icon

Mám 17 rokov a rodina mi neverí

2. dec 2021

Dobry večer mám 17 rokov rodina mi neverí
Stáva sa mi to raz za deň niekedy aj viac krát za deň že proste keď sa s niekym za rozprávam strašne mi začne byt srdce unikam od reality a necítim vôbec že sa nachádzam na danom mieste ako keby som utiekla s reality nedokážem to ani opísať no je to hnusný pocit raz sami aj stalo že som sedela u kamarátky postavila sa prestala som si cítiť nohy , myslela som si že padám a začala som kričať nech zavolajú sanitku a keď som behala vôbec som necítila že behám strašne mi bolo zle a zľakla som sa veľmi v tom momente som sa musela ukľudniť kedže nič mi nepomáhalo strašne má začalo smädiť aj keď som sa napíla necítila som že pijem vravela som to rodičom oni mi v tom začali merať tlak cukor ale všetko som mala v poriadku ale inak to neriešili aj keď im to oznamujem strašne má to štve v živote lebo keď som aj v škole a napríklad sami to vstane vtedy nedokážem sa hneď ukľudniť trvá to 5 minút a keď tej danej chvíli to mám a chcem niečo hovoriť mi strašne trpnu pery strašne mi to vadí ospravedlňujem sa za gramatiku mala by som zájsť lekárovi ? Mal to už niekto s vás je to nejaká choroba alebo to môže s niečom súvisieť ? Škole niesom strese nejak kedže škola má baví a učiteľky mám dobre takže tam sa nestresujem že niečo neviem v súkromnom tak isto je pravda že má dokáže rozčúliť skoro všetko ale viem sa ovládať neviem ako to dať preč navždy keď to hovorím niekomu tak nikto má nevie pochopiť a skôr sa pousmeje

neson123
2. dec 2021

Moze to byt tetania alebo panicka porucha/uzkost

jana_eyre_2
2. dec 2021

Môže to byť úzkostná porucha.. nie je to nič príjemné.. samozrejme bolo by fajn ísť za odborníkom, pediater by určite vedel kam je vhodné najprv zájsť.. určite nepodcenovat nič čo ti nie je príjemné..

autor
2. dec 2021

@jana_eyre_2 Je pravda že keď som mala 12 som sa rezala kvôli vzhľadu nadavali mi spolužiaci že som tučná a vadil mi môj vzhľad no potom som schudla a začala sa viac o seba starať
Aj keď je pravda že tieto dva roky som dosť pribrala ale začínam chudnúť kedže viem že to je jediný liek a nie si robiť jazvy na cely život. Že by sa to mohlo týmto prejavovať nieje to fakt nič prijemne je to veľmi hnusný pocit hlavne keď sa s niekym rozprávam alebo ma začne baviť film mám pocit že umieram a keď sa s daným človekom rozprávam

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
autor
2. dec 2021

@fairyprincess zajtra budem volať svojej doktorke :( dakujem vam všetkým za odpísanie

jana_eyre_2
2. dec 2021

Smutné je, že blízki ti neveria že zazivas niečo veľmi nepríjemne.. určite sa neboj povedať to svojej lekárke, urobí ti základné vyšetrenia a potom by si sa mohla porozprávať s nejakým odborníkom čo ti pomôže prekonať ťažké obdobie.. je super že si to uvedomujes, si silná slečna čo určite všetko zvládne, len potrebuješ podporu.. drž sa..

vanda323
2. dec 2021

Ahoj myslím že už si sem písala srdiečko. Poradili sme tí zájsť za psychiatrom. Sama to nedáš len sa utrapis! Prešla som si tým. Viem o čom pisem

autor
2. dec 2021

@jana_eyre_2 ďakujem Vám veľmi pekne určite to urobím ☺️

autor
2. dec 2021

@vanda323 píšem sem prvý raz ešte som sem nepísala ohľadom toho ja len mám obavy že sa to bude zhoršovať kedže toto ešte viem ovládať ale bojím sa že už to bude len horšie :( musím kontaktovať doktorku a povedať rodičom čo sa to vlastne deje lebo rodičia má vôbec nechápu myslia si že môžem mat zvýšený cukor alebo tlak pritom mám vždy všetko poriadku :(

zuzikak
2. dec 2021

no ak sa ti toto deje, tiez ako pisu dievcata su to priznaky tetanie. Ale zaroven ak sa bojis, ze sa nebudes vediet ovladat a bude sa to zhorsovat tak to je uzkostna porucha. Lekar ti urcite poradi a nasmeruje ta ako dalej. Dobre si sa rozhodla. Navstiv lekara a nenechavaj to tak. Urobi ti aj odbery ak by ti chybali nejake latky v krvi.....

sasanja
2. dec 2021

https://displus.sk/priznaky_ochoreni/konverzna_...
Treba sa každopádne obrátiť na odborníka.