icon

Mám 18 a chcem dieťa

mariabrl
6. aug 2016

Možno si hovoríte, že som sa zbláznila, no ja naozaj túžim po dieťati. Zrejme som poznačená svojim detstvom. Rodičia sa rozviedli ked som mala 3 roky, mam iba jednu nevlastnú starsiu sestru. Veľmi som túžila po malom súrodencovi, no moji rodičia už viac deti nemali. Sestra ma malého syna. Ja to bábätko milujem najviac na svete. Viem, aké je namáhavé mat dieťa. Ja som schopná všetko podstúpiť. Závidím Vám, ktoré máte deti. Ked idem po meste a vidím mamičku s deťmi tak sa Idem rozplakať, že deti nemam.S priateľom som 3 roky. O mojej túžbe vie. Deti chce, no nie hneď po strednej. Čo je to so mnou? Je to normálne, alebo sa mam dať liecit.

tilly
6. aug 2016

@mariabrl ak ste financne, bytovo zabezpeceni, mate dobry, silny vztah a mate dokoncene vzdelanie, v pohode, ja by som do toho isla, prave cim mladsia, tym lepsie, mozno ma tu baby ukamenuju, vidim, ze vacsina z nich ma iny nazor ako ja, ale ja lutujem, ze sme nemali deti skor (a to som ich mala dost mlada na dnesnu dobu, mala som 24 rokov).
Dopredu ti nikto nezaruci, ze budes mat jedneho partnera cely zivot, aj ked sa budes vydavat po tricke, aj tak ta moze opustit, alebo ty jeho... mam vo svojom okoli plno pripadov, ked mali baby velmi mlade deti a maju stale toho isteho partnera, vybudovali si velmi slusny a dobry zivot a aj take pripady, ked baby velmi dlho cakali, nakoniec sa uplne zle vydali, alebo ked sa aj dobre vydali, uz maju problem mat deti...

ja vidim vela vyhod v tom, ked ma mlada mamina babo, ale musis mat dobre zazemie v rodine

suzzi7
6. aug 2016

Ahoj v tvojom veku som aj ja chcela bábätko no osobne sI myslím že ak by si mala mať sex s vedomím že môže stoho vzniknúť nový život rozmyslela by si si to možno by si sa bála 😊 síce to nepoznám ale veľa krát som si tak povedala že neviem čo by som robila ak by to bol účel mať dieťa nám sa podarilo mám 22 a za mesiac rodím a je to veľká zodpovednosť.S osobnej skúsenosti mám malých súrodencov o ktorých som sa pomahala starať ale ani zďaleka to nieje také ako o vlastne síce som ešte len tehotná ale je to zaberak únavena už teraz nevyspata ubolena a po finančnej stránke tak isto... ono máš ešte čas ale ak silu mocu chceš je ti samozrejme na tebe nech sa rozhodnes akokoľvek želám veľa šťastia 😊

liaka
6. aug 2016

Naco si chcela rady, ked ziadna ti nie je dobra. Po prve neverim, ze vztah vydrzi na cely zivot uz od 15-tich rokov. Po druhe- vies co tehotenstvo moze urobit s tvojim peknym mladym telom? Same strie, celulitida, natiahnuta koza, ovisnute prsia a dieta ta moze potrhat tam dole otrasne ked si napr. chuda a nizka. Uz to nikdy nebude take ake predtym. Neverim, ze ten tvoj mlady pri tebe potom vydrzi a nezacne citit tuzbu zas mat mladu a pevnu priatelku. Ja uz po prvom porode som od muza pocula ako to nie je ono (sex) po zasivany. Teraz som po tretom porode a mam druheho partnera a velmi by som mu chcela dopriat pocit mat ma este ked som bola pred porodmi. Z lasky k nemu. Tym chcem povedat, ze neverim ze spolu ostanete najdes si lasku svojho zivota a budes lutovat, ze si tak skoro chcela dieta. A to ti pise ta, co v 19-tich planovane otehotnela... ved si uzivajte pokym sa da kazdy vikend spoznavajte nieco nove. Pobehajte zabavy a podobne lebo s dietatom potom budes doma pri horuckach, ked bude chciet spat, ked mu pojdu zuby...

maciatkolulu
6. aug 2016

@stesil a na to si ako prisla, vyskusala si si? Mala si dieta v 20 a potom po 30? Ja hej a poviem ti, ze uz nikdy by som nechcela dieta pre 30. a to som mala ako 20. a 23.rocna...Kym si moje rovesnicky dokoncovali skolu, zabavali sa, uzivali studentsky bezstarostny zivot, som ja riesila plienky, teplomery, chudnutie, choroby, ockovania, nevyspatia atd....a potom som si az vs dokoncovala dialkovo a tazko sa zaradovala do pracovneho procesu a potom sa rozvadzala 😉 Ja osobne nepoznam okolo seba vztah,kt.by prezil od 15 do konca zivota a v pokoji vychovaval spolocne deticky a potom vnucatka, budme fakt realny a nemotajme tu fuzy popod nostek dievcata, dieta je lahko spravit, ale tazsie je zabezpecit mu staly domov s oboma rodicmi, lebo chlap je stvorenie velmi prazvlastne a najma nie je to stvorenie monogamne, sama som uz prisla na to, ze radsej vybujaceneho chlapa po 40.ako mlade stena, co zacne ozivat po 30.tke

mima283
6. aug 2016

Z toho co tam citam si aj zabezpecena, mas dobry vztah s priatelom aj jeho rodinou, chceta sa vziat no aj keby ste sa nevzali. Kolko parov je schopnych tak zit a su stastni. Ja som tiez neni vydata, svadba by ma potesila, ale nie je to pre mna zivotna priorita, ze ju urychlene musim mat. Kvoli nejakym pravnym narokom sa isto brat nebudem, ked je svadba len kvoli tomu pride mi to dost umele. Z tvojim reakcii nemam pocit, ze by to bol len nejaky tvoj "rozmar", pretoze ruto otazku uz mate s priatelom riadne prebratu. Este by sa aj tesil keby si bola tehotna nahodou. Skus este pockat kym on bude na to pripraveny. Nepochybujem o tom, ze by ste to zvladli, ale vies ako donutit ho nedonutis 😁 ja na mladych rozumnych matkach nevidim nic zle a evidentne je ro aj tvoj pripad, pretoze otazku zabezpecenia a spolocneho byvania mate vyriesenu. A z reakcii najprv svadba co ked ta odkopne si nic nerob, niektori ludia este furt maju v hlave zafixovany nejaky model svadba = stastny zivot

charlie1980
6. aug 2016

Joj, baby, keby takto moja buduca nevesta rozmyslala, museli by sa o seba postarat a nie zavesit mi na krk Este aj vnucata v mojom dome, ked som si ja uz vlastne odchovala...Bohaca, Fakt svet gombickou.

maciatkolulu
6. aug 2016

@mima283 mozno mas pravdu, ale pokial su uz tak rozumni, tak si musi mlada aj zrata, ze moze ostat realne sama a s dietatom a nebude mat nic, akurat tak vyzivne, ktore sa velmi pekne upravit 😉 kedze bude otecko podnikatel a ona nebude mat pracu, pracovne navyky, lebo je teraz este len stredoskolacka, to nie je dobry start pre rodinu, mala by si nieco odzit a pracovat a nie v skoro svokrovej firme, ale niekde inde, nech vie, co je zivot aje pripravena na vsetko a nie mat peniaze od mamicky a otecka nasetrene z krstu a narodenin....to nie je zabezpecenie prepanajana, netvrdim, ze treba cakat do 30tky, ale tak zase otehotniet na strednej s tym, ze mam sporkonto 😉 a zabezpecenych skoro svokrovcov a priatela tiez suchajuceho skolske lavice 😀 to nie je terno, ale tak, ked chce, nech vyskusa, mozno to vyjde

irise
6. aug 2016

Mne to pripada ako namet na nejaky bulvarny clanok. Aj vzhladom na argumenty zadavatelky temy, jej rec nie je rec osemnastky.
Vies ty co, marie, opytaj sa maminky a sestry a podla toho sa riad a neries to tu medzi nami slepicami - na hnojisku. Ony najlepsie vedia, co je pre teba dobre.

mima4
6. aug 2016

@mariabrl

ako sa zbavit tuzby?

- zodpovednostou! - nemate s priatelom este dostatocne skusenosti na zivot, iba zavislost, co kto vam da

- skusenostami! - pozri ako dopadla tvoja maminka, a ako to teba zasiahlo.

- laskou! - ak uz teraz milujes buduce babatko, doprajes mu lasku, nie nestabilitu, neistotu

- zameranym sa aj na ine veci! - zacni sportovat, pisat knihy, chodit na tury...

- pracou! - zamestnaj sa, alebo zacni studovat...

luzzia
6. aug 2016

@mima4 od septembra bude mat dost s pripravami na maturity 😅 😀

mima4
6. aug 2016

@mariabrl

vyznie to hrozne... som uz na konovi nejaky ten cas a je tu x pripadov maminiek, ktore pred x rokmi este ako "deti" hrdo nosili bruska a mali frajerov, vsak svadbu netreba...

.. dnes su mnohe z nich same, opustene a frustrovane a ani im to tu nenapisem, lebo mi je ich velmi luto... ako skoncili a hlavne, co dopustili tym detickam...

Tu velmi radi zeny utocia na muzov... ale zeny rovnako su neraz nezodpovedne, podliehaju emociam, nezrelym tuzbam... su hluche, slepe..

mima4
6. aug 2016

@luzzia vies co je najhorsie? ze niektore zeny ju v nezodpovednom pocinani podporuju, ale ked k niecomu dojde, niktora sa jej realne neujme

luzzia
6. aug 2016

@mima4 no tak ale to su tie jej podobne.. co by vlastne konali rovnako.. rozmyslaju rovnako.. maju pocit, ze to je v pohode.. ved nie je jedina, kazda asi pozname kopec alebo aspon zopar takych pripadov v okoli, kedy vsetci vedeli, ze to asi nedopadne dobre.. a veru nedopadlo.. slobodne mlade mamicky.. a vlastnou vinou.

saljakova
6. aug 2016

Vsetci ste tu mudry boze kazdy naj sa stara do seba a nue do nej to je jej zivot !!

maciatkolulu
6. aug 2016

@saljakova ale ved ona si sem prisla o radu

mima4
6. aug 2016

@saljakova
toto je diskusia.

mariabrl
autor
6. aug 2016

@maciatkolulu bol by to sok asi pre každú ženu bez ohľadu na vek

saljakova
6. aug 2016

@maciatkolulu. Ved v poho ale neviem kazda zena ma iny nazor ja mam svoj nazor a nestaram sa do druhych ja mam 19 a som tiez tehotna ;) a jej tejto devcine to prajem jej vec jej rozum a jej zivot

maciatkolulu
6. aug 2016

@mariabrl jasne, zeby to bol sok, ale ja som pisala, ci ratas aj s takouto moznostou? Treba ratat absolutne so vsetkym a ked to planujete, tak treba zahrnut do diskusii aj takuto moznost, co by bolo keby.... urobili ste to?

jajka257
6. aug 2016

No neda mi. Mam spoluziacku zo ZS, frajera mala od 15, dieta a svadbu mali v 18. Chalan robil u otca vo firme. A teraz? Ona ma krcove zily, nafvahu 15 kg a tri deti, chlap ma milenku, ale su stastni....to je sarkazmus....ale je to tvoj zivot

luzzia
6. aug 2016

@jajka257 a kolko maju teraz rokov? 😝

mima4
6. aug 2016

@jajka257
@luzzia

baby, ja som v takom mladom veku tiez poznala taku kočku, aj je teraz tu na konovi, otehotnela v 17, aj sa potom vydala a skoncilo to velmi smutne, az tragicky...

mariabrl
autor
6. aug 2016

@maciatkolulu priateľa poznám veľmi dobre. Spolužiaci sme od základky, boli sme veľmi dobrý kamaráti. On je rodinne založený. Nepokukuje po iných ženách, ked ma mna. Urcite by to bolo tažké, netvárim sa že nie. Ale ta blbá náhoda sa môže stať aj kebyže mam 26. O dieťa by som sa s láskou starala, dokázali by sme platiť všetky výdavky navyše. Nepoznáš moje city, nemôžeš vediet aká som

mariabrl
autor
6. aug 2016

Napr. moja sestra otehotnela ako 20 ročná. Dieťatko chceli ale prišlo nečakane. Sestra predtým nepracovala. Žije štastný život. Prečo by som mala byt na tom inak? Som iná ako moje spolužiačky. Nechodím na diskotéky, nechodím sa opíjať. Radsej varím doma môjmu drahému, s kamarátkami idem na kávu...

saljakova
6. aug 2016

@mariabrl dobre napisane asi tak ;)

mima4
6. aug 2016

@mariabrl

prepac, ale pockat predsa neznamena ze mas chodit na diskotejky, opijat sa, zit nezodpovedne...

pockat moze znamenat aj studovat, pracovat na svojej kariere, zabezpeceni, cestovat, ucit sa jazyky, venovat sa sportu, svojim konickom, chodit niekam na kulturu, spozanvat novych ludi....

maciatkolulu
6. aug 2016

@mariabrl tak ta sklamem, ja som otehotnela ako 19.rocna s clovekom o ktorom som tvrdila to iste co ty, bol mojm spoluziakom od zakladnej skoly a aj na strednej a coze sa z neho vyklulo po 12rokoch, nuz a bola som v riti, bez penazi, vzhodena z jeho firmy a s dvomi detmi na krku, akurat tak byt bol moj, takze ja by som uz neverila nikomu a nicomu, iba sebe, nikto ti nezakazuje, ale mas casu dost a pamatam si pamatnu vetu mojho ex lekarky, uzivajte si este kym sa da, bola som v 5.mesiaci, potom to su uz starosti do konca zivota a je tak, ked nemas deti nemas za nic zodpovednost, iba za svoj zivot,

mariabrl
autor
6. aug 2016

@mima4 Práve preto som sem napísala. Že namiesto toho aby som bola karieristka tak sa chcem venovať rodine. Možem začať študovať, pracovať... Ale aj tak ma stále zabolí ked si spomeniem na deti

jajka257
6. aug 2016

@luzzia 38, ako aj ja. Takze tak.

mariabrl
autor
6. aug 2016

@maciatkolulu Ja poznám aj presne opaky teba. Každý si je strojcom svojho stastia. Ja svojho priateľa poznám veľmi dobre.