Mám 18 a chcem dieťa
Možno si hovoríte, že som sa zbláznila, no ja naozaj túžim po dieťati. Zrejme som poznačená svojim detstvom. Rodičia sa rozviedli ked som mala 3 roky, mam iba jednu nevlastnú starsiu sestru. Veľmi som túžila po malom súrodencovi, no moji rodičia už viac deti nemali. Sestra ma malého syna. Ja to bábätko milujem najviac na svete. Viem, aké je namáhavé mat dieťa. Ja som schopná všetko podstúpiť. Závidím Vám, ktoré máte deti. Ked idem po meste a vidím mamičku s deťmi tak sa Idem rozplakať, že deti nemam.S priateľom som 3 roky. O mojej túžbe vie. Deti chce, no nie hneď po strednej. Čo je to so mnou? Je to normálne, alebo sa mam dať liecit.
@lubkavargova1 no a este heslo mladých"nestaraj sa do mna ale postaraj sa o mna"
@mariabrl Nuz, neviem teda, kedy ho chces realne mat, ked nam vsemozne podkladas dokazy o tom, ze ste "zabezpeceni". No nie ste. Vies, Co to znamena byt zabezpeceny? Vediet sa spoliehat len a len na seba, max za pomoci priatela/manzela, Ale ani to nie je iste, vsakze...takze...chod ty pekne dalej do skoly, setri si bokom, najdi si zamestnanie na nejaky ten rocik, medzitym priatel tak isto, provizorne zatial mozete byvat kde len chcete, zosobasite sa, ty budes splnat narok na matersku....takyto by mohol byt postup. A tu tuzbu skus nejak udrzat na uzde, aby to nedopadlo ako v inych temach : Svokra je mrcha, ako dalej, manzel neprispieva, manzel sa nestara, nepomaha mi. Samozrejme, urcite ti to nezelam. Len clovek nikdy nevie, Co nas v zivote postretne, vsakze...
Vy ste naozaj veľmi negatívne. Koľko 18 ročných žien v dnešnej dobe fajčí, pije, spáva každý deň s iným. Ona napíše že musí mat teraz dieťa. Iba po ňom túži a nevie ako by sa tej túžby teraz zbavila
@mariabrl tak sa to zle cita dievca zlate, sama mam 18.rocnu dceru a som stastna, ked povie(pritom ako sa stara o maleho brata), ze ona deti nechceeeeeee 😀 velmi dobra antikoncepcia ten nas maly, ale k veci, si tak zabezpecena, ze kebyze ostanes sama, mozes byvat sama a nikoho nemusis prosit o pomoc, sama s dietatom, alebo si myslis, ze ti bude priatel verny od 15 do konca zivota? Ach jaj, aj ja som si vselico myslela a domyslela som ked prisla realita, sama som mala dieta v 20.nelutujem, ale nebolo planovane a som rozvedena 😉 a to sme mali este jedno dieta, nikdy v zivote by som nepovedala, co sa po rokoch vykluje z mojej prvej lasky a aj jeho dobre zabezpecenych rodicov 😉 , takze moja rada je, neponahlaj sa, nemas 40 predsa, zivot pred sebou a hovno vies o zivote, tak si uzivaj tu krasu mladosti a bezstarostnosti. Vies si napriklad predstavit, ze sa ti narodi postihnute, chore dietatko, ze to nebude ta ruzova babika v stokke kociku, ze by ta cakal invalidny detsky vozicek? Si pripravena aj na takuto verziu? Myslis, ze by to zvladol aj tvoj priatel? Zvladli by ste chodit s dietatko s downovym syndromom po meste? Behat po lekaroch, byt pol roka v nemocnici? Zvladol by to vas vztah? Hmm
@mariabrl tu tuzbu potlacis napriklad tak, ze si to budes opakovat kazde rano pred zrkadlom....mam na to cas.......
a najdes si pracu po skole a prevezmes zodpovednost....ucty, chod domacnosti a podobne....ci uz budete v tom byte od priatelovych rodicov, alebo v podnajme....
@annamarcon konečne ma niekto chápe
@maciatkolulu To nemožno teraz povedať. Mnohokrát to nezvládne vzťah ľudi, ktorý su spolu 15 rokov. Urcite si materstvo nepredstavujeme ako prechádzku ružovou záhradou
@mariabrl a zistovali ste si priatelom, kolko stoji prenajom bytu v bratislave? aspon dvojizbaku? to je 600 eur minimalne.. kazdy mesiac.. a to ste este nejedli, nekupili drogeriu, nejake ine veci, poplatky, telefon, internet, ine vydavky, sem tam daco na seba ja a aha - mozno auto, tankovat donho.. zarobi tvoj frajer minimalne dvojku?
Daj si inzerát, že opatríš malé deti - večer. resp. cez víkendy, pravdepodobne ťa tvoje idealistické predstavy prejdú, si príliš mladučká na dieťa.
@annamarcon nech si kupi baby born 😉 tu moze odlozit do kuta a spokojne opat zit mladunky, beztarostny zivot napr.
@mariabrl pozri, tuzit po tom mozes, vsetci mame nejake tuzby....ja napriklad tie hodinky..... 😠
Nic ti neutecie, tuz po tom este 5-6 rokov a potom si urob radost.
@annamarcon Boa, to je prirovnanie 😀 Co ma spolocne zodpovednost za rodinu spolocne s niecim, kde som zodpovedna sama za seba...???
Ale k veci...ak na len tuzbu, neohradzala by tym ako je vsemozne zabezpecena, dieta postrazi svokra, zarabat bude muz 😀 Ona ma Nekonecne dno rezervy od rodicov 😀
@mariabrl a ty kolko zarobis, moja?
@mariabrl hej, mas pravdu, ale takz 15.rocny vztah uz co to preskakal, takze je urcite viac pripraveny zvladat aj tragedie...Realne si to vies predstavit, ze si nedonesies z porodnice chutnucke mimi z katalogu, ale postihnute dietatko, s kt.sa nebudes moct prechadzat nacancana ty a aj mimi po eurovei, ale budes na kramaroch, nevyspata a znicena? Vies si to len predstavit? A aj tvoj priatel?
Ale veď jej tu všetky radia, ako tú túžbu potlačiť. Jednoducho sa zamerať na niečo iné. Na to, aby priviedla to dieťa do čo najlepšieho prostredia. Ako inak sa to dá potlačiť. Alebo zvládnuť. Môže strážiť deti ostatných a podobne, ale ak je tá jej túžba reálna, tak jej to nepomôže byť viac pripravená.
@mariabrl tak chodievaj zatial opatrovat deticky, trochu si ukludnis tuzby, prejde ti cas, medzitym skoncis skolu
@mariabrl kup si psa, tolko naivity som uz dlho necitala, ak firma priatelovych rodicov krachne, tak budete mat riadny problem, spoliehat sa len a len na rodinu a hned chciet dieta moze fakt napadnut len 18-tku, nevies, ako vyzera chod domacnosti, nemas predstavu o realnom zivote, to mi cces povedat, ze mas tolko nasetrene, aby si dietatu nakupila vybavicku, dopriala mu vsetko pocas 3 rokov, mala financie aj na seba? Nezabudaj, ze nepracujes, cize matersku mat nebudes, budes dostavat 3 roky 200 eur plus pridavky, bude ti to stacit? Co potom, ked dieta nezoberu do statnej a bide treba platit sukromnu? Chod do prace, vytvor si pracovne navyky, vyskusaj zivot pracujuceho a az potom zakladaj rodinu
@stepanka274 toto je uplne super rada a este si aj privyrobi 😉
Keď mám ja túžbu po tom, aby som po materskej učila deti v škôlke, tak asi viem, že najskôr na to musím mať kvalifikáciu a musím si dokončiť posledný ročník výšky počas rodičáku. Hoci je moja túžba byť učitelkou obrovská a od malička som to chcela, jednoducho to len tak nejde bez ničoho.
@moni244 ten pes tiez nie je zly napad a dostat aj psie kociky 😉
pozri, dobre tak si hlboko za vodou...ako sa zbavit tuzby? Tak bud tou najlepsou tetou pre svoju neterku alebo krstnou alebo neviem co si...rozmaznavaj ju, dovol veci ktore smu len tety a kup jej hoc aj modre z neba...ja to robim pri kamoskynej malej...sice kamoku ide porazit ale vie, ze mala ma u nas vzdy svoje miesto a je rozmaznavana vsetkym dobrym...mala to tiez vie a potvorka to uz zacina zneuzivat, ale kym nemam svoje, a s prikyvnutim maminky jej doprajem hoc-co si len zmysli 😀
@mariabrl Vies Co....? Ja ti nedonesiem mojho syna na noc, lebo v noci je to hotovy anjel, spi od 4.mesiaca. Ale donesiem ti ho rada cez den 😀 Mesacny pobyt 😀 Hned by ta iluzie o synovcovi a detoch jeho podobnym presli 😀
Na tvojej túžbe nič nie je. Si žena, ktorá túži po bábu skôr. Nič na tom nie je. Keď môžem poradiť najprv sa zabezpec a potom maj dieťa. Stále je lepšie mať dieťa skôr ako po 30

@mariabrl no a ja chcem hodinky s vodotryskom a hned!!!!