icon

Mali ste ťažké detstvo?

zuzinka888
16. aug 2025

Ahojte, minule na mna na IG vyskocilo video - kde sa mladik pytal ludi, aby o sebe prezradili nieco, co by o nich nikto nepovedal( mozno-zrucnost, talent). Padali tam rozne odpovede- ze viem bojove umenia.... No pytali sa jedneho stsreho pana a on s takou hroznou bolestou odpovedal- Keby ste vedeli, co som prezil ako dieta..., ake hrozy( nieco v tom zmysle). A tak, ma to nejako zasiahlo.... Bol to stary pan mozno okolo75+ takze na vojnu( za mna najvacsia hroza) " primlady". Tak sa zamyslam, co take strasne mohol prezit, co strasne ste prezili vy ako deti, ze aj po rokoch vam myslienka na to zasiahne a zaboli.??? Mala som pocit, ze ten pan to potrebuje niekomu povedat, ked zacal pred neznamym taku temu- aby sa mu ulavilo. Tak ak mate a aj vy tazobu z detstva- napiste to ( anonymne), mozno sa vam ulaví. A my ostatní sa mozno zamyslime, a pochopime, ze ten " neprijemny dochodca v obchode" mozno prave bojuje s nejakou spomienkou a tazobou( traumou) z detstva a preto je neprijemny. Ja som mala pekne detstvo, cely zivot....a tak ma niekedy dokazu tazko trapit malichernost. Co hrozne ste prezili ako dieta ci pubertiak??

Strana
z7
anonym_4d3026
16. aug 2025

mne raz otec keď som mala 14 rokov povedal jednu vec keď som s ním nechcela ísť oberať jahody a musela by som v tom teple šlapať asi 2 km , že by som sa mala hýbať, že mi všade sadlo visí . Mala som v tom období 50kg a 162cm. Táto jedna veta odštartovala u mňa mentálnu bulímiu , s ktorou som bojovala mnoho rokov , až teraz keď som prekročila 50 tku som s tým nadobro prestala. Preto veľmi zvážte čo komu poviete ohľadne jeho vizáže , váhy , oblečenia atď.

zuzinka888
autor
16. aug 2025
@anonym_4d3026

mne raz otec keď som mala 14 rokov povedal jednu vec keď som s ním nechcela ísť oberať jahody a musela by som v tom teple šlapať asi 2 km , že by som sa mala hýbať, že mi všade sadlo visí . Mala som v tom období 50kg a 162cm. Táto jedna veta odštartovala u mňa mentálnu bulímiu , s ktorou som bojovala mnoho rokov , až teraz keď som prekročila 50 tku som s tým nadobro prestala. Preto veľmi zvážte čo komu poviete ohľadne jeho vizáže , váhy , oblečenia atď.

@anonym_4d3026 a viedel otec o tvojich problemoch? Vedel ze trpis bulimiou, alebo si to pred rodicmi cele roky tajila? V kom si nasla "bezpecny pristav" ked si dokazala bojovat a mat to pod kontrolou( asi je to boj na cely zivot)? Drzim paste a posielam objatie.

anos18
16. aug 2025

@zuzinka888 našťastie, mala som dobrých rodičov, teda mamu ešte stále mám a mala som veľmi pekné detstvo. Horší život prišiel až keď som sa vydala, ale to už je iná kapitola.

anonym_988caf
16. aug 2025
@anonym_4d3026

@anonym_4d3026 ja som tiež ako male dieťa dostávala poznámky k jedlu. Najprv to bolo milé ako krásne papam časom to bolo už tak nepríjemne.. a samozrejme neskôr že by som mala menej jesť viac sa hýbať atd. Bola som ešte dieťa s detskou postavou a začalo to asi vo veku keď som mala 6-7 rokov. Síce u mna bulimia ani anorexia nenastala ale dlho som mala. problém s jedlom a svojim telom. Trvalo to asi 15 rokov a už sa viem bez problémov postaviť na váhu a pozrieť do zrkadla a najesť sa bez výčitiek. Niekedy by si mali dospeli uvedomiť ako takéto poznámky môžu ublížiť deťom. Nie sú to len nevinne poznamky k postave ale súvisí s tým totálne zničené sebavedomie a kopu dalších problémov..

anonym_4d3026
16. aug 2025
@zuzinka888

@anonym_4d3026 a viedel otec o tvojich problemoch? Vedel ze trpis bulimiou, alebo si to pred rodicmi cele roky tajila? V kom si nasla "bezpecny pristav" ked si dokazala bojovat a mat to pod kontrolou( asi je to boj na cely zivot)? Drzim paste a posielam objatie.

@zuzinka888 dodnes o tom nikto nevie , len jazvy od zubov na rukách o tom svedčia . Ani som sa s tým nikdy neliečila hoci som mala , mala som niekedy ťažké ataky zvracania. Podľa mňa si to otec ani neuvedomoval ako veľmi ma to môže zasiahnuť , inak bol fajn .

lucia13022023
16. aug 2025

Ja som mala, aj mam, rodičov veľmi dobrých, uvedomelych, príde mi, že na tu dobu mňa a sestru vychovávali rešpektujúco, nikdy nás nebili, nikdy nás nenutili jest keď sme nechceli, vždy nás vypočuli a vychovali z nás dobre ženy. Ale žiaľ, rodičia nie sú tak mocní aby zabranili všetkému a teda škola, základná škola, bola jedna katastrofa. Nepomohlo nič. Sikana, veľká sikana od cca tretieho ročníka do ôsmeho. Trvalo mi veľmi dlho nájsť v sebe silu, sebavedomie, odhodlanie, vieru.. Mala som možno 19 rokov kedy som sa dostala z mnohých sraciek v ktorých som bola desať rokov. A keď sa teraz spätne pozriem, tak si hovorím, že som bola len dieťa, nemusela som si také veci prežiť.

anonym_ccd203
16. aug 2025

Z detstva mam 2 traumy - slova od mamy :
1.kvoli mne sa MUSELA vydat za mojho fotra, alkoholika, s ktorym sa roky hadali
2. kvoli mne sa nakoniec rozviedli, ked som mala uz 19

anonym_4ebb38
16. aug 2025

@zuzinka888 ja nie ale moji starí rodičia mali ťažké detstvo, dedkovi vlastný otec zomrel, jeho mama sa znovu vydala a otcim ho nenávidel, týral ho psychicky aj fyzicky…bolo to pred vojnou.

anonym_7ad5fd
16. aug 2025

Ja mam a aj skvelych rodicov, narodila som sa do tzv.dobrej rodiny ako 3 dieta, sestry su o 10 rokov starsie… ale kedze zivot nie je rozpravka, tak aj u nas zazvonil zvoniec a rozpravky bolo koniec. Ked som mala cca 16 ockovi diagnostikovali bipolarnu poruchu (maniodepresiu)… a odvtedy to bolo casto velmi “vesele”. Hlavne ked bol v manickej faze 😢

zuzinka888
autor
16. aug 2025
@anonym_4ebb38

@zuzinka888 ja nie ale moji starí rodičia mali ťažké detstvo, dedkovi vlastný otec zomrel, jeho mama sa znovu vydala a otcim ho nenávidel, týral ho psychicky aj fyzicky…bolo to pred vojnou.

@anonym_4ebb38 osobne si myslim, ze medzivojnove obdobie bolo pre ludi peklo na zemi- hlavne pre deti. Deti nemohli byt detmi- makali len co sa naucili chodit. A vsetky hrozy vojny si otcovia vymlatili z deti. Deti viac bite ako syte- och, nase deti sa maju ako "princatka". A tak by to malo byt- deti msju byt lubene a nie bite.

anonym_3bb4d3
16. aug 2025

Moja mama bola alkoholocka, niekolko krat sme jej s bratom museli volat sanitku, lebo sa dostala do takych stavov, casto sa mi vyhrazala samovrazdou, ak jej nepojdem pozhanat peniaze a nekupim alkohol, citovo ma vydierala. Bezne sme nemali co jest, niekedy aj niekolko dni. Rodicia fajcili v byte,takze mi vsetko (stare a nemoderne,znicene,podedene) oblecenie smrdelo a tak ma sikanovali spoluziaci...nuz, definicia pekneho detstva znie asi inak. Trvalo roky, kym som to mohla takto aspon napisat bez placu, hovorit o tom bez slz este stale neviem... paradox je,ze moja mama mala tiez otrasne detstvo a prave preto zacala pit a tym ho znicila mne... ale ked bola niekedy triezva, bola to uzasna milujuca osoba, len sa nevedela inak vysporiadat so svojimi traumami... snad ja sa s tymi mojimi vysporiadam lepsie...

anonym_a1bd50
16. aug 2025

Vyrastala som ako dieťa alkoholika, agresívneho alkoholika ale nebudem to rozpisovať nie je to med lízať.
Otec mal tiež nie ľahké detstvo, moja babka zostala sama s ôsmimi deťmi, jej muž zomrel na fronte. Musela sa sama o všetko postarať, potom uverila sladkým slovám jedného kolegu, nie že sa nestal ,, otcom,, jej detí ale keď vysvitlo že otec je už na ceste zdupkal. Vyrastať v dedine kde ťa každý pozná s nálepkou pankharta, zvyšok si domysli.
Všetky babkyne deti museli pracovať u príbuzných za jedlo a boli pravidelne bitý.
Starý rodičia z maminej strany prežili vojnu, násilné vysťahovanie a prišili o všetko, dom, polia hospodárstvo hospodárske zvieratá
Mám kamarátku ktorá bola.v detstve zneužitá nevlastným otcom, mama.jej.neverila. Bola ním
neustále zastrašovaná, bála požiadať o pomoc až kým skoro zomrela, mala mimomaternicové tehotenstvo v 11tich. Deti mať už nemohla.
Takže čo sa týka dedka z videa, mohol vyrastať pri tyranovy a byť denne bitý, či v prostredí keď jeho rodine vzal režim živobitie a majetok, mohol mať otca odsúdeného a popraveného za svoje názory a celé detstvo hladovať , vyrastať v biede.

gregik66
16. aug 2025
@anonym_a1bd50

Vyrastala som ako dieťa alkoholika, agresívneho alkoholika ale nebudem to rozpisovať nie je to med lízať.
Otec mal tiež nie ľahké detstvo, moja babka zostala sama s ôsmimi deťmi, jej muž zomrel na fronte. Musela sa sama o všetko postarať, potom uverila sladkým slovám jedného kolegu, nie že sa nestal ,, otcom,, jej detí ale keď vysvitlo že otec je už na ceste zdupkal. Vyrastať v dedine kde ťa každý pozná s nálepkou pankharta, zvyšok si domysli.
Všetky babkyne deti museli pracovať u príbuzných za jedlo a boli pravidelne bitý.
Starý rodičia z maminej strany prežili vojnu, násilné vysťahovanie a prišili o všetko, dom, polia hospodárstvo hospodárske zvieratá
Mám kamarátku ktorá bola.v detstve zneužitá nevlastným otcom, mama.jej.neverila. Bola ním
neustále zastrašovaná, bála požiadať o pomoc až kým skoro zomrela, mala mimomaternicové tehotenstvo v 11tich. Deti mať už nemohla.
Takže čo sa týka dedka z videa, mohol vyrastať pri tyranovy a byť denne bitý, či v prostredí keď jeho rodine vzal režim živobitie a majetok, mohol mať otca odsúdeného a popraveného za svoje názory a celé detstvo hladovať , vyrastať v biede.

@anonym_a1bd50 boze, chuda kamaratka. To sa tazko aj cita

anonym_9638ce
16. aug 2025

Sikana v skole kvoli vahe, neskor anorexia a ocd. Mama s depresiou a par pokusmk o samovrazdu. Pravidelne vykrikovanie, ze za jej chorobu mozem ja a psychicky ju tyram. Neskor prepadla alkoholu… teraz sa tvari ze sa nic take nedialo

anonym_66dfce
16. aug 2025

Mama mala také záchvatovité kvartálne pitie, nikdy som nevedela, kedy prídem domov zo školy a bude opitá. Celú moju mladosť som v žila v neustálom strachu a keď bola opitá, tak som ju sledovala, či dýcha, našla som ju nahú vo vani, spať na zemi dogrcanú apd. Raz keď bola opitá ma vyhodila pred dvere bytu a spala som na schodoch pred dverami do rána, mala som na sebe iba dlhé tričko, bola som bosá a nemala som spodné prádlo. Podotýkam, že sme neboli žiadna socky, normálne rodina zo strednej triedy. Podstatne staršia sestra ma od 10tich rokov šikanovala, a vravela mi, že som tučná, že mám so sebou niečo robiť, že ma nikto nebude chcieť nikdy. To od mojich 13-14tich rokov spustilo anorexiu a neskôr prešlo do bulímie, s ktorou zápasím dlhé roky. Na VŠ toto večné žitie v strachu spustilo panickú poruchu a tetaniu. Našla som si priateľa v 18tich, milovala som ho nadovšetko, po VŠ sme sa mali brať. Žiaľ asi pol rok pred svadbou zomrel a mne sa spustila k tomu všetkému depresia. A potom nasledovali ďalšie katastrofy, ale to už nie je detstvo.

svetlonos
16. aug 2025
@anonym_ccd203

Z detstva mam 2 traumy - slova od mamy :
1.kvoli mne sa MUSELA vydat za mojho fotra, alkoholika, s ktorym sa roky hadali
2. kvoli mne sa nakoniec rozviedli, ked som mala uz 19

@anonym_ccd203
tvoja mama bola a ostala nezrelou

anonym_d50fdd
16. aug 2025

Mna otec bil a nie malo. Bola som poslusne dobre dieta,dobre som sa ucila,v puberte ziadna rebelia, akurat take klasicke vzdorovanie,ze chcem ist radsej von ako s nimi a ze upracem az ked sa vratim. Tak som isla von a ked som sa vratila,doma hrobove ticho,uz som vedela,ze je zle. Otec zacal vrieskat,ze som mala najprv povysavat/utriet prach/umyt riady a tak ma vyfackal,ale tak,ze mi v uchu zalahlo. A za taketo prkotiny som dostavala. Raz uz ani neviem preco to zas bolo ma zbil tak,ze tu scenu mam dodnes pred ocami. Chytil nejaky amok a okrem faciek,ako som sa schulila,aby som si hlavu chranila, ma zacal bit pastami a kopal ma do zadku. Mala som vtedy asi 12-13r. Mama az potom zasiahla. Inak bola asi spokojna s tymto stylom vychovy. Vzdy to nechala na neho,aby ma "vychoval". Nikdy nechapal,preco mam k nemu taky studeny vztah,vzdy som sa rozpravala len s mamou,s nim vobec. Casto ma castoval slovami,ze som bezcitna,studena osoba (preco asi?!?🤔). Ked som z toho zacala mat psychicke problemy,tak mi hovoril,ze som blazon, patrim na psychiatriu. Zatvarala som sa pred nim v izbe,kde som mala svoj svet plny bolesti. Vyriesil to. Vyvesil a zobral mi dvere,zobral mi rolety. Vraj,aby som nemala depresie a dost svetla🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Cele noci som nespala poriadne,lebo z ulice mi do okna svietila lampa a ruch z bytu,ked isiel niekto na WC,do kuchyne,ma vzdy zobudil.
Nikdy som nepochopila,preco sa tak spraval,len viem,ze si na mne vybijal svoju frustraciu. Nikdy mu to vsak nezabudnem,nemam k nemu ziaden vztah. A vzdy,ked vidim,nejakeho otca s malou dcerou,ako si ju mojka,tak si tak predstavujem,ake to asi je byt otcovou "princeznickou". Ja som bola len fackovaci panak😔

svetlonos
16. aug 2025
@anonym_a1bd50

@anonym_a1bd50
a aspom po tom mimomaternicovom jej ta mater uverila a urobila nápravu? Zavreli toho kretena?

marca12
16. aug 2025
@anonym_d50fdd

Mna otec bil a nie malo. Bola som poslusne dobre dieta,dobre som sa ucila,v puberte ziadna rebelia, akurat take klasicke vzdorovanie,ze chcem ist radsej von ako s nimi a ze upracem az ked sa vratim. Tak som isla von a ked som sa vratila,doma hrobove ticho,uz som vedela,ze je zle. Otec zacal vrieskat,ze som mala najprv povysavat/utriet prach/umyt riady a tak ma vyfackal,ale tak,ze mi v uchu zalahlo. A za taketo prkotiny som dostavala. Raz uz ani neviem preco to zas bolo ma zbil tak,ze tu scenu mam dodnes pred ocami. Chytil nejaky amok a okrem faciek,ako som sa schulila,aby som si hlavu chranila, ma zacal bit pastami a kopal ma do zadku. Mala som vtedy asi 12-13r. Mama az potom zasiahla. Inak bola asi spokojna s tymto stylom vychovy. Vzdy to nechala na neho,aby ma "vychoval". Nikdy nechapal,preco mam k nemu taky studeny vztah,vzdy som sa rozpravala len s mamou,s nim vobec. Casto ma castoval slovami,ze som bezcitna,studena osoba (preco asi?!?🤔). Ked som z toho zacala mat psychicke problemy,tak mi hovoril,ze som blazon, patrim na psychiatriu. Zatvarala som sa pred nim v izbe,kde som mala svoj svet plny bolesti. Vyriesil to. Vyvesil a zobral mi dvere,zobral mi rolety. Vraj,aby som nemala depresie a dost svetla🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Cele noci som nespala poriadne,lebo z ulice mi do okna svietila lampa a ruch z bytu,ked isiel niekto na WC,do kuchyne,ma vzdy zobudil.
Nikdy som nepochopila,preco sa tak spraval,len viem,ze si na mne vybijal svoju frustraciu. Nikdy mu to vsak nezabudnem,nemam k nemu ziaden vztah. A vzdy,ked vidim,nejakeho otca s malou dcerou,ako si ju mojka,tak si tak predstavujem,ake to asi je byt otcovou "princeznickou". Ja som bola len fackovaci panak😔

@anonym_d50fdd Taketo bitky sme od matky dostavali. Ta ked chytila amok a schulila som sa pred nou,na zemi ma vzdy dorazila. Pre mna je nepochopitelne ako mozu rodicia takto mlatit svoje deti.

iwesska
16. aug 2025
@marca12

@anonym_d50fdd Taketo bitky sme od matky dostavali. Ta ked chytila amok a schulila som sa pred nou,na zemi ma vzdy dorazila. Pre mna je nepochopitelne ako mozu rodicia takto mlatit svoje deti.

@marca12 Este by som akceptovala nejaku jednu "vychovnu", ked rodicovi rupnu nervy,aj ked ani to by sa nemalo stavat,ale bit takto do nepricetna, chuliace sa slabsie dieta,je cisto len z pozicie moci silnejsieho. Nie je to nicim ospravedlnitelne a zanechava to hlboke jazvy na dusi. A uz vobec nechapem,ako chlap moze byt zenu/dceru🤮 To su fakt hovada. Strasne,co si niektore deti musia zazivat.

svetlonos
16. aug 2025
@anonym_d50fdd

@anonym_d50fdd
uvedomila si si vlastne, ze obrovskú chybu urobila matka? Ona ho nechala ta tlcť. Su obaja rovnakí kreteni! Ani s jedným by som sa nebavila.

iwesska
16. aug 2025
@lucia13022023

Ja som mala, aj mam, rodičov veľmi dobrých, uvedomelych, príde mi, že na tu dobu mňa a sestru vychovávali rešpektujúco, nikdy nás nebili, nikdy nás nenutili jest keď sme nechceli, vždy nás vypočuli a vychovali z nás dobre ženy. Ale žiaľ, rodičia nie sú tak mocní aby zabranili všetkému a teda škola, základná škola, bola jedna katastrofa. Nepomohlo nič. Sikana, veľká sikana od cca tretieho ročníka do ôsmeho. Trvalo mi veľmi dlho nájsť v sebe silu, sebavedomie, odhodlanie, vieru.. Mala som možno 19 rokov kedy som sa dostala z mnohých sraciek v ktorých som bola desať rokov. A keď sa teraz spätne pozriem, tak si hovorím, že som bola len dieťa, nemusela som si také veci prežiť.

@lucia13022023 Aj ja som si zazila sikanu, kvoli vyzoru a tiez ma to poznacilo. Ja som si to ani neuvedomovala,ze to na mne zanechalo nasledky,az ked sa ma muz spytal,ze preco vzdy,ked som v partii cudzich ludi,alebo na oslave,tak stojim na okraji,medzi dverami. Podvedome som sa stranila ludi,aby sa mi nevysmievali.

anonym_3d4b8b
16. aug 2025

Ja som mala dobre detstvo, nicim vynimocne, par krivd by sa naslo - no rodicia bojovali so svojimi traumami. Obe strany tazki alkoholici, bitky, hlad, psychicke a fyzicke tyranie. Ich rodicia na seba vytahovali bezne noz, ako deti bezne v snehu cakavali hodiny na dvore v tricku a bali sa vojst dovnutra. Posielali ich po zobrani, ked domov nedoniesli pdniaze na chlast, opat ich zbili. Na to vsetko sa s tymi moji rodicia vysporiadali perfektne, no ich surodenci su vsetko obete, ktore si to preniesli do svojcih rodin dalej…. Kamaratku zneuzival ako 6 rocnu vlastny otec, potom sedel vo vazeni, pp 4 rokoch ho projala ich matka k nim do domu…

anonym_d50fdd
16. aug 2025
@svetlonos

@anonym_d50fdd
uvedomila si si vlastne, ze obrovskú chybu urobila matka? Ona ho nechala ta tlcť. Su obaja rovnakí kreteni! Ani s jedným by som sa nebavila.

@svetlonos Vies co, mama nie je zla,nemala sama lahke detstvo, s matkou nemala dobry vztah, potom sa mi narodila sestra s vaznymi zdravotnymi problemami a na mna, hoci som len o 2r.starsia, nebol cas,ocakavala sa odomna 100% poslusnost a samostatnost. Ona bola zo starostlivosti o nu vycerpana,unavena,zaroven chcela mat doma vsetko tiptop,takze jej to prerastlo cez hlavu,vyzalovala sa otcovi a on to "vyriesil". Obaja boli vychovavani tak,ze bitkou sa buduje poslusnost,takze jej to neprislo nijako divne,ze ma dobre preplieskal🙈 Neviem preco,ale ako matka,ktora uz vie,co materstvo obnasa,sa na nu tak nehnevam, nemame zly vztah. Ale on len chodil do roboty a bil ma. Ine zazitky okrem nejakych dovoleniek s nim nemam.

subartic
16. aug 2025

Ja som mala dobré detstvo , rodičia sa starali , mama navarila , oprala , upratala , otec nás brával opekať alebo na lyžovačky . Ale nepamätám si že by nám čítali večer rozprávku alebo sa s nami len tak rozprávali , alebo nás len tak objali . Keď sme niečo so súrodencami vyviedli aj sme veru schytali, bila nás mama ale veľmi efektívne 🙂. Na to si kúpila remeň a ten na konci rozstrihala a stačil jeden švih a bolo vystarané . Štípalo to ako fras. Musím však podotknúť že nikdy to nebolo len tak zničoho nič, ani kvôli maličkostiam , väčšinou sme ich riadne dožrali ,napríklad keď sme pri naháňačke rozbili sklo vo dverách . Svojich rodičov mám veľmi rada, máme veľmi dobré vzťahy, z detstva nemám nejaké traumy , možno ten citový odstup čo som ako dieťa zažívala ale beriem to tak že oni to inak nevedeli . Čo som si priniesla ja , nečítam a nečítala som deťom ani ja , prišlo mi to neprirodzené, čítaval muž , tam sa čítalo celé jeho detstvo. Ja už svoje deti objímam , aj im poviem niečo pekné a vidím hlavne na mojej mame že jej to samej nie je prirodzené a ani príjemné.

anonym_a1bd50
16. aug 2025
@svetlonos

@anonym_a1bd50
a aspom po tom mimomaternicovom jej ta mater uverila a urobila nápravu? Zavreli toho kretena?

@svetlonos jej matka tvrdila, že to isto ona zvádzala chlapa, preto sa jej stalo čo sa stalo. Proste celé na hlavu, chlap bol odsúdený, ona bola úradmi odobratá matke následne zverená tete, zš dokončila v inom okrese. Matku nikdy nekontaktovala ani na pohrebe jej nebola. Neviem, či jej vôbec odpustila.

anonym_d356fd
16. aug 2025

Najskôr som v čase pred rozvodom rodičov uvažovala o samovražde (8r), plne som si uvedomovala, že budem mŕtva. Toto sa ma držalo do nejakých 11r, kedy som si prešla sebapoškodzovaním. Po rozvode rodičov sme žili v dosť veľkej chudobe, lebo moja mama (a jej priateľ) nevedeli hospodáriť s peniazmi, tak na konci mesiaca bývalo veľmi často v chladničke len chladno, sem tam som dostala bitku, neraz mi ostali modriny 🙈. V 13r sa mi narodil nevlastný brat (áno, stále sme žili od výplaty do výplaty, aj keď sa to ani tak nedá nazvať a boli sme 4 deti), ja som bola už úplne odsunutá na 350tu koľaj, extra psychické problémy, intenzívne vďaka puberte. V 17tich som odišla z domu, bývať ku frajerovi (dnes už manželovi) a liečila si svoje traumy… V tomto celom, celé roky môj bio otec umocňoval svojimi rečami (preslovmi, pri ktorých som plakávala) vo mne pocit, že som hrozný človek, že si všetko musím vyriešiť sama, nadával predomnou na mamu. S ním už ale nie som v žiadnom kontakte. 🙂

Našťastie dnes žijem v harmonickom vzťahu, nesprávna sa ako moji rodičia k svojim deťom a moje deti nikdy nepocítili žiadnym spôsobom, že sme mali napr menej peňazí.

subartic
16. aug 2025
@anonym_d356fd

Najskôr som v čase pred rozvodom rodičov uvažovala o samovražde (8r), plne som si uvedomovala, že budem mŕtva. Toto sa ma držalo do nejakých 11r, kedy som si prešla sebapoškodzovaním. Po rozvode rodičov sme žili v dosť veľkej chudobe, lebo moja mama (a jej priateľ) nevedeli hospodáriť s peniazmi, tak na konci mesiaca bývalo veľmi často v chladničke len chladno, sem tam som dostala bitku, neraz mi ostali modriny 🙈. V 13r sa mi narodil nevlastný brat (áno, stále sme žili od výplaty do výplaty, aj keď sa to ani tak nedá nazvať a boli sme 4 deti), ja som bola už úplne odsunutá na 350tu koľaj, extra psychické problémy, intenzívne vďaka puberte. V 17tich som odišla z domu, bývať ku frajerovi (dnes už manželovi) a liečila si svoje traumy… V tomto celom, celé roky môj bio otec umocňoval svojimi rečami (preslovmi, pri ktorých som plakávala) vo mne pocit, že som hrozný človek, že si všetko musím vyriešiť sama, nadával predomnou na mamu. S ním už ale nie som v žiadnom kontakte. 🙂

Našťastie dnes žijem v harmonickom vzťahu, nesprávna sa ako moji rodičia k svojim deťom a moje deti nikdy nepocítili žiadnym spôsobom, že sme mali napr menej peňazí.

@anonym_d356fd čo súrodenci , stýkaš sa s nimi ?

anonym_e345f6
16. aug 2025

Detstvo som mala pekne, mam na neho len dobre spomienky prakticky. Pocas dospievania som vsak zazila psychicke, fyzicke a ekonomicke tyranie zo strany otca, ktore ma poznacilo do zivota 🙁

anonym_299dde
16. aug 2025

@zuzinka888 moji rodicia nemali lahke detstvo, vzali sa skoro a ich manzelstvo bolo jedna velka katastrofa, vkuse sa hadali, otec mamu bil a ponizoval ( o com som v detstve nevedela, hovori o tom az teraz) aj ju podvadzal. ja si pamatam neustale hadky, a ako otec rozbijal veci. bitka kozenym opaskom nebola nic vynimocne, a to si nemyslim, ze som bola zle dieta. (mam znameho, ktory tvrdi, ze vdaka bitke od rodicov, je z neho dobry clovek, ale zo mna by bola troska, lebo som nic zle nerobila). nikdy som nepocula pekne slovo, pochvalu, ze som pekna, ze som nieco dobre urobila, ze ma maju radi, hocijake ocenenie, vzdy som len pocula, ze si mam ucesat tie skuty, ze som sprosta, krava, tela, nemozna, lemrava, leniva....... ked som upiekla kolac, nedostala som pochvalu, ale zdrba, ze bol v kuchyni neporiadok. nikdy neboli peniaze na to co som chcela, spala som na starej vylezanej valande, zimne topanky mi vzdy pretiekli a chodila som s mokrymi nohami a nikdy som nepochopila ako moze mat niekto rad zimu. cely zivot si budujem sebavedomie, lebo sa citim zbytocna, neviem prijimat pochvaly.... a posledne, moj starsi brat mi niekolko krat ublizil tak, ako by brat nikdy sestre nemal ublizit, nikomu som to nepovedala, vie to iba moj manzel. ani mama o tom dodnes nevie.

Strana
z7