Mali ste našetrené peniaze?
Dobry vecer, chcem sa spytat mozno trochu neobvyklu otazku najma tych ktore si nasli vztah uz okolo 30-tky s tym, ze ste uz planovali deti. Mam pomerne novy niekolko mesacny vztah. Priatel je dobry chlap, pracovity, zarobi celkom slusne - dvojnasobok mojho platu. Ja zarabam priemerne. Obaja mame auto a hypo na byt, no hodnota jeho bytu je takmer 3nasobna. Este stale sa spoznavame a travime spolu vikendy s tym, ze ak to bude klapat aj nadalej tak skusime spolocne byvanie. Kamen urazu su ale financie a nasporene peniaze.. bavili sme sa o tom a priatel ma nasporenu dost velku sumu, cca 20 tisic € co je pri mojom plate (650€ v cistom) nerealne aj keby som rok hladovala 😀
Ked som mu povedala ze mam na ucte nasporenych 1500€ tak sa zhrozil ze co preboha robim s penazmi a kam som ich vsetky dala. Podotykam ze zijem roky v podnajme (svoj byt v inom meste prenajimam), zarabam priemerne a auto tiez nie je lacna zalezitost. Chcem si precitat vas nestranny pohlad lebo priatel si podla vsetkeho mysli, ze peniaze len tak rozflakam a nic mi nezostane. Ked som sa ho pytala ci planuje jeho uspory niekam investovat, povedal ze setri pre deti, ked budu chciet ist na vysku do ineho mesta. Pre mna je zas divne premyslat 20 rokov dopredu a nedopriat si kvoli tomu nic.
@nikyball a chcela od teba radu? Myslim, ze finančný plán je jedna vec a realita žiaľ druha. Vies mozno keby si sem ty hodila cifry kolko zarabas a kolko mas, tiez by si dostala sprda. Lebo to, ze povies, ze mas tisícky a ako ti je dobre este nemusi znamenať vobec nic. A to, ze ľutuješ minimum ľudí skor svedči o tom, ze o empatii vies velmi malo. Empatia totiž nie je ľútosť.
@vendulka80 tak ak píše do verejného fóra asi tu radu chce 😂😂😂 fakt si ok?
To by ste neprežili niektoré.
@nikyball mam pocit, ze vsetky su tu ok okrem teba. Pekny den😊
@vendulka80 ak nevieš diskutovať a prijať odlišný názor, mala by si si zrušiť konto. Máš taký život aký si zaslúžiš
@nikyball presne taky ho aj mam. A to len svedčí o tom, ze pomahat sa oplati. Ty sa staraj o ten svoj a nezabudni prepočítavať. To ti ide super. A uz prosim ta na mna nereaguj pretoze výpovedná hodnota tvojich článkov je rovnaká ako tvoja empatia. Slabá.
Ty čítaš či? Ja som napísala: takže keď teraz prídem o príjem môžem byť rada ,že neplatim hypotéku 20 rokov ale len 15?
Kde v tej vete pisem o tebe? Bože niektoré ste ozaj🤦🏼♀️ aj to s tým bytom. Veď to ty si si vykonstruovala sama na seba.
No chudák chlapec asi radšej naozaj chod od neho. Lebo horšie ako nezodpovednu ženu je mať ženu domyslavu.
A zrazu ti to šetrenie pôjde. Doteraz nebolo z čoho ale v jednom príspevku je zrazu úver 12 , v ďalšom hypo na polovicu. Len tak ďalej , v treťom vlastne začneš zarabat viac 😂
Vendulka80 to keď takto pomáhas pacientom no zbohom,že sme tam kde sme .
@stevvvka konečne niekto, kto to poriadne chápe 🙂 ale nečakaj, že máš pravdu. Musí mať aspoň 4000 aj keby si ich mala vytoto..
@nikyball 🤦🏽♀️ k tebe sa uz nevyjadrujem, je to strata casu.
autorka: mna by zaujimalo ci si ho uz poslala do psej matere aj s jeho financnou rezervou pre deti😂😂😂😂
Mňa by zaujímalo kedy chlapa "otestujes" a potvrdíš si, že je lakomec.
Padli tu dobre rady, najviac sa mi pozdáva la ta, požiadať ho o nákup lieku (pár eur), alebo fakt drobnosť.. Ze ci bude žiadať peniaze späť, alebo ci bude nejakým spôsobom, aj keď okolkovanim, žiadať náhradu.
@stevvvka vsimam si zatial malickosti. Chodime si cez vikendy nakupit, zatial nemal problem s platenim. Pri nakupoch sa striedame a nema tendenciu nejako specialne setrit na potravinach a kupovat len to, co je v akcii. Vsetky sviatky mam az ku koncu roka, takze po tejto stranke ho neviem otestovat. samozrejme necakam nic predrazene, skor ide o jeho postoj. Lebo poznam vela chlapov ktori neznasaju kupovat darceky, ale je rozdiel ci sa zachovaju stylom “ved si vyber co sa ti paci a ja ti to zaplatim, lebo nemam fantaziu” alebo je niekto zgrlavy kupit hocico za 5€.
anonym: striedate sa pri plateni????? No ja zasnem.
@natalienka12 a co je na tom zle? 😳 fungovala som tak zatial v kazdom vztahu. Preco by mal vsetko platit iba chlap?
Pretože ste na začiatku vzťahu, ty mu dávaš sex? Prečo mu nepovieš, že sex až po pol roku? Prečo ho neotestuješ? On má všetko, má sex, aj sa zadarmo napapá, ani ho nič nestojíš, žiadna kabelka, darčeky, kvety, komu by sa to nepáčilo. Preboha, máš 30, si stará korčuľa a takáto blbá.
@natalienka12 inak vsetko v poriadku?
@ofzuza ani náhodou...ja by som takéhoto chlapa hnala hneď preč
@natalienka12 s tebou 😂
chlap, ktorý na začiatku vzťahu povie, že nech nečaká darčeky a ona ešte sviatok ani nemala, to je konečná 😝 to bude asi nejaký zúfalec z internetovej zoznamky
@natalienka12 to je co za nazor? Ako "mu dava sex"? A ona ten sex nechce? Vidim, ze si riadne chora s tymto nazorom... a cista zlatokopka...
@lopka1313 sex si dávajú ľudia, ktorí sa majú radi a ľúbia sa, nie tento strýko držgroš
@natalienka12 😂😂😂 ty ma bavis
@natalienka12 a on mi nedava sex? To co su toto za staromodne nazory? nemam si nahodou este pytat peniaze za ten sex, aby chlapec videl aku ma kralovsku vysadu, ked mu “davam sex”? 😂 do sexu ma nikto nedonuti, ani do platenia na striedacku. Nie som zlatokopka, ani stetka.
autorka: dostala si tu vela rad, ze je to pako a mas utekat, co uz urobis, je na tebe ale evidentne si zalaskovana a bojis sa, ze uz si nikoho nenajdes, co sa kludne stat moze ale aj nemusi, lebo zbytocne stracas cas s clovekom, ktory za to nestoji. Ked uz teraz na tebe setri, co bude neskor? Teda kazdy nestranne uvazujuci clovek vie, co bude neskor a isto to citis aj ty, ze z tohto oblacika veru nic dobre nezaprsi.
Tak ja dam iny "test".
Ako sa sprava k svojim rodicom blizkym.
Moja mama vzdy tvrdila,ako sa chlapec sprava k mame,tak sa raz bude aj k tebe.
Osobne sa mi to potvrdilo vo viacerych pripadoch v okoli.
@terezka1947 To je pravda, len tento “zemiacik” ma problem s peniazmi, autorka sa nestazuje, ze by sa ku nej spraval nevhodne ci neuctivo, len je proste totalny lakomec co nijako nezisti “testom” spravania sa ku rodicom, lebo 40 rocny chlap si hospodari s peniazmi sam a nedava ich svojej matke. Normalny ani mierne nenormalny chlap nevyplodi z hlavy taku myslienku (aj keby to myslel zo srandy) ze pozicia peniaze “za maly urok”. Toto bude ina kreatura, ja sa ani necudujem, ze je v 40ke slobodny a sam 😂😂😂 isto nejaky dilino zo zoznamky.
no a hlavne co si chcela odnas pocut autorka? nikdy sa neporovnavaj s inymi kazdy mame ine naklady a platy a zivotne udalosti. ja som mala stastie na typka ktory normalne preratavalkolko minul v obchode a ked sme sli potom napr na pizzu nechal ma to krasopisne zaplatit a este sa usmial ze sak on kupoval v obchode. jasne chapem nie sme manzelia nic teda enboli sme ale proste...finanncie su tazka tema spoznate sa blizsie a uvidis. on ti nema co vycitat ze mas menej naposrene ved mas mensi plat. a myslim ze ked sa dostanem k jadru veci, tak ano akzdy normalny clovek sa snazi nieco nasetrit uz len kvoli ''zlym casom'' ale zial poznam aj rodiny kde setrenie vzhladomna nizke platy nie je vobec mozne. a to ze si tvoj priatel setri ved to je fajn, len ten moj ex si setril sam pre seba :D a nie pre rodinu a to je mega rozdiel. az neskor som zistila ze jemu slo len o cislo na konte a nie preto aby sme sa neiekdy raz kebyze boli deti, mali lepsie. drzim palce, len sa spoznavatjte a mozno na vela otazok najdes odpoved casom
@natalienka12 podla mna by zeny mali platiť všetko muzom! Ved nám muži davaju sex zadarmo! To co je za nespravodlivosť!?

@vendulka80 veď to ona sama písala ako to bolo s jej rodičmi 🤦🏼♀️ si normálna?
Každý to má tak, ako si zariadi. A je minimum ľudí , ktorých ľutujem, takže až taká nulová empatia tam nebude.
Žite si ako chcete, mne je fajn.