Mali ste niekedy pocit, že máte pokazený život?
Mám zrazu pocit, že všetko v mojom živote je zle a že tie najlepšie roky mam uz za sebou. Rozpadol sa mi dlhoročný vzťah v ktorom som na partnera úplne kaslala, síce sme si dali teraz druhu šancu kvôli synčekovi, ale ja cítim z jeho strany skôr chlad ako lásku. Nikdy ma nepožiadal o ruku, to vidím ako svoje prvé zivotne zlyhanie (že takto som si to nepredstavovala). Tvrdo som študovala, po VŠ pracovala takmer za minimalku, no čomu som sa chcela kariérne venovať sa asi nikdy venovať nebudem (ďalší môj sen v háji). Keď vidím niektoré spolužiačky, aké sú šťastne, majú “dokonale” rodiny aj kariéru, zrazu ma prepadá úzkosť, ťažko sa mi dýcha a neviem sa z ničoho tešiť. Do toho moje zle vzťahy s rodičmi, v mame som mala vždy oporu, no teraz po tých hrozných hádkach mám pocit, ze nemám už ani ju. Cítim sa sama, bez budúcnosti, vyčerpaná a nešťastná. Nemám to vlastne ani komu povedať, asi preto píšem sem. 😏
Niekedy sú také obdobia v živote, že sa fakt akoby všetko zosype, začni krôčik po krôčku opravovať to, čo sa ešte opraviť dá a aj keď je ťažko, zmeň trochu optiku. Si smutná a máš dôvody, ale toto sú ešte ok problémy oproti iným, napr.zdravotným. Prečo si myslíš, že kariérne ti veci nevyjdu? Ak to nejde preskočiť, skús to obísť, nájdi dobrú alternatívu ktorá ťa bude napĺňať. Ja viem, že ma za to mnohí tu zožerú, že aj ty máš právo smútiť. Ale dlhé smútenie človeka nikam neposunie. A keď je veľmi zle, nedovoľ si rýpať sa v pocitoch a radšej vezmi dieťa za ruku a choďte sa prejsť niekam na trhy, obzerajte stromček a pod. Držím palce❤️
Vymenovala si všetko čo sa ti nepodarilo. Skús vymenovať všetko čo sa ti podarilo a darí.
- máš dieťatko a to je teda veľká vec. Čo by za to niektoré dali. Zameraj sa na dieťa a nasávaj každú chvíľu s ním strávenú. Keď ťa to neteší teraz tak si to len uvedom keď ho dávaš večer spať. Ďakuj za neho a pusa na čelo. A ešte raz ďakuj. Úprimne ďakuj.
- máš VŠ, síce nepracuješ v obore ale buď sa to ešte môže podariť ak budeš chcieť, alebo nie. No nik ti nevezme čo vieš a len si myslíš, že to nevyužívaš.
Každá škola má význam pre človeka, aj keby robil len upratovačku. V Singapure je 80% ľudí VS vzdelaných a jasné že nerobia všetci v obore. Ale niečo vedia. Pre spoločnosť má taký človek stále význam. Možno si dáš výzvu keď ti bude lepšie a začneš ešte robiť v obore. Ďakuj za to že máš školu a pochváľ sa za to aká si dobrá, že si ju zvládla. Ďakuj za ňu aspoň raz za deň.
- vzťah ti nevyšiel ale máš nejaký vzťah. Máš chlapa a s ním ďalšiu výzvu vybudovať vzťah. Sama vravíš, že sa pokúšate to dať znovu dokopy. Veď to je skvela správa zameraj sa na to. Vždy si premysli čo dnes urobíš pre váš vzťah. Čo urobíš ty aby bol váš vzťah po dnešku o trošku lepší ako bol včera. Čo by to tak mohlo byť? Úsmev? Pochvala? Obdiv? Nejaká služba druhému? Pusa na líčko? Záujem ho vypočuť a počúvať ho? Kladný postoj k jeho názorom? Dáš mu dnes viac priestoru a nebudeš sa ho snažiť meniť? Alebo naopak mu ukážeš nejaký príklad, ktorý ho bude motivovať niečo na sebe vylepšiť? Dáte si intímnu chvíľku pri ktorej sa porozprávate o veciach o ktorých sa s nikým nerozpravate? Túžby? Sny? Ohovorite niekoho koho inak nemôžete? Ta chvíľka nemusí byt sex. Ale môže. Podľa toho ako sa práve cíti váš tretí partner - VZŤAH.
- si zdravá a mladá, venuj sa aj sebe. Stráv so sebou pozitívne chvíle a pokoj. Dopraj si kľud a pokoj aj keď nemáš na to čas, nájdi si aspoň 20 minút denne pre seba na takéto rozjímanie, počas ktorého sa pochváľ za všetko čo si dnes zvládla, aj keby to bolo len poumyvanie riadu alebo kúpeľne. Ďakuj aspoň minútku a zavri pri tom oči. Zmeň spôsob myslenia z ľutovania sa na obdivovanie sa a zo zlého hodnotenia svojho života na vďaku. Keď si vyskladáš čriepky obdivov a ďakovaní, tvoj pohľad na svoj život sa úplne zmení.
- neporovnávaj sa s inými. Vždy bude niekto kto je na tom lepšie ako ty a to je dobré. Tak to má byť to je život a vďaka tomu spolpčnosť napreduje. Chceš žiť medzi lepšími alebo horšími? Predstav si že prídeš do rozvojovej krajiny. Alebo len do Rómskej osady. Rómovia odpustia tento príklad. Tam budeš najbohatšia a najmúdrejšia v nejakej skupine ľudí. Chceš aby bolo tvoje okolie také? Niektorých ľudí to pohäňa a svoj život dávajú takýmto ľuďom a napĺňa ich to. Jedna z ich motivácií je aj uvedomenie si, že sú na tom lepšie a majú čo dať. Mám kolegyňu, ktorá keď má ťažké životne chvíle, vždy si povie ako sú na tom iní ľudia zle a porovnäva sa s nimi. Vraj jej to veľmi pomáha. Jednak že si na tých ľudí aspoň spomenie a jednak si uvedomí ako je na tom stále dobre. Zas je to jeden z druhov vďaky a ani o tom nevie, že vlastne týmito myšlienkami ďakuje.
- neber všetko tak vážne. Ani seba. Usmej sa jemným úsmevom. A zasmej sa aj poriadne na sebe a svojej situácii. Urob si zo seba srandu. Ja som sa raz dolámal a po operácii som ležal so spolupacientami na izbe. Všetci sme stukali od bolesti, ja strach lebo lekár mi nedával dobré vyhliadky že môžem prísť o nohu. Aj slzička vyšla. Odrazu jeden mladý skinheďák so zlomenou rukou a puknutými dvoma stavcami sa začal na nás všetkých smiať. Že sme ako v lazarete vojnovom. Odrazu sme sa všetci rozrehotali až sestrička prišla. Neškorodastný druh humoru má liečivé účinky. Na to sú vraj aj nejaké dôkazy. Asi ich robil niekto kto sa veľa rehoce tak budú určite pravdivé. Možno 🙂
- ďakuj rodičom, zemi, životu, každej malej dobrej situácii. A pozeraj sa s vďakou aj na svoju minulosť. Vylicituj si všetko čo si doteraz dokázala. A začni víťaznou spermiou tvojho otca.
- vďaka je úžasná vec. Pomáha tomu komu a čomu ďakuješ rásť a pomáha aj tebe prijať sa a mať sa rada a mať rada tento svet, túto divnú planétu s týmito nemožnymi ľuďmi
Drž sa.
Si hrozne depresivna,posobis na mna strasne negativne,sebalutostne,zavistlivo,na takeho cloveka sa radostne veci nenalepia.Hlavne musis zmenit svoj zivotny postoj.
@slovakboy a aj my ti ďakujeme za tento post, aby sme si zrobené mamky nemuseli ešte aj prsty drať na klávesnici 😁 well said
Kým si zdravá a nemusíš riešiť veci okolo zdravia si šťastnejšia a bohatšia ako si myslíš🙂)) a toto sú len malickosti ver mi!
Tie šťastné a dokonale rodinky okolo teba v skutočnosti nemusia byť až také šťastné a dokonale ako prezentujú.
Odkedy máme v rodine rakovinu, sa na problémy pozerám úplne inak. Pokiaľ si zdravá dá sa všetko čo sa ti nepáči zmeniť
A co zajtra umieras, ze sa uz nic neda zmenit?
zijes svoj pribeh, nik iný už taký príbeh žiť nemôže, si jedinečná, ty , tvoj syn, tvoj partner. Skus chvilu nemysliet na seba, ale na tvojho syna a urob mu to najkrajsie detsvo ake dokazes. Nie krajsie ako maju iní, ale take vase - spolocne, kde bude vela prijatia, vela pochval, vela radosti. Skus pozerat na cas, ktorý sa ti krati a nebudes uz mať cas nieco zmenit aj na jeho zivote. Urob to pre neho - potrebuje ta, tvoju lasku, tvoje prijatie....
Áno,celú strednú školu až do ďalej 25., bol život ktorý stál za figu,je dobre,že sa nedá vrátiť v čase.Neboj nič netrvá večne,ani to zle ,ani to dobre.Zivot je ako zebra,raz si v čiernom pruhu,raz v bielom.
Chápem,ja momentálne tiež bilancujem a tiež som spravila nejaké chyby, ktoré vidím s odstupom času... Možno keby som mala priebojnejsiu povahu, viac sebavedomia by to dopadlo inak... Ale to už neovplyvnime...
Ešte je snáď čas niektoré veci napraviť...
Veľmi rada by som ti pomohla posunúť sa ďalej z tejto situácie. Venujem sa RTT hypnoterapii, ktorá dokáže pomôcť presne pri takýchto stavoch, kedy nemáme motiváciu v živote, radosť ani chuť sa tešiť. Pracujem na znovuobnovení pocitu sebahodnoty a sebaistoty, že všetko zvládneš. Čokoľvek, čím si v živote prechádzaš, zvládneš, pretože verím, že si úžasná žena, schopná veľkých vecí a toto všetko ťa posilní aby si si znovu išla za svojim v živote❤️kludne checkni www.rttba.sk

Treba aj zlé skúsenosti brat pozitívne.....vzťah môžeš mať aj potom ak ste sa rozišli......zase je lepšie....ako by v nefunkcnom vzťahu.....treba si dať cas ba spracovanie ......iné môže sa javiť ako ideal ale nie vždy to tak môže byt. Tešiť sa z toho ze môžeš žiť a mat zdravie, venovať sa dieťaťu je tiež radosť ktorú prináša život....