Mala by som sa postarať o dcéru svojej kamarátky?
No takto... Moja známa ma požiadala, aby som sa jej nejaký čas starala o dcéru. Dievča má 14, s mojou dcérou sú najlepšie kamarátky. Dlhé roky bývame na jednom sídlisku. S jej rodinou sa poznáme, aj s otcom dievčaťa. Ide o to, že sa pred pár mesiacmi rozviedli a dlho sa nevedeli dohodnúť čo sa bytu týka. Vlastne to stále riešia. Byt je totiž spoločný a ex sa zaťal, že tam ostane. Známa s ním samozrejme žiť pod jednou strechou nechce. Majú ešte mladšieho syna. Známa sa teda rozhodla, že s ním odíde k rodičom do iného mesta. No len ešte je tu jej dcéra. Chodí tu do školy, má tu podanú prihlášku na strednú. Má tu kamarátov. A s otcom ostať nechce za žiadnu cenu, keďže majú otrasný vzťah. Známa teda netuší čo robiť. S ex neostane v žiadnom prípade, ale kým sa to celé vyrieši bude to trvať. Dievča nechce ísť s mamou k babke, ale nechce bývať ani s otcom. A tak teda došlo k návrhu, že by ostala dočasne u nás... Niekoľko dní, týždňov? To nikto nevie. Chodila by k mame na víkendy. Plus známa sa ponúkla, že bude za ňu platiť nejaké výdavky (samozrejme, aby ste si nemysleli, že pozerám hneď na peniaze, navrhla to ona sama). Mužovi to je jedno, chodí na služobky. Chcem pomôcť aj kamarátke aj dievčaťu, lebo obe poznám 10 rokov a viem, že aj mojej dcére by ublížilo keby prišla o najlepšiu kamarátku. Navyše u nás dievča beztak trávi veľa času a beriem ju pomaly ako vlastnú. No predsa... Neviem či sa dokážem starať o niekoľko týždňov o tri deti...
@muchotrafka298 na Slovensku nemáte kreditné/debitné karty? V 14. mali moje decká už dávno účty a k nim karty, o nás rodičoch sni nehovoriac, v tejto sekunde môžem poslať peniaze na účet komu len chcem, vrátane školy, deti, kamarátok…čo sme v 80. rokoch, že platíme všade v hotovosti alebo šekmi? Že musíme ísť fyzicky do obchodu a nedá sa nakupovať online? A aj cez vikendy sú obchody otvorené, keby teda matka musela platiť v hotovosti z nejakých neznamych dôvodov …
@sisaka nie zijeme v pralese, asfaltove cesty nemame a elektrinu mame odvcera 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈Toto si chcela citat? Ked nemas financie, tak Ti je ucet na nic, tak isto karta, ked na ucte nic nemas.
@sisaka nie zijeme v pralese, asfaltove cesty nemame a elektrinu mame odvcera 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈Toto si chcela citat? Ked nemas financie, tak Ti je ucet na nic, tak isto karta, ked na ucte nic nemas.
@muchotrafka298 a kde si tu vydedukovala, že autorkine kamarátka nemá peniaze a čaká, že autorka bude jej dcéru finančne sponzorovať. Píše, že jej ponúkla peniaze.
Ty sa tu zamýsľaš, ako bude jej kamarátka prispievať finačne, keď bude žiť vo vedľajšom meste.
@anonym_autor to je veľmi milé od teba ❤️ že sa vôbec nad tým zamýšľaš a vidím to tak skôr,že chceš pomôcť skôr dievčaťu ako tej kamoške. Ono sa dá dohodnúť že by to bolo do konca školského roka? Do júna aspoň a potom by medzitým jej matka mohla nájsť prenájom. Lebo je to aj trochu sebecké že sa na polovicu "vzdá" svojho dieťaťa a že vôbec nad týmto premýšľa. Dieťa by malo vyrastať s matkou a so svojím bratom. Ale ak by nebola iná možnosť...možno by som vzala na pár mesiacov? A samozrejme ak to dievča veľmi chce ísť k vám, priklonila by som sa k tomu tiež. Ak by ste sa netlačili u vás doma.. 😊 vaša rodina je prvoradá
@muchotrafka298 a kde si tu vydedukovala, že autorkine kamarátka nemá peniaze a čaká, že autorka bude jej dcéru finančne sponzorovať. Píše, že jej ponúkla peniaze.
Ty sa tu zamýsľaš, ako bude jej kamarátka prispievať finačne, keď bude žiť vo vedľajšom meste.
@sisaka keby mala peniaze, tak si prenajme z fleku byt v mieste kde zili doteraz a neuvazuje vobec o tom, ze pojde byvat do ineho mesta k babke. Lenze nie kazda zena na Slovensku ma pred manzelstvom vlastnu nehnutelnost, kam odide v pripade rozchodu alebo rozvodu. Ake mozno je to inak. Ze proste ide inde, lebo tam ma zazemie, pracu, postarane o dieta a pod.

@sisaka na slovensku môže mať dieťa vlastnú platobnú kartu od 6-8 rokov, IB platby/prevody od 15 rokov
takmer každý dospelí má účet v banke takže ani učiteľke nie je potrebné posielať po deťoch hotovosť a navyše od 9.10.2025 všetky banky povinne podporujú okamžité platby do 10 sekúnd nonstop v noci aj cez víkend
hoci poznám človeka ktorý sa bojí sledovania štátom tak používa výlučne hotovosť a peniaze si vrámci rodiny posielajú poštou v obálkach
@anonym_9938c5 myslela som si, že problém nebude.