icon

Mal by som odpustiť švagrinej po incidente?

18. júl 2025

ahojte chcem sa s vami poradit pretoze neviem ci konam sparvne alebo nie..Zijem s manzelom a dcerkou v malom meste kde blizko nas zije aj muzova sestra s rodinou...ja mam jedno 6 rocne dieta, svagrina ma dve jednu starsiu dceru ktora je uz na strednej a mladsieho 7 rocneho syna..a koli tomuto synovi sa absolutne pokazili nase vztahy..Ide o to ze synovec je nezvladnutelne dieta sprava sa agresivne zakerne maju s nim problem v skolke teraz uz aj v skole a priblizne pred pol rokom skaredo zautocil na moju dceru zhodil ju zo smyklavky spadla a zlomila si ruku tak ze to vyzadovalo operaciu a dlhy pobyt v nemocnici, uz predtym sa k nej vela krat spraval zle na co som upozornovala svagrinu a svagra vzdy ked sme sa stretli, obmedzila som kontakt medzi nimi na nevyhnutne minimum ale ked mala svokra 60 tku a oslavu boli sme tam vsetci, vsetky deti z rodiny sa pekne hrali len synovec samozrejme robil zle kde mohol, a ked si ho moja dcera dovolila predbehnut na smyklavke a vyliezla hore ze sa ide smyknut tak ju zakerne zhodil dole..udrela si ruku aj hlavu samozrejme sme vystraseni leteli na pohotovost kde si nas hned nechali na pozorovanie, na rtg zistili ze ma komplikovane zlomenu ruku ( ten jej plac ani nejdem opisovat ešte teraz mi je z toho zle)..a o dva tyzdne ju aj operovali..proste strasne to bolo, ale z coho mi bolo najviac zle ze svagrina ztoho obvinovala nasu dceru ze vsak nemala ho predbehnut..ze si za to moze sama..tym padom u mna skoncila prerusila som akekolvek kontakty ( aj moj muz)..jmedzitym sa bola uz ospravedlnit resp skusala ale ja jednoducho to zabudnut nedokazem..teraz zas ma byt oslava tentokrat svokor bude mat 70 tku ale rozhodli sme sa ze my tam nejdeme resp. pojdeme tak aby sme sa nestretli..svagrine nedviham telefon neodpisujem na nic..dcerka ma s tou rukou stale problem nastastie ze nebola to prava ruka ale lava.ale aj tak..pisem ako tatar ospravedlnujem sa ale ked si teraz na to spomeniem je mi na nic..mala by som podla vas uz odpustit?..lebo inak sa nezmenilo nic synovec je stale nezvladantelny a agresivny a svagrina so svagrom to maju nadalej na haku,,uz sa inak nanho stazovali aj niektori rodicia z triedy kam chodi.

Strana
z5
terezia74
18. júl 2025

@anonym_autor nie

autor
18. júl 2025

manzel s nou a svagrom uz ako tak komunikuje ale ja to nedokazem..ja ked vidim toho ich maleho.....proste sa musim strasne ovladat

pribinak
18. júl 2025

Dobrý nápad ísť gratulovať inokedy !

autor
18. júl 2025

ked si spomeniem kolko bolesti si moja mala musela koli tomu ich faganovi vytrpiet tak vo mne kypi zlc normalne..

denkabemommy
18. júl 2025

Pri ďalšej snahe švagriny ma kontaktovať by som jej len povedala, že sa s ňou odmietam baviť, kým jej dieťa nezačne navštevovať psychológa a nebude regulovať agresiu. 🙂

stellarstar
18. júl 2025

@anonym_autor ja by som jej to neodpustila, keby sa to mne stalo ani by som nedokázala. Na oslavu by som šla ale dala by som niekým vedieť ze nech toho syna majú pod kontrolou alebo by ste to museli tak urobiť ze predtým než dôjdu oni.

autor
18. júl 2025

a najvacsia sranda co ma skoro vykotilo je ked sa sesternici postazovala ze sa jej dieta nestretava s dietatom jej brata aj ked su rovesnici a ked sa jej ta sesternica ( nevediac o tom co sa stalo ) pytala ze preco tak svagrina jej zahlasila ze lebo ja som sa tak rozhodla a ze ona netusi preco..ako chapete?..

autor
18. júl 2025

no oslava bude v nedelu a viem ze svagor pracuje do druhej cize oni tam skor ako o tretej nepridu..takze mi tam prideme doobeda zagratalujeme a padame prec

anonym_c9630f
18. júl 2025

@anonym_autor viem ze ma tu vacsina ulamenuje, ale tvoja dcera tiez nemusela predbiehat ak vedela ze je agresivny a uz ju kedysi zhodil...a mozno ste ich ani vy dospeli nemuzeli nechat bez dozoru...🫠

stellarstar
18. júl 2025
@anonym_autor

no oslava bude v nedelu a viem ze svagor pracuje do druhej cize oni tam skor ako o tretej nepridu..takze mi tam prideme doobeda zagratalujeme a padame prec

@anonym_autor super tak vyriešené 👍 pôjdete skorej a neuvidíte sa

lucia13022023
18. júl 2025

Nie, neodpustila by som. Iné by bolo, keby sa snažia toho chlapca nejak regulovať, keby ho upozorňujú, riešia jeho správanie. To by som mala pochopenie aj zľutovanie.
Ale ze mávne rukou, nerieši... No nie, neodpustila by som a aj ja by som prerušila akékoľvek kontakty, nech sa sťažuje a rozpráva co len chce.
A oslavu svokra by som riešila bud tak, že by som svoje dieťa nechala na stráženi napr u tvojich rodičov, alebo by som išla úplne iný deň. Dôvod - chlapec.
To inak rodina nijak neriešila, čo urobil tvojej malej? Ci ona je na chybe lebo sa prebiehala?

deti95060810
18. júl 2025

na oslavu by sme išli ale dieťa by sme nespustili z očí - svoje.
návšteva by skončila asi predčasne,

sevrin
18. júl 2025

Susedia majú podobného zasrana, má 7-8 rokov a je jak z divých vajec. Mater ktovie kde má, vychovávajú ho jej rodičia. Mám chuť ho niekedy tak zmlátiť, že si to bude pamätať do konca života.

stellarstar
18. júl 2025
@anonym_c9630f

@anonym_autor viem ze ma tu vacsina ulamenuje, ale tvoja dcera tiez nemusela predbiehat ak vedela ze je agresivny a uz ju kedysi zhodil...a mozno ste ich ani vy dospeli nemuzeli nechat bez dozoru...🫠

@anonym_c9630f tak možno s tym nerátala, teraz ma ona akože kvôli nemu spomaliť či sa správať? Ved to ta švagriná by mala dat dieťa pod kontrolu

anonym_9ad5f2
18. júl 2025
@anonym_c9630f

@anonym_c9630f
ja s tebou súhlasím, príčina.... následok, aj keď neprimeraný, a či úmyselný.

autor
18. júl 2025
@anonym_c9630f

@anonym_c9630f to on tvrdil ze ho predbehla..ona zas tvrdila ze nie takze to je len jeho tvrdenie ze preto lebo ho predbehla, a on uz klamal tolkokrat ze ja verim mojej dcere

anonym_c9630f
18. júl 2025
@stellarstar

@anonym_c9630f tak možno s tym nerátala, teraz ma ona akože kvôli nemu spomaliť či sa správať? Ved to ta švagriná by mala dat dieťa pod kontrolu

@stellarstar po predchadzajucej udalosti a zmlomenej ruke uz mala predpokladat, ci potrebovala az 2x zlomenu ruku aby bola ostrazita?

autor
18. júl 2025
@anonym_9ad5f2

@anonym_c9630f
ja s tebou súhlasím, príčina.... následok, aj keď neprimeraný, a či úmyselný.

@anonym_9ad5f2 takze nasledok toho ze niekoho predbehnete je ze vas ma pomaly prizabit ano ?

viestta
18. júl 2025
@anonym_c9630f

@anonym_c9630f ano, do nekonecna budu vsetci dookola ustupovat malemu agresorovi, s ktorym si rodicia nevedia rady a este ani nepriznaju svoju chybu ani vinu svojho syna... A v konecnom dosledku, uz to rozhodnutie sa s nim nestretavat je podla toho co pises, vedia, ze je agresivny, tak sa vyhybaju stretnutiu s nim, takze ustupili agresorovi ako radis.

tanyan
18. júl 2025

Asi nie je nezvládnuteľný, ale nezvládnutý... Ak niekto úmyselne ublíži takýmto spôsobom, tak je pre spoločnosť nebezpečný. Povinnosťou teba ako matky je chrániť svoje dieťa pred fyzickou a psychickou ujmou. Je jedno či ho predbehla alebo nie, to sa medzi deťmi stáva bežne pri budovaní priebojnosti. Avšak úmyselné ublíženie na zdraví je v každom prípade neprimeranou reakciou.
Analogicky... Keby si jeho mama zobrala kúsok koláča, ktorý si chcela ty, tak jej môžeš rozbiť hlavu táckou?

anonym_9ad5f2
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_9ad5f2 takze nasledok toho ze niekoho predbehnete je ze vas ma pomaly prizabit ano ?

@anonym_autor
píšem, že neprimeraný následok.

autor
18. júl 2025

ja som za toto na nikoho ani nenakricala ani nic..jednoducho som prerusila len kontakty..nepisala som ziadnu sms nevolala som svagrinej nenadavala som jej ani svagrovi ani tomu malemu...jednoducho som povedala a dost..ziadne kontaktovanie ziadne stretavanie..a verte tomu ze keby to bola opacna situacia ze moja dcera by to spravila jej synovi tak svagrina mi vlasy vytrha

anonym_c9630f
18. júl 2025
@viestta

@anonym_c9630f ano, do nekonecna budu vsetci dookola ustupovat malemu agresorovi, s ktorym si rodicia nevedia rady a este ani nepriznaju svoju chybu ani vinu svojho syna... A v konecnom dosledku, uz to rozhodnutie sa s nim nestretavat je podla toho co pises, vedia, ze je agresivny, tak sa vyhybaju stretnutiu s nim, takze ustupili agresorovi ako radis.

@viestta nevravim ze donekonecna ustupovat malemu agresorovi, ale ked viem ze je agresor nenecham svoju dceru hrat sa na smykacke bez dozoru ale som tam a v pripade potreby zasiahnem a uvidim kde je pravda a budem to riesit s rodicmi a nie iba dohadovat sa kde je pravda

viestta
18. júl 2025
@anonym_c9630f

@viestta nevravim ze donekonecna ustupovat malemu agresorovi, ale ked viem ze je agresor nenecham svoju dceru hrat sa na smykacke bez dozoru ale som tam a v pripade potreby zasiahnem a uvidim kde je pravda a budem to riesit s rodicmi a nie iba dohadovat sa kde je pravda

@anonym_c9630f nesuhlasim s tebou.

oslo1
18. júl 2025

Nesla by som nikde.
Synovec si bude vzdy vyberat slabsiu obet. Budes jej tam na oslave stat cely cas za chrbtom, aby ju nejak nestastne nestuchol, ze si treskne hlavu a zas poletite na pohotovost?
CHodte v klude zablahozelat a ked sa vas budu pytat, tak povedzte, ze predchadzate ujme na zdravi, nakolko synovec si uz na vasej dcere raz zgustol a skoncili ste s komplikovanou zlomeninou.

V skole a medzi kamaratmi su stale rivalstva, aj strkacky, ale tuto u tvojho synovca ide bud o rozmaznanost, ze vsetko moze, alebo o diagnozu.

Kazdopadne, ty mas ochranovat svoje potomstvo.

autor
18. júl 2025

ono to bolo takto ludia:..my sme na tej oslave uz boli a s nami aj viacero deti z rodiny ktori sa tam hrali na smyklavke alebo na trampoline..ja som vnutri pomahala svokre s kolacmi a s tortou a v tom sa u svokry objavili svagrovci oni vzddy chodia vsade poslední..chvilu stali nazahrade ( ja som ani nevedela ze su tam kedze ja som bola vnutri a oni na zahrade ) potom prisli vsetci dnu aj so synovcom lebo vsak gratulovat babke vo vnutri samozrejme hned sa sapal po torte ked nedostal tortu zhodil na zem hrneck od jedu behal tam hore dole po dome ako splaseny a ked sme isli krajat tortu vtedy vybehol von,, ja som isla zavolat deti ze na tortu, a kym som presla na zahradu zrazu bum, plac krik....

em4life
18. júl 2025

Telefón by som jej zdvihla, vypočula by som si ospravedlnenie- aspoň že tam je ta snaha. Ale dalsiu komunikáciu by som obmedzila na nutné minimum. Na svokrovu oslavu by som išla, nebudete ti, ktorí kazia oslavu a radosť zo stretnutia rodiny. Sedela by som na opačnej strane a svagrinu so synom by som neriešila.
Komunikáciu by som neutinala úplne, môže sa stať, že v budúcnosti budete potrebovať riešiť veci okolo staristlivosti o svokrovcov a budeš mať neustále na tanieri, že ona sa Ti chcela ospravedlniť, ale Ty si ju ignorovala. Takto si vypocujes čo Ti chce povedať a nebude mať žiadne argumenty proti Tebe. Ale ďalšie stretávanie by som určite obmedzila na nutné minimum.

heln
18. júl 2025

@anonym_autor odpust, ale preto, ze sama sebe robis zle, robis si nervy. stretavat sa nemusis a ani by som sa nestretavala. na oslavu chod, ved svokor za to nemoze a na svoje dieta si daj pozor a nespust z oka.
ps: pre tie co to nepochopili, autorka pisala chaoticky, pad zo smyklavky sa sa stal pred pol rokom, nie ze sa situacia opakovala a zhodil ju opakovane.

autor
18. júl 2025
@heln

@anonym_autor odpust, ale preto, ze sama sebe robis zle, robis si nervy. stretavat sa nemusis a ani by som sa nestretavala. na oslavu chod, ved svokor za to nemoze a na svoje dieta si daj pozor a nespust z oka.
ps: pre tie co to nepochopili, autorka pisala chaoticky, pad zo smyklavky sa sa stal pred pol rokom, nie ze sa situacia opakovala a zhodil ju opakovane.

@heln presne on jej zvykol robit zle castejsie ale to len tak ze brat hracky alebo ked nieco namalovala tak prisiel a roztrhal tu jej kresbu a podobne..ale toto bol uz vrchol

anonym_f4d220
18. júl 2025

to čo čítam tak šuhaj má asi diagnózu. a mali by to riešiť urýchlene švagrovci
alebo je úplne bez výchovy - aj to by mali riešiť urýchlene.

Strana
z5