Má význam ostať vo vzťahu kvôli deťom?
Ahojte
S partnerkou sme spolu uz 6 rok. Mame spolu 2 krasne deti.
V lete sme prekonali krizu ked som sa dozvedel o jej nevere.
Aktualne mam pocit ze ma uz nelubi a ze je so mnou kvoli peniazom.
Rozpravat sa o tom nechce. Odbije to tym ze posli peniaze a neries to.
Neviem co mam robit. Stale ju lubim ale ma to vyznam zotrvat vo vstahu kvoli detom ?
Dakujem
@charity princip: kluc a zamka. preto sa dali dokopy.
@bumbac05 este chvilu preberaj vztah z tohto psychologicko-filozofického hladiska a utecie ti kazda, aj ta buduca.
ak tato dama nie je tvoja krvna skupina, tak naco si s nou?
lebo ta pritahuje, ked teba niekto "tease" (natahuje/tryzni)?
preco ti to robi?
lebo to sama na vztahu miluje.
tak jej to bud dopraj alebo chod prec.
co chces riesit? ako napasovat stvorcovy filter do kruhového otvoru? (akoze, nie ze to nejde, len na to potrebujes kopec lepiacej pasky. a taky polepeny vztah typu: "- a naco je tato paska? - nechytaj to, to drzi lietadlo pokope!!! - tak taky vas zadusi oboch.)
@littleslovak veľmi dobrá kniha, toto by si mal prečítať každý partner. Škoda, že som si to neprečítala na začiatku manželstva, mohla som si ušetriť roky učenia sa na vlastných chybách... ale všetko, čo píše autor som v manželstve sama pochopila 😉
@tutu_1 no ano, ale ak by vsetci len za odbornikmi chodili, bol by svet niekde inde....boli tu aj take/i co im psycholog nepomohol. A autor napisal, lebo mozno chcel nezavisly pohlad na vec, mozno len sa pozriet na vztah/problem z inej strany.
Niekedy je psycholog na milu kedves, ked zdravy rozum chyba....... vela ludi riesi srdcom a hormonami, nie rozumom. A niekedy len rozum ti pomoze, srdce a pohlavie dokazu zivot pekne zamotat.
@0silvia0 tie veci casom asi pochopime vsetci, len si musime nimi prejst. Zivot nas uci, je normalne ze chyby robime, ved nikto uceny z neba nespadol 🙂
@obsadenemeno Dalsi problem je, ze na Slovensku nemame ani jedneho psychoterapeuta zameraneho prave na tento typ vztahov. V skolach ich to neucia a je to pomerne nova tema, pred tym v psychologii nepokryta. V takomto pripade je rozumne hladat odbornika v zahranici, psychoterapia sa da absolvovat aj cez skype. Ale existuje dost svojpomocnej literatury a on-line kurzov na riesenie spoluzavislosti /co-dependency/ od americkych psychoterapeutov.
@charity no vsak prave ze maju obaja urcitu neprirodzenost/nenormalnost. Takze nezvalovala by som to len na jednu stranu. Uviedla si priklad Fritza. To je dost velky extrem, ale budiz. Ja uvediem priklad skor pasujuci: Ted Bundy. Charizmaticky, inteligentny mlady muz a pritom psychopaticka osobnost jak z ucebnic....taky vefia klamat a pretvarovat sa krista-krizom. Suma-sumarum vzdy sa musia v partnerstve najst spravne "cvoknuti" 🙂 🙂 🙂
@obsadenemeno ja ti neviem toto dako zhodnotiť objektívne. Ja som mala dosť komplikovaný rozchod aj kvôli partnerovej nevere. Riešila som sama, teraz viem, ze mat po ruke odborníka mohla som to ukončiť skôr a nemusela som sa dlho trápiť pre takého exota. Ale po bitke je každý generál. Vies ono si proste aj človek musi dovoliť aby mu niekto pomohol inak take sedenia fakt nemajú zmysel.
@lubkavargova1 Ano, Ted Bundy mal kolegov psychológov a nic na nom nepostrehli...
Ahoj. Moj nazor je ze,by si sa jej mal opytat na rovinu ci ta stale lubi,ci svoju neveru lutuje,ci ta stale podvadza. Ak ti povie neries to a posli peniaze ,tak sa rovno zbal a zacni zit bez nej.
Neviem,ale zostavat spolu len kvoli detom,ked uz sa rodicia nelubia je dost velka odvaha. Detom budete davat zle vzorce do ich zivota. Vravi sa ze,deti su nasa kopia,tak by ste si mali dat vaz vztah bud do poriadku alebo ist kazdy svojou cestou.
Alebo zostavat spolu len kvoli peniazom ? Sak peniaze niesu vsetko,ano mate svoje financne zavazky ale da sa to vsetko vyriesit.
Ak nevies co mas robit a ona sa s tebou odmieta o tom bavit tak mas dve moznosti.
1 rozviest sa a platit alimenty
2navstivit manzelsku poradnu
Nic viac sa robyt neda,mi ti tu tvoj problem nevyriesime ,mi ti mozme len poradit 😕
@tutu_1 tak. Mne praveze psychologicka pomohla uvedomit si jedno: ze svet sa bez chlapa nezruti. Neviem, ci to vycitila alebo co, ale ked som sa nad tym potom zamyslela, tak vlastne jej snaha bola pomoct mi uvedomit si kto naozaj som a ze moja hodnota nezavisi od toho, ci som s nim alebo nie. A boli to len 2 sedenia.
BTW, gratulujem k zbaveniu sa "exota"..... 😵
@salfusco táto kniha:
http://media0.webgarden.cz/files/media0:5104fe1...
dala tu na ňu link @littleslovak určite si prečítaj 😎
@salfusco prečo ten link nejde otvoriť? skúsim ešte raz:
http://media0.webgarden.cz/files/media0:5104fe1...
@libawet tu je ešte k dispozícii v tlačenej forme: http://www.zachej.sk/produkt/1098/moje-tuzby-tv...
@salfusco to inak zaujalo aj mňa, ale autor nie je slovák, takže popisuje americký štandard fungovania v rodinách, kedy ženy častejšie zostávajú doma s deťmi, poprípade pracujú na skrátené úväzky. Ale takto je to v mnohých iných krajinách... toto keď si prečítajú slovenské ženy :D :D
@obsadenemeno ďakujem ale to uz su roky,len jedno mi je ľúto ze som to neukončila skôr. Možno práve mne to chýbalo aby mi niekto vysvetlil ze bez chlapa sa svet nezrúti.
@tutu_1 mozno si stratila roky. a druhej strane sa vdaka tomu z teba stala ta osobnost, co je teraz v pohode. a mozno prave preto, ze si si to musela vyriesit sama vlastnou volou a nenechat sa viest.
@bumbac05 som tu už spomenula Davida Deidu, je veľmi dobrá aj jeho kniha Cesta pravého muža. Mne stále vyskakuje z toho čo píšeš, že Tebe na vzťahu záleží viac ako jej.
Citujem Ti z tej knihy, čo mi nejako k vám sedí: "Prioritou mužského jadra je misia, jasne zacielný zmysel života. Prioritou ženského jadra je prúdenie lásky vo vzťahu. Pokiaľ žena cíti, že váš ženský princíp je silnejší než jej - že váš vzťah je dôležitejší viac pre vás ako pre ňu - tak dá prirodzene väčší priestor svojmu mužskému princípu. Bude chcieť viac slobody, aby sa mohla venovať svojim životným cieľom a vaša pripútanosť ju bude odradzovať. Ak chcete byť vo vzťahu so ženou viac, než ona si praje byť s vami, trestáte tím sami seba. Keď o vás skutočne toľko nestojí, je načase si uvedomiť, že taký vzťah nebude fungovať. V tomto prípade totiž došlo presmerovaniu protipólov: vaša ženská túžba po láske sa stretáva s jej mužskou túžbou po slobode."
Mne osobne vždy liezli na nervy chlapi, u ktorých som cítila, že im na vzťahu záleží viac ako mne. Proste ma neskutočne dráždili. Až keď som čítala Deidu som pochopila prečo.
@moonlight1210 co ti ja viem, osobne si skôr myslim ze som zlyhala na celej čiare. Ze mi to celé viac uškodilo než pomohlo a keby som mohla vymažem si tie spomienky z hlavy, ale to nejde. Takze nic sa neda robiť treba ísť ďalej. Dnes mam úžasného manžela mame krásnu rodinu a čakáme další prírastok ak všetko dobre dopadne budem o rok uz štyria 🙂
@tutu_1 z týchto veci si mas vziat to, co ti to dalo a nie to, co ti to vzalo.
vymazat minulost je hlupost, lebo to je rovnako ako ked si chces vo vztahu vyzobkavat hrozienka. aj z minulosti by sme si radi pamatali len tie uspechy.
pritom najviac z nas urobili osobnost (dobru, ci zlu), prave tie zle skusenosti. a to, ako sme ich zvladli.
tak neviem ako ty, ale zrejme dobre, kedze si to dotiahla k peknemu vztahu. to znamena, ze ten zbabrany nad tebou nakoniec aj tak nevyhral. hoci pokus hodil. 🙂
jak sa vravi: ked sa otocis tvarou k slnku, tiene padnu za teba. 😉

@charity aké útoky ? Kde ich vidíš ? Veď fakt nie je normálne z každého do 5 min spraviť cez net z troch viet narcistickeho psychopata. Ci tebe to pride v poriadku ?
Fakt niekedy treba vypnúť, nohy v teple, do jednej ruky čaj a druhej ovládač 😉