Mal by som odpustiť švagrinej po incidente?
ahojte chcem sa s vami poradit pretoze neviem ci konam sparvne alebo nie..Zijem s manzelom a dcerkou v malom meste kde blizko nas zije aj muzova sestra s rodinou...ja mam jedno 6 rocne dieta, svagrina ma dve jednu starsiu dceru ktora je uz na strednej a mladsieho 7 rocneho syna..a koli tomuto synovi sa absolutne pokazili nase vztahy..Ide o to ze synovec je nezvladnutelne dieta sprava sa agresivne zakerne maju s nim problem v skolke teraz uz aj v skole a priblizne pred pol rokom skaredo zautocil na moju dceru zhodil ju zo smyklavky spadla a zlomila si ruku tak ze to vyzadovalo operaciu a dlhy pobyt v nemocnici, uz predtym sa k nej vela krat spraval zle na co som upozornovala svagrinu a svagra vzdy ked sme sa stretli, obmedzila som kontakt medzi nimi na nevyhnutne minimum ale ked mala svokra 60 tku a oslavu boli sme tam vsetci, vsetky deti z rodiny sa pekne hrali len synovec samozrejme robil zle kde mohol, a ked si ho moja dcera dovolila predbehnut na smyklavke a vyliezla hore ze sa ide smyknut tak ju zakerne zhodil dole..udrela si ruku aj hlavu samozrejme sme vystraseni leteli na pohotovost kde si nas hned nechali na pozorovanie, na rtg zistili ze ma komplikovane zlomenu ruku ( ten jej plac ani nejdem opisovat ešte teraz mi je z toho zle)..a o dva tyzdne ju aj operovali..proste strasne to bolo, ale z coho mi bolo najviac zle ze svagrina ztoho obvinovala nasu dceru ze vsak nemala ho predbehnut..ze si za to moze sama..tym padom u mna skoncila prerusila som akekolvek kontakty ( aj moj muz)..jmedzitym sa bola uz ospravedlnit resp skusala ale ja jednoducho to zabudnut nedokazem..teraz zas ma byt oslava tentokrat svokor bude mat 70 tku ale rozhodli sme sa ze my tam nejdeme resp. pojdeme tak aby sme sa nestretli..svagrine nedviham telefon neodpisujem na nic..dcerka ma s tou rukou stale problem nastastie ze nebola to prava ruka ale lava.ale aj tak..pisem ako tatar ospravedlnujem sa ale ked si teraz na to spomeniem je mi na nic..mala by som podla vas uz odpustit?..lebo inak sa nezmenilo nic synovec je stale nezvladantelny a agresivny a svagrina so svagrom to maju nadalej na haku,,uz sa inak nanho stazovali aj niektori rodicia z triedy kam chodi.
Odpustit ano to robis kvoli sebe neda sa dlho zozierat hnevom ale nastavit hranice
a povedat narovinu svokrovcom a svagrinej nech povie muz ze na oslavu pride len on ty s detmi neprides kedze tam nie je bezpecno a nedas si dieta mrzacit
alebo ostane doma svagrinin suhaj
koli nemu sme dokonca zmenili skolu pre nasu dceru mala chodit tu do nedalekej skoly co mame par krokov od domu ale namiesto toho pojde do skoly v meste ktora je podstatne dalej..ale som povedala muzovi ze do tej istej skoly proste chodit nebudu..ze mne je jedno
Neviem ako vnímaš rozdiel medzi odpustiť a zabudnúť. Môžeš jej odpustiť, ale nemusíš sa s nimi začať stretávať ani baviť. Môžeš sa v záujme ochrany svojho dieťaťa naďalej vyhýbať rizikovým situáciám a aktívne predchádzať vzniku rizika.
maly ma urcite nejaku diagnozu ale to vedia asi len rodicia ale svagrina tvrdi ze je maly uplne normalny..jasne uplne normalny ked aj jeho vlastni stari rodicia ho odmietaju strazit
Podľa mňa je úplná ignorácia nie najlepšie riešenie.. tiež by som zdvihla, vypočula si čo chce povedať a povedala jej aj to čo mám na srdci ja, žiadny krik, prehnané emócie, ale proste vysvetlila ako to vidím.. a potom by som ten kontakt naozaj kludne obmedzila, ak to tak cítite, to je podľa mňa v poriadku a pochopiteľné… ale vysvetlila by som prečo, či už to padne na úrodnú pôdu alebo nie, tak minimálne pre svoj pokoj… ale to som možno len ja
V zivote by som sa s nimi uz nekontaktovala po tom, co ich nevychovany agresivny syn sposobi vazne ublizenie na zdravi mojmu dietatu, kym oni pred vsetkym zatvaraju oci, nic neriesia a este sa snazia vas vykreslit ako tych zlych. So zvyskom rodiny sa stretavajte v ich nepritomnosti. Zabezpecila by som, aby moje dieta toho chlapca uz nestretlo.
a svagrina so svagrom sa vam boli ospravedlnit a doniesli tvojej dcere bolestne ? hracku a pod? co hovoria svokrovci?
a svagrina so svagrom sa vam boli ospravedlnit a doniesli tvojej dcere bolestne ? hracku a pod? co hovoria svokrovci?
@mamina7070 no takto ona sem prisla raz ze sa chce za maleho ospravedlnit prisla ale s tym ze aby sme si aj my uvedomili ze sme tam neboli a nevieme co sa konkretne stalo a co MOJA DCERA MOHLA JEMU PREDTYM UROBIT alebo povedat ze tiez nieje svätá (ako wtf?) a su to deti a mali by sme na to zabudnut ze vsak nic take vazne sa nestalo ( wtf 2x)
ona stala na chodbe rozpravala to mojmu muzovi ja som bola v kuchyni a len som s nemym uzasom pocuvala
@mamina7070 no takto ona sem prisla raz ze sa chce za maleho ospravedlnit prisla ale s tym ze aby sme si aj my uvedomili ze sme tam neboli a nevieme co sa konkretne stalo a co MOJA DCERA MOHLA JEMU PREDTYM UROBIT alebo povedat ze tiez nieje svätá (ako wtf?) a su to deti a mali by sme na to zabudnut ze vsak nic take vazne sa nestalo ( wtf 2x)
@anonym_autor uhmmm to fakt ? tak potom by som s nimi prerusila kontakt a jasne povedala kam pojdu oni nejdem ja a ani deti bez pardonu a samozrejme by som povedala inym v rodine na rovinu co je dovod
@anonym_autor viem ze ma tu vacsina ulamenuje, ale tvoja dcera tiez nemusela predbiehat ak vedela ze je agresivny a uz ju kedysi zhodil...a mozno ste ich ani vy dospeli nemuzeli nechat bez dozoru...🫠
@anonym_c9630f aha,cize treba okolo chlapca chodit po spickach a vazit kazdy krok,aby nahodou mladeho pana nenapadlo niekoho dolamat,lebo zrazu nebol prvy 🤔🙈
Nepreháňaš to, ja by som ešte pritvrdila....
@anonym_autor ahoj, je mi luto tvojho synovca to, ze jeho rodicia strkaju hlavu do piesku mu velmu ublizuju. Ja si myslim, on bude mat nejaku diagnozu. On by potreboval aktivny sport na to, aby tieto jeho energie vedeli dajak riadit.
Ja som stala uz na oboch brehoch aj moj syn ublizil, aj mojmu uz ublizili, chvala bohu ani v jednom pripade nie takto, ako tvojej dcere.
Od hanby by som sa prepadla, keby som sa za synove spravanie okamzite neospravedlnila a synovi poriadne nevynadala, raz mal aj tyzden domace vazenie, tahal dievcata za vlasy v jeho oblubenom interierovom ihrisku, toto spravil len 1x, ale viackrat sa to nestalo.
Raz ho skoro zhodil spoluziak zo schodov, matka tam stala ani slovo nepovedala, dodnes sa na nu hnevam a to bolo pred 10rokmi.
@anonym_autor joj prepac, odbocila som od temy. Neprehanas :D
Ja by som si ju vypočula, aj ospravedlnenie prijala ale to neznamená že musíte byť kamarátky. Oslavu by som neodmietla išla tam, a kľudne odišla skôr domov. A takisto by som povedala dcere nech sa drží pri nás. Ale napr ako poznám moju, ona by sa mu už sama vyhybala
@anonym_autor ahoj, je mi luto tvojho synovca to, ze jeho rodicia strkaju hlavu do piesku mu velmu ublizuju. Ja si myslim, on bude mat nejaku diagnozu. On by potreboval aktivny sport na to, aby tieto jeho energie vedeli dajak riadit.
Ja som stala uz na oboch brehoch aj moj syn ublizil, aj mojmu uz ublizili, chvala bohu ani v jednom pripade nie takto, ako tvojej dcere.
Od hanby by som sa prepadla, keby som sa za synove spravanie okamzite neospravedlnila a synovi poriadne nevynadala, raz mal aj tyzden domace vazenie, tahal dievcata za vlasy v jeho oblubenom interierovom ihrisku, toto spravil len 1x, ale viackrat sa to nestalo.
Raz ho skoro zhodil spoluziak zo schodov, matka tam stala ani slovo nepovedala, dodnes sa na nu hnevam a to bolo pred 10rokmi.
@mira0611 nemusí mať žiadnu diagnózu, môže to byť len nezvládnutá výchova. Veď z toho, čo píše autorka témy, je jasné, že nemá žiadne hranice, rodičia jeho správanie vždy spravedlnia, trest zrejme nezažil.
Jasne, ze by som sa s nou bavila, ved su ti deti a matka zoskratovala - branila si svoje dieta instinktivne ako aj ty, potom si uvedomila a sla sa ospravedlnit. Nechapem, co este riesis, fakt. A citit nrnavist k vlastnemu synovcovi, prvacikovi… no neviem
Jasne, ze by som sa s nou bavila, ved su ti deti a matka zoskratovala - branila si svoje dieta instinktivne ako aj ty, potom si uvedomila a sla sa ospravedlnit. Nechapem, co este riesis, fakt. A citit nrnavist k vlastnemu synovcovi, prvacikovi… no neviem
@julish keby sa to tebe stane 2x aj pre teba by to bolo ok?
@anonym_autor viem ze ma tu vacsina ulamenuje, ale tvoja dcera tiez nemusela predbiehat ak vedela ze je agresivny a uz ju kedysi zhodil...a mozno ste ich ani vy dospeli nemuzeli nechat bez dozoru...🫠
@anonym_c9630f s týmto tiež súhlasím, že na chybe tam je 1. dcéra 2. dospelí, ktorí ich neustriehli 3. malý agresor.
čo tu riešiš, chceš 3x zlomenu ruku a doživotneho mrzaka doma? a ti čo ti tu radia, kludne chod..to su tiež rady
nie a bodka
@anonym_autor v žiadnom prípade!!!! Neexistuje!!!! Sla by som gratulovať single a keby sá pýtali prečo normalne by som povedala co je veci. Ze si dcéru nenechám mrzacit nevychovanym spratkom. So svagrinou by som sa nebavila. Keď chce muz, ok, aké u mňa skoncili
@anonym_c9630f takže agresorovi namiesto toho aby sa jasne vysvetlilo co a ako sa bude ustupovať, ano?
Mi silno pripomínas situácie keď u tyrana žena povie, že si proste zaslúžila ked ju muz zbil... ze neposluchala
Vobec neprehanas! Ja by som “prehanala” omnoho viac. A to by mi ani pobyt v nemocnici nebolo treba. Raz taky 6 rocny uhryzol mojho syna v rovnakom veku a rodicia sa mi doteraz vyhybaju. Boze aku kauzu som z toho spravila. Ja fakt neznasam rodicov malych tyranov, ktori sa tvaria, akoby to bolo normalne - vsak deti - alebo akoby problem bol na druhej strane.
Inak tohto konkretneho chlapca asi o pol roka vylucili zo skoly, resp. v Nemecku moze chodit max do 11:00 rano, lebo uplne vyhodit ho nemozu a uz maju aj socialku na krku (nie vdaka mne). Inak vzdelana rodina a vsetko
čo tu riešiš, chceš 3x zlomenu ruku a doživotneho mrzaka doma? a ti čo ti tu radia, kludne chod..to su tiež rady
nie a bodka
@karolinakr 3xzlomenu?
Ja som to pochopila tak, že sa to stalo len raz a autorka to 2 x opisuje...ten istý príbeh.
@karolinakr 3xzlomenu?
Ja som to pochopila tak, že sa to stalo len raz a autorka to 2 x opisuje...ten istý príbeh.
@vilma7 no tretí krát by sa to mohlo stať, keby išli teraz
ja som to pochopila tak, že ruku jej zlomil 2x
@anonym_autor ako to vlastne bolo? 1x či 2x ?
Na oslavu by som išla, nevidím dôvod aby ste vzhľadom na jedno nešťastie (žiaľ stáva sa keď je pokope veľa detí,.malých a žiaden dozor) robili teraz cirkus kvôli ostatným oslavám.
Dedo ma narodeniny, môžete tam ísť a na dcéru si dávajte pozor (keďže švagriná na syna pozor nedáva, alebo ju slušne napomente, aby si svoje dieťa strážila, veď ho predsa pozná).
Ale teraz sa im vyhýbať a pomaly chodiť kanálmi je ozaj z mojej strany cez. Dcéra mohla aj sama spadnúť a ruku si zlomiť...A keďže ani nevieš kde pravda je, aj keď predbehnúť niekoho nie je dôvod na strkanie....
Ale sorry, chybu ste urobili viacerí, keďže bolo veľa malých pokope, žiaden dozor a hlavne ako trampolína a šmýkačka...no ďakujem.
@vilma7 no tretí krát by sa to mohlo stať, keby išli teraz
ja som to pochopila tak, že ruku jej zlomil 2x
@anonym_autor ako to vlastne bolo? 1x či 2x ?
@karolinakr bolo to raz, len bola dvojitá komplikovaná zlomenina...nie že 2x...alebo som zle pochopila ja.
Ženy toto sa stalo 1x nnekvem kde ste nabrali že viackrát sorry ak som sa tu zle vyjadrila
Ženy toto sa stalo 1x nnekvem kde ste nabrali že viackrát sorry ak som sa tu zle vyjadrila
@vilma7
@anonym_autor
ja som myslela, že 2x a že sa ešte pýta, či má odpustiť

ja viem ze by som mala odpustit ale ja to proste nejak nedokazem..a neviem ci je vo mne nejaky problem jediny na koho sa akosi nehnevam je svagor lebo viem ze svagrina ho k vychove toho maleho vobec nepusti..resp. on nema ziadne slovo pri jeho vychove..ale proste ked vidim ju alebo toho maleho..je to tazke pre mna..mam problem sa na nich aj pozriet