hrať ako malé dieťa, no prišli deti a zrazu išlo do tuhého, nezvládla to...možno to raz pochopí, a možno bude neskoro. Vedel by si byť bez nej a len s deťmi? Zvládol by si to? Možno by si si časom našiel ženu pre seba a svoje deti, ktorá by Ti za to stála a hlavne by stála o Teba, deti by zobrala ako Tvoju súčasť, pre ženu nie sú " cudzie " deti až taký problém.

@bumbac05 štatistiky o nevere sú jedna vec, tolerancia každého človek je druhá vec. Ja som pri sobáši sľúbila vernosť, spoločný život v dobrom aj v zlom a to isté sľúbil môj manžel. Ak jeden zlyhá, dá sa to ospravedlniť, áno, to sa stáva, aj odpustiť sa to dá, ale zabudnúť sa to asi nedá... Ale ja osobne by som so zlyhávateľom už nechcela mať nič spoločné, radšej sama ako sa trápiť a tŕpnuť kedy opäť zlyhá... Ak ty si ochotný tolerovať prešľapy, ok, ja určite nie.